Mieke van Hecke: een grote maat bloemetjesjurk uit de jaren 1950 is op één punt heel modern, want dol op de islam

Screenshot_24

(Door: Martien Pennings)

Goed. U hebt nu een globaal beeld van Mieke van Hecke. De Vlaamse krant de Standaard introduceert haar aldus in een vandaag verschenen alleen-voor-abonnees-artikel:

“Op 31 augustus stopt Mieke Van Hecke als directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO). Volgende vrijdag heeft in een vol congrescentrum van Gent al een groot afscheidsfeest plaats. Dus mag dit haar afscheidsinterview genoemd worden.”

De titel van het interview:

‘Ik zou de hoofddoek toelaten’

Dat zou ik ook doen in het geval van mevrouw Van Hecke. En ik kan gaan schuimbekken als iemand suggereert dat een boerka heel gewoon is. Maar in het geval van Mieke ben ik bereid een uitzondering te maken.

In de Ankeiler van het interview staan de essenties van de beweringen die Mieke doet.

“Islamles? ‘Moet kunnen’. De hoofddoek? ‘Ik zou hem toelaten’. Het katholieke onderwijs, anno 2014. Topvrouw Mieke Van Hecke gaat in haar afscheidsinterview zonder schroom in tegen de gangbare publieke opinie. ‘De enige goede overtuiging is de niet-zichtbare? Ik heb het daar lastig mee.’ “

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Dhimmitude, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Naïviteit, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Mieke van Hecke: een grote maat bloemetjesjurk uit de jaren 1950 is op één punt heel modern, want dol op de islam

 1. Monalisa zegt:

  Martien Pennings u hebt net zo’n mooi blog als E.J Bron meer wil ik over u stuk niet kwijt, das mens is een varken.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Frappant, Martien! Dit is nu exact de Belgische variant van wat we rond 2009 in Nederland mochten aanschouwen: Mw. Rena Netjes, CDA-Kamerlid, die toen in de pers vergelijkbare uitspraken deed -tenenkrommend dus. Onder meer, dat moslims gelijk hadden met dat niet-handenschudden, want ‘dat was tóch maar onhygiënisch en kon ziekten overbrengen’ (Speciaal bij verschillende seksen dan, zeker? Enfin…..) dat hoofddoeken heel normaal waren en een ‘teken van Godvruchtigheid’ en als klap op de vuurpijl ‘dat ze eerlijk gezegd het idee had, dat het in islamitische landen heel wat gezelliger was dan hier, met meer saamhorigheid….’ Kortom, het overbekende theetante-gewauwel van bangelijke dames-op-leeftijd, die de combinatie van geloof en gezelligheid nodig hebben om zich in deze boze wereld ‘veilig’ te voelen en zich om die reden aangesproken (denken te) voelen door de oh zo zichtbare normen van de Islam. Wijs zulkie types op de voordelen van de Verlichting en ze zullen zich afvragen, wat ze er precies mee móeten, aangezien ze zich niet eens realiseren, hoezeer diezelfde verlichting met hun dagelijkse doen en laten vergroeid is. Dàt zouden ze pas gaan beseffen als ze zelf enigen tijd in de cultuur van de zandbak zouden vertoeven, maar dan ook echt met alle ins en outs.
  Het is jammer, dat je van het interview met Mieke van Heck maar enkele zinnen kon publiceren, maar het lijkt mij alleszins aannemelijk, dat de strekkingals twee druppels water overeenkomt met de ontboezemingen van deze Rena Netjes. Trouwens: Scheidend directeur van een Katholiek onderwijsorgaan, dat sluit uitstekend aan op de functie van christen-democratisch Kamerlid. Het soort christen-democraten, dat het geloof op een dermate oppervlakkige manier waardeert, dat ze de fout maken, te denken, dat in de geloofsbeleving voor de Islam óók wel plaats is: In ieder geval zichtbaar vróóm, weet je wel; dat spreekt ze aan….
  Dat soort mensen -niet alleen wijven, getuige het bestaan van ene Wim van de Camp- is absoluut funest voor een gezonde publieke opinie!

  Like

 3. De Molay zegt:

  Mooi filmpje op het eind.
  In eerste instantie denk je te weten hoe de verhoudingen liggen, totdat zij vertelt waarom zij die niqaab draagt.
  Die ‘schone’ staat voor mij symbool voor al die zogenaamde gematigden die geïntegreerd zouden zijn in de westerse samenleving.
  Losse haren, een spijkerbroek. Een wijntje op z’n tijd moet kunnen en nog meer van dat soort zaken.
  Maar kom ze niet aan de islam, allah of zijn boodschappertje.
  Dan blijkt alles maar schone schijn te zijn.

