Bankroetgevaar: IMF eist massale nieuwe kredieten voor de Oekraïne

Screenshot_19

Willen nog meer belastingmiljarden in de geruïneerde Oekraïne pompen: Herman Van Rompuy, Christine Lagarde en José Manuel Barroso

(Vertaling: E.J. Bron)

De cheffin van het IMF, Christine Lagarde, eist nieuwe miljardenkredieten voor de Oekraïne. Daartoe dient ook bilateraal geld naar Kiev te worden overgemaakt. Anders zal het land niet stabiel worden. Hoe ze wil garanderen dat de miljarden van de belastingbetalers niet wegsijpelen in corrupte netwerken zei Lagarde niet.

Christine Lagarde zei in Berlijn dat ze hoopt dat alle landen er samen met het IMF aan zullen werken de Oekraïne te stabiliseren. Daarvoor stelt het IMF 17 miljard dollar beschikbaar. Dit zal echter niet genoeg zijn, zodat ook miljarden bilaterale hulp voor de Oekraïne nodig zijn. “Zonder politieke stabiliteit zal de economische stabilisering moeilijk worden”, waarschuwde de cheffin van het IMF.

Dinsdag had de Oekraïense minister-president Jatsenjoek de eerste kredieten van de Europese belastingbetalers in ontvangst genomen in Brussel. De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, liet zich niet uit over corruptieproblemen. Barroso zelf was onlangs door een onderzeebootdeal in Portugal in het centrum van de kritiek terechtgekomen (meer hier). De EU heeft de afgelopen jaren miljarden belastinggelden naar landen zoals Egypte, de Palestijnse gebieden of Kongo gestuurd – zonder ook maar enige kans te hebben om te controleren waarvoor het geld werd gebruikt. Een groot deel van het geld wordt, zoals nu in de Oekraïne, ervoor gebruikt om schulden af te lossen en op die manier behalve een staatsbankroet onaangename gevolgen voor de internationale financiële industrie te vermijden.

De Russische economie zal volgens Lagarde nog sterker onder druk komen te staan als er niet spoedig een einde gemaakt wordt aan het Oekraïne-conflict. Het IMF gaat nu al uit van een achteruitgang van de economische groei in Rusland in dit jaar en komend jaar, zei Lagarde dinsdag in Berlijn. De berekeningen gaan echter uit van een spoedig einde van de spanningen. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet het IMF zijn prognose nogmaals bijstellen. De EU en de VS dreigen met economische sancties tegen Rusland als er in de Oekraïne niet zoals gepland voor 25 mei een nieuwe president kan worden gekozen. Het Westen beschuldigt Rusland ervan de Oekraïne te destabiliseren.

Eind april had het IMF zijn prognose voor de Russische economische in 2014 groei bijgesteld van 1,3% naar 0,2%. Voor 2015 werd een groei van 1% voorspeld.

De wereldeconomie in totaal ontwikkelt zich beter, zodat het IMF de komende jaren rekent op een groei van 4,7%. Hij ziet echter ook risico´s. Het eerste is een lage, een “te lage” inflatie vooral in de eurozone, maar ook in andere industrielanden, zei Lagarde. Een nieuw gevaar vormen de geopolitieke risico´s, “vooral in het hart van Europa”.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, EUSSR, Graaien, IMF, Krankzinnigheid, Oekraïne, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Bankroetgevaar: IMF eist massale nieuwe kredieten voor de Oekraïne

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Eigenlijk moet er onder bovenstaande foto staan:Opsporing verzocht!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Yvonne van Cleef: 13.43. uur. Precies, Yvonne. De NAZI’S op de foto, grote oorlogshitsers!

   Like

  • Driek zegt:

   Ik vind die lui gewoon misdadigers, we hebben in Nederland nergens geen geld meer voor, een groot deel der bevolking wordt alsmaar armer en kan zijn ziektekostenverzekering niet meer betalen, hebben hypotheekachterstanden, en grote aantallen mensen lopen bij de voedselbank, kortom het is armoe en leed alom. En weer moeten we geld in een bodemloze put storten, een grote schande is het.

