Peiling: Front National vergroot voorsprong in Frankrijk

Screenshot_40

(Vertaling: E.J. Bron)

Op dit moment is het Front National de sterkste politieke kracht in Frankrijk. De partij rondom Marine Le Pen kan volgens actuele peilingen rekenen op 24% van de stemmen. De Socialistische Partij rondom president Hollande komt echter maar tot 17% van de stemmen.

Het rechts gerichte Front National (FN) staat volgens peilingen bovenaan in de gunst van de Franse kiezers. Volgens informatie van de Franse krant “Le Monde” wil 24% van de geënquêteerden bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op het Front National stemmen. Daarmee haalt de partij rondom Marine Le Pen de conservatieve UMP (23%) in en neemt ruimschoots afstand van de op dit moment regerende socialisten (17%) rondom president François Hollande.

De Groenen (EELV) krijgen 8% van de stemmen en daarmee iets meer dan de Centrumpartij UDI-Modem (7,5%) en het Linkse Front (7%). Bij de steekproef werden 1507 Fransen van boven de 18 jaar ondervraagd.

De grote bijval voor het FN heeft te maken met de enorme ontevredenheid onder de kiezers, die teleurgesteld zijn in de gevestigde partijen. Ze verwijten het de regerende socialisten niet voldoende te doen tegen de hoge werkloosheid en de criminaliteit. De conservatieve UMP echter vestigde sinds de nederlaag van Nicolas Sarkozy bij de verkiezingen in mei 2012 alleen nog maar met een interne machtsstrijd de aandacht op zichzelf.

De Socialistische Partij rondom minister-president Manuel Valls maakt reclame met belastingverlagingen voor 1,8 miljoen Fransen en hoopt zodoende omhoog te krabbelen in de peilingen (meer hier). Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart kon het Front National duidelijk meer stemmen winnen (hier). Voor het eerst sinds 1995 behaalde de partij al in de eerste stemronde een burgemeesterspost.

Terwijl het Front National bij de Europese verkiezingen in 2009 landelijk slechts 6% van de stemmen behaalde, maakt de partij bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement een goede kans om de sterkste politieke kracht in Frankrijk te worden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Peiling: Front National vergroot voorsprong in Frankrijk

 1. rakkertje zegt:

  Hoera ! … Hoera ! … Hoera !

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Go, Go, Marine !!!! Kom op Geert zet ‘m !!!

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Om met Nigel te spreken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  laten we zorgen op 22/25 mei voor een aardverschuiving !!

  Like

  • Driek zegt:

   We zijn hier op deze site allemaal reuze enthousiast om te stemmen op de PVV. Maar of het een aardverschuiving gaat worden betwijfel ik, maar stel je toch eens voor, dat al die lamzakken worden weggevaagd,door de overweldigende meerderheid van PVV stemmers, je moet er toch niet aan denken?

   Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  De voorsprong kan me niet groot genoeg zijn!Hoe hard Smit Kroes ook zemelzeikt over “oneerbiedig”in de Elsevier!Reacties zijn verwijderd en reageren is niet meer mogelijk;dat zegt al genoeg!Op naar de 22e!

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Voor ons is het volgende week zondag, 25 mei, zover. Als “buitenlanders” moeten
  wij dan WEL een papier tekenen, niet in NL ook te stemmen. De betrouwbaarheid EN eerlijkheid van politici gedachtig, DOEN wij dat…. @#$%$^%^. ook.

  Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  Meer. meer, meer!

  Like

 7. Perfide Albion zegt:

  En onze vijanden maar schreeuwen over het FN. Laat ze maar krijsen. Ik hoor die linkse islamofiele antisemieten toch niet. Het is een schande dat de VVD samenwerkt met de jodenhaters van de PVDA. En dat wil Wilders wat verwijten…..? Laat me niet lachen…

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Yvonne van Cleef zegt:
  17 mei 2014 om 21:20
  …………………
  als je als NL-er in buitenland woont, kun je vanaf daar in/voor NL stemmen.
  Maar je mag ook in je woonland stemmen. Alleen onderteken je dan een papier,waarin je verklaart dat je alleen daar stemt en dus niet in 2 landen
  en je moet altijd eerlijk blijven……………….

  Like

  • Monalisa zegt:

   Als aan gemeld ben voor te stemmen en ze kunnen je niet vinden in het buitenland wand dat gebeurt ook, maar de belastingdienst kan je wel vinden en de SVB ook dus over het stemmen van 2 jaar geleden moet wij nog 12 stemmen aan bieden Helaas ook daar maken ze fouten.

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Goed nieuws. Laten we hopen, dat alle eurokritische partijen, de eurofiele partijen vernederend verslaan. Daar drink ik er dan zeker een neut op. Vive la France, vive Marine le Pen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s