Turkije moet 90 miljoen euro betalen aan Cyprus

Screenshot_37

Het eiland Cyprus is sinds 1974 verdeeld

(Vertaling: E.J. Bron)

Turkije moet aan Cyprus wegens schendingen van de mensenrechten in het bezette noorden van het eiland in totaal 90 miljoen euro aan smartengeld en schadevergoeding betalen. Dit werd maandag beslist door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Het vonnis is rechtsgeldig. Het is de hoogste schadevergoeding die het Hof tot nu toe aan iemand heeft toegekend. De regering van de Republiek Cyprus moet het geld uitbetalen aan de familieleden en de slachtoffers. De regering in Ankara wil het vonnis niet erkennen. De beslissing is niet bindend voor Turkije, zei minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoğlu.

Natuurlijk is het vonnis een verlate grap. Op dit moment schreeuwt de EU moord en brand over Poetin en de Krim. Dat de Turken 40 jaar geleden met hun overval op het door Grieken bewoonde Cyprus een deel van de EU bezet hebben en nog steeds bezet houden, interesseert de perverse hofkliek in Brussel niet. Al jarenlang geen enkel protest. Alleen de Cyprioten zelf hebben steeds opnieuw gescholden en geprotesteerd. De EU heeft nooit gereageerd. Als dank voor hun brutale overval en hun bezetting sinds bijna een halve eeuw lonkt men naar de Turken met de EU-toetreding. Kan het nog krankzinniger?

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cyprus, EUSSR, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

15 reacties op Turkije moet 90 miljoen euro betalen aan Cyprus

 1. BertG. zegt:

  De regering in Ankara wil het vonnis niet erkennen. De beslissing is niet bindend voor Turkije.

  Hou maar op dan met allerlei poppenkast uitspraken als niemand zich er ook maar iets van hoeft aan te trekken. Er zijn wel meer onderwerpen die Turkije glashard ontkent. Daar maakt ook niemand zich verder druk om. Leuk voor de bühne.
  Lijkt het net als of het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) zich er iets van aantrekt.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  HOOGSTE TIJD ADOLF ERDOWAAN MET HEEL ZIJN MOSLIMVOLK
  EUROPAVER ERUIT TE SODEMIETEREN ! GEEN MENS ZIT OP DIT
  KLOTEVOLK TE WACHTEN !

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Het zou, denk ik het beste zijn als Cyprus een zelfstandig land zou worden, dan is dat gedonder tussen Turkije en Griekenland ook van de baan.

  Like

 4. Cathja zegt:

  O ja, het kan vást nog krankzinniger! Ik kijk echt nergens meer van op. Maar het is een feit dat Brussel er nooit werk van maakt/heeft gemaakt om de Turken uit Cyprus te krijgen. Dat zou tenminste één zeer belangrijke voorwaarde voor toetreding moeten zijn. Niet dat ik voorstander ben van toetreding, want Turkije is geen Europees land, maar een Aziatisch land met een moslimcultuur, terwijl Europa van oorsprong christelijk/Joods is. Het is bekend hoeveel ellende dit met zich meebrengt.
  Ik vind het zeer terecht dat Turkije de Cyprioten dit smartengeld en deze schadevergoeding moet betalen. Voor al het leed wat ze de Cyprioten in de voorbije 40 jaren hebben aangedaan.
  Het verbaast me niet dat de regering in Ankara het vonnis niet erkent. Zouden ze er werkelijk mee weg komen? Ik ben benieuwd of Brussel Turkije onder druk zal zetten in deze kwestie, of dat het oorverdovend stil zal blijven. We weten dat Brussel met twee maten meet, en daarom verwacht ik niet dat we hierover nog veel zullen horen.

  Like

  • Theodoor zegt:

   Politieke EU spelletjes zijn zo gemakkelijk. Turkije krijgt straks 90 miljoen via de EU van de Europese belastingbetalers en daarmee is het blazoen van het oorlogszuchtig volk weer opgepoetst en kan Erdogan de leiding in Europa overnemen.

   Like

  • Willem zegt:

   Brussel treedt alleen op, wanneer Israël in hun ogen iets fout doet.

   Like

 5. adem zegt:

  Inderdaad zag dat ze ook de toetreding voor Turkije tot EU te vroeg is http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=178471 Ik denk dat dit Cyprus verhaal toch zo never ending story gaat worden

  Like

 6. adem zegt:

  Cathja ben het absoluut niet met je eens dit vooral de Turken geen EU willen en toch dat de EU laat zien dat Turkije dat wilt.

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  EU:
  Slimme Nederlanders hebben een progammaatje ontwikkeld waarmee je de campagneposter van Europees kandidaat Guy Verhofstadt kan verbeteren wat meteen een internethitje werd. Maak zelf uw Verhofstadt-poster en mail hem naar ons. De beste inzendingen komen op onze site.

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/maak-hier-zelf-uw-verhofstadt-campagneslogan/diaporama-normal-142999.html

  Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  Eindelijk gerechtigheid!Zou je tenminste denken.Maar ;Ankara wil het vonnis niet erkennen!Nou lekker makkelijk.Zou mij dat ook lukken met het dwangbevel van de belastingdienst?Ik denk het niet;waarom hebben die mossels toch altijd een streepje voor?Wat zeg ik;EEN streepje?Een heleboel strepen!

  Like

 9. Mr Talkie zegt:

  En nu gaan de Eu & Brussel, Turkije natuurlijk meteen verrassen met sancties.. ( NOT )

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Cathja: 11.25. uur. Precies, dat heeft U goed verwoord, Cathja!

  Like

 11. L'esprit de Lois zegt:

  Als we nu die twee kruisridders, Guy en Hans, in een blauw hemd met sterren en een klapperpistooltje naar Ankara sturen. Om daar eens orde op zaken te stellen.
  Nou rolt natuurlijk iedereen over mij heen met: “klets niet L’esprit, dat gaat niet werken”.

  Toch vind ik dat het geprobeerd moet worden. Blijft het risico dat Guy en Hans niet terugkomen.
  Dat moeten we dan maar op de koop toe nemen.

  Like

 12. tijluylenspiegel zegt:

  Het is natuurlijk ook wel mesjogge om daar na veertig jaar ineens mee te komen aankakken, veertig jaar heeft men niets willen doen, geen sancties, geen druk, niks noppes nada.
  Grappig is trouwens om te zien dat Cyprus dat in 2004 toetrad tot de EU 6 zetels in de EU heeft terwijl het land slechts 1.172.458 inwoners telt.
  Ter vergelijking; Nederland stevent op de 17.000.000 inwoners af en krijgt 26 zetels in de EU.
  Dat maakt toch dat je je gaat afvragen welke criteria er worden gehanteerd bij het toekennen van zetels in de EU, of zou het dan toch gewoon natte vingerwerk zijn ?

  Like

 13. Seculiere zegt:

  En wanneer moet Griekenland de Turkse families betalen die als EERST in de jaren 60 Turkse dorpen uit vermoorden?
  http://www.epo.be/peteredel/aanvullingen/hoofdstuk_16/01_De_invasie_van_Cyprus_in_1974.php

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s