   Like

   • Cathja zegt:

    Ja Driek, we zijn een Europees land, maar moeten werken om allerlei straatarme landen wereldwijd kennelijk van geld te voorzien. Oekraïne is geen EU-lidstaat, maar toch gaat men miljarden aan kredieten verstrekken! Ze balanceren werkelijk op de rand van krankzinnigheid, zowel die ‘leiders’ in Brussel als ook het IMF.
    Ons land glijdt af richting een hele diepe afgrond, want ook wij zullen dit weer gaan merken in de portemonnee! Hebben onze ouders hiervoor gewerkt na de WOII? Dat álles onder onze handen wordt afgebroken?
    Schande!

    Like

 2. Fred zegt:

  Een te lage inflatie?
  Inflatie is geldontwaarding. Dus je geld wordt minder waard.
  Een te lage inflatie houd dus in dat je geld meer waard blijkt te zijn dan het IMF wil.
  Ze willen dus dat ons geld minder waard word.
  Waarom?
  Ewald, leg het eens uit.
  Want ik snap er niks meer van.

  Like

 3. sam zegt:

  Oekraïne is een onafhankelijk land. En heeft geen buitenlandse hulp nodig. Het kan zichzelf failliet verklaren. Dan zijn ze ineens van hun schulden vanaf.
  Wie is er nu feitelijk zo gek om geld in een over-corrupt land als Oekraïne te investeren? Verscheidene Nederlandse zakenmensen zijn er letterlijk op de vlucht dienen te gaan voor de maffia en corruptie.
  Overal waar iemand van de IMF zijn kop laat zien gaat het mis. Laatste voorbeeld Griekenland, voorgaande Spanje enz. Wees maar gerust dat deze WEL zullen weten op wie te stemmen voor 25 mei

  Like

 4. bobzelf zegt:

  hoera, we helpen alles naar de kloten !!
  Het gekkenhuis weet van geen ophouden !!
  HET WORDT TIJD DAT PUTIN BINNEN VALT !!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf: 14.56. uur. Inderdaad Bob, het is een gekkenhuis, en het hoofdkwartier staat in Brussel. We worden geregeerd door CRIMINELEN en GEKKEN! Alleen weet ik niet welke groep de grootste is!

   Like

 5. Jean zegt:

  Yvonne,
  E.T. krijgt een orgasme van de franse feeks en de portugees idem dito. Hoogtijd dat die politiek afgemaakt worden want de ramm wordt een tsunami van ellende en geweld met die misdaadbende.

  Like

 6. Anneke zegt:

  En…..wij burgers zien het EU-cruise schip verder -, dus dieper zinken. “Goede reis, van het DRONKEN-land, naar de DEFINITIEVE eindbestemming….VERDRONKEN-land”.

  Like

  • Anneke zegt:

   Hoe vlotter de EU-Brussel de afgrond induveld, HOE EERDER wij burgers VERLOST zijn. Weg met die parasieten, euro-debielen…..Totaal ONGESCHIKT voor hun huidige beroep. Totaal verslaafd aan GELD en MACHT….laat hun maar flink beurs worden van heel wat blauwe plekken. Weg met al dat GESPUIS.

   Like

   • Tammo Bakker zegt:

    Tammo zegt:
    En al die asielzoekers die binnen komen moeten allemaal te eten hebben en onderdak…..
    Duizend per week..! Grenzen dicht met voorrang. Allemaal moslims.

    Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Rusland en China nemen actieve stappen om dollar te laten vallen
  Xander 14-05-2014 14:23- in China, Economie, NWO-Complot, Rusland, VS

  De val van de dollar zal dramatische gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie en samenleving, en ook voor alle Europese landen en bedrijven die voor een groot deel afhankelijk zijn van de handel met de VS (zoals Nederland).

  De lang voorspelde en gevreesde val van de Amerikaanse dollar lijkt weer een stap dichterbij te komen nu het Russische ministerie van Financiën het groene licht heeft gegeven aan een plan om het aantal in dollar afgehandelde transacties radicaal te verminderen. Ook China en Iran zouden er wel oren naar hebben om de dollar bij hun onderlinge handel te laten vallen. Aangezien de Russische president Putin op 20 mei naar Beijing reist om gas- en oliecontracten af te sluiten, is de kans groot dat deze leveringen niet langer in dollars, maar in roebels en yuans zullen worden afgerekend.

