Frankrijk onderwerpt zich aan de islam

Screenshot_7

(Door: Guy Millière – Vertaling: Wachteres & Henk V.)

Opiniepeilingen tonen aan dat meer dan 70% van de Fransen verwacht dat Frankrijk een land wordt dat zich heeft onderworpen aan de islam. Vorige maand, tussen 18-21 april, heeft de Unie van Islamitische Organisaties van Frankrijk [UOIF], de Franse tak van de Europese Raad voor Fatwa en Onderzoek (onder voorzitterschap van Yusuf al Qaradawi) haar eenendertigste jaarlijkse conferentie in Le Bourget, ten noorden van Parijs, gehouden. Zoals gebruikelijk werden jihadistische en antisemitische boeken, die verboden zijn in de Franse boekwinkels, maar die daar worden getolereerd, aangeboden in verschillende kraampjes.

Zoals gebruikelijk werden er ook sprekers uitgenodigd om vurige toespraken te houden. In 2012 zou Qaradawi zelf de centrale gastspreker zijn, maar omdat Frankrijk geconfronteerd werd met protesten van de Joodse gemeenschap weigerde het land Qaradawi een visum om het Franse grondgebied te mogen betreden en hij werd vervangen door Tariq Ramadan, een medewerker van de Moslimbroederschap, die samenwerkt met Qaradawi in Doha, Qatar, bij het centrum voor islamitische wetgeving en ethiek.

Tariq Ramadan was in 2013 opnieuw de centrale gastspreker. Dit jaar maakte Tariq plaats voor zijn broer Hani, de directeur van het Islamitische Centrum van Genève, dat in 1961gesticht is door hun vader, Saïd Ramadan, schoonzoon en senior leerling van Hassan al Banna , die de Moslimbroederschap heeft opgericht.

Waar Tariq Ramadan weet hoe hij zijn extremisme moet verbergen, is zijn broer explicieter en direct. Zijn toespraak was gewijd aan ‘mondiale bedreigingen’ tegenover de islam; hij gaf aan dat die maar uit één bron voortkwamen: “het Joodse en zionistische barbarisme, een octopus die zich in de schaduw verbergt, een macht die de wereldwijde financiën en de media in bedwang houdt.” Hij riep de jonge Franse moslims op om ‘te vechten voor de islam’ en naar Syrië te gaan, waar enkele honderden Franse jongeren zich al hebben aangesloten bij jihadistische groeperingen.

Screenshot_4

Hani Ramadan, directeur van het Islamitisch Centrum Genève, constateerde dat “de Joden en de zionistische barbarij” de bron zijn van de bedreigingen voor de islam, tijdens zijn centrale toespraak dit jaar  op de conferentie van de Unie van Islamitische Organisaties van Frankrijk. 

Als de UOIF slechts een marginale invloed zou hebben, dan zouden dergelijke uitspraken al zorgwekkend zijn. Maar de UOIF is de toonaangevende Franse moslimorganisatie en de toespraak van Hani Ramadan, zowel als die van Tariq Ramadan in 2012 en 2013, werden beluisterd door een publiek van 150.000 enthousiaste mensen en bekeken door honderdduizenden anderen op UOIF-TV, het digitale televisiekanaal dat opgericht is door de UOIF.

Er wonen meer dan 8.000.000 moslims in Frankrijk, van wie de meesten Franse burgers zijn en de moslimbevolking in Frankrijk blijft groeien. Frankrijk is nu het grootste moslimland in Europa. De opeenvolgende Franse regeringen kunnen besluiten om een moslimprediker of een ronselaar van jihadistische strijders te verdrijven; ze kunnen visa weigeren, maar ze lijken niet in staat om meer te doen.

Hoewel de Franse regering het ontkent, lijkt het duidelijk dat er aanzienlijke bedragen aan losgeld betaald zijn aan radicaalislamitische groeperingen voor de vrijlating van Franse gijzelaars:  $28.000.000 aan Al-Qaida in Niger in oktober 2013 en $18.000.000 op 19 april aan de Islamitische staat Irak en de Levant in Syrië.

