Nederlands bedrijven niet langer welkom in Saoedi-Arabië vanwege Wilders

Screenshot_2

Vlag van Saoedi-Arabië

De Saoedi’s zijn boos op Wilders vanwege de ongemakkelijke waarheden die hij vertelt over de islam en zullen niet langer werken met Nederlandse bedrijven. Heel goed. Het is gewoon een schande dat Nederlandse bedrijven en anderen in de snel afnemende vrije wereld, aan de Saoedi’s niet al lang geleden hebben verteld dat zolang het Koninkrijk fundamentele rechten aan vrouwen en niet-moslims ontzegt en de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van geweten niet respecteert, ze geen interesse hebben in het zakendoen in Saoedi-Arabië.

“Nederlandse bedrijven niet langer welkom in KSA”, Arab News, 17 mei 2014 (met dank aan Fjordman):

Saoedi-Arabië heeft Nederlandse bedrijven uitgesloten deel te nemen aan toekomstige projecten, omdat de Nederlandse overheid niet is opgetreden tegen de leider van de ultra rechtse Partij voor de Vrijheid voor het beledigen van het Koninkrijk en de islam.

De Raad van Saoedi Chambers (Saoedische Kamer van Koophandel) heeft naar verluidt ter zake een brief ontvangen van de hogere Saoedische autoriteiten die er op aandrong geen Nederlandse bedrijven te betrekken bij lokale projecten, hetzij direct of indirect.

Het bevel van de overheid noemt ook het verminderen van het aantal af te geven visa voor Nederlandse ondernemers en investeerders en het beperken van de duur van visa, tenzij zij momenteel betrokken zijn bij vitale projecten.

Bronnen uit de CSC bevestigen dat de regering heeft opgedragen om de uitwisseling van bezoeken door delegaties uit beide landen te stoppen.

De stap komt, nadat de Saoedische ambassadeur in Nederland een brief heeft gestuurd aan de minister van Buitenlandse Zaken over de recente belediging van de islam en Saoedi-Arabië door de Nederlandse rechtse politicus Geert Wilders.

Zakenman Abdul Rahman Al-Rabeeah, voorzitter van de Saoedi-Indiase Business Council, verwelkomde het besluit van de regering. “Degenen die de islam en Saoedi-Arabië zonder enige echte reden aanvallen, zijn niet welkom in het Koninkrijk”, zei hij tegen Arab News. Hij zei dat verantwoordelijke overheidsinstanties in het buitenland de gevolgen van een dergelijke onverantwoordelijk gedrag moeten begrijpen.

De CSC zei dat de regeringsbeslissing onder alle overheidsorganen en de kamers van koophandel en industrie, ondernemers en vrouwelijke ondernemers en commerciële bedrijven zou worden verspreid.

Nederland is een van de top 10 zakenpartners van Saoedi-Arabië met gezamenlijk een gemiddeld jaarlijks handelsvolume van meer dan SR 25.3 miljard. Tot het einde van 2008 bedroegen de Nederlandse investeringen in het Koninkrijk circa $ 7.5 miljard in meer dan 119 investeringsprojecten.

Sommige Saoedische bedrijven reageerden snel op het besluit en stopten hun omgang met Nederlandse bedrijven.

In een recente verklaring viel Wilders, die lid is van het Nederlandse parlement, de Saoedische vlag aan en zei dat de Shahada of de islamitische geloofsbelijdenis, die geschreven staat op de vlag van Saoedi-Arabië, moet worden vervangen door de verwensingen die hij suggereerde.

Hij beschuldigde het Koninkrijk ook van de terreuraanslagen die over de hele wereld plaatsvinden.

Bron:
www.jihadwatch.org

Oorspronkelijke bron:
http://www.arabnews.com
Auteur: P.K.Abdul Ghafour

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t Snaphanen

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Hypocrisie, Islam, Islamkritiek, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

74 reacties op Nederlands bedrijven niet langer welkom in Saoedi-Arabië vanwege Wilders

 1. Sister zegt:

  Nou, ik snap de halve paniek van Rutte niet. Israel doet ook geen zaken met 7/8 van alle moslimlanden of via omwegen als het al mot… Dus als Israel het kan, kunnen wij het ook! Moet Rutte de boycot met Israel maar opheffen en daar es een duidelijk standpunt over nemen en niet zo lafhartig zoals tot nu toe.

  Toont maar weer hoeveel respect ze voor het Nederlandse dweilgedrag hebben. EIsen dat wij onze vrijheid van meningsuiting gaan opgeven. what will be next, dat we onthoofd moeten worden als we de Islam een infantiele gedachtengang vinden…?

  Ben benieuwd hoe RUtte hier verder op gaat reageren, Eerste reactie was al “dweilgedrag”! FOUT dus.

