Hans Jansen – Islamitische illusies 2 (slot)

Hans Jansen

(Door: Hans Jansen)

Mocht er iemand willen uitzoeken hoe het zit met de illusies van de islam: in het laatste boek van Rodney Stark,How the West Won, 2014, vindt u de verhalen, de referenties en verwijzingen. Vrienden en vriendinnen van de islam hopen natuurlijk dat het hier om fact free islamofobie gaat. Ze zoeken het maar uit. Maar let op: als het om islamitische illusies gaat, worden historische feiten die onder professionals zo langzamerhand onomstreden zijn, door journalisten, praatjesmakers en haters van het Westen afgedaan als was het Roomse propaganda.

De eerste illusie is de superieure islamitische krijgskunst. Qua krijgskunst is, bijvoorbeeld, de verovering van Constantinopel niet iets waar de Turken trots op kunnen zijn. Toen Constantinopel in 1453 in Turkse handen viel, hadden de Turken daar bijna honderdduizend man voor nodig gehad, en een maandenlang beleg. De stad werd door bijna tienduizend soldaten verdedigd. Volgens schattingen hadden de Turken een overmacht van elf op één. Soortgelijke militaire incompetentie zien we bij het eiland Rhodos, vlak onder de Turkse kust. De Johannieters, kruisridders die uit het Heilige land verdreven waren, hadden Rhodos in 1307 veroverd. In 1480 lukte het de Turken niet, met 160 schepen en 70.000 soldaten, om het piepkleine eiland in te nemen. Er zaten daar dan ook wel 500 kruisridders met 2000 man hulptroepen. In 1522 deden de Turken weer een poging. Honderdduizend man hadden een half jaar nodig om de 500 Johannieter ridders te verdrijven.

(Lees hier deel 1)

Lees verder>>>
(h/t manna)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hans Jansen – Islamitische illusies 2 (slot)

 1. Theodoor zegt:

  Nou mijnheer Jansen de Mohammadanen pakken het nu op vele fronten op.
  Saudie Arabië wil Nederland in de ban nemen omdat mijnheer Wilders oa de Koran wil verbieden. Nederlandse bedrijven mogen niet meer meedoen om opdrachten van dit land binnen te krijgen.
  De volgende stap is als een land de islam niet als hoofdgeloof aanneemt mag dat land niet meer meedoen om opdrachten te bemachtigen.
  Hoeveel Nederlandse mensen zullen dit aanvoelen, heel weinig vrees ik.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Nee, dat was ons -onder meer ook door andere artikelen- al lang duidelijk: De Islam heeft door de eeuwen heen weliswaar onvoorstelbaar veel schade veroorzaakt door het voeren van oorlogen, maar tot het ergens vestigen van een beschaving zijn ze nooit in staat geweest.
  Hoe kan het ook anders? Een woestijnvolk.
  En als ze nu weer vaste voet gaan krijgen in Europa zijn ze geheid in staat om ónze 21ste Eeuwse beschaving wederom tot de grond af te breken.
  Dus dat moet voorkomen worden.
  En wat zei U in die laatste zin, Professor? Iets van ‘zelf dingen uitzoeken, zolang het nog kan?’
  Natúúrlijk kan dat! Het zal altijd kunnen, dààr moeten we van uit gaan!
  En Ü gaat ons daarbij helpen: Na 22/25 Mei, zodra U zitting heeft in het Europees Parlement!Mijn stem heeft U in ieder geval!

  Like

 3. fred weber zegt:

  Met dank weet dhr Hans jansen elke keer weer de megalomane en superireure gedachtengang van de islamitische geschiedenis voortreffelijk weer te geven. Laat het een spiegel zijn om bij bepaalde groeperingen in Nederland de ogen kritisch te laten openen en hen uit het Middelweeuws denken weten te halen. Het zou al een winst zijn indien men eens kritisch zou kunnen zijn naar dit ideologisch gegeven dat men het predicaat Godsdienst meegeeft.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Supperieure Islamistische Krijgskunst?Karel Martel heeft de invasie van de Islam in Frankrijk verslagen en de Khalief delaatste Omayaden Abd El Rachman al Ghafiqui gedood.
  Don Juan heeft de Turkse Vloot in de Golf van Lepanto vernielend geslagen.
  Jan Sobiesky heeft de Turken bij de beleg van Wenen op hun sodamieter gegeven en zinds dien alleen nederlagen moeten in kasseren.Door de Habsburgers voort gezet.Welke supperieure krijgskunst bedoelen julie toch?