Screenshot_8De oprichting, op 25 april, van een adviescentrum, een website en een telefonische hotline om ouders van wie de kinderen zich in het proces van radicalisering bevinden te ‘adviseren’, door de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve, lijkt bijna belachelijk. Hele wijken worden onder controle gehouden door islamitische predikers en Bernard Cazeneuve weet ervan: officieel noemen overheidsinstanties deze buurten ‘Sensitive Urban Zones’, waarschijnlijk omdat die op elk moment kunnen exploderen. Onofficieel noemt de politie die de ‘Sharia Zones’ en heeft zij van het Ministerie van Binnenlandse Zaken opdracht gekregen om zich op afstand te houden.

Politieke leiders van alle partijen weten dat de meeste verkiezingen niet kunnen worden gewonnen als de moslimstem wordt verwaarloosd en de leiders van het Front National zijn hierop geen uitzondering: Marine Le Pen is allang opgehouden de islam te beschuldigen en valt nu ‘misdaad’ en ‘immigratie’ aan, zonder details te verstrekken. Soms stelt ze misschien ‘oproepen tot de jihad’ en ‘fundamentalisme’ aan de kaak, maar ze zorgt ervoor niet verder dan dat te gaan. Hoewel ze Qatar of Saoedi-Arabië bekritiseert, zegt ze dat Frankrijk een ‘bondgenoot’ van de Islamitische Republiek Iran zou moeten worden en vraagt ze haar ‘medemoslims’ om zich aan te sluiten bij haar strijd tegen het ‘Amerikaanse globalisme en zijn islamistische bondgenoten’.

Een ‘collectief tegen de islamofobie in Frankrijk’ wint terrein: het behandelt klachten tegen net gelijk welke kritische opmerkingen over de islam en het kan erop vertrouwen dat de rechters overtreders bestraffen. Een ‘liga voor de gerechtelijke verdediging van de moslims’ werd, ook in 2013, door Karim Achoui opgericht, een advocaat die was geroyeerd vanwege zijn banden met de georganiseerde misdaad. Geen antiracistische organisatie durft het moslim-antisemitisme aan te klagen en geen van hen bekritiseert toespraken zoals die gehouden worden door Hani Ramadan in Le Bourget.

Joodse instellingen klagen het islamitisch antisemitisme niet aan, of zij spreken in plaats daarvan van een ‘ongezond klimaat’. Toen op 28 april, tijdens een ceremonie waarin eer werd betoond aan de Joden uit Frankrijk die naar Auschwitz waren gedeporteerd, Arno Klarsfeld, een lid van de Raad van State en de zoon van de nazi-jagers Serge en Beate Klarsfeld, zei dat “sommigen van de jeugd uit de voorsteden antisemitisch zijn” werd hij onmiddellijk opgeroepen om voor een rechter te verschijnen.

NGO´s die strijd leverden tegen de islamisering van Frankrijk, zijn nu gemarginaliseerd. Hun leiders worden door justitie vervolgd en zwaar gestraft. De mainstream media demoniseren hen. De belangrijkste NGO, ‘Riposte Laique’, organiseerde op 9 maart een demonstratie. Ongeveer vierhonderd mensen kwamen. Drie of vier jaar geleden was ‘Riposte Laique’ in staat duizenden mensen bijeen te brengen.

Screenshot_6

De antisemitische en pro-islamitische standup comedian Dieudonné blijft optredens voor volle theaters geven. Op 21 juni zal hij gastheer zijn bij een plechtigheid voor mensen die de beste ‘quenelles’  – de omgekeerde Hitlergroet, die hij heeft uitgevonden – hadden laten zien. Meer dan tienduizend tickets zijn al verkocht. Op zijn website ‘Dieudosphere.com’ bevinden zich nog steeds foto’s van ‘quenelles’. ‘Dieudosphere.com’ verkoopt een stripboek genaamd ‘Yacht People’. De cover laat een dikke rijke man zien met een kromme neus die in zijn handen wrijft en met een opvallend hebzuchtige glimlach. De gelijkenis met de karikaturen van Joden gepubliceerd tijdens het nazitijdperk is evident. Manuel Valls bestreed Dieudonné toen hij minister van Binnenlandse Zaken was. Toen hij premier werd, was het bestrijden van Dieudonné niet langer een van zijn prioriteiten.