  Like

  • jans zegt:

   Rutte wil vriend en vijand te vriend houden. Dit slappe optreden van Rutte tegen islamitisch staats tereur is het resultaat van aannemen van de anti-israel resolutie van Straatsburg van 1975. In ruil voor goedkope olie, lading islamieten europa en ons land binnen halen. De islamieten hollen onze maatschappij uit en willen een islamitische staat stichten in Nederland. Onder de islam gaat alles naar de ……Van mij mogen ze de islam verbieden en landen die de islam in de grondwet hebben vastgelegd moeten worden vermeden.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Kijken hoe lang ze dat volhouden. -De Saoedi’s dus.
  Ik zou er niet van staan kijken als blijkt, dat zij Nederland harder nodig hebben dan omgekeerd.
  Het is zoals het artikel zegt: We hadden die handelsbetrekkingen met zulk moordenaarsvolk al lang moeten opschorten!
  Maar om onnaspeurbare redenen blèrt de goegemeente nog eerder om een boycot van Israël……

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Ik was vanmorgen toevallig eens heel vroeg op en las het direct bij:
  “ARAB NEWS”
  • إظهار الضعف الإنساني يبني علاقات أوثق
  • أيها المدراء.. اخرجوا من غرفكم واسألوا
  • من هارفرد بزنس ريفيو: ركزوا على صفوة الموظفين
  • الشركة الناجحة تطرح الأسئلة وتستقصي كل شيء (2/2)
  المزيد

  WIELDERS,………… g.v.d………
  تجارة واستثمار

  • إضافة شعاع كابيتال لمؤشر مورجان للشركات الصغيرة
  • طيران الإمارات تمتلك ثلث طائرات A380 في العالم
  ETC,ETC…………………………
  Saudi Arabia has banned Dutch companies from participating in its future projects because the Dutch government has not taken action against the leader of the ultra rightist Freedom Party for abusing the Kingdom and Islam.
  The Council of Saudi Chambers has reportedly received a letter in this respect from higher Saudi authorities urging them not to involve Dutch companies in local projects either directly or indirectly.
  The government order also called for reducing the number of visas issued for Dutch businessmen and investors and limiting the period of visas, unless they are currently involved in vital projects.
  Sources from the CSC confirmed that the government has instructed to halt the exchange of visits by delegations from both countries.
  The move comes after the Saudi ambassador in Netherlands sent a letter to the foreign minister on the recent insult of Islam and Saudi Arabia by Dutch right-wing politician Geert Wilders.
  Businessman Abdul Rahman Al-Rabeeah, president of the Saudi-Indian Business Council, welcomed the government’s decision. “Those who attack Islam and Saudi Arabia without any genuine reason are not welcome in the Kingdom,” he told Arab News. He said responsible governmental bodies in foreign countries must understand the consequences of such irresponsible behavior.
  The CSC said the government’s decision would be circulated among all government bodies as well as chambers of commerce and industry, businessmen and businesswomen and commercial firms.
  The Netherlands is one of the top 10 business partners of Saudi Arabia with two-way average annual trade volume reaching over SR25.3 billion. Until the end of 2008, Dutch investments in the Kingdom amounted to around $7.5 billion in over 119 investment projects.
  Some Saudi companies responded quickly to the decision and stopped their dealings with Dutch firms.
  In a recent statement, Wilders, who is a member of the Dutch Parliament, attacked the Saudi flag and said the Shahadah or the Islamic declaration of faith written on the flag must be replaced by the profanities he suggested.
  He also blamed the Kingdom for the terrorist attacks that have taken place across the globe
  http://www.arabnews.com/

  Like

  • Harry zegt:

   @ Delamontagne ,

   Vind die laatste zin leuk , het koninkrijk en dus de koning , want van een democratie is geen sprake , maakt zich dus schuldig aan terrorisme .
   Dat wisten we natuurlijk al lang .
   Je zou ook kunnen stellen dat koninkrijken ook al geen garantie meer zijn voor een eerlijke , democratische samenleving .
   Dat heeft onze vorige koningin me glashelder duidelijk gemaakt .

   Like

   • delamontagne zegt:

    Bij die vorige konnegin (en de huidige) heb ik me toen verschrikkelijk geergerd, bij hun bezoek aan die “PARADIJSJES” aan de uitspraken over gelijke rechten en/kansen voor vrouwen en mannen.
    Wat een GROVE leugens, en dat door een staatshoofd geuit. Zoals je zelf weet van die landen, zie je vrijwel geen vrouwen in openbare leven. En in geval wel, totaal “ontmenselijkt” in die zwarte troep. (waarom lopen die kerels daar wel in witte JURKEN rond, in die hitte. ????????? )
    En die W.A. liep er maar lachend naast, HIJ WEL, lekker luchtig gekleed in die marmeren ,met slaven-arbeid gebouwde moskees. De voormalige HZ.K.K. had zelfs heur armen in zwarte handschoenen gehuld. Walchelijke vertoning.

    Like

   • Anneke zegt:

    NWO-koninkrijken zijn en blijven onbetrouwbaar……..

    Like

  • delamontagne zegt:

   Voor degenen op dit blog een aanrader om zo-nu-en-dan eens te lezen. Dat Arabs News.
   Krijg je een kijkje in HUN wereld, EN heb je een idee hoe het ooit in Europe gaat worden.
   Bij die foto van Makkah met dat duiven voeren,.(dacht eerst dat ,t de Dam te A,dam was ), staat erbij dat de moslim(s)as] “surgical-masks dragen. Gezien de “middeleeuwse-uitstraling” van de foto.moest ik denken aan de maskers die ze toen-der-tijd bij de verzorging van mensen die aan de pest leden, droegen. Het is er tenslotte ,t jaar 1435/

   Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Delamontagne, wel op de spelling letten svp.
   إظهار الضعف الإنساني يبني علاقات أوثق
   • أيها المدراء.. اخرجوا من غرفكم واسألوا
   • من هارفرد بزنس ريفيو: ركزوا على صفوة الموظفين
   • الشركة الناجحة تطرح الأسئلة وتستقصي كل شيء (2/2)
   المزيد

   أيها dient geschreven te worden als: ها (lol)

   Like

   • delamontagne zegt:

    Mijn arabisch is ook niet meer, wat het NOOIT geweest is. En die koraan kun je ook in ,t engels lezen. MAAR dan is ,t ook weer niet goed………….

