S.O.S. vrijheid

Screenshot_14

(Door: Lenie Meiman)

Wat verstaat men onder vrijheid? Is dat bevrijd zijn van de bezetter van ons land? Vrijheid is echter nog meer. Vrij zijn is ook dat je niet beperkt wordt in je doen en laten en kunt zeggen en schrijven waar het op staat. Zoals dat niet de buitenlanders hoe langer en meer de dienst moeten uitmaken. En dan heb ik het vooral over die buitenlanders die erg gauw beledigd zijn, voor een groot deel nog in de middeleeuwen leven en op steeds hogere toon hun eisen stellen. Die buitenlanders waarover cabaretiers geen grapjes durven te maken.

Als het aan de EU ligt krijgen we er nog veel meer buitenlanders bij. In Italië staan duizenden Afrikanen (van die snel beledigde) klaar om verder Europa in te gaan, dus ook naar Nederland. 600 kinderen worden gebruikt voor een nieuw generaal pardon. Hoewel die kinderen ouders hebben, gebruikt men ze om een verblijfsvergunning te krijgen. Kinderen werken altijd op het sentiment van mensen. Op die manier wordt Nederland overbevolkt door buitenlanders, ik herhaal: vooral van die snel beledigde. Al die vluchtelingen moeten zelf de problemen in hun eigen land oplossen, dat hebben onze voorouders ook moeten doen.

We zitten midden in de ergste economische crisis sinds mensenheugenis, de werkloosheid bereikt recordhoogtes, maar de regering heeft de poorten weer wijd open gezet. En het mag de nieuwkomers aan niets ontbreken. Deze week kreeg ik bezoek om te kijken of mijn huishoudelijke hulp mij nog wel 3 uur per week mag komen helpen. Nou, dat kon best wel minder: 2,5 uur moet maar genoeg zijn. Ik ben 86 en ben na een mislukte galblaasoperatie drie jaar geleden niet meer de oude. Ik kan niet meer fietsen en sokken aan en uit doen gaat niet.

Maar ook in Brussel blijven ze het geld maar over de balk smijten. Als het niet in Griekenland is, dan wel in Egypte, dan wel in Oekraïne, enzovoort. En hoelang gaat de geldverslindende verhuizing van Brussel naar Straatsburg en vice versa nog door? En dan hebben we ook nog een bespottelijke afspraak dat de weduwen in Marokko en Turkije een voor die landen extreem hoge uitkering krijgen.

Nederland zou geen crisis hebben als de overheid niet overal voor Sinterklaas speelt. Persoonlijk merken regeringsleiders daar niets van. Nou ja, ze merken dat het goed is voor hun eigen toekomst.

Nederland staat onder curatele en mag het eigen land niet meer besturen. Wat doen we met een premier die alleen maar ja knikt tegen Brussel? En ondertussen worden we weer bezet.

Door:
Lenie Meiman (86 jr.)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Immigratie, landverraad, Nederland, Vrijheid. Bookmark de permalink .

49 reacties op S.O.S. vrijheid

 1. VarAway zegt:

  Geweldig epistel Mw Lenie,
  Ik heb de vrijheid genomen een copie direct door te linken naar PVV Fleur Agema, zie hieronder:
  Quote:
  https://ejbron.wordpress.com/2014/05/16/s-o-s-vrijheid/

  Dit is weer eens een BRIEF, waar de honden geen brood van lusten.
  Zou onze geachte afgevaardigde Fleur dit epistel niet eens gewoon in de tweede kamer kunnen
  VOORLEZEN??

  Dan moeten toch al deze schaamteloze toehoorders een beetje ongemakkelijk in hun leren zetels
  schuifelen en zich generen ( onmogelijke opgave natuurlijk, maar toch!)

  Dank, 1000 maal dank ( Wim Kan ) geachte Fleur Agema. Dank!

  Have a Nice Weekend.
  Unquote.