  Like

 5. nn zegt:

  Helaas wordt nu alles anders, de knop indrukken voor de atoombom kunnen zelfs islamieten! Geen kunst aan zal ik maar zeggen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, maar voor óns ook niet.
   Gewoon aan het verstand brengen dat ze er voor elke atoombom drie terug kunnen krijgen.
   Kennedy heeft indertijd de Cuba-crisis op soortgelijke wijze bezworen: Overduidelijk maken, dat je bepaalde acties niet op je zal laten zitten -maar dan ook nadrúkkelijk- wil vaak al afdoende helpen.
   (Zelfs bij deze gekken; zó graag willen de meesten volgens mij nu ook weer niet naar Allah. Zeker voor de puissant rijken -de mànnen tenminste- is het leven veel te leuk.)

   Like

 6. Lucky9 zegt:

  Hoe het Westen won is inderdaad aanbevolen lectuur:
  http://nageltjes.be/wp/?p=10705
  http://nageltjes.be/wp/?p=11089

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Lucky9 zegt:
   18 mei 2014 om 01:19

   Het lijkt me een interessant boek.
   Jammer dat het in het Engels geschreven is. (mijn Engels is te slecht om het te kunnen lezen)
   Ik hoop dat er nog een Nederlandse uitgaven van komt.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Tip voor een ieder , verbeter je Engels je zal het nog hard nodig hebben in de toekomst !

    Like

 7. BertG. zegt:

  Zolang ik nog dit soort reacties nog tegenkom blijft het hopeloos. En zo zijn er vele.
  Er is nog een hoop werk te verzetten dus.
  (de reactie hieronder zijn dus NIET mijn woorden)

  “Maar ik zie niet in waarom de islamitische wetenschap een illusie is. Volgens mij zijn er grote doorbraken geweest op het gebied van wiskunde, astrologie, aardrijkskunde en chemie, die veroorzaakt zijn in de islamitische wereld. Daarnaast zie ik niet in, waarom de islamitische wereld een gevaar vormt voor het westen? Welke onderbouwing is daarvoor?”

  Like

 8. De Molay zegt:

  @BertG

  Er is inderdaad nog heel wat werk te verzetten.
  Het ontmaskeren van islamitische leugens en propaganda o.a.
  Neem bijvoorbeeld het palestijns-Israëlisch (of het arabisch/islamitisch-Israëlisch) conflict.
  De tegenstanders van Israël hanteren een strategie die bestaat uit het verspreiden van leugens en halve waarheden om de opinie op hun hand te krijgen, wat hun ook nog lukt, om zo de hele zaak te verdraaien in hun voordeel.
  Aan welke politiek-correcte-ketting lig je als je al die leugens/propaganda beschouwt als waarheden en nooit eens opspringt en zegt; ‘Luister eens. De feiten (geschiedenis) vertellen ons een heel ander verhaal.’
  Of dat geneuzel dat de islam zo vredelievend en menselijk zou zijn. Waarom staan er geen meer mensen op die publiekelijk dat soort verspreiders van leugens een halt toeroepen en zeggen; ‘De feiten (de koran, de ahadith’s en wetten) vertellen ons een heel ander verhaal.’
  Zaken moeten doorbroken worden. Leugens moeten ontkracht worden.
  Moslims teren bijv. nog steeds op de leugens die ronddwalen in die wereld over de ‘Kruistochten’.
  Voor hun is het nog steeds ‘agressie vanuit de Christelijke wereld tegen de islam’ en het rechtvaardigt de hedendaagse strijd tegen die machten.
  Dat de eerste ‘Kruistocht’ een reactie was op de expansie drift met het zwaard door de islam, mag toch best wel eens verteld worden?

  De moslim/islamitische wereld probeert een beeld te scheppen wat samenhangt met allerlei leugens en halve waarheden. Dat zij dat zo doen, daar kunnen wij niet zoveel meer mee (het zit diepgeworteld in die ideologie; taqqiya).
  Wat wij wel kunnen doen is het zoveel mogelijk proberen te bestrijden.
  Daarin moeten wij veel radicaler worden.
  Daarin is nog een hoop werk te verzetten. .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s