DE KERN IS ROT

Screenshot_7

Holle frasen, misleiding van de kiezers en gekonkelfoes: banale leuzen nemen de kiezers bij de neus

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU zelf is de oorzaak van de “crisis van de EU”.

Europa zit in een crisis, klagen politici en media heel bezorgd. Europa? Nee, de EU zit in een crisis. En dat werd ook de allerhoogste tijd.

Nog slechts een derde deel van de Fransen zou nu bij een referendum voor het verblijf  van hun land in de EU stemmen, net zoveel zouden er tegen stemmen. Aldus het verpletterende resultaat van een op dit moment veel bediscussieerde peiling.

De reacties uit de politiek en de media komen overeen met het monotone mantra, dat steeds tegen EU-scepsis wordt afgedraaid: de weerspannige Galliërs zijn of beetgenomen door populisten of weten de voordelen van de EU niet voldoende te waarderen, zodat men deze beter aan hen moet uitleggen. Met andere woorden: critici van het Brusselse apparaat zijn of politiek bedenkelijk of ongeïnformeerd, zo niet zelfs een beetje dom, en dienen beleerd te worden. Uit deze uitdrukking spreekt de arrogantie van absolutistische vorsten.

Dat de constructie van de Europese Unie weinig democratisch is, merken zelfs de EU-vriendelijker Duitsers. Bij de aanstaande verkiezingen staan ze radeloos voor twee topkandidaten, wier inhouden in het gunstigste geval (of gewoon geënsceneerd) verschillen aan de dunne oppervlakte. Eigenlijk is deze slechts geveinsde verscheidenheid het kenmerk van schijnverkiezingen in dictaturen.

Zelfs wanneer de verschillen groter zouden zijn – daardoor zou de EU-constructie nog lang niet democratischer worden. Het Europees Parlement bezit lang niet de rechten van een parlement in de democratie. Het is bovendien uitermate ondemocratisch samengesteld: de stem van één enkele vertegenwoordiger van Malta weegt net zo zwaar als die van twaalf Duitsers. Dat komt voort uit de verdeling van de zetels over de verschillende landen.

De ondemocratische structuur is de uitdrukking van de rotte kern, die inherent is aan de constructie: de nagestreefde Europese superstaat is niet het resultaat van de vrije volkswil. Veelmeer wordt deze door politici en technocraten de volkeren in de strot geduwd, zonder dat deze het merken – en als ze het toch merken, dan mogelijk te laat.

De topkandidaat van de Europese christendemocraten, Jean-Claude Juncker, heeft de strategie hoe men de volkeren misleidt in de jaren-90 verfrissend openlijk bekend: “We besluiten iets, plaatsen het dan in de ruimte en wachten enige tijd af wat er gebeurt. Als er geen sprake is van grote verontwaardiging en opstanden, omdat de meeste mensen helemaal niet begrijpen wat er werd besloten, dan gaan we verder – stap voor stap, totdat er geen weg terug meer is”, aldus Juncker destijds.

Miljoenen Europeanen hebben eeuwenlang voor hun democratie en soevereiniteit gevochten, velen zijn zelfs in de strijd daarvoor gestorven. Het zou een historisch unieke tragedie zijn wanneer de volkeren van Europa zich deze enorme verworvenheden door een goochelaarstruc zouden laten afpersen.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, soevereiniteit. Bookmark de permalink .

18 reacties op DE KERN IS ROT

 1. delamontagne zegt:

  DE WENS IS DE VADER VAN DE GEDACHTE : “Timmermans: Wilders op z’n ‘retour’
  DEN HAAG –
  Volgens minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) is PVV-leider Geert Wilders „op zijn retour”. Hij zegt dat vrijdag in een gesprek met de kranten van de Persdienst.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22631313/___Wilders_op_z_n_retour___.html

  Like

  • Tempelier. zegt:

   Frans is even vergeten naar zijn eigen partij te kijken, als we het dan toch over retour hebben, minder, nog minder en niets meer.

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Timmerfranz is ALTIJD van het padje af;dus ook met deze “constatering”!

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De belijdenis van Juncker geeft het uitermate rode fascistische gehalte aan, van de leiders der eussr. Democratie, daar hebben ze nooit van gehoord, wat dat zouden we niet moeten willen, van deze ploerten.

  Like

 3. Yiooda zegt:

  Voor mij mag het holle frasenvat, wat EU heet, meedrijven naar de zee en opgevreten worden door de haaien!
  Yiooda.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Ach ja, en dat wordt gezegd door iemand wiens partij duidelijk en onweerlegbaar op z’n retour is.

  Zielig mannetje!

  Like

 5. Cathja zegt:

  En ik vind het onterecht dat ze daar in Brussel steeds het woord ‘democratisch’ gebruiken, terwijl er niets democratisch te vinden is in de regels die Brussel bedenkt. Alles wordt ons opgedrongen. Eigen keuzes mogen de lidstaten bijna niet meer maken. Gisteren las ik in een krant dat Brussel zich ook al bemoeide met een stuk snelweg in ons land, waar bij de aanleg van een derde strook niet voldoende met de natuur rekening zou zijn gehouden. Dat bedoel ik nou. Waar bemóeien die lui zich mee? Ook Luchthaven Twente mag niet doorgaan van Brussel. De Oost-Nederlanders wijken maar uit naar Münster. De luchthaven in Duitsland draait met verlies, dus daar moet wat aan gedaan worden. Brussel bepaalt dus ook al dat wij daar maar heen moeten, willen we dicht bij huis in het vliegtuig kunnen stappen.
  Dat er voor heel veel mensen geen werk zal zijn nu de plannen voor de Luchthaven Twente niet doorgaan, dat zal Brussel een worst zijn.