    Like

  • Marlies zegt:

   Gulf News gaf vanmorgen dezelfde info en haalde tevens de “minder Marokkanen” slogan aan. Tjonge, wat een kardinaal punt in de wereld van vandaag. Zeker gisteren besloten tijdens de vrijdagse handafhakkingen in Riadh. Wat een barbaren.

   Like

 4. janfreak zegt:

  Ik zit er niet mee, trouwens, binnen niet al te lange tijd is niemand meer afhankelijk van de Arabische olie en dan wil ik we eens zien hoe die Arabs zich handhaven. Ze zijn te lui om te werken volgens mij, ik zie ze ook nog niet zoals Israël gedaan heeft dorre woestijnen omtoveren in bruikbare aarde. Kan me indenken dat de uitspraken van Wilders hen niet bevallen, het vervelende is dat ze er weinig tegen in kunnen brengen.

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Geen punt, sturen we alle moslims terug.

  Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad , laten we het oil for people verdrag meteen opzeggen !
   We moeten natuurlijk geen eenrichtingsverkeer dulden .
   Opdonderen met dat rotvolk !

   Like

 6. Harry zegt:

  Weet niet precies hoe de vlag er daar nu bij staat , economisch gezien ,
  maar in de periode dat ik in die omgeving werkte , gaven ze negentig tot twee en negentig procent van wat ze binnenkregen aan olie-revenuen weer uit aan import van vnl. auto’s en voedsel .

  Wat hebben we daar nog te zoeken , behalve net als ik destijds in de bagger wereld ?
  Zou kunnen dat we daar wat werk missen , maar dan doet iemand anders dat en kunnen we ons op andere projecten focussen .
  En vaak worden projecten door meerdere bedrijven uitgevoerd , in verband met de beschikbaarheid van baggerschepen ter plaatse .

  Het maakt allemaal zo weinig uit .

  En als ze ons geen olie meer willen leveren , moeten we maar op kernenergie focussen en dan lopen die misselijke soepjurken straks weer op hun blote poten achter een kameel door de woestijn te sjokken , van niks naar nergens .
  Terwijl ze nu in een Rolls Royce rondscheuren .
  Wie zal dan het meeste inleveren ?
  Het is ze van harte gegund !

  Like

  • delamontagne zegt:

   verdom(d)[t] als ,t niet waar is. Dan heeft U,(jij als ,t ook goed is, komen min-of-meer uit dezelfde (werk)wereld ) meegeholpen om die drassige eilanden in Abu Dabi om-te-toveren in die “sprookjes”- kanalen, waar o.a NL-se toeristen nu betoverend spelevaren. Als ik die blije gezichten zie van “cruise-gangers” op weg er heen, ( in vacantie-spotjes ) zie, MOET IK STEEVAST LACHEN. Merendeel heeft geen idee wat voor landen ,t zijn. Olie-revenuen.! ? !
   Nou niet alleen aan auto,s. Behalve olie wordt er NIETS geproduceerd. Van spijkers, gebeds-kleedjes ([uit Manchester, Engeland], tot w.c-papier ALLES wordt ingevoerd.
   Je herinnert je toch nog wel, de eerste ladingen Popla-toilet-papier, die daar aankwamen, jaren 70, ( toen nog op Pallets, containers waren er nog niet…) Grote vellen WIT PAPIER, bedrukt in Arabisch en Engels, waar ,t voor diende EN vooral. hoe te gebruiken.
   Nu 40/50 jaar later zijn ze uiterst modern, maar nog steeds met dat achterlijke “gedachtengoed”.
   Wat ik me weleens afvraag: “WIE wonen er eigenlijk in die super-de-luxe-moderne-wolkenkrabbers. ? ?\
   Het is mij een raadsel……………..

   Like

   • Harry zegt:

    Beste Delamontagne ,
    Jij is goed hoor tegen mij !
    Maar die palmeilanden zijn “na mijn tijd” gemaakt , ik ben daaraan onschuldig .
    Vraag me wel altijd af wat iemand daar zoekt !
    Er is niks dan zand , ontoegankelijke huizen en fraaie dure shoppingcenters .
    Maar vooral zand , zover als je kunt kijken .
    En daar hebben wij nog eens 16 miljoen kuub extra zand uit zee opgespoten op het land .
    Waarom ?
    Geen idee , zover als je kon kijken was het niet anders dan zand . En ze doen er niks mee .
    Het ligt daar maar en het waait van hot naar her .

    Net als de arabieren zelf , je vraagt je af waarom ze bestaan , totaal overbodig .

    Like

  • fleckie zegt:

   Diezelfde ‘soepjurken’hebben in w-Europa wel gedeeltelijk HUN geld geinvesteerd,(zoals bijv.in DLD in de autoindustrie, en heeft /had?men niet in DSM ook niet geinvesteerd?dus….in feite ‘arbeidt’ men voor Arabieren….(misschien kan dat (nagegaan)onderzocht worden, ?via?

   Like

 7. tjonge zegt:

  islam niet langer welkom in nederland !!!!!!!!

  Like

 8. Monalisa zegt:

  Waar kwam bin laden van daan uit welk land? LAAT Saoedi-Arabië nu eerst naar zijn eigen volk kijken de vrouw is daar de hoer van de man, die hebben niks te vertellen denk maar aan auto rijden ze zijn allen maar goed om te baren, en voor de rest zijn de vrouw daar niks waart.Saoedi-Arabië steunt Al Qaida, Saoedi-Arabië die heeft nederland nodig ze komen om in hun eigen stront die verwerkt word door een Nederlands bedrijf.

