“MANTELZORG”

Screenshot_11

‘Schandalig zoals het kabinet op deze kwetsbare groep wil bezuinigen’

Korten

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) wil korten op de AOW-uitkering van senioren die samenwonen met één van hun kinderen. Dat kan volgens haar prima omdat kosten worden gedeeld. Dat is absoluut niet waar, zegt 87% van de stemmers op de Stelling van de Dag. Driekwart van de deelnemers zegt te verwachten dat het in huis nemen van ouders tot hogere kosten zal leiden.

Door:
Monalisa
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, PvdA. Bookmark de permalink .

26 reacties op “MANTELZORG”

 1. Monalisa zegt:

  “MANTELZORG” dit stuk staat op de telegraaf van wat zegt u, dat was ik vergeten te melden Sorry

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Jetta Kleinsma beperkt in het kader van haar bezuinigingsopdracht de geldstroom naar de portemonnee van de ander.

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Een doffe ellende,of je nou voor je ouders of voor je kinderen wilt zorgen.Je wordt hoe dan ook gekort!En dat is niet zo erg als je het missen kunt,maar doorgaans is dat niet het geval.Er mankeert tegenwoordig toch echt iets aan het gezegde:wie goed doet,goed ontmoet.Met dank aan de roverheid!En toch….gooi ik mijn kinderen niet uit huis,zoals de gemeente voorstelt.Ze kunnen dood vallen.Misschien komt ooit het: “boontje komt om zijn loontje”wel uit!

  Like

  • BertG. zegt:

   wie goed doet,goed ontmoet.
   Daar ga ik jaren niet meer van uit in deze egoïstische samenleving.
   Alleen nog de regel, wat u niet wil dat uw geschied, flik dat ook een ander niet.
   Alhoewel dit ook nog maar zelden opgaat. Het lijkt eerder een noodzaak geworden voor vele om andere juist iets te willen flikken. De mens is vals en rot geworden door deze maatschappij.

   Like

 4. Anneke zegt:

  Sociale-zaken?….. Een juistere naam voor dit departement A-SOCIALE ZAKEN !!!!! Feitelijk al een hele tijdsperiode, maar veel burgers zagen dit niet in. We hadden het toen nog goed, waren welvarend (in die waan toefden we lang)…….Blikt men terug, dan komt het besef dat jij je levenlang als slaaf der Nederlanden dienstbaar bent geweest!!!!!!! ” Wat een zegen…….”. Op het einde van je woeste reis wordt je als een zak vuil gedumpt; voor iedere zak een plek!!!!!!!

  Like

 5. Anneke zegt:

  Aanvulling voor de gierige politici en zakenlieden: Ga een Bijbel lezen en ontleden….Reis af naar, bijvoorbeeld het Tweede Verbond sla het verhaal van Jakobus eens na. Specifiek het vijfde hoofdstuk dat de titel draagt: WEE OVER DE ONBARMHARTIGE RIJKEN…….Jullie vonnis ligt al tijden klaar bij onze Enige Rechtvaardige Rechter…….Op Zijn Tijd zal Zijn Oordeel galmen over de planeet.

  Like

  • Driek zegt:

   Anneke, het is een mooie tekst, dus ik geef hem hier in de nieuwe vertaling.

   Hoort, het loon dat gij hebt onthouden aan de arbeiders die uw velden hebben gemaaid, roept luid, en de kreten van uw oogsters zijn doorgedrongen tot de oren van de Heer der heerscharen. Gij hebt op de aarde gezwelgd en gebrasd, gij hebt u vetgemest voor de dag van de slachting. Gij hebt de rechtvaardige gevonnisd en vermoord; hij heeft geen verweer tegen u.
   Jacobus 5: 4 – 6

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Of het nou kostenbesparend is of niet (Ik heb daar ook ernstige twijfels over, trouwens) die Klijnsma zou zich haar ogen uit haar kop moeten schamen over zo ’n redenering!
  Ze veroordeelt op die manier volwassen mensen -wat zowel de senioren als hun kinderen toch zijn- automatisch tot financiële afhankelijkheid van elkaar, wat neerkomt op bijna driekwart eeuw terugdraaien van de klok!
  Het zou terechter zijn om aldus samengestelde huishoudens juist een financiële compensatie toe te kennen, omdat er op deze manier een plaats in het verzorgingshuis uitgespaard wordt, nog afgezien van de al dan niet materiële opofferingen, die men zich op deze manier getroost-Hoewel het zich ontfermen over de ouder(s) zeker als een daad van liefde opgevat moet worden, vraag ik persoonlijk mij namelijk af, of het in alle gevallen wel een VERSTANDIGE stap is. In ieder geval dient het van tevoren uiterst zorgvuldig overwogen te worden. -En volgens mij dan nóg genoeg kans, dat het ooit mis gaat.
  En voor zo ’n ingrijpende daad van zelfopoffering wil Mw. Klijnsma de betrokkenen dan nóg laten inleveren, ‘omdat de kosten immers gedeeld kunnen worden?’ Wat een ontzaglijke GOTSPE!
  Zorg dragen voor behoorlijke verzorging in tehuizen is ze tegenwoordig al te veel en de opofferingsgezindheid van de jongere generatie compenseren is ze ook al te veel.Waar willen ze dat geld dàn instoppen? In kinderbijslag voor allochtonen, zeker! Oh, en vergeet de pensioenen voor weduwen in Marokko niet!

