Peiling: 93% van de Palestijnen is antisemitisch

Screenshot_14

Veel mensen hebben vooroordelen over Joden, vaak zonder ooit persoonlijk een Jood ontmoet te hebben

(Vertaling: E.J. Bron)

Bijna alle bewoners op de “Westbank” en in de Gazastrook zijn antisemitisch ingesteld. Wereldwijd heeft één op de vier mensen vooroordelen tegenover Joden. Dat blijkt uit een onderzoek van de “Anti Defamation League” (ADL).

Voor het onderzoek werden tussen juli 2013 en februari 2014 wereldwijd 5,9 miljard mensen of 85,9% van de wereldbevolking ondervraagd. Het onderzoek werd niet in Israël uitgevoerd. De geënquêteerden moesten hun mening geven over elf antisemitische stellingen. Bijvoorbeeld over “De joden hebben teveel macht op de internationale financiële markten” of “De joden zijn verantwoordelijk voor de meeste oorlogen”. Hierop kon geantwoord worden met “waarschijnlijk waar” of “waarschijnlijk fout”.

Diegenen die zes van de elf vragen met “waarschijnlijk waar” heeft aangekruist, geldt voor de ADL als antisemiet. Wereldwijd is dat 265 van de geënquêteerden. Dit cijfer is het hoogst in het gebied Midden-Oosten/Noord-Afrika, waar 745 van de mensen antisemitisch is ingesteld. De Gazastrook en de “Westbank” blijken met 93% het hoogste percentage in deze regio en wereldwijd te bezitten. Iran heeft met 56% het kleinste aandeel antisemieten onder d elanden van het Nabije Oosten en Noord-Afrika.

Buiten de regio Midden-Oosten/Noord-Afrika wonen in Griekenland naar verhouding de meeste antisemieten (69%). West-Europa ligt met 24% iets onder het wereldgemiddelde, in Oost-Europa ligt het aandeel bij 34%. Voor Duitsland heeft de ADL een waarde van 27% vastgesteld, voor Zwitserland 26% en voor Oostenrijk 28%.

Een kwestie van opleiding

Het vooroordeel dat Joden loyaler zijn ingesteld tegenover Israël dan tegenover het land waarin ze wonen, werd het meest aangekruist. Uit het onderzoek bleek bovendien: Hoe hoger de opleiding van de mensen in de regio Midden-Oosten/Noord-Afrika, des te meer neigen ze tot antisemitisme. Voor de rest van de wereld is het tegendeel het geval: Hoe hoger opgeleid de mensen zijn, des te minder antisemitisch ze zijn ingesteld.

De ADL heeft bovendien vastgesteld dat antisemitisme minder verbreid is in die landen waar een bepaald aantal Joden – vanaf ongeveer één procent van de totale bevolking – woont. In principe geldt dat de meeste mensen het aantal Joden wereldwijd overschatten. Bijna de helft van de wereldbevolking gaat uit van meer dan 70 miljoen Joden wereldwijd. In werkelijkheid zijn dit er echter slechts ongeveer 13 miljoen.

Onder de geënquêteerden heeft 54% al eens iets van de Holocaust gehoord. Van deze 54% denkt echter een derde deel dat deze of een mythe is of sterk wordt overdreven. De bekendheid met de Holocaust is het minst verbreid in Afrika ten zuiden van de Sahara, daar heeft slechts een vierde deel van de mensen er over gehoord.

Religie en antisemitisme

Onder de moslims heeft 49% vooroordelen tegenover Joden, onder christenen is dit 24%. Daarbij is het percentage in landen met een christelijk-orthodoxe meerderheidsbevolking het hoogst (39%) en in landen met een protestantse meerderheid het laagst (15%). Onder mensen zonder religie, zoals hindoes en boeddhisten, is ongeveer één op de vijf antisemitisch ingesteld.

Lees eveneens:

http://global100.adl.org en www.geenstijl.nl

Bron:
www.israelnetz.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Peiling: 93% van de Palestijnen is antisemitisch

 1. fleckie zegt:

  ook NIET-praktizerende Joden, stimuleerden hun kinderen tot LEZEN, zeker op vroege leeftijd, resultaat ;behoorlijke inzichten, op ‘ALLERHAND’ gebied.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Het wordt er ook met de paplepel ingegoten vanaf het moment dat ze hun ogen openen.
  Filmpjes genoeg van “palastijnse” kleuters die uit volle borst uitschreeuwen dat ze joden willen doden. En krijg het er dan maar weer uit.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  En dit leren ze zodra ze lopen kunnen.
  “Allah’s Apostle (Muhammed) said, ‘The Hour will not be established until you fight with the Jews, and the stone behind which a Jew will be hiding will say. “O Muslim! There is a Jew hiding behind me, so kill him.'”
  (Hadith, Sahih Bukhari, Volume 4, Book 52, Number 177)
  Dit leren moslim kinderen overal ter wereld.

  Like

 4. Thomasson zegt:

  Wie iemand haat, moet het met volle overgave doen. Als de Palestijnen zo Joden haten, waarom willen ze – als ze ziek zijn – niet in het mooie oude ziekenhuis van Augusta Victoria liggen ( Mount Scopus; oude deel van Jeruzalem). Dit ziekenhuis is aan de stad door Kaiser Wilhelm der II cadeau gegeven. Het Shiba ziekenhuis in Gaza moet ook goed genoeg zijn. Maar Palestijnen geven de voorkeur aan een Israëlische ziekenhuis. Als ze ziek zijn, kan het ze niet schelen dat de ongelovige Israëlische dokters hen verplegen. Een normaal mens wil toch niet door zijn vijanden worden verzorgd? Waarom doen de Arabieren in de omgeving van Jeruzalem zo verschrikkelijk hun moeite om in Israëlisch territoriaal gebied te wonen? Waarom zijn zij niet dolgelukkig dat ze op hun eigen Palestijns gebied wonen? Persoonlijk denk ik dat de Arabier een mentaliteit heeft van een bloedzuiger: zoals een teek die op de rug van een hond leeft. De teek houdt niet van de hond, maar hoeft niet hard te werken voor haarzelf. De hond voorziet haar van alle benodigdheden.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Vind je het gek met dat boek?

  Like

 6. The Bat zegt:

  Hamas komt voort uit een organisatie genaamd Al-Mujamma al Islami, een Palestijnse afsplitsing van de Egyptische Moslimbroederschap. Al-Mujamma al Islami werd opgericht in 1978 door sjeik Ahmed Yassin die tot zijn dood in 2004 leider zou blijven van de organisatie. Aanvankelijk hield de organisatie zich vooral bezig met religie en sociaal werk, ze bouwden ziekenhuizen en scholen en boden burgers financiële hulp.

  In het begin van de jaren ’80 van de twintigste eeuw genoten sjeik Yassin en zijn aanhangers steun van de Israëlische overheid.[12] Israël zag Al-Mujamma al Islami als een mogelijke bondgenoot in de strijd tegen de toenmalige terreur van de door Yasser Arafat geleide PLO. Ook hoopte Israël dat ze door Al-Mujamma al Islami te steunen verdeeldheid kon zaaien binnen de PLO en de Palestijnse gemeenschap. De lichamelijk gehandicapte Yassin werd in die tijd meerdere malen medisch behandeld in Israël.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s