Europa’s onverklaarbare hulp aan de Palestijnen

Screenshot_25

Opinie-artikel van Michael Theurer, voorzitter van de Commissie van het Europees Parlement inzake de Begrotingscontrole. Oorspronkelijk gepubliceerd in The Wall Street Journal. Vertaling Likoed Nederland, 18 mei 2014.

In deze tijd van soberheid en bezuinigingen blijft de Europese Unie de grootste donor aan Derde Wereld landen. De EU-hulp aan de derde wereld dient Europese waarden en doelstellingen, maar alleen als de EU-instellingen zich houden aan de hoogste normen van verantwoording in de uitgaven van geld van de Europese belastingbetaler. Een recent rapport van de Europese Rekenkamer laat zien, dat dit niet altijd het geval is geweest met betrekking tot de EU-steun aan de Palestijnse Autoriteit.

Sinds de Oslo-overeenkomst van 1994 – waarbij de Palestijnse Autoriteit werd opgericht – heeft de EU royale financiële steun aangeboden aan Ramallah om bij te dragen aan een rechtvaardige en duurzame vrede tussen Palestijnen en Israëli’s. De EU is momenteel de grootste donor van de Palestijnse Autoriteit, die vooral leunt op buitenlandse donaties. Maar de Europese bestuursleden hebben de plicht om ervoor te zorgen dat de EU-middelen niet worden weggehouden van het goede doel waarvoor ze zijn bestemd.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Appeasement, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

3 reacties op Europa’s onverklaarbare hulp aan de Palestijnen

 1. paulzwueste zegt:

  Ze worden in Brussel (op geheime bankrekeningen!) dik betaald! Het woord “onverklaarbaar”
  is hier wel erg vreemd gekozen. Of erg naïef of erg dom!

  Like

 2. Tammo Bakker zegt:

  Onbegrijpelijk…! Zal Israël blij mee wezen, Ze niet vechten tegen de Palestijnen. Maar tegen de terreur. Vandaar die muur.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Een paar dagen geleden hierover nog een gesprek met iemand gehad. 2 uur lang verloren tijd voor mij. Niets ging er in. Zo gehersenspoeld tref je ze niet zo gauw meer aan. En dat op een leeftijd van over de 65 jaar. En iedereen had uiteraard RECHT op een NL paspoort.
  Hij had zelfs letterlijk nog een paarse broek aan ook (echt waar). Over wat een rotzakken die mensen toch waren in Israël en hoe al die “palestijnen toch benadeeld werden in hun vrijheid en nauwelijks te eten hadden. Uiteraard een groot aanhanger van de sp. En dat van die vlag bij de dokwerker, dat verhaal klopte natuurlijk ook voor geen kant. Allemaal afkomstig van die rechtse Wilders aanhangers. Zelfs op de site joop kom je niet zoveel onzin tegen.
  Soms denk ik dat het nog veel en veel erger is in NL dan ik in me dromen kan vermoeden.
  Hoeveel van dit soort mensen lopen er wel niet rond hier.
  Het is dat ik pacifistisch ingesteld ben, maar anders………………..HOPELOOS.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s