Wantrouw iedereen

Screenshot_3

(Door: Wans Horst)

Eurofielen zijn uitsluitend arrogante Kamerleden, ambtenaren die in het Europees Parlement het walhalla zien – geef ze eens ongelijk na de afleveringen op GeenStijl – en gehersenspoelde burgers. De loopbaan van een ambtenaar begint vaak op regionaal niveau direct na de universitaire opleiding. Met zijn opleiding meent de ambtenaar reeds verheven te zijn boven mensen die niet naar de universiteit zijn geweest. Geheel onterecht, omdat een opleiding, zeker tegenwoordig, niets meer voorstelt. Waar men echt wat aan heeft zijn de ‘lagere’ opleidingen die je een vak aanleren, alhoewel de overheid dat ook redelijk vakkundig heeft vernietigd. Dáár ligt de basis van het niet luisteren naar wat de kiezer wil. Dat los je niet op door à la Wouter Bos je stropdas af te doen of à la Hans Spekman in een verwassen trui te gaan lopen en een baardje te laten staan.

Waarom stemden mensen vóór de PVV/Groep Wilders überhaupt op een partij? Omdat zij dachten dat die partij voor hun belangen opkwam. Misschien ook niet, misschien was het puur te doen om het verslavende gevoel dat je er toe doet als mens. Ondernemers stemden dogmatisch VVD of CDA, werknemers hadden de keuze tussen PvdA en SP en mensen die zich geheel onterecht verheven voelde boven kiezers van de voorgaande partijen stemden D66. Omdat het kon, niet omdat die ene partij nou iets andere te bieden had.

De enorme hang van Rutte c.s. richting Brussel is volgens Neelie Kroes nog niet voldoende om haar honger naar meer macht te stillen. Of ze dat ook meent of dat het een truc is om de burger die de politiek niet zo nauwlettend in de gaten houdt (lees: de meeste VVD’ers) te misleiden om te geloven dat Rutte niet eurofiel is, lijkt mij niet moeilijk te beantwoorden? Beiden zijn waar namelijk!

Het is makkelijk om tegen iets te zijn, zoals de Tweede Kamer bijna standaard tegen moties van de PVV stemt, maar waarom zijn wij als volk zo verdeeld geraakt? Als we als volk een vuist maken, zoals we dat deden tijdens het referendum in 2005 over de Europese grondwet, en massaal PVV stemmen (ik vertrouw er niet op dat de SP uit de EU wil), dan gaat het misschien niet goed komen met de EU, maar wel met Nederland.

Als Nederland uit de EU gestapt is, zullen andere landen volgen! Dan is Neelie haar baantje kwijt en dan heeft het ambitieuze Kamerlid niets meer om naar uit te kijken. Is dat niet zielig? Het zijn allemaal socialistische Melkert-banen om de ambitieuze ambtenaar met universitaire graad een doel te geven…

De zich boven alles en iedereen verheven voelende politici willen provincies als overbodige bestuurslaag weg halen, maar weigeren te kijken naar de EU, het appeltje voor de dorst, voorbehouden aan universitair geschoolde politici. Iedere uitzondering bevestigt de regel.

Vooral in de aanloop naar verkiezingen proberen belanghebbenden u van uw sokken te blazen met misleidende berichtgeving in de hoop de koers van uw stempotlood te beïnvloeden.

Niet voor niets is D66 altijd zo pro-onderwijs, een nietszeggend standpunt trouwens, maar het houdt het zelfs islamitisch gelijkende superioriteitsdenken wel redelijk in stand dacht ik zo.

Niet Wilders is dus verantwoordelijk voor de tweedeling binnen de samenleving, maar dat zijn juist diegenen die hem hiervan beschuldigen.

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Wantrouw iedereen

 1. Ruud Beijer zegt:

  Gelukkig gaan we weer eens massaal op de PVV stemmen Lijst 2 22 mei.

  Like

 2. Pingback: ’t Wordt bijltjesdag, ’t wordt bijltjesdag… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 3. Fred zegt:

  Er zijn ook nog verstandige politici.
  Helaas oud en uitgerangeerd.
  Lees; http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Oud-kanselier-Schmidt-hekelt-grootheidswaanzin-EU-en-waarschuwt-voor-WO-3
  Stem op 22 mei dus met je verstand.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  Ruud Beijer dat hopen we wel waar je ook lees de mensen zeggen dat zij op een partij stemt die tegen de EU is, eerst maar af wachten of dat ook zo is de bekende bloggers hier zullen er op stemmen waar onder wij ook,, we wachten 22 mei af.

  Like

 5. Rick zegt:

  “maar waarom zijn wij als volk zo verdeeld geraakt?”

  Omdat het merendeel van het volk te veel te verliezen heeft gekregen. Zij zijn de afgelopen 55 jaar massaal in de val gelokt. De val van “bezitsvorming”. Een door de overheid gestimuleerd project om mensen uiteindelijk monddood te maken; want je zou alles zomaar kwijt kunnen raken. Doorsnee gezinssituatie van de groep middelmatige verdieners: Koopwoning met over-hypotheek, Tweede hypotheek, Doorlopend krediet en een creditcard. Twee keer per jaar met de caravan op vakantie en de kinderen zitten op twee sporten en een muziekles. Deze kinderen lopen voor de overige tijd aan de laatste nieuwe I-Phone geplakt en dragen allerlei merkkleding en schoenen. De bomen zouden tóch dóór blijven groeien tot in de hemel en de waarde van de koopwoning zou eeuwig blijven stijgen!? Althans, dít beweerden de Hypotheekverstrekkers en Banken toch altijd bij het aansmeren van hun producten…dus Who Cares. Er hoeft nú echter maar een héél klein kinkje in de kabel te komen en heel hun, letterlijke, luchtkasteel donderstraald in elkaar. Je kan van zo’n brave huisvader niet verwachten dat hij op het Malieveld of elders zijn nek gaat uitsteken. Voordat je het weet beland hij in een neerwaartse spiraal waardoor hij misschien wel zijn promotie of zelfs zijn baan op zích zou kunnen verliezen. Einde inkomsten en begin van de instorting van het gezin. Met als kers op de taart je vrouw die een scheiding aanvraagt omdat zij de ontstane situatie niet langer aan kan en kiest voor de zekerheid van een uitkering plus de legio toeslagen. Dag Huis, Dag Auto, Dag Caravan, Dag Vakantie, Dag Carrière, Dag Vrouw & Kinderen, Welkom BKR…..Einde oefening.

