Nieuwe opleiding ‘master in Gender en Diversiteit’ erkend

Screenshot_23

De Vlaamse regering heeft op voorstel van minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) de ‘master in gender en diversiteit’ erkend. De nieuwe masteropleiding van 60 studiepunten zal gezamenlijk georganiseerd worden door de Vlaamse universiteiten. De opleiding volgen kan in principe reeds vanaf volgend academiejaar.

‘Gender en diversiteit zijn twee thema’s die steeds hoger op de maatschappelijke agenda staan en steeds beter ingeburgerd raken in de hoofden van de mensen en het beleid’, dixit minister Pascal Smet. ‘Bij veel bedrijven en organisaties is er behoefte aan medewerkers met een specifieke expertise op het gebied van gender en diversiteit. Zij kunnen vooral een rol spelen in situaties waar gestreefd wordt naar gelijkheid voor diverse maatschappelijke groepen.’

De discussie om een master in ‘Gender en diversiteit’ in te richten bestaat sinds jaren. Nu zijn alle obstakels van de baan. De interuniversitaire Gender en Diversiteit-opleiding zal aangeboden worden als een voltijds programma van 60 studiepunten. De vijf Vlaamse universiteiten staan in voor het verstrekken van de opleiding.

‘Gender en diversiteit’ zal ondergebracht worden in de studiegebieden Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen, Taal- en letterkunde, Geschiedenis, Economische en toegepaste economische wetenschappen & Politieke en Sociale wetenschappen.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Nieuwe opleiding ‘master in Gender en Diversiteit’ erkend

 1. Erik Bink zegt:

  Bij het lezen van de introductie kwam onmiddellijk de volgende associatie bij mij op: “O jee, daar komen ze weer met de ‘wetenschap der agologie’ ” op de proppen – het “vakgebied” dat je in de jaren ’70 van de vorige eeuw aan de Universiteit van Amsterdam kon studeren en dat in de jaren ’80 tot een roemloos eind kwam door het oeverloze en drammerige gekakel van de “jaren ’60-ers” die het merendeel van het studentenbestand uitmaakten (Ella Vogelaar bijvoorbeeld was daar een van, als ik ’t me goed herinner).
  Het was de ‘wetenschap’ van “veranderingsprocessen” op wat voor maatschappelijk en cultureel gebied dan ook en hoe die “vakkundig” begeleid kunnen worden – opdat de goede, juiste resultaten van die veranderingen worden bereikt. (Het Bommel-verhaal “De pronen” van Marten Toonder uit 1973 (!!!) is een hilarische persiflage op dat ‘wetenschapsgebied’)
  De ‘wijsgerige’ grondslag daarvan werd gevormd door het marxistische beginsel, dat “alles” voortdurend verandert, dat niets “hetzelfde” blijft – in zijn verabsolutering een beginsel dat tegenspraken oplevert. Maar goed.
  En jawel hoor, die associatie werd inderdaad even verderop in het artikel door het volgende bevestigd:
  “Bedoeling van de opleiding is gender- en diversiteitsexperts opleiden die vanuit een solide theoretische basis, veranderingsprocessen kunnen onderkennen en deze ondersteunen. De Vlaamse universiteiten zullen hun kennis en bevindingen bundelen om theoretische diepgang en thematische breedte te kunnen garanderen.”

  Verandert alles in Vlaanderen 50 jaar later?

  Like

 2. Jean zegt:

  Als flikkers zich ergens mee gaan bemoeien wordt het een onvreetbare hutsepot.

  Like

 3. Jelle R zegt:

  Ooooh wat haat ik die klote socialisten van de Spa hier in Vlaanderen. Nog een dikke week wachten en ze worden uit elke regering gestampt en kunnen we op Vlaams niveau hun catastrofaal beleid alsnog veranderen. Zo wilde Pascal Smet ons onderwijs hervormen, lees: vergemakkelijken zodat de achterlijke moslim jongeren beter meekunnen met de rest. Ons Vlaams onderwijs hoort al jaren bij de wereldtop maar voor de Islam te faciliteren moet alles, maar dan ook alles wijken.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  As het bedoeld wordt om de Moslims beter te kunnen integreren, dan leen ik het af.Lees de 10 Geboden dan weet je waar om.Exodus 20 vers 1-26.Karel Martel De Kalief doder van Tours, heeft zijn werk voor niets gedaan!

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Die kop alléén al!

  Like

 6. Republikein zegt:

  Die bloemenboerin wint het!

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Drs. in ‘Gender en Diversiteit’ klinkt toch wel mooi!

  En geloof maar dat je na je studie heel goed je woordje kunt doen in de multicultikluts.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s