De meisjes van Boko Haram kunnen reeds verminkt zijn

Screenshot_4

(Door: Phyllis Chesler)

De aandacht van de hele wereld is gericht op de gevangengenomen Nigeriaanse meisjes, veel scenario’s zijn onderzocht en toch is er nog één onderwerp dat niemand aan de orde heeft gesteld: dat het zeer wel mogelijk is dat deze arme meisjes ook genitaal verminkt zijn. Indien dat zo is, zullen hun verkrachtingen dubbel martelend en traumatiserend zijn.

En vergis u niet: ze zullen op hun ‘huwelijksnacht’ door hun gevangenbewaarders verkracht zijn en/of herhaaldelijk ook nog door vreemden als ze aan een bordeel verkocht zijn.

Nigeria is zowel een Afrikaans als steeds meer een moslimland. Leest u de voortreffelijke en ondraaglijke memoires over genitale verminking van Soraya Mire (Het meisje met de drie benen) en Ayaan Hirsi Ali (Ongelovige). Beide schrijven over hun verschrikkelijke ervaringen in Somalië.

Experts hebben gestreden over de vraag of vrouwelijke genitale verminking (VGV) op de eerste plaats pre-islamitisch en tot de Afrikaanse stammen gerekend moet worden of dat er in de islam een basis voor te vinden is. Voor beide standpunten valt iets te zeggen.

Voor zover de leiders van Boko Haram de regels van de islamitische jihad volgen (en dat doen zij zeker) zullen zij niet over verkrachting denken als ‘verkrachting’. Hier zijn vrouwen nu eenmaal voor, om gebruikt te worden, winstgevend te zijn, kinderen te baren en huishoudelijke slavinnen te zijn. Een Boko Haram-strijder zal geen benul hebben van hoezeer deze intieme gewelddadige daad zijn slachtoffer – die hij niet als ‘slachtoffer’ ziet – aantast. Dat zijn westerse ideeën van ongelovigen en voor Boko Haram zijn ze verboden.

Boko Haram gebruikt zonder twijfel verkrachting niet als een gevolg van oorlog en niet als een wapen in de oorlog, maar als een vorm van reinigen van het geslacht, ook mogelijk als een vorm van religieuze of etnische ‘cleansing’ wanneer de slachtoffers geen moslims zijn.

Deze soort jihad-verkrachting werd grotelijks toegepast in Soedan. Zwarte Afrikaanse meisjes en vrouwen, uitgezonden om brandstof en water te verzamelen, werden in het openbaar en herhaaldelijk groepsverkracht door Arabische moslims; sommige kinderen waren zelfs pas vijf of zes jaar oud.

Verkrachting beschaamt haar slachtoffers, zij breekt hen, ze bieden geen weerstand en wennen aan een leven van lijden. Veel slachtoffers van verkrachting worden klinisch depressief en neigen tot zelfmoord.

Stelt u zich de pijn voor bij geforceerde penetratie als je dichtgenaaid bent en er dik wondweefsel bestaat waar eenmaal een clitoris, schaamlippen en een vagina waren.

Volgens UNICEF, het ministerie van Buitenlandse Zaken en een groot aantal medische rapporten zijn er 30 miljoen genitaal verminkte vrouwen in Nigeria, ófwel 41% van de vrouwen is verminkt. Eén rapport schatte dat tussen 10 en 90% van de vrouwen in de staat Borno, waar Boko Haram zijn basis heeft, genitaal verminkt is.

In 2007 schreven Thomas von der Osten-Sacken en Thomas Uwer in de Middle East Quarterly: “Er zijn aanwijzingen dat VGV epidemische proporties heeft aangenomen in het Arabische Midden-Oosten” en wordt toegepast niet vanwege Afrikaanse stamregels, maar vanwege regels in de islam. De auteurs melden dat, verrassend, VGV grootschalig toegepast is in “Iraaks Koerdistan en in andere delen van het Arabisch schiereiland en de Perzische Golf”. Zij geloven dat Arabische moslimgemeenschappen niet vrij of stabiel genoeg zijn om serieus onderzoek naar dit onderwerp te doen. De vrouwen die deze gruwelijkheden uitvoeren, geloven dat wat zij doen in de Koran of de Hadith voorgeschreven wordt.

In 2013 documenteerde Shereen El Feki in Sex and the Citadel: Intimate Life in a Changing Arab World de epidemische vorm van VGV in Egypte waar meer dan 90% van de vrouwen verminkt is. Doktoren en verpleegsters verrichten steeds vaker de procedure. El Feki schrijft: “Zij die VGV steunen, geloven dat zij Allah aan hun zijde hebben … dat de praktijk verplicht is voor moslims … dat van de profeet Mohammed gezegd wordt dat hij een vrouwelijke arts in Medina geraden had “niet te diep te snijden, aangezien dat beter is voor de vrouw en wenselijker voor een echtgenoot”.

Of VGV werkelijk een moslimverplichting is of niet . . . wat er meer toe doet is, dat er zoveel moslims geloven dát het zo is en dus daarnaar handelen.

Ik hoop dat Amerikaanse militairen die daar zijn deze arme meisjes spoedig vinden. Ik vrees dat hun lot lang geleden al is bezegeld toen de radicale islam in de wereld opstond en het Westen om vele redenen niets deed om het tegen te houden.

Vertaling:
Mw. A. Spencer

Dit artikel verscheen eerder op OSL-Stavast.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam. Bookmark de permalink .