  Like

  • Driek zegt:

   Inderdaad, Monalisa, ik herinner me een filmpje van een Nederlands bedrijf, dat met grote tankwagens de stront uit de grote steden vervoert naar een verwerkingsbedrijf, zoiets was het geloof ik. In ieder geval kunnen die arabieren niet veel, ze zijn afhankelijk van technische mensen. En dat zijn o.a. de Nederlanders. het is een volk van niks.

   Like

 9. Monalisa zegt:

  Vragen CDA over verschil informatie over mers

  Deze week werd bekend dat de ziekte in Nederland bij twee mensen is vastgesteld. De ziekte dook in 2012 op in Saudi-Arabië. Dromedarissen zijn de bron van het virus.
  Het Kamerlid wil ook weten hoe de regering omgaat met de adviezen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO en of er nog maatregelen volgen voor mensen die een pelgrimstocht naar Mekka in Saudi-Arabië maken.
  Beide Nederlandse patiënten, die familie zijn van elkaar, zijn besmet geraakt met het potentieel dodelijke virus tijdens dezelfde reis naar Saudi-Arabië. Ze bezochten daar een dromedarissenboerderij.
  Vreselijk gevaarlijke situatie wanneer vele duizenden gelovigen naar Mekka afreizen en deze ziekte meenemen zoals nu deze twee in Den Haag. Dit gaat een nachtmerrie worden, omdat iedereen open en bloot loopt te hoesten terwijl ze besmet uit Saudi Arabië gekomen zijn.

  Saudi Arabië dit is nog gevaarlijker dan Greet wilders maar het is goed we helpen jullie niet met het bestrijden van deze ziekte, dus mensen u bent gewaarschuwt al er moslims daar naar toe gaat kijk om u heen het kan ook u buurman zijn.@Monalisa

  Like

  • Monalisa zegt:

   Greet moet Geert zijn ik stop maar.

   Like

  • Bram. zegt:

   Ik ben vorige week nog ff in Den Haag geweest,bij de binnenhof,wat denk je wat ik daar opgelopen hebt?

   Like

  • fleckie zegt:

   en ook nog hun sputum gewoon op straat ‘deponeren’!

   Like

  • Anneke zegt:

   Arabië is STERVENDE…….MRS-virus alweer twee-jaar actief. De olie is straks niet meer in de verkoop, het gevolg van eigen genomen maatregelen!!!!!!! Nazaten van Ezau, zijn niet zo vindingrijk en snugger als de nazaten van Jakob. Hun talent is moord-en roofzucht!!!!!!!! NET als hun voorvader Ezau.

   Like

   • Volgens mij is Alice Cooper de wederkomst van Christus. Alice is 2014 jaar oud en dat komt omdat ie één rib meer heeft dan andere mannen omdat ie de tweede mens is. De eerste mens had in het begin ook een rib meer en daar werd Eva van gemaakt. De nieuwste CD van Alice Cooper heet: “Raise the dead” (“Wek de doden op”) Dezelfde opdracht gaf Jezus aan zijn discipelen een kleine 2000 jaar geleden.

    Like

 10. Harry zegt:

  We krijgen steun van : ASSCHER !
  Hij vindt het een krankzinnig dreigement .
  Dat wordt een totale boycot !

  Dan mogen de Saudi’s straks ook ons land niet meer in , kunnen ze hun onroerend goed niet meer bereiken , brengen ze geen mers virus mee , win-win-win situatie .

  Like

 11. fleckie zegt:

  ‘ERFENIS van Oude Culturen’,van Miriam Meier, uitg,ATRIUM,ALPHEN a.d.Rijn. isbn.9061132738………..-…HET BEGIN……….’Het heroische tijdperk v.d.overwinning’…..-Mohammed in in 570 in de stad Mekka geboren. Om hem heen woonde Arabieren die een nomadenleven leidden en in stamverband door de woestijn zwierven. Een kleine minderheid had zich in boerendorpen of in steden gevestigd,in de handelscentra aan de rand van de woestijn of bij een oase zoals MEKKA. Het waren primitieve woonomstandigheden,in tenten of eenvoudige huizen………..Ook de godsdienst was niet hoog ontwikkeld , met vage animistische en pantheistische ideeen,maar reizende kooplieden brachten er steeds meer invloeden van de joodse godsdienst uit PALESTINA en het christendom uit de BYZANTYNSE wereld,die het religieus denken hebben geactiveerd………..De jonge Mohammed behoorde tot de belangrijke stam van de Koeraisjieten.Hij werd op jonge leeftijd wees maar zijn grootvader ontfermde zich over hem en leidde hem op tot koopman.De rijke weduwe CHADIDZJA nam hem in dienst en zo trok hij door de woestijn waarbij hij gretig alle nieuwe ideeen die hij onderweg opving tot zich nam. Hij trouwde met Chadidzja,die twintig jaar ouder was dan hij,en vestigde zich in Mekka.Omstreeks 613 trok hij zich terug in een grot van de berg Hira om te mediteren en daar zou hij in een visioen de aartsengel Gabriel hebben gehoord.Mohammed begon hierna te prediken en bekeerde spoedig zijn vrouw en anderen uit zijn naaste omgeving.Hij verwierf een zekere bekendheid die ook doordrong in MEDINA,(toen Jathrib genoemd).Die stad nodigde hem uit en Mohammed verhuisde maar al te graag met zijn aanhangers,omdat hij in Mekka veel vijanden had gekregen.Het jaar 622 betekent voor de mohammedanen het begin van een nieuw tijdperk,het hegira of hidzjira.De christenen en de joden ,de emigratie of het wegtrekken v.d.profeet naar Medina.Hetgeen sterk doet denken aan de EXODES in het OUDE TESTAMENT…..De nieuwkomers organiseerden de stad,en de islamitische godsdienst vormde een band tussen de bewoners.Door de heilige oorlog,de DJIHAD,werden de opstandige oases ingelijfd en goed-of kwaadschiks onderworpen aan het nieuwe geloof.De christenen en de Joden verdienden als een zekere mate van respect omdat zij zich al op de weg van de WAARHEID hadden gewaagd.Men wisselde onderwerping en belasting uit tegen bescherming.Zij werden als DHIMMI (beschermden) niet verplicht om van religie te veranderen. Het aantal aanhangers van Mohammed groeide snel en toen hij stierf in 632 was de nieuwe godsdienst stevig verankerd………..- De nogal primitieve Arabieren waren destijds snel gewonnen voor die eenvoudige religie,die zij onmiddelijk begrepen en waarin slechts van een god sprake was,wiens almacht reeds was geopenbaard aan Abraham en Jezus.Maar de echte Openbaring had,meenden de Arabieren,plaats gevonden via de profeet Mohammed.De religieuze plichten zijn precies en eenvoudig:de SHAADA(de geloofsbeleving),dus de overgave(islam)aan de wil van God(Allah) en de vijf ,het gebed,het geven van aalmoezen,het vasten in de maand Ramadan,de pelgrimstocht naar Mekka, en de heilige oorlog.De wereld is voor hen duidelijk verdeeld tussen mohammedanen en goddelozen,met een plaats apart voor de,De bekeringen namen vooral toe in de steden en dat kan gedeeltelijk worden verklaard uit het feit dat de islamitische beschaving een voornamelijk stedelijke beschaving was; de boeren bevonden zich nog altijd onder aan de sociale ladder.Staat en religie vulden elkaar aan en zorgden voor eenheid in de gemeenschap(umma).Die staat was nog niet meer dan een ruwe opzet tot een samenhangend geheel,maar het was de eerste poging daartoe op het Arabische schiereiland.De opvolgers van Mohammed hebben die staat verder uitgebouwd en georganiseerd.Het ging in de eerste plaats om gebiedsuitbreiding.Binnen tien jaar had de chalifa(kalief of opvolger v.d.profeet)die gekozen was uit de familie of de directe omgeving van Mohammed,de heilige oorlog zowel naar het Oosten als naar het Westen gebracht.Het grote aantal overwinningen was niet te danken aan bijzonder verfijnde wapens,want op dat gebied waren de Byzantynen veel beter uitgerust,maar aan het enthousiasme v.d.pasbekeerden die ten strijde trokken tegen huurlingen.Dat was het zwakke punt v.d.Byzantijnse en Sassanidische tegenstanders.Ook de koorts om de oorlogsbuit maakte de mohammedaanse soldaten sterk………..In 642 strekte het nieuwe rijk zich uit van Iran tot Armenie en van Arabie tot Egypte.In de volgende 20 jaar nam het aantal veroveringen iets af,maar de vier kaliefen,die elkaar opvolgden na de dood van Mohammed,dank zij een machtsgreep v.d.Omaijaden,slaagden er in een goed maatschappelijk bestel te vestigen.Dat bestel maakte deel uit van de godsdienst,maar het respecteerde de bestaande inheemse instellingen.Op die manier werd onder de vier zogenaamde orthodoxe kaliefen een rijk gevormd waarin de Arabieren zich niet met de bevolking vermengden,maar in legerplaatsen woonden waar een bijzonder soort architectuur ontstond……Men moet in die periode 2 soorten vestigingen onderscheiden.De soldaten blijven bij elkaar naast een reeds bestaande stad wonen,zoals in Syrie gebeurde,of zij richten een kamp in op een nieuwe plek die strategische waarde heeft.Dat is een permanent legerkamp of MISR (in het meervoud;AMSAR).Zo’n kamp bouwde men in Basra in Irak en bijv.in Fustat in Egypte.Het waren vooruitgeschoven legerposten die als basis dienden voor expedities naar veraf gelegen gebieden en het uitbreiden van het grondgebied……De eerste islamitische architectuur betrof dus vooral militaire gebouwen,waarin overigens ook de noodzakelijke religieuze elementen waren verwerkt,zoals bijv.een moskee.Aanvankelijk was de moskee een plaats van samenkomst voor allerlei doeleinden,zoals het oude Romeinse forum,waarbij het gemeenschappelijk gebed een aparte rol speelde.Het was vooral een open ruimte,waarvan de grenzen op de vloer waren aangeduid,zoals in Basra,of met een greppel waren aangegeven zoals in Koefa.Het belangrijkste was hier de richting van de KIBLA,dat wil zeggen van Mekka,en dat punt was volgens de traditie door Mohammed aangegeven met een stok die in de grond was geplaatst.De oproep tot het gebed klonk vanaf het dak van het huis v.d.profeet.Langzamerhand veranderde de moskee in een ruimte die gedeeltelijk open en gesloten was en men voegde er een minaret aan toe.De Arabieren hadden oorspronkelijk geen eigen architectuur,en de eerste bouwmeesters en handwerkslieden waren buitenlanders.Daarom kan men in feite niet spreken van een bepaalde stijl in die begintijd.###############################################################

  Like

 12. Yvonne van Cleef zegt:

  Laten ze die olie maar steken waar de zon niet komt;met zo,n land moet je nog niet eens zaken willen doen!Je kunt niet alles pikken voor de export!Bovendien financieeren ze islamitisch onderwijs en haathutten!Dus:oprotten,verbreken dat contact.We kunnen dat missen als kiespijn;de wereld bestaat niet [alleen]uit olie!En als wij geen olie meer afnemen hoeven we ook geen moslims meer binnen te laten,eindelijk!Win/win situatie!Ik zie het probleem niet!