  Volgens Voice of Russia kwam de regering op 24 april speciaal bijeen om te overleggen hoe Rusland van de dollar af kan komen. De grootste experts uit de energiesector, banken en overheidssector overlegden wat de beste reactie kan zijn op de Amerikaanse sancties, die werden ingesteld vanwege de crisis in Oekraïne.

  Igor Shuvalow, vicepremier van de Russische Federatie, was de voorzitter tijdens deze ‘de-dollarisering vergadering’, wat aangeeft dat het Kremlin meer dan alleen maar bluft. Vice minister van Financiën Alexey Moiseev gaf leiding aan een tweede vergadering. Na afloop verklaarde hij dat geen van de experts en afgevaardigden problemen voorziet als Rusland het aantal internationale betalingen in roebels gaat opvoeren.

  Tevens maakte Moiseev melding van een ‘valuta-switch uitvoerend bevel’, waarmee de regering Russische bedrijven kan dwingen om een bepaald percentage van hun handel in roebels af te rekenen. Gevraagd of dit percentage 100% zou kunnen worden, antwoordde hij: ‘Dat is een extreme optie, en het is lastig voor me om nu te zeggen of de regering deze macht zal gebruiken.’

  Als alleen Rusland zo’n drastische stap zou nemen, zou er voor de VS nog niet veel aan de hand zijn. Het zal echter niemand verbazen dat China en Iran serieus overwegen om de Russen te volgen. De omvangrijke olie- en gascontracten die president Putin op 20 mei in Beijing zal afsluiten, zullen mogelijk al volledig in roebels en yuans worden afgerekend.

  Zo begint steeds dichterbij te komen waar critici al maanden voor waarschuwen, namelijk dat het anti-Russische beleid van het Westen als een boemerang tegen onze eigen hoofden zal terugkeren. De gascontracten die Rusland met China gaat afsluiten zijn slechts het begin. Als steeds meer landen gaan volgen, dan is het een kwestie van tijd voordat de dollar valt, waardoor de complete Amerikaanse economie crasht. Ook voor de Europese economie zal dit verstrekkende gevolgen hebben.

  Xander

  (1) Zero Hedge (/ Voice of Russia)

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Rusland-en-China-nemen-actieve-stappen-om-dollar-te-laten-vallen

  Like

 8. Pingback: dus naar de hel met al die Brusselse schijnvromen ! | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 9. aegoliuscs zegt:

  Niks aan de hand…. Iedereen even arm en wie nog “rijk” is pakt zijn pistool en de armen zijn hooivork. Hooivork? Oeps, wie zorgt dat er eten op ons bord komt…. Het EUSSR systeem met behulp van de banken: vast wel!

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Vuurpeleton is mij liever; dan kosten ze ons werkelijk geen cent meer.

  Like

 11. Cathja zegt:

  Wat geeft Brussel het recht om miljarden belastinggeld over te maken naar landen buiten de EU, zoals Egypte, Kongo, en de Palestijnse gebieden? Ik heb altijd begrepen dat de EU bestaat uit (momenteel) 27 lidstaten, en bovengenoemde landen/gebieden maken daar geen deel van uit.
  Nu weer de kwestie met Oekraïne. Welja, stort maar miljarden op de bankrekeningen daar. Een miljardje meer of minder, daar kijken we niet naar.
  Schandalig dat dit ook met óns belastinggeld gebeurt! En dan lees ik ook nog: “IMF eist…….”! De laatste tijd krijgen we in steeds sneller tempo deze rotberichten over ons heen.
  Het wachten is op WOIII; de chaos is al bijna compleet!
  Daar zijn “ze” op uit!