  Bovenstaand, lichtelijk gedramatiseerd, scenario is naar mijn bescheiden mening één van de hoofdredenen waardoor een groot deel der natie zich muisstil houdt en het vuile werk aan anderen overlaat. Dáárom zijn “wij” als volk waarschijnlijk zó verdeeld geraakt!!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Rick je mooie verhaal klopt als een zwerende vinger maar zo gaat het in de praktijk.

   Like

  • Wans Horst zegt:

   Het scenario klopt als een bus en goed geschreven!

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb dit al meerdere maal ongeveer zo beschreven.
   Mensen zitten muurvast in het systeem genageld door volledige afhankelijkheid.
   Alles kan ze afgepakt worden en daarom zijn ze passief geworden of bang om een mening te verkondigen op straffe van opsluiting, boetes, uitsluiting, enz……..
   De angst zit er zo goed in dat ze alles kwijt kunnen raken in een fractie.

   Like

   • Wans Horst zegt:

    Wat is het ergste dat kan gebeuren? Je gaat dood, maar dood is een onlosmakelijk onderdeel van het leven. Zorg dus dat je doet wat je wilt in het leven zonder daarbij bang te zijn voor de gevolgen!

    Een dag niet gedaan wat je wilde doen, is een dag niet geleefd.
    Het heeft niets met lachen te maken.

    Like

 6. fleckie zegt:

  hebben waarschijnlijk nooit een waarschuwing gekregen”zorg dat je zo min mogelijk SCHULD hebt,zodat je eventueel ONAFHANKELIJK blijft, in geval van”.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Rick: 23.13. uur, op 17/5. Daar heeft U zeer wel gelijk in, Rick! Wat zei een Duitse filosoof ook weer, o ja, dit dekt de lading: Zu erst kommt das fressen, dan erst die moral”. Als mensen angst hebben, verstarren ze, en bewegen niet meer! Dat buit uiteraard MARX RUTTE, met zijn RODE MATTIE SAMSOM uit! Hou ze eronder! En dat maakt de hele sociale cohesie kapot. De zgn. participatiemaatschappij gaat daardoor ook NIET LUKKEN. IEDER VOOR ZICH EN GOD VOOR ONS ZELF. En nog bedankt; VVD,PvdA,CDA en D66, dat het zover is gekomen, kots!

  Like

 8. Monalisa zegt:

  Proef snelbus regelrecht fiasco

  UTRECHT –
  Een 10,5 miljoen euro kostende proef met snelwegbussen lijkt een regelrechte flop te zijn.
  Na drie jaar proefrijden met de bussen kan namelijk nog altijd niet worden bepaald of de inzet leidt tot minder files.
  Uit de tussentijdse evaluatie van het project – dat is opgestart om automobilisten de bus in te loodsen – blijkt dat er simpelweg te weinig mensen aan hebben deelgenomen om er conclusies aan te verbinden.
  Bovendien nam op het moment dat de pilot werd uitgevoerd, het aantal files al af omdat spitsstroken als extra rijbaan gebruikt werden en er door de economische crisis minder mensen onderweg zijn. De effecten van de komst van snelbussen in de ochtend- en avondspits laten zich dan ook niet meten.
  Dat schrijft staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur) in een brief aan de Tweede Kamer over de proef ’Zeker met de bus’, waarbij gereden wordt over de A1 en A27. De eerste snelwegbus werd in 2011 gestart tussen Blaricum/Huizen en Amsterdam, het jaar erna volgde Almere naar Utrecht en de lijnen van Utrecht naar Breda en Oosterhout.
  Aan de proef deden tot dusverre 471 reizigers mee, een extreem laag aantal als je weet dat er dagelijks 70.000 tot 90.000 automobilisten over de A1 en A27 razen. Van de reizigers die de bus instapten, nam voorheen bijna 60 procent anders de auto. De kennismaking met het openbaar vervoer beviel hen goed, getuige het rapportcijfer 7,6. Iets minder dan de helft van de deelnemers wil met de bus blijven reizen, de rest stapt de auto weer in.
  Mansveld zegt nog geen besluit te nemen over de haalbaarheid van een netwerk van snelwegbussen in ons land. „Na afloop van de pilot zal eind 2015 nog een uitgebreidere evaluatie plaatsvinden.”

  Weer een PVDA-er die met geld smijt 10,5 miljoen weggooit denk ook even aan de snelheidstrein van de NS.

  Like

 9. Anneke zegt:

  Wantrouw iedereen….Specifiek de politieke- en zakenlieden!!!!!!! Ben benieuwd of de stemmen ooit eerlijk verdeeld gaan worden. Mijnsinziens had de PVV toch al in het kabinet actief mee kunnen doen. Er wordt al tijden gerommeld met de verkiezingsuitslagen…..Noem dit fraude. Heeft stemmen überhaupt zin……NEE, democraturen gaan toch hun eigen route.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s