Soedanese riskeert doodstraf om geloofskeuze

Screenshot_12

KHARTOUM – Een 27-jarige vrouw uit Soedan kan de doodstraf krijgen omdat ze de islam heeft verruild voor het christendom. Een rechtbank heeft de vrouw tot donderdag de tijd gegeven om weer terug te keren tot de islam.

Miriam Yahya Ibrahim wordt beschuldigd van afvalligheid en overspeligheid. Ze bekeerde zich tot het christendom en trad in het huwelijk met een christelijke man. Dat is voor moslima’s in Soedan verboden en maakt de huwelijksovereenkomst ongeldig.

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Soedan. Bookmark de permalink .

12 reacties op Soedanese riskeert doodstraf om geloofskeuze

 1. baksteen zegt:

  De Nederlandse regering heeft zich keihard ingespannen om haar direct asiel te verlenen……o,nee sorry, het is maar een christen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Voor Moslima’s in Soedan? Voor moslima’s over de hele wereld, denk ik….
  Natuurlijk kan het ene land er gemakkelijker de doodstraf aan verbinden dan het andere. Dat hangt er vanaf in hoeverre de Islam in zo ’n land al de bààs is.
  Maar ga alsjeblieft niet doen alsof het aan het land op zichzelf ligt en niet aan de Islam!
  De Telegraaf isóók al een Dhimmitude-krant, die de waarheid verdoezelt!

  Like

 3. lucky bee zegt:

  In een islamistisches land is het heel erg moeilijk om een andere geloof te hebben als de Islam.Daar om begrijp ik niet waar om wij tollerant moeten zijn, ook voor de islam.

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Deze kwestie heeft uiteraard ALLES met de islam te maken.
  De Soedanese regering bestaat uit ultra fanatieke moslims en die zijn het ,die de ware aard van de islam het duidelijkste laten zien.
  Zo’n vrouw zou inderdaad, zoals Baksteen zegt, ogenblikkelijk door het Westen in bescherming moeten worden genomen, maar helaas, het gaat om een christen..
  De Europese verwevenheid met de islam wordt systematisch uit zicht gehouden!

  Misschien kan iemand een christelijke partij in de Tweede Kamer wijzen op het gevaar waarin de vrouw verkeert? Niet dat we daar veel van moeten verwachten..

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Henk V: 11.07. uur. Van de christelijke kerken, in Nederland en Europa hoeven we wat dat betreft, helaas niets te verwachten, Henk. De instituten der kerken, heulen inmiddels met de islam. Raar maar waar!

   Like

 5. janfreak zegt:

  Ik denk dat wij over een jaar of 20 ook de keus krijgen, of ons bekeren tot de islam of de doodstraf.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Er zal nooit respect richting anders-gelovigen komen uit de hoek van de moslims. Als je de islam afvalt is dat een doodzonde, die men vaak met de dood moet bekopen. Ja, opvallend dat nu het een christen betreft, het muisstil blijft! Waar blijft protest van Frans Timmermans richting de Soedanese overheid?
  Nee, Frans heeft het te druk met de kwestie in Oekraïne en met Poetin. Het veilig kunnen leven van christenen in een moslimland heeft absoluut geen prioriteit voor Frans.
  Het is beschamend dat het ‘beschaafde’ westen zich blijkbaar drukker maakt om het welzijn van moslims dan om verdrukte en bedreigde christenen.
  Ik vrees dat het nooit anders zal worden.

  Like

 7. Anneke zegt:

  Staks riskeren wij NL-ers eveneens de doodstraf; als het aan de islam-gekkie’s ligt. Al tijden is er eigenlijk géén plek meer voor aanhangers van joods-christelijk geloof. Je wordt door seculieren uitgelachen, bespot en door de islam-mafketels straks dood-gestenigd. De Mohammed-fans gaan hand in hand met de socialisten van het westen. En….helaas de socialisten OVERHEERSEN (nog). Zijn allesbehalve sociaal-voelend, socialisten zijn de grootste a-socialen die er bestaan. Woorden sociaal en socialisme hebben totaal niets met elkaar verwant. Maar ja; de massa is nog in slaap…….dom dom super dom.

  Like

  • Anneke zegt:

   Een troost….de socialisten moeten toch gaan uitkijken voor de radicale a-sociale koran-lezers. “Zij worden op een gegeven moment eveneens NIET (meer) geduld door de engelkes van Mohammed”. Op naar het gedroomde wereld-kalifaat…NEE; zover zal het niet komen!!! Haleluyah Amen.

   Like

 8. Thorgard zegt:

  Zover komt het wel… en sneller dan je denkt. Aangezien de gemiddelde leeftijd van de Autochtonen steeds hoger ligt (vergrijzing en laag geboortecijfer) en de leeftijd van de Allochtonen steeds lager ligt (hoog geboortecijfer) is het een kwestie van tijd voordat de jonge allochtonen de grijze blanke meerderheid aan gaat pakken. Bewijzen daarvan al in overvloed in Opsporing verzocht. De blanke jongeren komen steeds meer in de minderheid voor op scholen, en zullen zich tegen hun wil aan moeten passen aan de meerderheid (moslim).

  Dat wij Nederlanders altijd zo tolerant zijn geweest richting hen wil absoluut niet zeggen dat dat wederzijds is…

  Like

 9. Pingback: Soedanese vrouw verkiest doodstraf boven islam | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s