  Like

 12. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ik kom net weer binnen vh hondenbos en zie op Canvas een Belgische zender over de oorlog, Liechtenstein.. en ze hebben het over 1945….

  mensen worden doodgeschoten, opgehangen, er wordt ineens een oproep gedaan dat ‘de mensen naar de vergadering’ moeten komen…

  en ik zie de zin ‘Ineens drong het tot de regering en de bevolking door dat alles nogal complex lag, mensen barricadeerden zich in hun huizen, bang dat ze naar Rusland geëxporteerd zouden worden… er waren 2 Russen die zich hier in dat huis verborgen hielden en je kon merken dat ze in grote angst verkeerden… er waren mensen die naar Argentinië emigreerden eind 1947… Gregorio Loubanow…
  ik krijg de indruk dat dat stuk Lichtenstein nog overheerst werd toen door Russen?

  In ieder geval doet het zeer beklemmend en beangstigend aan… net als tegenwoordig… ik draag sinds vanochtend het Hugenotenkruis van mijn man… als een stil protest…

  Kunnen wij niet òpstaan in VERZET en deze leugenachtige regeringen en zelfbenoemde ‘regeerders’ àfzetten? Waarom ontketenen wij geen revolutie?
  Dit is stilzwijgend ons de oorlog in laten voeren…

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Helemaal met u eens,maar met 100 man kom je niet ver!Ik denk dat het eerst nog veel erger moet worden,wil je het volk de straat op krijgen!

   Like

   • Scarlatti Bombatti zegt:

    Daar ben ik dus ook ‘bang’ voor Yvonne… het is frustrerend maar de waarheid helaas…

    Like

 13. Benesha zegt:

  Enige reden van die miljarden is de belastingbetaler in Europa te laten opdraaien voor de schulden van Oekraiëne aan Lagardes vriendjes, de elitaire bankiersfamilies die anders naar hun geld konden fluiten. Hoe lang gaat de belastingbetaler het nog pikken dat die steeds de verliezen van deze banksters moeten dragen maar geen rotte cent van hun megawinsten elders anders terugkrijgen. Wij zijn inderdaad slaven van het systeem. Orwelliaanse werk -en betaalslaven. Niets meer niets minder.

  Like

 14. Sjaak zegt:

  VIEZE VUILE GORE ZAKKENROLLERS !
  MAYDAY = PAYDAY ! VOOR MIJN PART
  KUNNEN JULLIE IN DE STRONT ZAKKEN !
  FUCK THE EU !!!!!

  Like

 15. paulzwueste zegt:

  wij wisten het al. De oekraïne wordt gewoon gekocht door de EU. Vervolgens zullen de belastingen opnieuw verhoogd worden voor het noodzakelijk EU-leger.
  De Navo moet ontmanteld worden want de EU wil ook zijn eigen soldaatjes! Let maar op!
  Kwestie van tijd!

  Like

 16. Jan zegt:

  Russia to Ban US From Space Station in Sanctions Retaliation

  Russia cast doubt on the long-term future of the International Space Station, a showcase of post-Cold War cooperation, as it retaliated on Tuesday against U.S. sanctions over Ukraine.

  Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin said Moscow would reject a U.S. request to prolong the orbiting station’s use beyond 2020. It will also bar Washington from using Russian-made rocket engines to launch military satellites.

  Moscow took the action, which also included suspending operation of GPS satellite navigation system sites on its territory from June, in response to U.S. plans to deny export licenses for high-technology items that could help the Russian military.
  http://www.newsmax.com/newswidget/Putin-space-station-ban/2014/05/13/id/571127/?promo_code=12CCC-1&utm_source=12CCCBiz_pac_review&utm_medium=nmwidget&utm_campaign=widgetphase1

  En ineens deden alle mobieltjes het niet meer

  Like

 17. Jelle R zegt:

  Als u nog twijfelde over de ware reden waarom USA en EU de Oekraïnse coup steunde: http://www.themoscowtimes.com/business/article/son-of-us-vice-president-biden-joins-ukraine-gas-company/500062.html

  Like

 18. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  Is er nog enige twijfel, dat we in de E.U. moeten blijven?
  UIT DE E.U. NU!!!!
  Ik zeg DOEN.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Bij een tribunaal krijgen ze het nog verrekte druk:La Garde,Malmstrom,van Rompuy,Verhofstadt,Rutte,Pechtold,Balkenende,Zalm,enzovoorts!

   Like

 19. Pingback: Belastinggelden voor Gazprom: Oekraïne betaalt eerste gasrekening | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s