  Like

  • Anneke zegt:

   Vergeet de pensioenen voor de weduwen in Marokko niet……..Hier in Nederland krijgen jonge weduwen totaal niets meer!!!!!!! EEN financiële/nabestaanden regeling is jarengeleden wegbezuinigd, voor personen geboren na 1950!!!!!!! Werk is er niet voor veertig-vijftig-en zestigplussers….Noem dit leeftijdsdiscriminatie !!!!!!! Een karig pensioen, waar ook alweer belasting voor betaald moet worden rest nog. Gemiddeld voor een jaar of anderhalf!!!!!!!! Maar hoe verder,als het spaarpotje leeg is??????? Dit is mijn huidige situatie, moet m’n handje gaan ophouden bij familieleden. ” Hou niet van bedelen, te vernederend”.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Anneke dit is eerder aan de orde dan wij ons kunnen bedenken, Maar hoe verder,als het spaarpotje leeg is???????

    Dit is mijn huidige situatie, moet m’n handje gaan ophouden bij familieleden. Anneke die worden straks ook gekort en dan kunnen zij u ook niet meer helpen,!!!!!

    Hou niet van bedelen, te vernederend”.Anneke iemand die 45/50 jaar arbijt heeft verricht die komt straks met legen handen te staan,

    Ik roep al van af 1975 dat de buitenlander ons sociaal stelsel om zeep te helpen en leeg eten, ik ken buitenlandse mensen die maar 5 jaar in nederland hebben gewerkt (ze waren maar 30 jaar en 35 jaar AOW vangen) en die WAO kregen,en neem die kinder bijslag meteen voor 5 kinderen vangen helaas die waren van neven en nichten, maar wel zaterdag en zondag zwart stonden te werken op de zwarte markt in beverwijk.
    Het hele systeem is zo krom als de pest, maar tja die Hollander moet gekort worden.

    Maar als joop den uyl het zwitser systeem had ingevoerd in 1974 (Mocht niet van de VVD) dan had Nederland nu niet zo veel buitenlanders gehad, geen werk meer! terug naar het vaderland waar je vandaan komt, en geen rechten opbouw voor later.
    met andere woorden geef hem de afdracht van de AOW mee. dat was goedkoper dan 35 jaar WAO + AOW opbouw.

    En zo kan ik uren tikken.@Monalisa

    Like

   • Monalisa zegt:

    ze waren maar 30 jaar en 35 jaar AOW vangen AOW moet zijn WAO.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Twee hoofdoorzaken: De EU met haar verplichting de Zuid Europese landen te financieren en de mateloze instroom van kansloos ongedierte!

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Theresa Geissler: 13.14. uur. Al het van ons afgeperste geld, gaat om te beginnen, naar de RODEN in BRUSSEL -de EUSSR- daarna vertroetelen de klootzakken Samsom en Rutte, onze grootste vijanden de islamisten, en daarna geven ze de Oranje kliek nog wat extra geld, en zichzelf nog een salarisverhoging. Zo gaat dat Theresa. Het zijn smerige, vieze verraders en graaiers. En de zgn. sociale samenleving (WMO) gaat nooit wat worden, er is ggen geld voor, wel voor hetgeen ik eerder schreef!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    ggen=geen.

    Like

   • Driek zegt:

    U maakt zich zo verschrikkelijk boos, meneer Hendrix, dat u er van gaat stotteren. Maar u heeft gelijk, het zijn verraders en graaiers. En die klootzakken Samson en Rutte heulen met onze grootste vijanden, maar laten we hopen dat 22 mei voor ons een succes wordt. Ze moeten eigenlijk opgehangen worden.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 13.14. uur, op 18/5. Een zeer goede reactie Theresa, waarin ik mij zeer wel kan vinden.

