CPB overdreef voordeel euro

Screenshot_33

Coen Teulings, hoogleraar en voormalig directeur van het Centraal Planbureau (CPB)

AMSTERDAM – De euro heeft ons amper economische voordelen gebracht. Het Centraal Planbureau kwam een paar jaar geleden tot de slotsom dat de munt ons gemiddeld een weeksalaris heeft opgeleverd. Maar die berekening moet je met een korrel zout nemen, zegt de toenmalige baas van het Planbureau.

„Het heeft geen enkele zin eromheen te draaien: economisch zijn de voordelen van de invoering van één munt niet zo duidelijk”, zegt Coen Teulings in een interview met De Telegraaf. Hij is tegenwoordig hoogleraar in Cambridge maar was eind 2011 nog verantwoordelijk voor dat euro-onderzoek. Teulings erkent dat de schatting destijds naar boven is afgerond. „Het meeste onderzoek suggereert dat je de voordelen ook zonder één munt wel kunt halen.”

Lees verder>>>
(h/t Tistochwat)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Nederland. Bookmark de permalink .

11 reacties op CPB overdreef voordeel euro

 1. bobzelf zegt:

  KAKKERLAK IN DE PELS !!

  VERDELGEN , TEGEN DE MUUR , MET DEZE “MOEDWILLIGE ” LANDVERRADERS

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Verder schreef Coen Teulings in 2004 mee aan het nieuwe beginselprogramma van de Partij van de Arbeid.” (Bron: Wikipedia)

  De toenmalige baas van het CPB heeft dus gelogen om zijn partij een plezier te doen. Nu zit hij in Cambridge en komt met z’n leugens te voorschijn. Zou je zo’n schooier niet kunnen vervolgen? In het buitenland verblijven maakt hem toch niet immuun voor strafvervolging?

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Het CPB is dus niet te vertrouwen. Ik vertrouwde het toch al niet, maar nu is mijn achterdocht bevestigd..

  Het CPB is NOOIT MEER te vertrouwen; smerig aftreksel van de PVDA.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  je kan hier uren over discussiëren ook met de eurovielen op de telegraaf dit voorspelde ik al meer dan 4 jaar gelden, helaas dat was niet waar, ook heb ik verteld in 2010 aan de heer Andreas_Toinfen dat de pensioen pot naar Brussel gaat, was ook niet waar maar ja wie ben ik, ik heb geen glazen bol! maar iedereen kan nagaan dat het gebeuren gaat. de juicht bouwt straks niks meer op, als zij straks gepensioneerd worden, zijn ze de klos ik heb het over de babyboomers hun kinderen. Dus Onze kinderen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Monalisa: 15.43. uur. En de roden van de EUSSR, zijn in hun nopjes met onze verraderlijke premier, Marx Rutte. We zijn allang bezet door Brussel, Monalisa, door het feit dat Marx Rutte het ESM – Verdrag namens Nederland, heeft getekend. Derhalve pleegde Rutte, en een groot gedeelte van de Tweede Kamer: HOOGVERRAAD ingevolge het bepaalde in artikel 93 van het Wetboek van Strafrecht.

   Like

 5. Anneke zegt:

  De NEUROTISCHE zeurende €uro heeft het grote gros van de burger-samenleving ARMOEDE geschonken. Waar wij NIET omgevraagd hebben, we zijn voor de alles-verslindende briesende – / hongerige kapitaal-leeuwen geworpen. Wij burgers hebben totaal GEEN keus gehad, democraturen zijn alles behalve democratisch. Mag hopen dat Brussel en Straatsburg wel zo op hun neus gaan, of dat zij (fig.) DOODbloeden. “Maar dat zal niet geschieden, deze demonische macht heeft nog even ‘vrij-spel’….”. Al heeft dit satanische rijk verloren, toegeven zal men niet. Nee; de Europese lands-burgers zullen wéér moeten lijden. Ach; dat is al een dikke 70-jr een feit. Vrede vrede vrede….NEP NEP NEP. WW-II zette voort, op een lyrisch gemene wijze….De politici spelen veel te lang heimelijk verstoppertje; t.o.v. de burgers. “Schorem SCHURKEN”…………………………..

  Like

 6. Republikein zegt:

  Het VVD-varken ziet zijn centjes aangevallen, dus is het niet waar.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Republikein: 19.27. uur, op 17/5. Zo is dat beste Republikein. Alles voor hun baantje straks in Brussel! En de bevolking van Nederland…ach, die mag “doodvallen”, van deze ploerten!

   Like

 7. Pingback: Een open brief aan de Nederlandse regering en de leden van de Tweede Kamer | E.J. Bron

 8. Pingback: Een open brief aan de Nederlandse regering en de leden van de Tweede Kamer | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s