Nieuwe film: “Democratie onder druk – Hoe de EU landen en burgers van de macht berooft.”

Screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

“Democratie onder druk – Hoe de EU landen en burgers van de macht berooft.”. Onder deze titel presenteerde de FPÖ een documentaire over de EU. Hij laat zien hoe gespannen de verhouding tussen de Brusselse eurocraten en de democratie is. De film ontmaskert de omgang van de EU met democratische principes, de rechten op zelfbeschikking en de soevereiniteit van de volkeren.

De door FPÖ-TV gemaakte documentaire ontmaskert meedogenloos de propagandaveldtocht voor de EU-toetreding van Oostenrijk ongeveer 20 jaar geleden. “Legendarisch” is het “Ederer-duizendje”. Destijds beloofde EU-staatssecretaris Brigitte Ederer (SPÖ) dat iedere Oostenrijker 1000 Schilling meer op zak zou hebben.

“De Schilling blijft”, beweerden de eurocraten van SPÖ en ÖVP. De Schilling bleef niet. In plaats daarvan hebben we een euro, die we voortdurend met miljarden andere euro´s moeten redden. En we hebben dalende reële lonen – zoveel wat betreft het “Ederer-duizendje”, eveneens een smoesje.

Alleen in de EU zouden de pensioenen en arbeidsplaatsen veilig zijn, de opening van de grenzen zou de misdaadbestrijding vergemakkelijken: alle registers werden opengetrokken om de Oostenrijkers te bewegen tot een rood-zwarte regering en een verkiezingsresultaat dat de EU-centralisten tevreden stelde – wat uiteindelijk ook lukte.

Twintig jaar geleden werden de Oostenrijkers met veel beloftes in de Europese Unie gelokt. De beloftes werden niet gehouden. Dat heeft sporen nagelaten: 70% van de Oostenrijkers zegt nu dat de vertegenwoordiging van de Oostenrijkse belangen in de EU tekort komt.

 

“Stemmen, totdat het resultaat tevredenstellend is”

De centralistisch handelende EU stoort zich helemaal niet aan de democratie. Wanneer de burgers überhaupt mogen stemmen, moet het resultaat van de verkiezing de |EU-centralisten welgevallig zijn. Zo mochten alleen de Ieren stemmen over de uitbreiding van de EU naar het oosten en het Verdrag van Lissabon. Ze zeiden “Nee”.

De verkiezingen moesten herhaald worden, ongeveer een jaar later had men de Ieren op koers “gebracht”. Ze stemden voor de uitbreiding van de EU naar het oosten en voor het Verdrag van Lissabon – “totdat het resultaat tevredenstellend is” – ook dat wordt in de documentaire belicht.

Over het Europese Stabiliteitspact (ESM) liet men helemaal niemand meer stemmen.

Minachting van democratische beslissingen

De omgang van de EU met democratische principes was ook in het jaar 2000 te zien. Omdat de regeringsdeelname van de FPÖ Brussel niet paste, werden er sancties aan Oostenrijk opgelegd. En Oostenrijk staat daarin niet alleen.

In 2012 kwamen ook de Hongaren in het vizier van Brussel terecht: omdat de koers van Viktor Orbán hen niet aanstond, dachten de Brusselse eurocraten de politiek in Boedapest te moeten corrigeren. In 2012 diende de Europese Commissie een hele serie klachten tegen Hongarije in. De EU en het IMF “chanteerden” de minister-president zelfs, naar het motto: “Als jij niet de politiek bedrijft die wij willen, dan geven we je geen geld.”

Zelfs niet-EU-leden zijn niet veilig voor de betutteling vanuit Brussel. Het beste voorbeeld daarvan is Zwitserland. In 2014 stemden de Zwitsers voor een beperking van de immigratie. De Europese Commissie zwaaide met de sanctieknuppel en stopte met de onderhandelingen over een deelname van Zwitserland aan Europese onderwijs- en ontwikkelingsprogramma´s.

Vrijhandelsakkoord: Achter gesloten deuren

Het overrompelen van democratisch gekozen commissies gaat verder, op dit moment rondom de onderhandelingen betreffende het vrijhandelsakkoord TTIP. Achter gesloten deuren onderhandelt de Europese Commissie over een gigantisch vrijhandelsakkoord tussen de VS en Europa, dat moet zorgen voor een rechtsvordering wanneer zij bij hun zaken aanlopen tegen staatsrechten.

Een akkoord, dat de Europese standaards op de terreinen gezondheid, milieu en consumentenbescherming uitholt en de deur opent naar gekloond vlees, chloorkippen en gentechniek in Europa.

“We hebben genoeg van het centralisme”

75% van alle beslissingen wordt tegenwoordig in Brussel genomen, de individuele landen zijn uitgeleverd aan datgene wat door lobbyisten gekochte EU-bureaucraten als juist beschouwen.