  Like

  • fleckie zegt:

   en waarom wordt de auto ‘op waterstof’ niet ‘verder’ontwikkeld?en zouden “knappe’ koppen ook niet een centrale kunnen ontwikkelen ,gebaseerd op waterstof? dan kan men in elk geval niet meer op een bepaalde manier’gechanteerd’worden,toch?

   Like

   • Marlies zegt:

    Dat is al lang mogelijk. Alleen vindt Bilderberg dat niet prettig. Google maar op Nikola Tesla. De Amerikanen hebben niet voor niets na zijn dood in 1943 al zijn wetenschappelijke papieren in beslag genomen, z.g. omdat zij bang waren dat deze gegevens in “verkeerde” handen zouden vallen….

    Like

   • Bram. zegt:

    Marlies,jij schrijft:de verkeerde handen,maar eigenlijk zijn dat de goede handen!!!!!

    Like

   • Marlies zegt:

    Vanuit hun perspectief wel, Bram. Daarom, als je de illusie hebt te denken dat je dit kwaadaardige gezwel in z’n geheel kunt verwijderen, kom je bedrogen uit. Ik droom soms van drones en de a.s. Bilderberg meeting….. Dat zou al een stuk schelen.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Yvonne van Cleef: 21.43. uur, op 17/5. Inderdaad, laat ze stikken in hun olie. Trouwens wat dit MUZELMANLAND hier flikt, is niets meer of minder, dan bemoeienis met de interne aangelegenheden van een ander land! En dat is not done in de diplomatie! Daar kwamen en komen oorlogen van, o wacht….de HAATJURKEN vinde oorlog juist prachtig, dan kunnen ze moorden en verkrachten zoveel als ze willen.

   Like

 13. Jade zegt:

  Even een klein gedeelte van een reaguursel van projectx
  op Spitsnieuws gekopieerd…

  Wilders roept al jaren nare dingen en dat heeft SA
  er nooit van weerhouden handel te drijven met
  Nederland, onder het motto: geld stinkt niet.
  Waarom dan toch plotseling die daadkracht?
  Als er een boycot komt dan is de echte reden deze:
  http://nieuws.nl.msn.com/binnenland/minister-
  ontkent-bemoeienis-onderzoek-ballast-1
  Het Saoudische koningshuis wil gewoon niet dat het
  Nederlandse OM onderzoek kan doen naar hun
  corrupte handel en wandel. Dat kunnen ze natuurlijk
  niet hardop zeggen dus gebruiken ze Wilders als
  gelegenheidsargument.

  Like

 14. Vederso zegt:

  De anders nogal Wilders-kritische Michael vd Galiën van DDS blaft hier behoorlijk de Saoedi’s terug in hun hok. Maar meer nog krijgt de Nederlandse journalistiek er van langs in de persoon van Harald Doornbos.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/harald-doornbos-boos-op-wilders-vanwege-boycot-saoedi-arabi

  Like

 15. Perfide Albion zegt:

  Ik zeg het niet vaak maar in dit geval heeft het lidmaatschap van de EU zo zijn voordelen. Nederland kan de rest van de EU zo manipuleren- lees: dreigen met veto’s- dat de Saoedies een tegen boycot kunnen verwachten door alle EU landen. Waarom anders nog samenwerken met de andere EU landen. Een aanval op Nederland is een aanval op de EU.

  Mochten die SA-ers echt zo gek zijn om ons te boycotten dan beschouw ik dat als een daad van agressie. De SA belangen in Nederland zijn daarna een legitiem doelwit. En iedereen die met ze samenwerkt? Dat zijn dan landverraders. Niets meer niets minder.

  Pure win win situatie dit boycot gedoe.

  Ik hoop dat Wilders nog veel verder gaat met het provoceren van de Saoedies. Dan raken we onze binnenlandse vijanden nog veel harder in hun islamofiele belangen.

  Liever arm en vrij dan rijk en geknecht!

  Like

  • Harry zegt:

   Helemaal met je eens , Perfide Albion , maar reken er maar niet op dat de EU stelling gaat nemen tegen Saudi .
   Ze zullen alleen Wilders trachten te verketteren met z’n allen .
   En Nederland dat de Eu gaat manipuleren ?
   Rutte ?
   Geloof er niks van !

   Like

   • Perfide Albion zegt:

    Natuurlijk doen onze vijanden onder aanvoering van Rukke dat niet. Ik was weer eens sarcastisch 😉

    Maar het moest maar weer eens gezegd worden. We hebben helemaal niets aan die hele EU.

    En wat ook nog maar eens gezegd moet worden. Iedereen die tegen Wilders is is een Nazi! Heulen met een ons vijandige ideologie in casu de islam. Dat is wat NSB-ers ook deden. Dat is was Pechtold, Samson,Rutte en hun aanhang nu doen. Het kan niet genoeg gezegd worden.

