Spanje: De jaarlijkse optocht in mei ter herinnering aan de Reconquista

 

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Wie op dit moment een last-minute vakantie van plan is, is misschien geïnteressserd in Petrer bij Alicante. De schilderachtige kleine stad, ongeveer 25 kilometer verwijderd van de Middellandse Zeekust, organiseert elk jaar tussen 15 en 19 mei een traditionele folkloristische optocht ter herinnering aan de bevrijdingsoorlogen tegen de gehate islamitische onderdrukkers. De hele stad staat deze dagen in het teken van het feest. Meer dan 10% van de inwoners is lid van een van de verenigingen die meedoen aan de parade.

De dramaturgie van het feest bestaat in een verovering van een stad door de Moren en diens herovering door de christenen. De deelnemers aan het feest zijn georganiseerd in “filaes or comparsas”. Deze groepen staan voor christelijke of Moorse troepen. De acteurs van de christenen dragen nagemaakte middeleeuwse kostuums zoals metalen wapenrustingen met bontafzetting en helmen. Vaak rijden ze tijdens de optochten op paarden.

De Moren-acteurs treden op in Arabische kostuums met sabels en rijden tijdens de optochten meestal op kamelen of olifanten. Tot de meerdere dagen durende feesten behoren optochten, het afvuren van kanonnen, vuurwerk en middeleeuwse muziek. Een nagespeelde strijd om een burcht vormt meestal het hoogtepunt van het feest, dat eindigt met de overgave van de bevelhebbers van de Moren aan de christenen.

Wikipedia

De geïmmigreerde moslims willen dit traditionele feest uiteraard met alle middelen van de VN, UNRIC, Europees Gerechtshof, Brusselse antiracismedictatuur en wat dies meer zij verhinderen.

Spanjes moderne moslimgemeenschap beweert dat zelfs de naam “Moor” een historisch foutieve benaming is, want daardoor behandelt men hun voorouders alsof ze vreemdelingen waren, omdat ze behoorden tot een andere religie.
Natuurlijk ondersteunen we deze feestelijkheden niet en wij denken dat er in het moderne Spanje voor zoiets geen plaats dient te zijn, maar we weten dat de katholieke kerk hier nog altijd veel macht heeft en het is moeilijk de traditie te veranderen (opdat de islam het voor het zeggen heeft).

Al Jazeera

Het zou echt een uitdagende taak zijn voor een islamkritische reisorganisator om een busreis naar deze feesten aan te bieden. Dat is voor dit jaar vermoedelijk al te laat, maar wellicht volgend jaar?

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Al Andalus", Christendom, Historie, Islam, Moslims, Spanje. Bookmark de permalink .

4 reacties op Spanje: De jaarlijkse optocht in mei ter herinnering aan de Reconquista

 1. Theodoor zegt:

  In het gemengde Europese volk is een dergelijk feest mogelijk, mocht het zover komen dat de Islamieten in de meerderheid zijn dan gaat het feestelijk licht uit. Dan kies ik toch hoe jammer en vreselijk ik dat vind toch voor de massale opstand tegen de politieke elite. Die groep is schuldig aan het belazeren, er niet over willen praten/denken over het politieke geloof met de vreselijke gevoelige lange tenen.

  Like

 2. wouteenhoorn zegt:

  Als dat maar goed afloopt. Misschien beter om er niet te veel ruchtbaarheid aan te geven. Ons kent ons zou mijn moeder zeggen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Moslims verbieden altijd alles, wat niet overeenkomt, met hun hersenspinsel der Islam. Alleen hun waanzin wordt getolereerd, en ze krijgen het ook nog voor elkaar. Dat alles vanwege de Resolutie van Straatsburg!

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Reconquista was alleen mogelijk voor Isabella van Castillie en Ferdinand van Arragon , om dat Karel Martel de laatste Omayaden Khalief ,Abd El Rachman al Sidiqui in de slagt om Tours (Poitier) heeft gedood.En de Alhambra heren loos was.In het MO wordt ook Baghdad en Damaskus door de Mongolen geplunderd.Zonder Khalief was de Islam een makkelijke prooi voor ze.Toen ze ontdekt hebben dat in China en Hindustan meer te halen is,hebben ze het westen aan hun honden die mee gelopen waren (De Turkmenen) overgelaten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s