De vijanden van de democratie in de Oekraïne

Screenshot_41

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor mij is het duidelijk. Wie de referenda in de Oekraïne illegaal of ongeldig noemt, is een vijand van het volk en van de democratie. Waarom? Omdat er geen ander politiek instrument bestaat dat meer directe democratie mogelijk maakt en de wil uitdrukt van de hoogste soeverein. Omdat in een referendum het hele stemvolk zich rechtstreeks over een politieke kwestie kan uitlaten, wordt het resultaat van de stemming voorzien van een grote mate aan politieke legitimiteit. Dat betekent dat er niets meer legitiem en hogers bestaat dan deze uitdrukking van de wil van het volk.

Screenshot_38

De verkiezing verliep volledig transparant

Screenshot_39

Het resultaat overduidelijk, zoals blijkt uit de stapel “Ja”-stemmen

Iedere andere “normale” verkiezing, dus de indirecte representatieve democratie, is immers slecht het bepalen van een vertegenwoordiger, die echter daarna zijn verkiezingsbeloftes kan breken hoe hij wil, wat we dagelijks meemaken.

Zoals we kunnen zien aan de hand van de reacties op de referenda in de Oekraïne zijn het uitgerekend de mensen op wie zelf niemand kon stemmen, die zich het luidst uitspreken tegen het resultaat en het illegaal noemen. Niemand heeft ze gekozen, ze hebben geen legitiem mandaat, trekken echter het meest hun bek open tegen referenda. Daarbij komt nog dat wat er in de Oekraïne gebeurt hen helemaal niets aan gaat, hun kritiek is compleet irrelevant.

Volgens de voorlopige einduitslag heeft 89% van de mensen in Donetsk en 96% in Loehansk voor zelfstandigheid gestemd. Waarvoor hebben deze mensen met een grote meerderheid beslist? Ze willen een algemene autonomie, die bestaat uit het recht om regionale regeringen te kiezen, de belastingen locaal te betalen en in te zetten en het Russisch als ambtelijke taal te erkennen.

De regio´s willen hun toekomst zelf bepalen, meer niet.

Van een afscheiding van de Oekraïne en een aansluiting bij Rusland is geen sprake, die vraag werd niet gesteld. Wat is er erg of onrechtvaardig aan deze eisen? Niets! Daarom is het een valse melding van de westerse media dat er separatisten aan het werk zijn, die pro-Russisch zijn en dat Moskou er achter zit. Hallo, het gaat om zelfbeschikking en federalisme, zoals de deelstaten in Duitsland en Oostenrijk en de kantons in Zwitserland. (Actuele ontwikkeling!!: lees hier!).

Hier de lijst met antidemocraten, die zich hierover tot nu toe negatief hebben uitgelaten:

Walter Steinmaier – minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland, die echter door niemand is gekozen. Die functie heeft Angela Merkel hem gegeven. Hij noemde echter de stemming over een afsplitsing van delen van Oost-Oekraïne “illegaal”: “wie de beelden vannacht samen met de zogenaamde resultaten gezien heeft, die weet dat dit niet serieus genomen kan worden en niet serieus genomen mag worden – in ieder geval niet door ons.”

Catherine Ashton – Hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de EU, die niemand heeft gekozen. Ze werd gewoon in die functie verheven d.m.v. een compleet ondemocratisch proces. Zij noemt het referendum in de Oekraïne echter “zogenaamde referenda” en zegt dat deze niet door de EU worden erkend.

Didier Burkhalter – voorzitter van de OVSE en minister van Buitenlandse Zaken van Zwitserland. Nog iemand die niet door het volk werd gekozen. Ministers worden in Zwitserland niet door het volk gekozen, maar krijgen hun functie via gesjacher achter de coulissen. Zuiver juridisch gezien zijn ze sowieso alleen maar vertegenwoordigers van het parlement. Hij noemde echter het referendum in de Oekraïne “niet conform de grondwet” en daarom “illegaal”. Nu is het belangrijk dat het niet meer tot dat soort “provocaties” komt.