16 reacties op De meisjes van Boko Haram kunnen reeds verminkt zijn

 1. hans zegt:

  Het is in dit land met de islam-kritiker ook al zo ver dat men alleen maar zeikt over wat er in het Barbarije gebeurd, hier mensen HIEEEEER! daar gaat het om. Nederland, Europa, Het Westen!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   U snapt het niet helaas… 😦

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Hans, 6.57u.: Ik weet niet of Ú uzelf als islamcriticus beschouwt……
   Mocht dat zo zijn, dan heeft U wellicht niet in de gaten -en ben ik zo vrij, U er hierbij op attent te maken- dat U op deze manier de gedachtengang van de islamofielen ten dele héél aardig volgt:
   Öh ja, maar dat is dààr. En dat hoeven we de moslims híer niet aan te wrijven; met de echte Islam heeft dat niets te maken….”
   Mijnheer, Islam is Islam en het bedreigt de héle wereld. En deep down is het ‘hieeeeeer’ heus niet beter dan in Soedan. Dãt is nou juist het probleem!

   Like

 2. Geert Wilders heeft herhaaldelijk gezegd dat niet de moslims maar de islam de vijand is.
  Zo is het ook met de kwestie van de meisjes bij Boko Haram. Niet Boko Haram is in eerste instantie de vijand maar hun Allah en hun Mohammed. Neem ze die af.
  Schreeuw het in hun gezicht dat Allah niet bestaat en dat Mohammed een criminele schurk was. Pas dan is er een kleine kans dat ze wakker worden. Dat ze ontwaken uit de ISLAMITISCHE droom.
  Ook op andere plaatsen in Afrika en het Midden Oosten moet klaar en duidelijk tegen de moslims gezegd worden dat ze achter een verzonnen hogere macht aanlopen. Ze moeten van hun indoctrinatie afgeholpen worden.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Th.M.van Baarle: 07.00. uur. Dat is het punt. De moslims moeten zelf te weten komen, hoe weerzinwekkend de ideologie der islam is. Zo lang dat niet gebeurt, blijft het levensgevaarlijk met de moslims te leven.

   Like

  • reageerbuis zegt:

   Dat de islam een valse godsdienst is blijkt ook uit het onderzoek aan de lijkwade van Turijn. Met de modernste analysetechnieken is gevonden dat de afgebeelde man alle wonden had die Jezus volgens de evangelies waren toegebracht tot en met gezichtswonden van de doornenkroon. Op elk sindonologencongres komen nieuwe ontdekkingen. Dat Jezus gekruisigd is kan niet langer worden ontkend. Maar de koran zegt in 4:157 dat dat niet zo is, dat de christenen dat verzonnen hebben en dat zij de schriften vervalst hebben. Deze beschuldiging moet dus 180 graden worden omgedraaid. De koran is dus vals en daarmee de islam.

   Like

 3. Charles Martel zegt:

  Of VGV een islamitisch dan wel een pre-islamitisch Arfikaans probleem is? Vooreerst, het is geen Afrikaans probleem maar komt in alle islamitische landen voor. De VN hebben jaren lang hun best gedaan dit te verzwijgen! Ten tweede, wat maakt het uit? De islam is zelf ^pre-islamitisch^; het is geen uitvinding van een zekere Mohammed, maar een akelige mythologie uit de Steentijd, de akeligste uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan. Overgens in dat boek staat ergens: ga naar uw vrouwen wanneer je wil

  Like

 4. Vederso zegt:

  De “hashtagstrijders” maken duidelijk niet tegen Boko Haram te willen optreden. Via Vlad Tepes.

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik kan,als moeder,alleen maar diep medelijden hebben met deze kinderen!En nog maar eens een reden te meer om de islam te bezien als wreed en zeer kwaadaardig.

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  Als deze compleet achterlijke religie geen halt toe geroepen wordt, zal het de ondergang van de complete mensheid betekenen. Als ze namelijk klaar zijn met ons; gaan ze vrolijk onderling verder. Dat gebeurt overigens al, kijk bijv. maar naar Syrië.

  Like

 7. De hele wereld zit opgescheept met gewelddadige moslims die zich gedragen als beesten. Oh ja: “Het zijn er maar een paar, de rest is goed en net zo als jij en mij!?”

  Like

 8. Jade zegt:

  Ik weet niet of deze meisjes verminkt worden of zijn,
  maar ik vrees wel dat ze net zo lang verkracht worden,
  tot ze allemaal zwanger zijn.

  Like

 9. Jean zegt:

  M.i. hebben weer een stelletje perverse barbaarse smeerlappen zich kunnen uitleven op het verminken van onschuldige kinderen en die smeerlapperij halen ze massaal naar hier en subsidiëren die rotzooi tot overmaat van ramp ook nog!!!
  Kan het nog walgelijker?
  Die smeerlapperij moet van ons grondgebied verdreven en verbannen worden, we helpen heel graag mee, hoe meer hoe liever per dag.
  Stel dat een land zijn eigen rotzooi niet terug wil nemen, poepsimpel, het eerste beste vliegtuig of boot die land of aanlegt ‘volledig’ vullen met dat tuig en hopsake ermee, wordt geweigerd te stijgen of af te varen dan de bemanning opsluiten tot ze vertrekken.

  Like

 10. Vederso zegt:

  Dit slaat alles…”this is not about islam”. Via Vlad Tepes.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Vederso: 23.28. uur. Het is toch om kotsmisselijk van te worden. Overal zitten ze- de RODEN en de GOEDMENSEN, en overal in de wereld, is het hetzelfde liedje: ” Neen, dat is niet de islam”. Verraders van eigen volk, dat zijn het, in mijn ogen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s