Israël en de Tweede Kamer

Screenshot_25

(Door: Robert Kern)

Vorig jaar is de notoire Israëlhater Dries van Agt  woensdag 13 juni in de Tweede Kamer ontvangen als een koning. Hij bracht 60.000 handtekeningen mee voor het burgerinitiatief ‘Sloop de muur’ en vroeg om eenzijdige sancties tegen Israël. Dat de sancties er niet kwamen, was vooral te danken aan het krachtige standpunt van de VVD, met verve vertolkt door Kamerlid Han ten Broeke, dat gesteund werd door ChristenUnie, SGP, PVV.

Op 11 juni 2013 betoogde Geert Wilders op DDS: “Ik probeer de komende maanden zo veel mogelijk leiders te zien. En ik vraag hun telkens wat zij van Israël  vinden, want Israël is de lakmoesproef.”  Dit heeft Wilders zeer scherp gezien. Je kunt tegen Israël zijn, zoals de Hongaarse Jobbik partij, omdat je antisemitisch bent. Of je bent niet antisemitisch, zoals de Britse UKIP, wat Wilders ons toevertrouwt. Je kunt tegen Israël zijn, omdat je zogenaamd links bent, maar dan ben je een wereldvreemde partij met irrationele ideeën. Hoe kun je tegen Israël zijn als je weet dat het kleine joodse volk al 2000 jaar vervolgd, gediscrimineerd en uitgemoord wordt en dat het probeert te overleven op een klein stukje aarde, zo groot als de regio Utrecht. En dat in de meest oorlogszuchtige regio ter aarde. Niet perfect, doch democratisch.

Wilders werd meteen op zijn wenken bediend, want dankzij Van Agt weten wij hoe de verschillende politieke partijen over Israël en de problemen in de regio denken. Nog géén 100 kilometer van de muur, die eigenlijk maar voor 15 procent een muur en voor de rest een schutting is, woedt een burgeroorlog met bijna honderdduizend doden, waaraan honderden Nederlandse jongens deelnemen aan de Soennitische kant. Onthoofdingen en executies zijn aan de orde van de dag. Verderop onderdrukt Erdoğan het progressieve deel van zijn volk. En de ayatollahs gijzelen Iran. Om maar te zwijgen over Hamas en Hezbollah.

Maar de grootste zorg van de Tweede Kamerleden is de veiligheidsmuur. Sinds de bouw van de muur zijn de aanslagen op Israëli’s met 90 procent gedaald, maar dat interesseert de Kamerleden van de SP, D66, GroenLinks en de PvdA niet. Zij lijken wel de rijdende rechter, die de schutting (de muur) willen verplaatsen, omdat hij deels op het gebied van het Palestijns gezag loopt. Word wakker Tweede Kamer! Het is het Midden-Oosten en niet de Kalverstraat in Amsterdam. 5,7 miljoen Joden proberen zich staande te houden tussen meer dan 100 miljoen Arabieren, die niets anders willen dan Israël vernietigen. Na drie oorlogen tegen Israël, waarbij hun doel de vernietiging van Israël was, hebben de Arabieren geen enkel moreel recht van spreken. Dat zij menen dat recht wel te hebben, komt door de steun van ‘de Pronks’ uit de Tweede Kamer en de 1,6 miljard moslims die hen steunen.

Het bontst maakte het echter het inmiddels gelukkig opgestapte Tweede Kamerlid Désirée Bonis van de PvdA. Volgens haar moet Israël het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen eerbiedigen. Maar mevrouw Bonis, dat zou het einde van de staat Israël betekenen. En trouwens, hoe zit het volgens u met de joodse vluchtelingen uit de Arabische landen? Dat zijn er meer dan een miljoen. Alle Arabische landen zijn praktisch “Jodenvrij”. Zij zijn gevlucht of vermoord en in Israël wonen meer dan twee miljoen Arabieren in vrede en met stemrecht. Vervolgens zegt mevrouw Bonis dat zij in 1990 Gaza bezocht heeft en dat het net een openluchtgevangenis is. Mevrouw Bonis, Israël bestuurt Gaza niet meer sinds 2005 en het is pas een openluchtgevangenis geworden vanaf 2006 onder het bestuur van Hamas..

Tenslotte

Veel Kamerleden huilen nu met grote tranen om Fortuyn en ze demoniseren Wilders. terwijl zij continu de existentie van Israël in gevaar brengen met hun onterechte kritiek. Toch durven zij de PVV te bashen vanwege de toenadering tot het Front Nationaal. Gotspe.

Door:
Robert Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", antisemitisme, demoniseren, hersenspoeling, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nederland, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

20 reacties op Israël en de Tweede Kamer

 1. fleckie zegt:

  denkelijk heeft van Agt een selectief geheugen? hij memoreert NOOIT over DE MAROKKAANSE MUUR, die meer dan duizend km langer is, en de erachter wonenden,a.d.andere kant, in grote armoe verkeren?!, TROUWENS, is er ook niet nog ergens een muur gebouwd, in een Arabisch land???!!!

