DE ‘ONE-SIZE-FITS-ALL EURO’ MOET WORDEN OPGEDOEKT

Screenshot_27

Het opdoeken van de ‘one-size-fits-all euro’ is veel voordeliger, socialer en verstandiger dan daarmee doorgaan, betogen zes wetenschappers en deskundigen.

‘Insanity’ is doing the same thing over and over again and expecting different results (Albert Einstein)

Inderdaad, met de door de politieke elite en de ECB sinds 2010 genomen maatregelen lijkt de euro gered en de eurocrisis bezworen. Wat de Europese volkeren echter niet wordt verteld is dat de genomen maatregelen vooral de symptomen van de eurocrisis bestrijden. De hoofdoorzaak daarvan wordt niet gecorrigeerd want ruim vier jaar later blijft de belangrijkste structuurfout van het Euro Pact ongeadresseerd. De one-size-fits-all constructie daarvan is desastreus gebleken voor de aan de euro deelnemende landen die economisch veel te verschillend zijn. En een politieke unie lost die problematiek in de eurozone niet op. Kortom, onder het motto ‘beter laat dan nooit’, de hoogste tijd voor herbezinning.

De euro: van middel tot doel

Bij de invoering van de euro in 1999 is ons door de toenmalige politieke leiders voorgehouden dat we met de euro als wondermiddel daartoe in 2010 in de eurozone een min-of-meer volledige werkgelegenheid en een aanzienlijk hogere welvaart zouden bewerkstelligen. De realiteit is echter dat we juist sinds 2010 in een uitzichtloos ‘horrorscenario’ zijn beland, waarbij de euro door de politieke elite nu niet meer als (wonder) middel wordt bestempeld maar als doel op zich. Een serieus inhoudelijk debat over alternatieve monetaire richtingen wordt daarbij uit de weg gegaan. Want, zo luidt de retoriek, met het opdoeken van de euro zou ‘hel en verdoemenis’ ons ten deel vallen, en daarom moet de euro worden gered, koste wat het kost…

Lees verder>>>
(h/t trias politica)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, Eurofielen, EUSSR. Bookmark de permalink .

7 reacties op DE ‘ONE-SIZE-FITS-ALL EURO’ MOET WORDEN OPGEDOEKT

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Trias,

  een goed onderbouwd verhaal. Er zit maar één fout in:

  “Ieder weldenkend mens zou dan denken dat de politieke elite zich nu snel fundamenteel zou moeten gaan herbezinnen op de euro ….in het belang van de burgers en bedrijven in de eurozone.”

  Je premisse is dat de “politieke elite” zich bezighoudt met het belang van de burgers en bedrijven in de eurozône. Maar dat doen ze niet. Waar ze mee bezig zijn is het zorgen dat het water zo troebel mogelijk blijft, zodat het voor de eurofielen goed vissen is. De sterke landen in de eurozône moeten zoveel mogelijk gedestabiliseerd worden, zodat de non-militaire staatsgreep plaats kan vinden.

  Aan de destabilisatie van de sterke landen werkt de instroom van grote groepen kansarmen mee. Volgens Fred Teeven zijn het de laatste weken plusminus 1000 per week. Dit maakt duidelijk dat we niet te maken hebben met vluchtelingen, maar met gelukszoekers in het gunstigste geval. In het ongunstigste geval zijn het infiltranten, die slechts één opdracht hebben: het invoeren van steeds meer islam, het weigeren te integreren en zodoende een dermate grote belasting te vormen voor ons sociale stelsel, onze gezondheidszorg en het justitiële apparaat, dat het hele land hierdoor ontwricht wordt.

  Het destabiliseren gebeurt hoe dan ook op twee fronten. Vanuit Brussel en vanuit Noord-Afrika, al of niet in opdracht van Ryaad. Na het lezen van 1984 van George Orwell, Eurabië van Bat Ye’or en De ondergang van Nederland, land der naïeve dwazen door Mohamed Rasoel, kan de “politieke elite” niet langer volhouden dat ze niet gewaarschuwd waren. Ze zijn niet verdwaald, ze zijn met opzet op dit spoor gegaan. W. F. Hermans schreef ooit: “Moedwil of misverstand”. In dit geval is het duidelijk dat het geen misverstand is. Blijft over dat het moedwil is. Q.E.D.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het pseudoniem trias politica is altijd goed voor een helder, weldoordacht en wetenschappelijk verantwoord artikel over de EU. Zijn enige nadeel is zijn onkreukbare keurigheid. We hebben hier inderdaad (alweer) te maken met iemand die steevast zinnen neerpent met woorden erin zoals: “Onbegrijpelijk! Herbezinning! Het belang van de bevolking! Je vraagt je toch af! Waarom in Godsnaam! Ik hoop dat men (zus en zo) dan ook snel zal veranderen! (Variant:) Ik hoop dat men snel tot bezinning zal komen!”
   Nou ja, ik kan nog wel even doorgaan maar had er geen zin meer in.
   Wat irriteert, naast het respect dat deze meneer duidelijk verdiend, is de keurige vrijblijvendheid waarin zijn artikelen zijn gedrenkt. Als er een zou moeten weten dat het juist die godvergeten bende in Brussel is die opzettelijk Europa naar de ondergang voert om er alleen zelf beter van te worden is hij het. Maar aan die opzettelijkheid wil mèn
   (hij is namelijk een der velen!) niet aan. Dit is eenvoudigweg te erg. We noemen dat: “WEGKIJKEN!” Komt in de beste families voor. Geval van jammer!

   Like

 2. Leo zegt:

  o,o, one-size-fits-no body

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @J.C.Th. Köhler: 22.10. uur, op 18/5. Sta achter uw reactie. Ze (de politici van links tot rechts) hebben dat inderdaad met opzet gedaan. We zijn verraden en belogen, met dat gedrocht eu!

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Geen Islam in Nederland dus ook geen moskee’s.

  Like

  • BertG. zegt:

   En elk geloof terug achter de voordeur.
   Daar waar het behoort te zijn. In de privé/hobby/thuis sfeer. Ieder ze meug en doe daar vooral wat je niet kan laten. Zonder andere er mee lastig te vallen en op te dringen.
   Maar dat zal ik wel nooit meemaken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s