    Wij PVV-ers zijn een minderheid. We nemen het op tegen anderhalfmiljard islamieten en hun misselijk makende helpers in het Westen. David tegen Goliath. En ze weten het..Diep in hun hart weten zij dat ze hartstikke fout zijn. Je zal het maar wezen. Fout in 2014..

    Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Helemaal mee eens!

   Like

  • tjonge zegt:

   perfide, sorry hoor, al zeg je het niet graag, maar ik zal nooit de eu ons belang willen laten verdedigen, want DAN maak je de eu belangrijk.

   never nooit hoeft die misselijke eu iets te doen voor de eu, al zitten we nog zo in de stront !!

   uit de eu, en wel nu !!

   Like

 16. Laten we om te beginnen alles wat heilig is voor moslims in Saoedi Arabië eens gaan opblazen want hun moordlustige pedofiele ‘profeet’ kwam uit Saoedi Arabië. Om te beginnen die grote zwarte steen in Mekka. Daarna bedenken we wat voor zulke verkeerde leiders als Samson en Pechtold. Dan gaan we alle moskeeën eens slopen. Daarna geen wereldlijke bijbelverbranding maar een koranverbranding!!! “Steun Mij en ik maak de wereld moslimvrij!!!”

  Like

 17. fleckie zegt:

  pag.132 uit erfenis van oude culturen……….ISLAM,,,,,,,,,,SINAN is de architect geweest van de nieuwe moskee in Constantinopel, de aya of Hagia sofia,.Het belangrijkste was juist die grote koepel,waarvan een deel als halve koepel de kibla bekroonde,terwijl een reeks kleinere koepels de zijbeuken bedekte……Sinan AGHA was in 1489 geboren in Kajseri als zoon van Christenen,maar hij is door het systeem v.d.dewsjirme(waarbij om de zoveel jaar bruikbare jongens tussen tien en vijftien jaar door de overwinnaars als een vorm van belasting werden weggehaald om als moslem te worden opgevoed) een islamitische Turk geworden.Hij is uit de middeleeuwse anonimiteit opgedoken zoals dat ook gebeurd is met gelijkwaardige bouwmeesters uit de Europese Renaissance.Hij heeft een groot oeuvre op zijn naam staan,naar eigen zeggen waren het 318 bouwwerken,maar men schrijft hem in werkelijkheid meer dan 350 toe.Het is natuurlijk onmogelijk om hier al zijn werken te omschrijven,maar de ontwikkeling van zijn stijl kan worden gevolgd a.d.hand van 3 belangwekkende werkstukken.

  Like

 18. Het is geen 1 richting verkeer want uit een onderzoek dat is uitgevoerd door economisch onderzoeksbureau Profundo blijkt ook dat in Nederland activiteiten zijn van Gulf International Bank, een staatssamenwerkingsverband van Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar, Bahrein, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Naast olieproductiebedrijven gaat het ook om handelsmaatschappijen in olie en benzine. Ze hebben in totaal zo’n 19,8 miljard euro aan bezittingen in Nederland en draaien 1,5 miljard euro omzet per jaar! Dus ze snijden zich in hun eigen vingers!!!

  Like

 19. Republikein zegt:

  De vlag gaat uit!!! Wat een vreselijke domme oelewappers leven daar.
  Schijt aan Wientjes, grote NSB er, ophangen aan zijn ballen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Republikein: 22.43. uur, op 17/5. O zeker beste Republikein, deze Wientjes is ook een gore landverrader en eurofiel. De vieze moslimpamperaar!

   Like

 20. Republikein zegt:

  Dit is een selfie.

  Like

 21. Kraftavilqa zegt:

  Laat die ingeteelde zandnikkers lekker de kamelenkuch krijgen met kamelenbulten erbij. Zonder westerse technologie hebben / kunnen ze niets.We hebben als westen die jurkleipen van meet af aan verkeerd aangepakt we hadden de aardolie gewoon moeten nemen i.p.v. die westijnprimitievelingen er geld voor te geven.Zonder het westen had die olie nog steeds onder het zand gezeten en woonden die zandjurken nog steeds in tenten van geweven kamelenhaar.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Daar zit wat in: Het westen is altijd al veel te fatsoenlijk geweest, naar die arrogante klootzakken toe!
   Gek zijn we geweest!
   Hoog tijd dat daar eens verandering in komt; We moeten eisen gaan stellen, net als zij!

   Like

   • @Theresa; en we moeten ook eens net doen of we zwaar worden gediscrimineerd door de moslims wereldwijd. Dat is in feite ook zo. Moslims doen ook net of ze zwaar worden gediscrimineerd in Nederland door ons en met name door Geert Wilders. Ze hebben het veel te goed. Er moet eens een andere wind gaan waaien door Nederland en eigenlijk door de hele wereld!

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Kraftavilqua: 22.57. uur, op 17/5. Die jurkleipen, whoehahahaha! Ik kom niet meer bij!

   Like

   • fleckie zegt:

    hr.Hendrix,zullen we dan maar in het vervolg die lui , als leipjurken (een nieuwe naam is ontstaan) gebruiken?, (maar hij is wel ‘raak)…..want ‘leip(listig, zijn islamieten, allemaal(,wat aan de ene kant mankeert’, hebben ze wel aan listigheid aan de andere kant erbij,zoals telkens blijkt.,en,..ze mogen liegen alsof het gedrukt staat,volgens hun indoctrinerend boek.