Alexander Toertsjinov – zogenaamde overgangspresident van de Oekraïne, nog iemand die door niemand werd gekozen, maar aan de macht kwam middels een putsch. Hij noemt de referenda over de afsplitsing van het oosten van de Oekraïne “een farce zonder juridische basis”. De enige “juridische consequentie” van de referenda is dat hun organisatoren voor de rechter moeten verschijnen. Deze reactie is echter echt een farce.

Waar halen de hierboven genoemde onpersonen de brutaliteit vandaan om zich uit te laten over hetgeen er in het zuidoosten van de Oekraïne gebeurt? Sinds wanneer moeten de mensen daar hen om toestemming vragen wat ze mogen doen? “Fuck off” kan ik daar alleen maar over zeggen. Uitgerekend diegenen, die niet democratisch gelegitimeerd zijn, noemen het referendum illegitiem. Daarbij komt nog, wat de bevolking van de regio´s Donetsk en Loehansk besloten heeft, is absoluut juist en volledig legitiem.

Het volk doden is legaal, een referendum is illegaal.

Screenshot_42

Op zoiets pervers kunnen alleen fascisten komen!

Wat mij betreft is het een schandaal dat uitgerekend Burkhalter als vertegenwoordiger van Zwitserland, het land waar referenda zo´n belangrijke rol in de politiek spelen, de referenda “illegaal” en “provocatief” heeft genoemd. Onbegrijpelijk! Dat is noch Zwitsers, democratisch, noch neutraal en daarom moet hij onmiddellijk aftreden. Zo´n minister met zo´n volledig valse instelling is ondraaglijk.

Wie respecteert de beslissing van de mensen in het zuidoosten van de Oekraïne? De o zo boze Russen. “Moskou respecteert de uitdrukking van de wil van de bevolking van de regio´s Donetsk en Loehansk”, verklaarde het Kremlin maandag. De vicepresident van de Staatsdoema, Sergej Neverov, verdedigde het door het Westen bekritiseerde referendum. “De inwoners van de gebieden Donetsk en Loehansk hebben de wens ondersteund om, onafhankelijk van de junta in Kiev, in een vrije en vreedzame republiek te leven.”

De enige die geen vrede wil, tanks tegen de eigen bevolking inzet en moord en doodslag pleegt, is het illegaal aan de macht geputschte regime in Kiev. Deze fascisten, die door niemand in de Oekraïne werden gekozen, worden echter door het Westen legitieme regering genoemd, dat hun moorddadige acties ook nog ondersteunt en goedkeurt. Een compleet omgekeerde wereld. Een putsch-regime is legitiem, maar referenda niet.

Oh ja, de organisatoren van de referenda hadden westerse waarnemers uitgenodigd, maar er is niemand komen opdagen. Logisch, het Westen had er geen enkel belang bij om de verkiezing te begeleiden. Daarom is de uitspraak van de media vals dat het referendum plaatsvond zonder de mogelijkheid van onafhankelijke waarnemers en dat de uitslag daarom betwijfeld moet worden. Meer dan uitnodigen kun je niet doen. Het lijkt erop dat het referendum bewust werd geboycot door het “democratische” Westen.

Bron:
http://alles-schallundrauch.blogspot.nl
Auteur: Freeman

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, Elite, EUSSR, Fascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nationaalsocialisme, nazisme, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

11 reacties op De vijanden van de democratie in de Oekraïne

 1. Theresa Geissler zegt:

  What’s new? Het enige referendum dat WIJ ooit hielden, althans de uitslag, werd geboycot door onze eigen ‘democratisch gekozen’ premier!
  Je kunt je afvragen, of ze zich hier überhaupt nog wel realiseren wat het woord democratie eigenlijk betekent. Laat staan het woord VOLKSvertegenwoordiger……
  En dan nóg raar opkijken als het volk op ‘dwarse’ partijen gaat stemmen! Hebben die lui zèlf wel door waar ze eigenlijk mee bezig zijn?

