Saoedi-Arabië heeft het Westen al te veel schade toegebracht

Screenshot_28

Prins Turki had goede contacten met Osama bin Laden

(Door: Afshin Ellian)

Saoedi-Arabië heeft zijn fundamentalisten in onze steden gebracht. We moeten het land daarom terugbrengen naar zijn echte proportie. Hoe? Koop niet langer olie van Saoedi-Arabië.

The Kingdom is een raadsel. Saoedi-Arabië is een ingewikkeld land. Een oliedom! Is Saoedi-Arabië een belangrijk land? Wat maakt een land in het Midden-Oosten en de wereldpolitiek belangrijk?

De criteria aangaande wetenschap, kunst, militaire macht en innoverende economische macht zijn hier niet van toepassing. De Saoedi´s zijn niet in staat om zelfs een mooie moskee te bouwen.

Dat wordt bedacht en uitgevoerd door anderen. Wetenschap is beperkt tot het lezen van de Koran en Koran-commentaren, op een niet-academische wijze. Innoverende economie? Ook dit is niet van toepassing op Saoedi´s: alles komt immers uit het Westen. Militaire macht? Hmm, dat heet daar de Verenigde Staten van Amerika.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Nederland, Saoedi-Arabië, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Saoedi-Arabië heeft het Westen al te veel schade toegebracht

 1. fleckie zegt:

  het aantrekken van tegendelen, NIW 18.1.2002! ……….. Een v.d.opmerkelijke ontdekkingen na ‘9/11′ is het fenomeen dat er in W-Europa een generatie leeft vam moslims,vaak ook hier geboren,die aanhangers zijn geworden van een variant v.d.islam die op het Westen neerkijkt.Hoe ironisch.Terwijl vele moslims vreselijk veel moeite doen om hier legaal of illegaal binnen te komen,zijn er mensen met een soortgelijke religieuze en geografische achtergrond die opnelijk of heimelijk hun steun betuigen aan de vijand van hun gastland.Of de wapens opnemen tegen het land dat hen onderdak,levensonderhoud,studie en vrijheid biedt.Feit: de eerste Britse doden in Afghanistan waren Talibanstrijders.Ook bizar;de Pakistaanse Amerikaan Mohammed Junaid vocht mee met de Taliban,terwijl zijn moeder kort daarvoor werd geevacueerd uit het WTC.
  In Amerika en Engeland maar ook in Nederland doen we er echt alles aan om het de Islamieten ( (4% v.d.bevolking) naar de zin te maken.Geen wijn(alcohol)voortaan in het kerstpakket.Prima.Een officiele vrije dag met het suikerfeest>Prima.Toestemming voor racistische demonstraties bij ambassades van bevriende landen.Prima.Minister v.Boxtel die imam El Moumni,die zegt dat Europeanen’minder dan varkens en honden’zijn,op de koffie vraagt.Als een dominee of rabbijn dat over moslims zou zeggen,zou die dan ook voor een dialoog door de minister zijn uitgenodigd?Janmaat werd voor veel minder erge uitspraken door alles en iedereen in de ban gedaan.’Moet kunnen’ heet het dan in de verlichte kringen van met name links Nederland.Hoe is het dan mogelijk dat er moslims zijn die het land verachten dat hen toestaat hun geloof aan te hangen,en vaak op een overdreven manier probeert het de gasten naar de zin te maken?…..In Engeland is het niet anders.De moslimimmigratie voornamelijk uit Pakistan,begon zo’n dertig jaar geleden.Hun kinderen werden door extrmistische moelahs als Mohammed Bakri en Aboe Hamza verteld hoe het vrije Westen tot de islam bekeerd moest worden,’vrijwillig’ of met geweld.En dat daarvoor Moedjahedin-strijders’nodig waren,Drie jaar geleden werden in Jemen acht terroristen opgepakt,allen van Pakistaanse origine,die Britse doelen in Jemen wilden aanvallen.Van de acht waren er zes Britten,waaronder de stiefzoon van Aboe Hamza.DE ‘Shoe-bomber’was ook zo’n tot de Jihad bekeerde Brit………..Dat er indivuele gekken onder het miljard islamieten zijn is duidelijk,evenals het onwrikbare feit dat je nooit mag generaliseren,niet over homo’s,nederlanders,christenen,joden of moslims.Toch is het schokkend en weerzinwekkend dat een opinipeiling in de Sunday Times aangaf dat 40% v.d.Britse moslims vond dat Bin Ladens aanslag ‘gerechtvaardigd’was,en dat Britten die meevochten met de Taliban’gelijk’hadden.
  Hoe cynisch dat men alle voordelen van de westerse vrijheid gebruikt om haat tegen diezelfde vrijheid uit te dragen.De liberale islam zou-hiertegen in actie moeten komen.Er is NIET EEN demonstratie van welke islamitische organisatie dan ook geweest in Engeland,Nederland,Amerika,waar dan ook,om sympathie te betuigen met de slachtoffers v.d.door islamitische fundamentalisten gepleegde aanslag. Het wordt tijd dat er leiders binnen de islam die vrijheid,gelijkheid en broederschap prediken aan de jeugd.Vrijheid en tolerantie zijn niet altijd heilzaam-alleen indien,en voorzover.dat door iedereen beleden wordt.De eindeloze doodknuffels van links,onder het mom dat we vooral geen westerse normen en waarden mochten opleggen aan immigranten,hebben zoals blijkt,de populariteit van Bin Laden niet verhinderd,maar juist versterkt.Hopenlijk trekken alle betrokken partijen daar lering uit’.#########################