Tijdens een interview met Alexandre Arcady, de regisseur van ‘Twenty Four Days’, een film over de moord op Ilan Halimi zeven jaar geleden, een jonge Franse Jood die werd gegijzeld en vermoord door jonge moslims uit de voorsteden van Parijs, probeerde tv-journalist Aymeric Caron uit te leggen dat de groei van de anti-Joodse haat in Frankrijk logisch is, omdat ‘Israëlische soldaten Palestijnse kinderen doden’. Door deze opmerkingen voelde niemand zich beledigd, behalve een paar Joodse journalisten, zodat die uit de bewerkte versie van de show werden geknipt. Aymeric Caron legde uit dat hij geen antisemiet is, maar alleen maar een ‘anti–zionist’. Hij heeft onlangs een boek met de titel ‘Incorrect’ gepubliceerd, waarin bijna al zijn mikpunten één ding gemeen hebben: Het zijn joden. Hij wordt in veel talkshows uitgenodigd om over zijn boek te praten. Wie zoekt naar boeken over Israël zal gemakkelijk boeken vinden met de titel ‘Israël, de nieuwe apartheid’ of ‘De uitvinding van het land Israël’ door Shlomo Sand. Boeken die minder vooringenomen standpunten aanbieden, zijn niet beschikbaar. Tientallen boeken van Tariq Ramadan bevinden zich op de schappen van alle grote boekhandels.

Het aantal Joden dat Frankrijk verlaat, neemt gestaag toe. Fransen die de financiële middelen hebben, verlaten het land ook. De meeste anderen verwachten het ergste. Uit peilingen blijkt dat de Fransen nu de meest pessimistische mensen in Europa zijn. De peilingen tonen ook aan dat meer dan 70% van de Fransen bang is voor de opkomst van de islam in Frankrijk: Ze verwachten dat Frankrijk een land wordt dat zich aan de islam onderwerpt.

Screenshot_5

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Guy Millière

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islamisering. Bookmark de permalink .

42 reacties op Frankrijk onderwerpt zich aan de islam

 1. janfreak zegt:

  Je hoeft echt niet goed in rekenen te zijn om er achter te komen dat over een tiental jaren ook ons land onder de sharia geknoet zal worden. Tenzij we nu rigoureuze maatregelen nemen, ofwel alle Europese landen moeten consequent alle moslims dwingen te vertrekken. Men voert wel aan dat er ook vreedzame moslims zijn, maar die zullen niets in te brengen hebben, het uiteindelijke doel is dat de hele wereld de islam belijdt. En daar pas ik voor.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ janfreak: “Men voert wel aan dat er ook vreedzame moslims zijn, maar die zullen niets in te brengen hebben”,

   Precies, janfreak, dat drong goed tot mij door toen ik dit vertaalde. De ‘gewone moslims’ hebben hier niets mee van doen.’Elite groeperingen’, betaald door het Midden-Oosten,nemen stap voor stap de macht in handen.

   En geloof maar dat ze die macht nooit vrijwillig weer uit handen geven.

   Ondertussen worden de scholen ook geïnfiltreerd onder het motto: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Daarnaast moet je je ook nog afvragen, in hoeverre ‘gewone moslims’ naar onze maatstaven ‘gewoon’ zijn.
    Als zijzelf eigenlijk niets op hebben met bloedbaden, maar de radicalen bevelen ze: “Houd je hier buiten en kom niet tussenbeide,” dan doen ze dat zonder enige tegenwerping, als robots. Voor de andersdenkenden komen ze heus niet op, al worden die voor hun ogen in stukken gehakt!
    Ze hebben er dus in zoverre wel iets mee van doen, dat de niet-moslim ze kan afschrijven als bondgenoot tegen de onderdrukking. Zo simpel ligt dat.

    Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  dat klinkt allemaal niet erg best. Maar, hoewel Frankrijk natuurlijk een groot land is, zoiets kun je wel verwachten met een moslimpopulatie van 8.000.000! Hoewel er omgekeerd nooit sprake van zou zijn, dat in een qua omvang en bevolkingsgrootte vergelijkbaar moslimland ooit een populatie van 8.000.000 niet-moslims zou gaan domineren: De Fransen, net als alle westerlingen, stellen zich gewoon veel te slap op, dat is de hoofdoorzaak van de ellende.
  Dat Marine Le Pen dat gezegd zou hebben van “een bondgenoot van de Islamitische Republiek Iran worden,” daar schrok ik eerlijk gezegd wel van. Weet Wilders daarvan? Want zoiets kan natuurlijk niet, ook al geef je er nog zo ’n draai aan van ‘tegen het Amerikaanse globalisme en zijn íslamitische bondgenoten,’ het kàn niet! Is het trouwens wel helemaal correct vertaald? -Niet door Wachteres en Henk, bedoel ik natuurlijk, maar van het Frans in het Engels? Hoe dan ook, het geeft wel aan hoe groot ‘la force de la choses’-de druk der omstandigheden- ook voor een nationalistische politica kàn worden, want daarmee heeft het duidelijk te maken. Er blijft voor zowel Frankrijk als voor de hele rest van Europa maar één uitweg: Wakker worden en die hele moslim-rotzooi er nog eens uít bonjouren!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 20.37. uur. Theresa je zegt- en dat is terecht- ” Wakker worden en die hele moslim rotzooi er nog eens uit bonjouren”. Dat zal de enige oplossing zijn, en het liefst uit heel Europa. Maar laten we nooit vergeten welke politieke partijen, verantwoordelijk zijn geweest voor deze massa-immigratie van moslims, dat waren en zijn: de socialisten, de sociaal-democraten, de christen-democraten, en de liberalen! Deze hebben in 1975, getekend voor: ” de Resolutie van Straatsburg”, m.a.w. nazi islam wees welkom in Europa!

   Like

  • Driek zegt:

   Nee, dat klink zeker niet best, mevrouw Theresa, 8.000.000 moslims, hoe moet je die in hemelsnaam bestrijden? daar is geen beginnen meer aan. En die hele moslim-rotzooi er uit bonjouren? dat wordt een complete burgeroorlog. We hebben het te lang goed gevonden, dat al dat duivelsgebroed zich overal in Europa nestelde, en nu is het veel te laat, zie daar maar eens vanaf te komen.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Driek: 21.52. uur, op 13/5. Driek U zegt: ” WE hebben het te lang goed gevonden”. Als U met WE de POLITIEKE VERRADERS bedoelt, dan ben ik het volledig met U eens. Want U en mij, en de anderen op dit blog, en vele andere Nederlanders, hebben ZIJ (politiek) nooit gevraagd of WIJ het eens waren en zijn met de massa-immigratie der moslims!

    Like

  • bigljohn zegt:

   Als er 60 miljoen Fransen zij Theresa, dan is een op de zeven Fransen een Islamiet. Maar hier in Nederland is het even erg. Twee en een half miljoen moslims op 17 miljoen Nederlanders is ook en verhouding van 1 op 7. We gaan net zo hard naar de verdoemenis toe als die Fransen. Het gaat veel harder als men denkt ! Er hoeft maar een bevel te komen vanuit Arabie (befehl ist befehl) en Nederland kan morgen al in de fik staan met aanslagen, moorden, en natuurlijk steeds meer eisen, eisen en eisen van Moslims. En die slapjanus van een Nederlander knikt maar ja, gelijk die olie-jaknikkers uit Drente deden.

   Like

 3. scooter zegt:

  Leven als allah in Frankrijk wordt het dan

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  The ‘Brave German Woman’ and Europe’s Islam Question door Raymond Ibrahim

  http://www.frontpagemag.com/2014/raymond-ibrahim/the-brave-german-woman-and-europes-islam-question/

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Om moedeloos van te worden!

  Like

 6. De populaire Franse mode wordt veranderd in boerka’s, wat een treurig straatbeeld!!!

  Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  _
  her father, mother, two uncles, brother-in-law and brother