  Like

 2. BertG. zegt:

  En zo verschrikkelijk waar is dit.
  Ik doe niks anders dan mensen dit duidelijk te maken. Ze worden ziek van me zo langzamerhand.
  En het gaat er maar niet in. Ze komen er nog wel achter, alleen zijn wij dan ook wel zwaar de lul.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG: 18.39. uur. Ik ken het Bert. Steeds maar weer waarschuwen, maar het resultaat noppes. Ze kijken je dan aan of je niet goed snik bent. Doodmoe ben ik ervan.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Het is vervelend te moeten constateren dat de vrijheid die wij in Nederland ooit kende dat per jaar drastisch afneemt.
  Helaas hebben we dit voor 99% te danken aan de politici, de linksen, de christelijke, de zgn.
  liberalen partijen en gutmenschen, de 5e colonne landverraders die allemaal denken de wijsheid in pacht te hebben.
  Ze zijn verblind en verdommen het om hun ongelijk toe te geven, terwijl er over de wereld duizenden christen en anders denkende vermoord worden door de moslimhorde die met man en macht proberen ook in Europa de dienst uit te maken. Kijk naar Zweden, Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  Dus ik zet hem er nog even bij het Rutte lied.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Lenie Meiman (86 jr.) chapeau voor u stuk bedankt hier voor.

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik vind ’t een beetje teveel jantje smit gehalte hebben of zo’n andere “volkzanger”.
   Ik kan dit soort muziek niet meer aan horen. Wel goed bedoeld verder van de schrijvers hiervan. (niks persoonlijk verder).

   Like

   • Monalisa zegt:

    BertG. dan moet je naar het gekakte jank van die moslim luisteren dit hoor ik lieven dan dat andere.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Gaat toch om de inhoud,of niet?

    Like

   • BertG. zegt:

    Tegen gekakte jank van die moslim, zet ik keiharde onvervalste 1950-1960 rock & roll in.
    En dat werkt nog steeds hartstikke goed. Maar waar ik woon, valt het wel mee. Gelukkig.

    Like

   • Monalisa zegt:

    BertG. dus je woond niet in de stad maar een dorp!!! tja BertG. daar komen ze ook met de tijd, een mooie dorp straks met een moskee!.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Muziek van en met Nellie McKay “David” is heel goed te waarderen.
    en de “Last Of The Breed ook. Dank Bert en Monalisa.

    Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Kostelijk!Jammer dat er geen link bij staat om op facebook te zetten;ik vind hem prachtig!

   Like

 5. Tistochwat zegt:

  Prachtig verwoord, mevrouw Meiman!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het geheel met U eens mevrouw Meiman. En ze gaan gewoon door het AFBRAAKKABINET van MARX RUTTE. En op bevel van de RODEN in BRUSSEL, krijgen we meer,meer, meer uitvreters in ons land. Kotsmisselijk ben ik van deze politieke kliek, van VVD,PvdA,CDA,D66,CU,GL,SP,50+. Lak hebben deze klootzakken aan ons geboren Nederlanders. En Rutte loopt zich warm voor een baantje bij de RODEN van de EUSSR!

  Like

 7. Cathja zegt:

  Wat een waarheid, mevrouw Meiman! Ik had het niet beter onder woorden kunnen brengen! Ja, ons land hólt achteruit, in allerlei opzicht. De nog werkende burgers worden steeds zwaarder belast, want iemand moet toch het geld bijeen brengen wat onze overheid rijkelijk uitdeelt?
  Het is een grote schande dat onze ouderen opnieuw de dupe zijn van dit schaamteloze beleid! Ouderen kunnen geen kant meer op, en niet iedereen kan gebruik maken van hulp van kinderen of goede buren. Bejaardencentra en verzorgingshuizen werden enkele maanden geleden in rap tempo leeg gehaald, en toen had niemand nog een idee waarom dit zó plotseling moest gebeuren. Nu weten we wat men voor ons achterhield: de instroom van illegalen, die van Brussel allemaal opgevangen moeten worden. Onze overheid kan niets anders dan ‘ja’ knikken, al probeert Teeven nog iets van zijn ‘goede bedoelingen’ te laten zien, zo kort voor de verkiezingen.
  Ik vrees dat na volgende week de ellende alleen maar toe zal nemen. Ik heb er helaas geen goed gevoel bij.
  Bedankt voor uw bijdrage mevrouw Meiman!

