Boko Haram en de Zwarte Balkan

(Vertaling: E.J. Bron)

De ontvoering van 276 hoofdzakelijk christelijke meisjes in het noordoosten van Nigeria heeft de wereld diep geschokt. Deze wrede daad zal het land vermoedelijk nog verder delen langs zijn religieuze en geografische verwerpingsgrenzen en het risico op een regionale uitgestrekte brand neemt toe.

Voice of Russia bericht dat Nigeria al sinds zijn onafhankelijkheid een kunstmatige, maar breekbare staat geweest is en dat door de ondersteuning van de terreur door het Westen in Kosovo, Libië en Syrië Boko Haram pas mogelijk werd.

De ware bedoeling van het Westen is het veiligstellen van de enorme energievoorraden en niet de strijd tegen de terreur.

Bovendien gaat het om de beveiliging van een gaspijpleiding naar Europa en het toedienen van een klap aan China. Als deze plannen mislukken, zal Boko Haram worden ingezet om in deze regio een Zwarte Balkan scenario in te luiden.

De carrière van Boko Haram begon in het jaar 2009 en pas vier jaar en 3000 doden later kwam de beweging op de terreurlijst van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken te staan. Boko Haram is een tikkende tijdbom, die door het Westen bewapend, getraind en ontketend kan worden om nationale regeringen te destabiliseren en uiteindelijk ten val te brengen.

Als Nigeria besluit een aanbod van China aan te nemen en zich af te koppelen van het Westen, dan kan dit scenario, net zoals in Kosovo, in Libië, in Syrië en in Mali, intreden.

Door het tolereren van Boko Haram heeft het Westen een monster gecreëerd, dat enorme regionale effecten heeft. In het noordoosten van Nigeria komen drie zogenaamde “Failed states” bij elkaar: Niger, Tsjaad en Kameroen.

Daarvandaan kan Boko Haram aanhangers rekruteren, omdat het om ontevreden en arme mensen gaat, om zo een transnationale crisis tussen de landen te ontketenen.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Islam, Moslims, Nigeria, Rotzakken, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Boko Haram en de Zwarte Balkan

 1. Te gruwelijk om waar te zijn maar wel waar. Timmermans en Rutte weten dit best

  Like

 2. Avidia zegt:

  Wat een rot wereld!

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Pure horror!

  Like

 4. tijluylenspiegel zegt:

  Drie zogenaamde “failed states” dat moet wel de understatement van het jaar zijn !!
  Ik zou eigenlijk geen enkele redelijk werkende democratie in Afrika kunnen noemen.
  Nee de kolonialisten zullen zeker geen lieve jongens zijn geweest, maar ze kregen die landen wel tot rust, stammenoorlogen werden in de kiem gesmoord en iedereen had binnen redelijke mate te eten en te drinken, uiteindelijk was dat ook in het belang van de kolonisten.
  Kijk naar al die landen waar de westerse kolonisten moesten vertrekken, Belgisch Congo ging gelijk al lekker met Loemoemba die het waarschijnlijk goed bedoelde maar al snel werd vermoord, daarna kwam de ene na de andere en ze hadden allemaal één overeenkomst; ze waren wreder dan de kolonisten ooit hadden kunnen of willen zijn.
  De stammenoorlogen weelden weer tierig net als de corruptie.
  En zo is het eigenlijk in al die landen gegaan.

  Like

 5. Jan zegt:

  “heeft de wereld diep geschokt.”
  ‘De wereld’, typische bombast van socialisten want het interesseert hen niets, alleen als het henzelf direct betreft, dan willen zij nog wel eens in actie komen. Nu dat hypocriete wijf van de Amerikaanse juntaleider zich er over heeft uitgelaten (om er politieke gewin mee te behalen) komt links in actie, dwz, door zich ‘geschokt’ te tonen. Actie van hen? Nee, wel van het Israëlische leger:

  Bulama said the departing soldiers said they were being re-deployed along roads leading to Lake Chad to search for the 276 schoolgirls abducted by Boko Haram – but he did not believe that.

  National and international outrage at the Nigerian government and military’s failure to rescue the girls abducted four weeks ago forced President Goodluck Jonathan to accept offers of help from the United States, Britain, France and China. On Sunday, he accepted an offer from Israel to send a team of counter-terrorist experts.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2626019/We-know-Nigerian-governor-claims-intelligence-missing-schoolgirls-leader-Anglican-church-says-talks-need-start-Boko-Haram-back.html

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Precies, deze monsterlijke Boko Haram, is gesteund door de Bilderberg, en de NWO aan zijn terreur begonnen. Het zijn de sinistere “organisaties”, op de achtergrond, die de islam, en uiteraard de moslims opzetten tegen andersdenkenden, of dat nu Christenen, Boedhisten, Atheïsten zijn, dat boeit niet. Macht om een WERELDREGERING TE KUNNEN INSTALLEREN, daar gaat het om. En een mensenleven, ach, daar lachen deze organisaties om. Het doel heiligt de middelen, nietwaar Rutte en Pechthold? Want deze Rutte en Pechthold zijn de lakeien in Nederland van deze organisaties!

  Like

 7. Ekster zegt:

  Interessant om te zien dat er nu opeens allerlei linkse gutmenschen wakker lijken te worden. Treurig eigenlijk. Jarenlang kon Boko Haram bijna ongestoord zijn gang gaan, niets hoorde je van de politiek-correcten, behalve de bekende apologiën dat wat deze onmensen deden niet aan de islam zou liggen en vergelijkbare flagrante leugens. Nu er schoolmeisjes ontvoerd zijn kan die kliek idioten niet anders dan haar afschuw uitspreken, dat voelen ze haarscherp aan. Met hun meest ernstige gezicht (ze hebben nog net geen tranen in de ogen) en een bordje in hun hand pleiten ze voor de terugkeer van “our girls”. Zie die hypocriete hoofden van David “it isn’t islam” Cameron en Michelle Obama, de vrouw van de moslimpresident. Boko Haram heeft zich altijd, terecht, op de islam beroepen. Het is immers gewoon toegestaan om vrouwen/meisjes van overwonnen stammen als oorlogsbuit te gebruiken. Dat is wat het grote voorbeeld, de “profeet” mohammed (moge hij branden in de hel) ook al deed. Daar is niets onislamitsch aan, in tegendeel. De islam is kwaadaardig en in oorlog met de rest van de wereld, zo simpel is het. Islamieten doen er alles aan ons te onderwerpen en ze komen er nog rond voor uit ook. Het is enkel aan onze misdadige politici te danken dat wij niet terugvechten.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Ekster: 11.31. uur. U zegt terecht: ” Het is enkel aan onze misdadige politici te danken dat wij niet terugvechten”. Eigenlijk, dat vind ik, kan er voor terugvechten het woord: MOGEN of KUNNEN, worden toegevoegd. We mogen ons verdomme nog niet eens ons en onze kinderen beschermen! Zo rolt dat in Nederland.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Tom. Als ik anderen of mijzelf moet beschermen ben ik alleen op de wereld met mijn tegenstander. Die zogenaamde overheid heb ik al decennia geleden uitgeband.
    Ik denk dat jij er ook zo over denkt.

    Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @paulzwueste: 17.26. uur. Inderdaad, Paul. Inmiddels door levenservaring erachter gekomen hoe we worden bestolen, bedrogen en in de steek worden gelaten, door de hele politieke kliek. Uitgezonderd de PVV momenteel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s