   Like

 7. Heeft nog steeds niemand door dat de zgn “Bezuinigingsplannen” doodgewoon “Eliminatieplannen” zijn? Het volk wordt nu gedwongen om mee te helpen hun ouderen naar de slachtbank te leiden…

  Like

 8. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Heeft nog steeds niemand door dat de zgn “Bezuinigingsplannen” doodgewoon “Eliminatieplannen” zijn? Het volk wordt nu gedwongen om mee te helpen hun ouderen naar de slachtbank te leiden…

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Veel bejaarden willen niet eens meer leven; die zouden graag ‘een spuitje’ willen , maar dát mag van de hypocriete regering óók niet!
   Wat wél mag, is in bittere armoede eenzaam wegrotten in de goot…

   Like

 9. ezra70 zegt:

  Ik heb vanochtend een groot bestand gemaakt over het illuminati kaartspel.
  Reuze interressant om te lezen over hetgeen al gebeurd is en in de toekomst nog gebeuren zal.
  Dat is de weg die de elite aflegt om ons te kielhalen. Het heeft alles te maken met de NWO.
  Eerst moet de Oude Wereld Orde vernietigd worden en dan krijgen zij de kans voor dit monsterlijke duivelse plan.
  Het is gewoon op internet te vinden…
  Ik heb al eerder hierover gescheven op deze site dat mijn dochter en ik ook in deze situatie zitten.
  We werden als partner en toeslagpartner gezien en dat heeft vele consequenties voor ons.
  Iedereen hebben we aangeschreven tot aan het koninklijk huis toe.
  Alle politieke partijen en verantwoordelijke ministers.
  1 persoon die zich hard voor ons maakte was Pieter Omtzigt van het CDA.
  Die heeft hierover kamervragen gesteld.
  Deze man vond het net eerlijk wat er gebeurde. Maar ik ben gaan twijfelen over zijn geheugen.
  Hij wist niet eens meer dat hij zelf verantwoordelijk geweest is voor die wet…
  Uiteindelijk hebben we toch succes gehad. Gelukkig hadden we een huurcontract met elkaar afgesloten. Meteen toen we bij elkaar gingen wonen. Voortuitziende blik gehad? We konden alles bewijzen. Na 1 jaar kregen we een bericht dat er een verandering in de wet was aangebracht.
  We hadden gewonnen. NEE DUS!!! Nu flikken ze het dus toch via een andere weg.
  Dit is een aanklacht tegen de menselijkheid!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ezra70: 16.59. uur, op 18/5. Inderdaad, Ezra, het is een groot complot, en al jaren geleden opgezet. En organisaties als de verdoemde eussr en de bilderbergbende, zitten mee in het complot!

   Like

  • Anneke zegt:

   Ezra70….weer een bewijs dat politici totaal NIET menselijk zijn. Medegevoel, sympatie zitten niet in hun genen. Roofzuchtige eksters zijn het…..hun vlijmscherpe snavels pikken ons burgers kapot. Ons ‘vel’ gaat meer en meer zweren, door dat bezeren van deze hebzuchtige pestkoppie’s èn slaven van de mohammed- & NWO-aanhangers. Blijf zelf Goede Hoop houden, op een Goede afloop. “Al is de situatie verschrikkelijk, maar gelukkig krijg ‘k zelf nog ‘Zuurstof’ om voort te leven”.

   Like

 10. suzandegrootfikke zegt:

  bedacht me dat we misschien beter allemaal zorgondernemer kunnen worden. Deze zieke (de engelsen zeggen dat mooi: insane, geesteszieke) overheid wenst geen burgers, dan worden we toch gewoon wat anders. Dan is je huis geen mantelzorgplek, maar een zorgvoorziening, met alle baten die daarbij horen. Dan ben je geen moeder of dochter, maar een verzorger die gewoon betaald mag worden. Dan is je huis geen plek waar je kosten deelt, maar een gebouw waar je kamers (met subsidie) verhuurt en kosten maakt. Misschien lukt dat ook met mijn, bewust-niet-naar-opvang-gaande, kinderen. Dan word ik kinderleidster in plaats van opvoeder :D. Waar zitten de ruimtes in die bizarre wetten waar alle subsidievriendjes rijk van worden?

  Like

  • BertG. zegt:

   Het idee is goed maar wordt van tafel geveegd omdat het dan zogezegd niet in een bestemmingsplan valt om op die locatie (jouw huis in dit geval) om een zorgvoorziening met commerciële doelstelling te plaatsen/huisvesten. Plus de nodige vergunningen (de hoogte van de plinten b.v.) ontbreken dan waar ze dan wel ineens om zeuren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s