    Like

 22. Jan Wandelaar zegt:


  The Enemy Within

  http://aramcooverseas.com/en/about-us/where-we-operate/headquarters-netherlands/

  Aramco Overseas Company B.V. (AOC) is a subsidiary of the Saudi Arabian Oil Company (Saudi Aramco), based in The Hague, the Netherlands. AOC operates primarily in Europe, Asia, Australia and Africa, providing its affiliates in the Saudi Aramco global oil and gas enterprise with a wide range of services including finance support, supply chain management, technical support services and a variety of administrative support services.

  http://aramcooverseas.com/en/

  Like

 23. fleckie zegt:

  EN…..misschien zijn er ook nog investeringen van Arabieren in het ZEEUWSE ‘SLOEGEBIED’ ?kortbij de kerncentrale van BORSELE , (als energie-leverancier?).

  Like

 24. Edwin Lauxen zegt:

  Oil for Immigration

  Pamela Hemelrijk 18 december 2005

  Op gevaar af dat u uw buik inmiddels boordevol heeft van gezeik over de multiculturele samenleving, wil ik u toch iets vertellen wat u nog niet weet. Namelijk dat de massale moslim-immigratie naar West-Europa niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Zij is een rechtstreeks gevolg van een Europese richtlijn, die in 1975 geruisloos is bekokstoofd.

  Aanleiding was de oliecrisis van 1973. Uit angst dat de oliekraan voorgoed dicht zou gaan, is toen op Europees niveau besloten om een “Euro-Arabische Dialoog” op gang te brengen met de OPEC-landen. Deze EAD kreeg een permanent hoofdkwartier in Parijs, en organiseerde overal ter wereld congressen, waar afgevaardigden van de toenmalige EEG zich beijverden om de Arabische olieboeren te vriend te houden.

  http://www.meervrijheid.nl/?pagina=1391

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Edwin Lauxen: 08.23. uur, op 18/5. Precies daar ligt het probleem Hr. Lauxen. Daar is de ELLENDE mee begonnen. En dat alles met de stemmen van socialisten, sociaal-democraten, liberalen en christen-democraten: VOOR deze RESOLUTIE VAN STRAATSBURG/OIL FOR IMMIGRATION. En jarenlang is dat verzwegen door de OVERHEID!

   Like

 25. leefbarbaar zegt:

  Ik vermoed dat een ambtenaar van de VVD of PvdA naar SA heeft gebeld met de vraag: “Kunnen jullie iets doen tegen Wilders? De verkiezingen komen er aan en het ziet er slecht voor ons uit.” Doorgaans moet je jezelf afvragen, wie er belang heeft bij een bericht en doorgaans brengt je dat bij de dader.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Wel erg ver doorgedacht, maar nog niet zo gek ! Jaren terug liet een vooraanstaande muslim in Denemarken die cartoons express uitlekken in Pakistan. toen volgden de rellen……………

   Like

  • fleckie zegt:

   misschien nog wel een ‘leipjurk’ van een v.d.partijen zelf?maar ja,ze zitten zelf ook al lang in NL.en op de ambassade kan men ook de Nederlandse taal verstaan, zoals de ambassades de talen van andere landen spreken en verstaan,(kunnen ze misschien ook nog leren op de school voor internationale leerlingen?).

   Like

 26. delamontagne zegt:

  Harry zegt:
  18 mei 2014 om 09:05
  ………….
  Ja ik moest lachen toen ik je antwoord las. Dat van die eilanden van latere datum, wist ik wel. Ik bedoelde die drassige eilanden vlak voor de oude stad. Je ziet nu weleens filmbeelden dat ,t een soort Venetie is, met kanalen en gondels(varen). De indrukken die ik aan die gebieden heb overgehouden zijn dezelfde als jezelf beschrijft. Op die “palm-eilanden” schijnen ook miljonairs huizen te hebben. Ik vraag me ook steeds af wat westerse mensen daar moeten. s,zomers 50 gr in de schaduw, dus altijd binnen zitten bij de airco.
  Er zijn zoveel mooiere gebieden op de wereld. Nu schijnen er ook snelwegen te zijn, !………….van……….NIKS naar NERGENS
  Verder heb ik, hoe ik m,n geheugen ook afpeins, nog nooit iemand ontmoet die daar voor z.n werk was en over ,t leven daar POSITIEF sprak.

  Like

 27. fleckie zegt:

  Wie heeft er eigenlijk geinvesteerd in DSM( HET ‘VROEGERE ‘ SBB, stikstof bindingsbedrijf, in Lutterade, bij Geleen,Limburg?) is? of was? deels? van de ‘leipjurken?

  Like

 28. Anneke zegt:

  Goed nieuws…….Noem dit zelfbescherming; dankzij Geert Wilder. Arabie heeft het westen al veel te lang in (olie)gijzeling!!!!!!! Ga zaken doen met Israel, MiddelllandseZee-oliebronnen zijn inmiddels actief!!!!!!! Op het JUISTE moment……. Een Hemels Geschenk, een bevrijding / loskoppeling van de vuile olie-sheik’s!!!!!!!

  Like

  • Anneke zegt:

   Toevoeging: het verdiende (olie)geld is in de Arabische regionen nimmer juist besteed. Wat dat betreft zijn gierige politici en zakenlui van hetzelfde hout. Betreft Geert Wilders…….zo ultra-rechts is hij NIET. “Weer een leugentje om deze man zwart te kleuren”.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s