  Like

 2. dutchess43 zegt:

  Volgens mij waren er na de moord op Fortuyn misschien slechts enkele kamerleden die grote tranen om hem huilden, voor de meesten kwam het heel, heel erg goed uit.

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Het beleid van Nederland wordt geboren uit lafheid en niets anders, want ja als er besluiten moeten worden genomen dan moet je daar verantwoordelijkheid voor nemen.
  Maar daar zijn onze v.n. linkse politici erg bang voor. Ik hoop dat de PVV heel groot wordt en dat ze kans krijgen het verschil te maken.

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Goed scherp stuk.
  Waarom heb ik toch steeds moeite dat dubbelpaspoortige jongens als Nederlands worden gekenmerkt. Ik denk dat deze jongens er net zo over denken.

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Palestijnen die in Israël zijn blijven wonen hebben het goed, zij hebben meer welvaart en veel meer rechten van de mens dat hun zogenaamde broeders die aan de overkant van de grens wonen. Het komt voor dat Arabieren uit Arabische landen naar Israël vluchten omdat zij daar ongestoord kunnen leven. Als de zogenaamde Palestijnen hun agressie zouden opgeven en normale burgers van de staat Israël zouden worden dan zou dat geen invloed hebben op de Israël als onafhankelijk land. Elke niet-joodse inwoner van Israël weet dat het voortbestaan van het land afhankelijk is van een paar zaken, de belachelijke Israëlische politiek en de beschaving. Zodra er aan die twee zaken getornd gaat worden dan loopt het mis. De stabiliteit van het land is precair en we hebben vaker in die regio gezien dat invloed van buitenaf de boel verstoord. De Engelsen hebben de familie Saud op de troon geholpen, de Amerikanen hebben Perzië ontwricht door de in hun ogen veel te linkse eerste minister weg te sturen. Daarna is Perzië verworden tot mallotig geheel, en tot slot als een complete hel op aarde.

  Verplicht de niet-joodse inwoners van Israël (Judea en Samaria en ook in het voormalig Egyptische gedeelte van Israël (Gaza) om actief en passief mee te doen met de democratie, ophouden met die onzin van een zogenaamd Palestijnse staat, het is er niet en het stelt niets voor. Stop met die miljarden steun aan dat heet-clubje dat werkt onder de naam ‘de Palestijnen!’

  Like

 6. Ik aanbid de God van de Joden en niet de God van de christenen omdat die uit een domme mysterieuse heidense drie-eenheid bestaat waar ik geen touw aan kan en wil vastknopen. Zegen de Joden, JHWH! Van Agt en de christenen die zijn standpunt volgen vind ik duivels net als de moslims die kruipen voor Allah (de Duivel)!!!

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Dries van Agt was een absolvent van de Hoogste Jesuiten seminaris in Katholiek Nederland zamen met Lubbers.Opassen voor deze twee duivels aanhangers.

  Like

 8. Tammo Bakker zegt:

  Was dat niet de man die de drie van Breda losliet en nu weer klagen over Israël……. Dankzij die muur is het een stuk veiliger in Israël. Overal in wereld zijn muren gebouwd.

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Hoe is het eigenlijk met de muur die Amerika bouwt en nog steeds uitbreid aan de grens met Mexico? De muur in marokko? De muur in Spanje? Ik vind ze fantastisch en naar mijn mening zijn er nog véél te weinig. Ik kan nu zo’n 10, of meer, muren bedenken die geplaatst zouden moeten worden om goedwillende mensen met een westerse beschaving te beschermen…
  Maar dat voert hier te ver. Bovenstaande voorbeelden zeggen genoeg.
  Hoe is het ermee linkse honden? Geen kritiek natuurlijk! Ach ik zou zeggen mislukte murenslopers hang je op! of loop je te pletter tegen de muur van je keuze!

  Like

 10. Cegen zegt:

  Israël heeft mijn respect en daarmee bedoel ik eigenlijk alleen de niet-moslims. Dit land staat echt voor vooruitgang. Wat ik zo fijn vindt aan Joden, is dat ze hun geloof aan niemand opdringen. Daar heb ik alleen maar respect voor.

  Israël is een erg vooruitstrevend land, met erg intelligente mensen. Als ik het goed herinner zijn ze erg innoverend bezig op veel verschilende gebieden.

  Israël heeft al heel erg goede banden met India, vooral met de nieuwe president Modi. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4520686,00.html
  Verder zijn ze ook al druk bezig met het aanscherpen van de banden met China.
  http://www.timesofisrael.com/israels-china-challenge/

  Volgens mij overschat Europa haar positie een beetje. Verder lijkt het me slim om zo een innoverende land te vriend te houden.

  Like

  • Heel slim van die Joden. Want naast Europa en de Verenigde Staten zijn er natuurlijk nog veel meer landen op de aarde. De EU en de VS laten zich overnemen door die geitenneukers. Maar die geitenneukers verspreiden zich als kakkerlakken op de aarde. En met die geitenneukers verspreidt zich de Jodenhaat. Dat die geitenneukers zich verspreiden als kakkerlakken is een opdracht van de koran en voorspelt in de bijbel (Openbaring).