  http://www.thelocal.fr/20140512/french-lesbian-kidnapped-by-her-family
  _

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Ik heb niet kunnen achterhalen uit welk Frans artikel/krant deze vertaling komt. Is wel HEEL erg pessimistisch ..EN…….. Fransen kunnen ook behoorlijk overdrijven.
  Het nummer van 8 miljoen moslims lijkt me wel erg veel. Ik lees hier weer ergens dat het er 4.7 miljoen zijn.
  Verder was Fr het 1e land in Eu waar de burqa in ,t openbaar verboden werd EVENALS het bidden in ,t openbare leven. Verder is het op scholen voor moslima,s verboden gesluierd te gaan. Ik begrijp uit reacties van sommigen dat je in NL in supermarkets door gesluierde cassieres geholpen (kan) word[t]en. Of bij overheids-instanties idem dito. ABSOLUUT onmogelijk hier in Fr.
  Ik had het weleens eerder geschreven. Het gebied waar wij hier wonen, Midi-Pyrenees, is nog een stuk groter dan NL. Het aantal moskees is er 47. In NL lees ik dat het er wel 500 zijn. Bovendien wonen de reageerders op dit blog over het hele land verspreid. Ik lees vrijwel van IEDEREEN dat ze dus met dit moslim-gedoe te maken hebben. Het is dan voor die mensen mischien niet te begrijpen dat je hier kunt wonen en vrijwel nooit ze tegenkomt of er mee-te-maken hebt.
  Maar 4.7 miljoen op een bevolking van 66 miljoen ! ! !
  Ik las ook nog dit::
  ..//..//..//..//
  En France, les gens de confession musulmane sont surtout concentrés dans certains quartiers souvent défavorisés, en particulier dans de grandes agglomérations comme Lille, Lyon, Marseille, Paris ou Strasbourg. À titre d’exemple, le département de la Seine-Saint-Denis dans la banlieue parisienne cumule une forte proportion de musulmans (un tiers de la population [référence ?]) et un fort taux de chômage (30 % dans la commune de La Courneuve).
  ….///….///
  In Fr, zijn mensen van het moslim geloof geconcentreerd in wijken, die dikwijls achterlijk zijn ( achtergebleven). en dan in het bijzonder in de grote aglomeraties Lille,Lyon etc,etc,…
  Als laatste wordt er gezegd……………en met veel werkloosheid.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dit artikel is niet afkomstig uit een Franse krant, maar is er eentje van het gerenommeerde Gatestone Institute!:

   http://www.gatestoneinstitute.org/4306/france-submits-to-islam

   E.J.

   Like

  • Wachteres zegt:

   @ delamontagne: waar ik woon, hebben we ook niets met de islam te maken. Maar daarom klopt de informatie die Gatestone Institute ook over de islamisering in Duitsland geeft nog wel.

   Als jullie, waar jij woont, ermee te maken krijgen, dan is het voor ons allemaal te laat!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Zo bedoelde ik het niet. Maar NL is een klein land en iedereen ( en niet alleen in de grote steden ) heeft er daar eigenlijk mee te maken. Wij wonen hier ver van de grote stad en het leven hier is erg gemoedelijk. De reden wij na pensionering naar Fr zijn gegaan was NIET vanwege moslim. marokanen en dergelijke, maar we wilden gewoon onze laatste dagen in een rustiger omgeving slijten. In NL woonden we in een gemeente, pal onder R,dam. Overal druk druk, zou niet meer kunnen wennen. Zat net bij een reactie van de Heer Pennings over een resolutie ( 1604 ) van Eurocommissie te lezen. Beetje analoog aan wat die Femke Hallalsema ooit in de 2e kamer zei over het niet tegen gaan van islamisering van NL. Het is allemaal TOTAAL onbegrijpelijk voor ons. Stukje bij beetje gebeurt het en er zijn TE WEINIGEN, die het gevaar ervan inzien.

    Like

 9. Avidia zegt:

  Ik geef de moed niet op, als er werkelijk nood aan de man komt, moet je zien wat er dan gaat gebeuren, wij dappere mannen en vrouwen zullen zich met hand en tand verdedigen. Er moet eerst een totaal rechts kabinet komen, die al die handophouders teug stuurt naar hun eigen land, dan: geen gratis huis en inboedel meer, leven in een tent, werk zoeken, eigen kost verdienen, precies zoals wij, wedden dat ze in no time vertrokken zijn? Dat gepamper moet maar eens afgelopen zijn, en nee, geen kindjes met tranen uit de ogen meer op tv, allemaal schijn, ze zijn eerst goed geknepen door moeder, en kijk eens hoe zielig. Idioten zijn het die linkse mensen. De meeste van hem houden ook zelf hun hand op, ik ken er genoeg, zielig doen, uitkering aanvragen, en ondertussen overal aan deel nemen, ik haat ze!!! Ze lachen ons achter onze rug uit, sloven jullie je maar uit, wij houden onze hand wel op, BA, BA, en nog eens BA!!!!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ha, ha, “Eerst goed geknepen door Moeder.”Ja, je hebt nog gelijk ook!
   De Roma-echtgenote van de boezemvriend van mijn man zaliger deed het precies zó; dan kreeg ze geld los van de instanties, ‘want de kinderen huilden van de honger.’ Nou, je maakt mij niet wijs, dat veel moslimmoeders op dit gebied niet even weinig scrupules hebben: Kids zijn toch maar ‘werktuigen van Allah’ en oudedagsvoorziening, dus……
   Maar die linksmensen kunnen zich dat niet voorstellen, met hun softie-achtergrond: Ik zie Femke Halsema al kijken, met die onschuldige ogen van haar; komt niet in haar hóófd op!