  En toch vinden ze dat ze democratisch bezig zijn.
  Het is maar wat ze daar onder verstaan.

  Like

  • reageerbuis zegt:

   De luchthaven Twente is een doodgeboren kindje. Toen het een militair vliegveld was, was er op zeer beperkte schaal burgerluchtvaart, die meeliftte op de infrastructuur van defensie. Op eigen kracht zou die niet winstgevend zijn. Nu is dat niet opeens veranderd. Onlangs kwam naar buiten dat uit oogpunt van vliegveiligheid miljoenen bomen op de omliggende heuvels gerooid zouden moeten worden, wat lang verzwegen was. Een zieltogend vliegveld op korte afstand van een concurrerend en nu al verlieslijdend vliegveld bij Munster moeten we niet willen. Daarom geef ik Brussel gelijk.

   Like

  • reageerbuis zegt:

   Inhoudelijk natuurlijk. De goedkeuring zou aan Den Haag moeten zijn voorbehouden.

   Like

 6. Thomasson zegt:

  Begin jaren ’30 zong Josephine Baker haar wereldberoemde liedje “J’ai deux Amour”. Haar Amours waren: haar geboorteland en Parijs. In 2014 kunnen Europese landen zingen “J’ai deux ennemis” : Onze vijanden zijn de EU en de Islam. Waarom staat de EU als hoofdvijand? Omdat zonder de EU kan de Islam in Europa worden bestreden. De natiestaten kunnen zichzelf prima verdedigen zonder de bemoeienis van de EU die ze op korte- en middellange termijn in levensgevaar brengt. Brussel biedt letterlijk de nodige verdediging aan de Islam; hindert- en zelfs verbiedt! de afzonderlijke natiestaten op tijd maatregelen te nemen om de rukkende vijand te bestrijden.
  Ik wil hier graag Staatssecretaris Fred Teeven complimenteren voor zijn moed om alarm te slaan over de tsunamigolf van “Afrikaanse & moslimtrojanen” die nu Nederland overspoelt. Hij deed dat, al wetend dat het bericht kan serieuze invloed hebben op de verkiezingenuitslag voor zijn partij op 22 mei.
  Wij kunnen aannemen dat deze invasietroepen, in de mom van vluchteling, uit bijna 100% moslims bestaan. Fred Teevens en Mark Rutte lieten overduidelijk zien hoe zenuwachtig ze zijn over de verschrikkelijke ontwikkeling. ZE WETEN DAT NEDERLAND IS IN GEVAAR, maar durven geen maatregelen te nemen die de EU BEZETTER niet goedkeurt. Bijvoorbeeld: hechte grenscontroles bij de Duitse en Belgische grens. In zijn waanhoop probeerde Fred Teeven ons een verhaaltje te verkopen over “mensensmokkel”. Natuurlijk zijn er mensensmokkelaars binnen Europa actief die de hele zooi richting noorden vervoeren. Maar de organisatie achter deze mensensmokkelaars ligt niet in handen van gewone criminelen. Ze worden door islamitische Jihad organisaties gefinancierd. Bijvoorbeeld: CAIR, Moslim Broederschap, Hizb ut Tahrir en andere gajes. De Arabische oliestaten bieden de financiële paraplu voor al deze activiteiten. Waren het gewone mensensmokkelaars dan waren er veel meer christenen onder de vluchtelingen dan tot nu toe. Ook de armzalige argument over Noord Afrikaanse die de “vluchtelingen zouden opvangen in de regio”. Dat klinkt als een grap. De hele opzet is juist met deze tsunamigolf Europa te overspoelen.
  TIJD VOOR TEVEEN en MARK RUTTE meer voor NEDERLAND te KIEZEN en minder voor de BEZETTER EU.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Geweldig. Zelfs de Duitsers leveren eindelijk kritiek op de EU. De “Preussische Allgemeine” doet prima werk. Hoe meer zielen hoe meer vreugde.

  Like

 8. Tempelier. zegt:

  Thomasson , Het juiste verhaal, hier kunnen we niets meer aan toevoegen. Dikke Pluim.

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Teeven en Rutte zullen nooit voor ons kiezen;hun keus is al lang gemaakt:zij kiezen ,middels Brussel,voor zich zelf.En zich zelf alleen!

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Lees het boek ” eurabia” van Bat Y-eor en dan weet u hoe het zit met de tsunami van moslims.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Jan Wandelaar
   Bedankt voor het artikel. Echter de Nederlandse eurosceptische houding in nog lang niet genoeg!. Wij moeten van dat monster EU AF!!!! Het was genoeg tot nu toe. Wij willen onze vrijheid, soevereiniteit en veiligheid weer terug.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s