   Like

 11. Avidia zegt:

  Cegen zegt:
  17 mei 2014 om 22:40

  Zoiets heb ik hier een tijdje terug ook geschreven, de mensen die Israël discrimineren, zijn jaloers op Israël. Ze zijn een hoog beschaafd volk, waar andere volken jaloers op zijn, ze zijn het uitverkoren volk, daarom werden ze vervolgd. Ik heb Joodse vrienden, zeer beschaafde mensen, daar kan iedereen een voorbeeld aannemen. Hun intelligentie is vrij hoog, veel uitvindingen komen dan ook daar vandaan. Dat is een doorn in het oog van de landen om hen heen, jaloezie speelt een grote rol.

  Like

 12. Louisa zegt:

  Kent u die reeks boeken, “Het aanzien van…” Die heb ik bijna allemaal en in “Het aanzien van 1977 treedt het kabinet van Agt aan. Van Agt had grote moeite gehad zijn kabinetsploeg te completeren met…”wijze, bekwame, collegiale en naar lichaam en geest gezonde figuren die bovendien beslist geen luiaards, ijdeltuiten en non-valeurs” mochten zijn.
  En de gek die deze kul uitsprak meent zich een mening te moeten aanmeten over de staat Israel ?
  Voor mij is hij een doodordinaire antisemiet, die terecht nooit minister van staat geworden is tot zijn grote spijt…
  Bah, wat een figuur.

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  Die voormalig reeds mislukte wielrenner met zijn van de prior van een klooster overgenomen zalvende stem en dito gebaren blaat alleen onzin uit! Hij is een door en door gefrustreerde man die hoognodig euthanasie moet aanvragen. Godzijdank kan dat in NL!

  Like

  • Arie Brand zegt:

   Ik heb grote bewondering voor Dries van Agt. Waar hij op aandringt is de uitvoering van de ‘advisory opinion’ die nu precies tien jaar geleden werd geformuleerd door de International Court of Justice. Die “advisory opinion” negeert niet het recht van Israel om zich te beschermen maar als het daar een muur voor meent te moeten hebben moet het die op eigen grondgebied bouwen en niet ten dele op wat internationaal wordt beschouwd als bezet gebied. Die “advisory opinion” werd vervolgens met overweldigende meerderheid bekrachtigd bij een stemming in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties: 150 stemmen voor, zes tegen (VS, Israel, Australie en drie Pacific mini staatjes). Nederland stemde voor.

   Israel beweert een democratie te zijn. Ja dat is het tot op zekere hoogte op eigen grondgebied maar aan de andere kant van die muur leven miljoenen Palestijnen die willekeurig van hun land kunnen worden beroofd (als dat nodig is voor de nederzettingen), die zich niet kunnen verplaatsen zonder door dozijnen “check points” te moeten gaan waar ze vaak met grote willekeur worden behandeld (lees het boek Checkpoint Syndrome van ex-IDF Sergeant Fürer), die niet op de grote autobanen daar mogen rijden want die zijn alleen voor Israelis, en die voortdurend straffeloos getreiterd en erger kunnen worden door de kolonisten.

   De Gazastrook is een grote openlucht gevangenis waar volgens Sir Gerald Kaufman (een voormalige Zionist) die een Britse parlementaire delgatie daarheen leidde vrijwel niets in of uit kan, water is gerantsoeneerd met een paar uur per vijf dagen, elektriciteit mondjesmaat voorhanden is en soms geheel wordt afgesneden als de Israelis het nodig hebben voor hun airconditioners, de meeste kinderen ondervoed zijn, de werkeloosheid schrikbarend hoog is omdat er niets geëxporteerd kan worden en Israel die situatie continueert met een blokkade vnl. bedoeld om de mensen het leven zuur te maken. De idee is dat wanneer ze goed worden uitgehongerd ze de volgende keer niet op Hamas zullen stemmen (Hamas werd op volkomen democratische wijze verkozen – vergeet dat niet. Om Sir Gerald Kaufman te citeren:”it’s a thoroughly nasty organisation but it is the only game in town).

   Kortom Dries van Agt is aan de zijde van recht en rede. En nu maar zien of de heer Bron ook een van de zijne afwijkende opinie wil publiceren

   Like

 14. Republikein zegt:

  Het ontbreekt helaas op dit blog aan duimpjes of vlaggetjes om een reactie te complimenteren of af te zeiken.

  Like

  • dutchess43 zegt:

   Duimpje omhoog voor de Webmaster, en voor Arie Brand een opgestoken middelvinger, nèt zo infantiel als die overjarige wielrenner van Agt.

   Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Arie Brand: 14.36. uur. U vergeet gemakshalve het belangrijkste punt meneer Brand. Israël vecht om te overleven, Hamas, de Palestijnen en de moslims wereldwijd, om de Joden te vermoorden en Israël te vernietigen. Ik sta dus lijnrecht tegenover U.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s