  Like

 8. Andre M zegt:

  Vrijheid eindigt waar de wetten beginnen. de 10 geboden zijn meer dan voldoende.

  Like

 9. Marlies zegt:

  86 Jaar oud en meer intellect in uw pink, mevrouw Meiman, dan de hele politieke bende in twee handen. Zoals in een eerder Bron artikel werd geschreven, deze EU is boosaardig en het betreft bepaald geen toeval. Maar wat Doen we eraan?
  Er zijn een paar mogelijkheden: We gaan staken, demonstreren, etc. Helpt het? Welnee.
  Revolutie dan? Wie doet er mee? Twee kippen en een paardenkop. Wees er zeker van dat de “sterke arm” u oppakt vóór anderen zich aansluiten. De politie is NIET je beste vriend, integendeel.
  Blijft over? Datgene waar men écht bang voor is: dat waarvan de amerikanen – met alle wapentuig en manschappen – het niet konden winnen…

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Sterkte, Mevrouw Meiman: U zit in een benarde positie. En U niet alleen!
  Het is gewoon schandalig, dat ze U, in uw situatie nog op uw huishoudelijke hulp gaan beknibbelen! Zó gaan ze om met de generatie, die na de Oorlog het land weer heeft opgebouwd!
  Maar aan één kant weer geen wonder als je constateert dat ze tegenwoordig zelfs de recente geschiedenis niet meer kennen en de situatie van de moslims nú vereenzelvigen met die van de Joden vóór en tijdens WOII.
  Je reinste kolder, wat U, op uw leeftijd ook nog wel zult weten. Maar de meesten onder de, pak weg, 55 al niet meer!
  Ziedaar een belangrijke oorzaak van de huidige misère.Immers: “Voorwaarts, en niet vergeten” zegt ook al niemand meer wat.
  Wat kan ik verder nog zeggen? Nogmaals: Héél veel sterkte!

  Like

 11. ieznogoud zegt:

  Voor al die mensen die denken dat ouderen er niet meer toe doen of, erger nog, dat inmiddels wel kinds aan het worden zijn, is hier dan toch weer een overtuigend bewijs dat ouderen beter dan menigeen (zeker beter dan die parasieten in Den Haag) op de hoogte zijn van wat er allemaal om hun geen gebeurd.
  Die ouderen hebben dan het voordeel dat zij als geen ander hebben gezien (en er zelf hard voor gewerkt hebben) hoe Nederland is opgebouwd en na al die tijd dan de teloorgang van Nederland ook weer moeten meemaken. En ja, deze dame heeft gelijk, gedeeltelijk door de welkomstgroet die de mensen die zo gauw boos worden hier krijgen en door de onbenullige vrijgevigheid van die parasieten in Den Haag.

  Like

 12. Jade zegt:

  Prima artikel mevrouw Meiman, het is gewoon niet te
  bevatten wat de elite de eigen bevolking aandoet.

  Like

 13. Monalisa zegt:

  NL blijft in de euro zolang we nog aardgas opbrengsten hebben. Als het gas op is kunnen we onvoldoende centjes aan europa afdragen en worden vanzelf de mooiste baantjes aan anderen gegeven en dan vinden de politici het niet meer interessant en gaan we er niet uit maar worden we er gewoon uit gekieperd. Let maar eens op.
  De hele EU is ons door de strot geduwd, Nederland had via een referendum nee tegen de EU gezegd en wat doet de regering die lappen dit aan hun laars en nu zitten we met de gebakken peren. Ik ben benieuwd wat er na 22 mei gaat gebeuren als Nederland negatief heeft gestemd en we uit de EU willen. Wat zijn we er wijzer van geworden het is een groot log en geld verslindend orgaan . Als het aan de EU ligt gaat ons pensioen systeem er ook aan, daar moet je toch niet aan denken dat andere landen met ons opgebouwde pensioen aan de haal gaat.