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Alles wat uit de media komt is vals;je verwacht al niets anders meer.Een referendum is bij “de elite”een schuttingwoord geworden!En als ze er echt niet meer onderuit kunnen wordt het een raadgevend referendum genoemd,dat dus gelijk in de prullenbak belandt;volkomen legaal de stem van het volk naast je neerleggen!Ik moet kotsen van die zogenaamde elite!

  Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Op dit moment is er geen democratie in de Oekraïne, sorry maar het is niet anders. Het organiseren van een schijn-referendum maakt dat niet anders. De organisatoren van deze referenda zijn alles behalve door het volk gekozen, het zijn belangengroepen die deze volksraadpleging hebben opgezet. Het is dan ook geen wonder dat er geen waarnemers zijn gekomen. Een belangengroep die met hun eigen agenda een schijn-referendum opzet heeft geen ondersteuning nodig, zelfs air dat het legitiem zou zijn is verkeerd.

  Op dit moment moet de Oekraïne beschermd worden tegen Rusland, dat kan alleen via de diplomatiek. Afscheiding en annexatie zijn op dit moment onwenselijk. Wat de EU gedaan heeft is net zo fout als wat Rusland doet. Eerst democratische verkiezingen, dan zien we wel verder.

  Like

  • Igor zegt:

   Een belangengroep die met hun eigen agenda een schijn-referendum opzet heeft geen ondersteuning nodig.
   —–
   Dan dus ook geen ondersteuning bij die zogenaamde presidentsverkiezingen, worden door een nazistische belangengroep opgezet
   ==========================================
   Op dit moment moet de Oekraïne beschermd worden tegen Rusland, dat kan alleen via de diplomatiek.
   ————————
   Waarom moet de UA beschermd worden tegen de Russen?? Het is GEEN Navo land, en er zit een fascistische terroristenregering. n.b. beschermd door het Westen, dus, wie,wat ,waar moet er daar beschermd worden??

   Maak er maar een federale staat van, met referenda in alle Oblasten, ik denk dat Brussel en Bombama zich dan de klere schrikken.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met het artikel. In KIEV zijn nu de nazi’s de baas, hetzelfde soort als deel uitmaakt van het gedrocht eussr. De eussr, wat in feite, de opvolger is van “het derde rijk”, van Adolf Hitler. Zo kennen we de verraders weer.

  Like

 5. Jean zegt:

  Referendums IS Democratie.
  Het moet stoppen dat wal parasiterende lullen en fluiten onze samenleving vernietigen puur voor eigen profijt, de wil vzn het volk is heilig en de politiek voert dat uit zo niet opkrassen geblazen.
  Wij moeten de macht naar de burgers trekken en bepalen wat er moet gebeuren.
  Op 25 mei starten we ermee.

  Like

 6. bobzelf zegt:

  wel geinig natuurlijk dat je VOOR ECHTE DEMOCRATIE, EEN REFERENDUM EN AAN HET VOLK VRAGEN WAT HET ZELF WIL , TEGENWOORDIG NAAR RUSLAND OF NAAR OOST UKRAINE MOET !

  GEZIEN LANDVERRADER PECHTHOLD ?? , DIT HEET DEMOCRATIE !!!

  EN JA VOLGENS KIEV EN BRUSSEL IS ALLES ALLEEN GELDIG ALS JE EEN PISTOOL OP IEMANDS VOORHOOFD ZET !!!

  Like

 7. dgneree zegt:

  Goed gezegd en klaar als een klontje.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Democratie heeft alleen change te leven met Jezus Christus, en met niemand anders. Matheus 20 vers 20-28DE TWEE ZONEN VAN ZEBEDEUS.Niet met Karel Marx en niet met Lenin Stalin of Putin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s