“Er moeten veel meer beslissingen in de democratisch gekozen nationale parlementen worden genomen in plaats van in de met een twijfelachtige legitimering uitgeruste EU-instellingen”, zegt Harald Vilimsky, topkandidaat van de FPÖ voor de Europese verkiezingen op 25 mei 2014.

“We hebben genoeg van centralisme, reguleringswaan, sociale afbraak en massale werkloosheid. We willen onze zelfbeschikking en soevereiniteit terug. Nu zijn we op het punt beland: Oostenrijk bezint zich”, vat Harald Vilimsky deze absolutistische toestanden samen.

Behalve Harald Vilimsky komen in de documentaire ook de leider van de FPÖ H.C. Strache en de EU-kandidaten van de FPÖ Franz Obermayr, Barbara Kappel, Georg Mayer en Udo Landbauer aan het woord.

Tegen dictatoriale tendensen

De FPÖ zet zich – als enige partij – in tegen het EU-centralisme en voor een Europa van de regio´s. Ze is de enige Oostenrijkse parlementspartij die kritisch tegenover de centrale staat EU staat.

De partij staat daarmee echter niet alleen: FPÖ-TV heeft voor de documentaire ook de burgers gevraagd – ze zien dat net zo. Ook internationaal gerenommeerde deskundigen waarschuwen in de documentaire voor de dictatoriale tendensen van de EU.

Screenshot_1

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, FPÖ, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

14 reacties op Nieuwe film: “Democratie onder druk – Hoe de EU landen en burgers van de macht berooft.”

 1. Marlies zegt:

  Een uitstekende film, al is de maker de FPÖ. Oostenrijk is er ook ingeluisd We leven onder een dictatoriaal bewind – wij allen. Zelfs een niet-EU land als Zwitserland wordt de duimschroeven aangedraaid.En zoals Juncker al aangaf: we opperen een idee, kijken of iemand reageert, zo niet dan implementeren we het. En gaan langzaam steeds verder…en WIJ de afgrond in.

  Like

 2. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  Ook de Oostenrijkers zijn bedrogen.
  Ook zij zijn er in geluisd.
  Met de logica dat FPÖ enorm in opkomst is.
  Ook hier is discriminatie gekweekt.

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Wij gaan niks de afgrond in,nu in steeds meer landen de protesten heftiger worden!Op naar een meerderheid die keihard zegt:NEE,DANK U!

  Like

 4. Pingback: DE NIEUWE FILM: HOE DE EU LANDEN EN BURGERS VAN DE MACHT BEROOFT! | eunmask

 5. fleckie zegt:

  men mag zich wel bedenken, dat in Brussel een groot leger ‘bedenkers’, ‘werkzaam’ zijn, die niet zonder slag of stoot, hun ‘werkzaamheden’ zullen ‘opgeven’!!!

  Like

 6. Geert zegt:

  Kijk maar eens op ikclaimmijnnaam.nl. je wordt gezien zodra het pakketje is gemaakt als een juridische entiteit ipv een biologische. kijk er maar eens na ook via youtube.

  Like

  • fleckie zegt:

   bedankt, (Der Feind LEST, HORT MIT) men moet wel tussen de ‘lijntjes’ blijven, hoe lastig of , moelijk dat dan ook af en toe is,en merkt dat er ‘meegetypt’ wordt,door woorden gewoonweg te veranderen,of bijv.dubbele letters niet kunnen ‘uitgummen’, is tijdrovend, wat misschien de bedoeling is?of belachelijk maken?

   Like

 7. Jean zegt:

  Veel Europeanen staan reeds op de rand van de afgrond en zingen in koor “wat een prachtig panorama”.
  Tegen domheid valt moeilijk te strijden, domme mensen geloven graag in sprookjes ook al weten ze dat het leugens en bedrog zijn.
  Wie nu nog denkt dat die EU misdaadorganisatie met zijn 56.000 ordinaire laffe zakkenvullers ook maar één seconde bezig is met het ALGEMEEN BELANG is toch wel héél naïef.
  Ik stem sowieso op het Vlaams Belang omdat ik bezorgd ben voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen wetende dat de huidige lafaards daar niets zullen voor doen, die kennen maar één liedje nl. “eerst ikke en de rest kan stikke”.
  Hopelijk scoort Geert Wilders donderdag héél hoog zodat de ogen moeten opengaan bij diegenen die nog steeds slapen, de enige redding is: vreemdelingen buiten en lasten omlaag naar max. 30%

  Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Vrijhandelsakkoord: Achter gesloten deuren

  dit is een monster en betreft veel meer dan ¨handel ¨duik er maar eens in .

  Like

 9. Pingback: Een open brief aan de Nederlandse regering en de leden van de Tweede Kamer | E.J. Bron

 10. Pingback: Een open brief aan de Nederlandse regering en de leden van de Tweede Kamer | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 11. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met filmpje en artikel. De eu is niet meer dan een communistische dictatuur! En rode fascisten zwaaien de scepter in Brussel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s