  Like

 14. D.Day zegt:

  Mevrouw Meiman, uw verhaal is uit het leven gegrepen. U legt de vinger op de zere plek: voor ons autochtonen kan helemaal niets meer, maar voor woestijnbewoners, kannibalen, bosjesmensen, Papoea’s en noem ze allemaal maar op is er altijd ‘geld genoeg’. En als ze klagen, zoals u terecht schreef, komt er meer geld beschikbaar. Ieder zinnig mens moet kunnen zien dat wij hiermee naar de verdoemenis zullen gaan, zoals hetzelfde patroon zich ook afspeelt in andere westerse landen. Je zou bijna denken dat het allemaal een vooropgezet plan is!

  Like

 15. Mooi artikeltje mevrouw! Geef de moed niet op ondanks al die moslims en hun linkse vrienden want ze zijn allemaal ‘blind’!

  Like

 16. cegen zegt:

  Het probleem is inderdaad vrijheid.

  Vrijheid is nodig voor vooruitgang. Dat is het enige doel. We moeten vrij zijn om nieuwe ideeën aan te dragen, zelfs als ze indruisen tegen de hedendaagse opvattingen. Hierdoor krijg je onderzoek en uiteindelijk vooruitgang. Immers als je weet wat een slecht idee is, kun je tenminste iets afstrepen.

  Nu krijgen wij nieuwe ideeën van de buitenlanders. Wat echter weinig tot niet gebeurt is het discusseren over deze ideeën. Iedereen die het niet eens is met de ideologie uit het Midden Oosten, wordt de mond gesnoerd. Eigenlijk heel hypocriet. Om ervoor te zorgen dat wij hun niet de mond snoeren, wordt dat met ons gedaan. Dit is niet waar de vrijheid voor bedoeld was. Dit zorgt niet voor vooruitgang, niet eens voor stagnatie, dit zorgt voor achteruitgang.

  We hebben nu niet eens een wetenschappelijk onderzoek nodig, het is duidelijk dat de ideologie van de immigranten uit het Midden Oosten gewoon een gevaar zijn voor onze samenleving. We moeten ze gewoon terugsturen, zelfs als je daarmee niet perfect rekening houdt met de mensenrechten.

  Onze prioriteiten moeten opnieuw worden gesteld. Hierbij moeten we niet bang zijn om nationalistisch over te komen, want dat is juist goed. We hoeven ook niet bang te zijn om de ideologie van de islam inferieur te noemen, want dat is gewoon zo. Dat kunnen we wetenschappelijk aantonen, indien die vrijheid wordt gegeven.

  Wat zeker is, is dat we ervoor moeten zorgen dat de eigen bevolking helpen de hoogste prioriteit heeft. Daarna pas kunnen we naar de rest kijken.

  Like

 17. Avidia zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  16 mei 2014 om 19:40
  Ik herken me in jouw woorden, als ik iets zeg over onze regering of de EU kijken ze me aan of ik gek geworden ben.
  De meeste mensen leven alleen vanuit hun eigen situatie, bekommeren zich niet over het geheel. We hebben het toch goed, ik heb er geen last van hoor, maak je niet zo druk, ze weten heus wel waar ze mee bezig zijn, enz. enz.
  Om gek van te worden, ik heb vaak het gevoel alleen op de wereld te staan, ik volg alles, maak me witheet over alles en nog wat, daarom verslind ik deze site, eindelijk medestanders, eindelijk wordt wat ik denk beantwoord. Een zegen deze site, hartelijk dank meneer Bron!!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Avidia: 03.24. uur, op 18/5. Inderdaad, onze zombie-bevolking, laat zich als schapen naar de slachtbank leiden. Maar dat heeft alles van doen, met angst! Een angst die ik wel kan begrijpen, men is bang voor het verlies van baan, auto,huis,huwelijk,relatie e.d. Men is geheel onder druk van het politiek-correct en progressief denken! Omdat men vol angst zit voor de eigen positie, gaat men niet protesteren, en blijft men stemmen op de gevestigde kliek van “links tot rechts”. Eigenbelang is HET BELANG! Daarom zal er ook niets terecht komen van de participatiesamenleving, gefixeerd als men is op het eigen overleven. Zo rolt dat!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s