  Like

 4. Driek zegt:

  Plato was in zijn hart een overtuigde optimist die geloofde in de gestadige vooruitgang van de menselijke evolutie. Het mensenleven, zo leerde hij, rijst langzaam van een lager naar een hoger niveau. Van mooie lichamen komt de wereld tot mooie instellingen, en van mooie instellingen komen mooie gedachten. Maar in het geval van deze Mieke van Hecke ben ik er van overtuigd dat Plato een uitzondering had gemaakt.

  Like

 5. Jean zegt:

  Martien
  Van dat kutwijf valt zelfs geen soep te maken, een kwek kwek trut van jewelste maar naar hersens zoek je je te barsten, onvindbaar in die linkse drol.
  En zeggen dat Vlaanderen nog van die rotte drollen moet onderhouden!!!! Wie is dan eigenlijk feitelijk gek bezig? Juist, de slapende Vlamingen.
  Moest dat kutwijf op de straat passeren ik deed de gordijnen dicht.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   LINKSE drol? Nee, nee, Jean, ze vindt zichzelf katholíek. Een chrísten weet je wel.
   Dat is niet hetzelfde, hoor. Vindt zij.
   (Het is in de praktijk toch in zoverre hetzelfde, dat dat slag zich even goedmenselijk opstelt als de linksen en de Islam om die reden geen strobreed in de weg wil/durft te leggen.)
   Het is zo mooi, hè, een geloof hebben. Hoe bloeddorstig het is doet er pas toe, als je er zelf mee te maken krijgt.
   Daarom zei ik ook al: Al die goedmensen -christelijk zowel als links- zouden eens een tijdje in de zandbak moeten vertoeven, met alle ins en outs.

   Like

 6. Republikein zegt:

  Mooi artikel, kga ff een fles wodka kopen om de strontsmaak weg te werken.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Ik ga dat hele lange interview vanavond pas doornemen. Ik wil wedden dat er heel veel gelijkenissen inzitten met uitspraken van een lerares die ik hoorde op een uitzending: “Rondom tien”. ( islamisering van het onderwijs ) Had een reageerder een week terug hier opgestuurd. Met verbazing zaten we naar de uitspraken van deze lerares op een A,damse school te luisteren.
  We kennen gelukkig persoonlijk leraren(sen) met toch heel andere ideeen.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Is dat mischien de reden dat Gereformeerden nooit met Katholieken mogen zamen werken?Ze weten gewoon niet wie de Vader is het kan gewoon de tollerante God van de Romeinen Jupiter zijn.Te zien in de Koepel van het Sixtijnse Kapelle.Door Michel Angelo geschilderd.

  Like

  • BertG. zegt:

   “Is dat mischien de reden dat Gereformeerden nooit met Katholieken mogen zamen werken?

   Kijk, eens zo blijf je nou die onzin aan de gang houden. Hou het maar lekker vol in je eigen kerkje. Gaat lekker opschieten zo.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Hé, Bert, Wie zei er een tijdje geleden ook al weer tegen mij, dat ik hem niet meer uit zijn tent moest lokken?
    Probeer ik dat, begin je nu zelf weer!
    Zie je, dat het niet altijd meevalt? (LOL!)

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat uitsluiten en negeren van andere mensen, daar kan ik nooit zo goed tegen.
    En volgens mij houd hij zich nog redelijk in.
    En dat terwijl het net zo lekker liep met al die goede reacties van lucky.
    Maar morgen is het weer zondag, dus hij bereid ze eigen vast voor om daar helemaal los te gaan tegen die nare katholieken.
    En ja, het is soms moeilijk om je in te houden.

    Like

  • Republikein zegt:

   Ze aanbidden de zelfde God, dat is wel duidelijk, van sinterklaas , ook bekend als de paus met kleine letter word je niet beter.
   Mensen zouden wijzer worden door docu te bekijken, zoals:The Jesus Mysteries

   Like

  • delamontagne zegt:

   Heb altijd al gedacht dat U een “ZEER gelovig mens” bent.
   Maar ik heb,t idee dat U in de tijd van de arminianen en gomaristen bent blijven steken. En dat is al een poosje geleden.

   Like

 9. paulzwueste zegt:

  Nog altijd hetzelfde en opnieuw bewezen. Vlaanderen loopt, nog steeds, minstens 50 lange jaren achter.
  Vandaar dat deze burgerlijke trut uit grootmoeders tijd voor vol wordt aangezien en zonder enige vorm van kritiek kan gebruikt worden door de heersende elite in het schone Vlaanderen.
  Ooit wel eens gehoord van een publieke opinie in Vlaanderen? Nee natuurlijk niet, want ze bestaat eenvoudig niet. Nog veel werk aan de winkel daar.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Nogmaals bedankt hoor, het was tof.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s