   Like

  • D.Day zegt:

   Ja, Avidia, je hebt voor 100% gelijk. Als de camera wordt ingezoomd wordt er een schijnvertoning in zieligheid opgevoerd.

   Like

  • Wij, blanken, hebben gisteren met een moslim gewerkt, die steeds in de ziektewet loopt vanwege pijn in zijn rug. Die af en toe een paar weekjes komt werken en dan zie je hem weer een maand of vijf, zes niet. Die zei dat kinderbijslag, en andere uitkeringen van hulpbehoevenden, een uitvinding van de koran zijn. Toen zei een Nederlandse collega, “dus wij moeten werken voor jullie?”

   Like

 10. Theresa, je zegt: “Dat Marine Le Pen dat gezegd zou hebben van “een bondgenoot van de Islamitische Republiek Iran worden,” daar schrok ik eerlijk gezegd wel van.”
  Ik niet. Ik vind het een hele slimme zet. Iran is bijna 100 % Sjiietisch, de grote vijand van de veel grotere groep van 90 % Soennieten die de wereld wil overnemen. Hoewel Sjiieten op sommige punten nog gekker zijn dan Soennieten, kun je beter hèn te vriend houden en via de achterdeur de gevaarlijke Soennitische Broederschap bestrijden….

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het is en het blijft een knieval. Wilders hoor je dat soort soort dingen niet zeggen, hoe ‘slim’ het misschien ook mag zijn.
   Hij zou het woord ‘bondgenoot’ in dit verband niet over zijn lippen krijgen! En hoe weinig tactisch ook, dat begrijp ik heel goed.

   Like

   • Igor zegt:

    Ik denk persoonlijk, aangezien Marine een intelligente vrouw is, dat zij de moslims terug pakt met hun eigen wapen namelijk Taqiya. En waarom ook niet, als je dit duivelsgebroed kan laten geloven dat je niet tegen de islam bent handel je exact hetzelfde als zij zelf doen. Zij belazeren ons dagelijks met te doen alsof ze gematigd zijn. En gij geleuf dah??
    Taqiya is toegestaan als het in het voordeel van de islam is, ik vind liegen voor niet moslims toegestaan als het in het nadeel van de islam is.
    Je moet ze pakken met hun eigen wapens is mij tijdens mijn dienstplicht geleerd.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Igor, 10.59U.: IS ook wat voor te zeggen, maar dat moet je wel kúnnen en ons, westerlingen, is dat niet bepaald met de paplepel ingegoten. Ik bedoel: Wanneer is het Taqiyya en wanneer wordt het zelfverloochening?
    En wàt met de verkeerde indruk die het anderzijds kan maken? Martien, hieronder, zit bijvoorbeeld alweer in de startblokken om niet alleen Marine en het FN, maar tevens Wilders en de PVV met de grond gelijk te maken. En met hem genoeg anderen bij wie bepaalde zaken nu eenmaal heel gevoelig liggen. Zelf houd ik me nog wel voor ogen: Het ligt niet allemaal even zwart-wit en we moeten roeien met de riemen die we hebben, maar zo zit niet iedereen in elkaar.
    Gecompliceerd hoor, zeer gecompliceerd!

    Like

 11. Martien Pennings zegt:

  Bedankt voor het opletten en voor deze vertaling!

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Een demonstratie van Fransen tegen de islam in 2013.

  Like

 13. Martien Pennings zegt:

  Ik heb die link over die uitspraak van Marine le Pen gevolgd naar een Joods-Franse website: http://www.jforum.fr/forum/france/article/marine-le-pen-a-bas-l-amerique-et
  Ik heb dat artikel ter attentie van Martin Bosma doorgestuurd.
  Het lijkt allemaal te kloppen: Le Pen pleit inderdaad openlijk voor een alliantie met het Iraanse islamisme tegen het Saoedisch-Amerikaanse “bondgenootschap” in het Midden Oosten.
  Dat betekent dat ze last heeft van dat typische irrationele Franse “Gaullistische” anti-Amerikanisme en dat ze mede op grond daarvan meteen ook TEGEN ISRAEL kiest.
  Iran is natuurlijk een veel DIRECTER gevaar voor Israël én de hele wereld dan Saoedie-Arabië.
  Dat betekent dat het wijf gek is en net zo gevaarlijk als haar vader.
  Wist bijvoorbeeld PVV-dissident Wim Kortenoeven (“De Kern van de Zaak”) al hiervan toen hij uit de PVV stapte en WiIders ervan beschuldigde dat hij eigenlijk geen zak gaf om Israël en Israël opofferde aan verkeer begrepen eigenbelang?
  Is er dan godverdomme NIEMAND meer bij zijn volle verstand behalve ik en nog ongeveer 27 anderen?

  Like

  • d.day zegt:

   Beste Martien, laat ik zo vrij zijn om te denken dat ik tot die 27 anderen behoor. Het is natuurlijk waar dan sjiitisch Iran uit is op de vernietiging van Israël. Maar laten we eerlijk zijn, ook alle soenitische landen en bewegingen (Hamas, etc.) zien liever vandaag dan morgen dat Israël van de kaart geveegd wordt. Het gevaar voor Israël van deze actie van Le Pen zie ik niet groter worden. En wat betreft de ‘liefde’ tussen FN en PVV: ik zie die als pragmatisch. Er zijn verschillen, waarschijnlijk grotere dan we voor geschoteld krijgen, maar samenwerking biedt wel meer financiële mogelijkheden om op Europees niveau de EU te kunnen hervormen dan wel opdoeken.

   Like

 14. lucky bee zegt:

  Niet vergeten dat Algerijnen ook Salavisten zijn.Ze hebben in Algerije veel moorden begaan en nu is Frankrijk aan de beurt; het verbaasd me niet dat de Front Nationaal ondanks hun Vichy verledentijd toch behoorlijk populair is in Frankrijk.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Wim van Rooy mailde mij het volgende en ik citeer met zijn toestemming:

   “De naam Chauprade komt telkens weer terug en dat is omineus, want het geeft degenen gelijk die beweren dat het FN zijn verleden niet heeft afgezworen. Chauprade is één dergenen die eigenlijk nogal wat rare rechtse sympathieën heeft. Het is eigenlijk (si je puis m’exprimer de la sorte) een zootje bijeen, net zoals bij vele ultrarechtse partijen (ik noem ze zo even voor het gemak). Het is natuurlijk ook typisch Frans, dat soort nieuw gaullisme dat zich vooral tegen de VS richt, en – naar ik hoor – dezer dagen iets minder tegen het islamisme. Le Pen spreekt nu gewoon van rellen en banlieues maar vernoemt de islam niet meer. Een veeg teken. Die partijen zoals het FN zijn een verzamelplaats van allerlei groepjes en groupuscules die een mix van ideologieën aanhangen waarvan de kern soms uitermate duister is. Het is om te wanhopen. Ik zou er graag eens een stuk aan wijden, maar heb nu geen tijd.”

   Like

 15. Martien Pennings zegt:
 16. Benesha zegt:

  Het is al te laat vrees ik. Het kan niet anders of de pleuris gaat hier uitbreken. Het bereiken van genoeg islamitische kritische massa nadert met rasse schreden, dit gecombineerd met de achteruitgang van de autochtone bevolking met een geboortecijfer van amper 1,5. Zodra ze sterk genoeg zijn gaan ze hier hun wetten invoeren, wat niet naar de zin zal zijn van de autochtonen die plots wakker zullen worden uit hun politiek correcte dromen. Een burgeroorlog zal het resultaat zijn. En de Oekraiëne toont dat dit overal het geval kan zijn. Ook in de Eussr.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Benesha: 17.51. uur, op 14/5. Ik denk dat U zomaar gelijk zult krijgen, Benesha! Ik weet dus dat we nu 2,5 miljoen WAANZINNIGEN der ISLAM binnen hebben, dit i.t.t. hetgene de ROVERHEID ons heeft laten weten. De shit komt eraan!

  Like

 18. Pingback: Waarom ik niet op de PVV maar op Artikel 50 heb gestemd | E.J. Bron

 19. Pingback: Frankrijk in de ban van Jodenhaat en islamitisch extremisme | E.J. Bron

 20. Pingback: Frankrijk in de ban van Jodenhaat en islamitisch extremisme | Het orakel van Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s