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hallo fleckie. Je schrijft “dat het tijd wordt dat er leiders binnen de islam die vrijheid, gelijkheid en broederschap prediken aan de jeugd.”
   Ik ga er van uit dat hier de wens vanzelfsprekend ‘de vader is van de gedachte’. Akkoord. Maar fleckie is het niet zo dat geweld en onderdrukking de heilige zuilen van de islam zijn. Hoe kan je die nu vernietigen? Want dat doe je dan.
   Je vernietigd daarmee letterlijk de islam van binnen uit. Zoals de heer Jansen óók schrijft: “het hele idee van rechten en medemenselijkheid, is een typisch joods-christelijke opvatting.” Mohammed heeft de koran geschreven vanuit de idee het Christendom als belangrijkste concurrent te verdelgen. Hij koos daarbij voor de tegenpool van het louter vreedzame Christendom: “Het Geweld!”. Nou daar ga je dan…
   Nee, er zijn 2 soorten moslims binnen deze cirkel van het altijd aanwezige geweld!:
   1: de praktiserende en 2: de niet-praktiserende.
   De praktiserende is o.a. lid van Al-Qaida en vecht o.a in Syrië.
   De niet-praktiserende is oh zo keurig. We kunnen ècht nog wat van hem of haar leren (multiculti-ideaal in de praktijk!). En inderdaad, hij maant zijn zoon en/of zijn dochter nooit naar Syrië te gaan! Allemaal leuk en aardig… maar wat gebeurd!
   Hij of zij zullen nooit en te nimmer demonstreren om hun afkeuring voor het geweld van moslims (categorie 1) te betuigen. No Sir! Komt niet in hun denkraam voor… want dan zouden ze de islam van binnen vernietigen weet je nog wel?!
   Conclusie, we hebben hier met maar een categorie te maken de geweldadige islam. En daarom zeg ik al jaren en voor altijd: “WEG METELKE MOSLIM!”
   En dat dit zal moeten EN OOK ZAL GEBEUREN!… zal blijken in de toekomst.
   Alle mooie verhalen ten spijt! Laten we het simpel houden.

   Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Een waar genoegen om de heer Afshin Ellian op deze site aan te treffen. Destijds op elsevier.nl was hij altijd de eerste die ik las. Toen daar de censuur op de reacties al te duidelijk werd ben ik gestopt met elsevier.nl te bezoeken. Ik hoop hier nog veel van hem te mogen vernemen.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 3. fleckie zegt:

  uit NIW 25.11.2011; STABIELE SAOEDI’S, door Ted de Hoog.,,o.a. De connectie tussen het Saoedi-Arabische vorstenhuis en islamitische radicalen is al oud,wereldwijd is het wahabisme een minderheidsbeweging,maar in Saoedi-Arabie een dominante richting.De term salafisme ‘.die ook duidt op een radicale uitleg v.d.islam,wordt in de praktijk al synoniem voor ‘wahabisme’gebruikt,maar de finesses van het onderscheid(wie er nu wel of niet gestenigd moest worden)moeten we hier even laten rusten……Het salafisme geldt als de ideologie van Osama’s al-Qaida-beweging. Op 20 november 1979,het jaar v.d.Iraanse revolutie,werd de grote Moskee in Mekka aan een bloedige bezetting onderworpen;extremisten vonden de regering corrupt en niet streng islamitisch genoeg en dachten dat in de persoon van een v.d.opstandelingen,Abdullah al Qatani,toevallig ook ter plekke,de Mahdi was gearriveerd, de verlosser die volgens sommige stromingen in de islam aan de islamitische Dag des Oordeels voorafgaat.De regering nam daarna maatregelen. De morele teugels werden strakker aangehaald;zo werden de bioscopen als oorden van verderf met onmiddelijke ingang gesloten………..-STABILITEIT———–Hoe stabiel is Saoedie-Arabie?Voorlopig ziet het er niet naar uit dat die Saoedische gerontocratie in de problemen zal raken-want er is genoeg olie.Professor Eyal Zisser,hoofd van de afdeling geschiedenis v.h.Midden-oosten en Afrika a.d.universiteit van Tel Aviv,denkt dat er met prins Nayef niet veel gaat veranderen.”hij is al jaren deel v.h.systeem,hij is zeer conservatief,hij zal zeker de deur naar de hervorming niet openen’.Ook hij denkt dat het oliegeld het traditionele systeem in stand zal houden,maar hoelang dat duurt?”Geen idee.Er is sinds 9/11 wel sociale druk,maar die bedreigt het regime niet.Saoedi-Arabie is vooral bang voor Iran.”Daarmee verwijst Zisser naar h.thema v.d.’sji’tische halvemaan’,de invloedssfeer die via Iran via het nieuwe Irak naar Hezbollah loopt.’Als Assad valt,is Iran een belangrijk steunpunt kwijt,en dat zou ook voor de saoedi’smedemen gunstig zijn.’Dat Iran Syrie als sji’itisch bruggenhoofd gaat verliezen acht Zisser overigens’zeker’……De Arabische Lente lijkt aan Saoedi -Arabie voorbij te gaan,maar volgens HANS JANSEN zal daar sowieso niets van terechtkomen.”Er is onrust op straat,totale chaos.De meest vastbesloten aspirant-dictator grijpt dan de macht.In Egypte is de situatie volgens Amnesty nu al erger dan onder Mubarak”.Democratie leeft niet in de Arabische wereld,vind JANSEN,Het hele idee van rechten en medemenselijkheid is een typisch Joods-christelijke opvatting.Als je het aan mensen op straat vraagt willen ze gewoon de sharia invoeren.#########################################

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  En dan lees ik een advertentie over een boekje dat de Islam de snelst groeiende religie is. Dat is pertinent onwaar, als ik het internet moet geloven. Daar wordt namelijk gezegd dat het Christendom het snelst groeiend is. Bij de islam is de groei er een beetje uit blijkt uit diverse statistieken en feiten.

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Saoedi-Arabië is weliswaar een gigantisch grote leverancier van olie maar lang niet de enige. Wat ons te doen staat is een boycot tegen de olie uit Saoedi-Arabie en de olie ergens anders halen.
  Dat kan pas als we de linkse goedmenschen en moslimknuffelaars uit de macht gezet hebben. En dat ….. gaat pas gebeuren nadat we op 22 mei met grote meerderheid de verkiezingen hebben gewonnen.

  Like

 6. Frank de Vries zegt:

  Vandaag hoorde ik op TV, dat de Saoedi Koninklijke familie had geprotesteerd tegen de anti-Islam stikker, die Geert Wilders al geruime tijd op de deur van zijn werkkamer heeft hangen.
  Premier Rutte haastte zich om zich te verontschuldigen, door te zeggen dat Wilders NIET hiermee het regeringsbeleid uitdroeg!
  Tevens meldde de NOS lezer direct dat Nederland jaarlijks voor miljarden aan Saoedi Arabië levert!
  Dus…. als het aan de VOC-regering van ons land ligt, worden wij opnieuw voor “dertig zilverlingen” aan de ons allen principieel hatende moslims over geleverd!
  PvdA, CDA, D66 etc en zelfs de VVD hebben nu twee miljoen ONS HATENDE moslims in ons land toegelaten, die volgens hun heilige Koran Hfst. 9 vers 5: DE HEILIGE TAAK HEBBEN OM ONS ALLEMAAL (ALS NIET MOSLIMS) TE DODEN!
  En deze Haagse Elite verwacht van mij, dat ik elke MIJ DODELIJK HATENDE moslim met respect moet bejegenen? ZIJ, als gast in ONS LAND dienen juist ONS in alles te respecteren om hier te mogen wonen, werken en mee te doen met ONZE WETTEN, NORMEN EN WAARDEN!
  (Onze “Haagse Judassen” eisen niets van hen maar WEL van ons! Te gek voor woorden!).

  Wat lazen we laatst nog? Onze koningin Juliana bleek nu vanaf de oorlog al een servies in huis te hebben, dat zij gekocht/gekregen heeft van of door Nazi’s gestolen van (gedeporteerde) Joden. En dat ons “geëerde” Oranje Huis tot nu toe nooit over dat bezit had nagedacht of het wel legaal bezit was.
  Onze naoorlogse regeringen hebben ook erg traag (of nog steeds niet!) alle Joodse bezittingen “verkregen uit nalatenschappen” direct weer aan Israël terug gegeven!
  Was het ook niet zo, dat van alle Europese landen onder bezetting van de Nazi’s, juist de Nederlanders de Duitsers uiterst braaf hielpen om zo veel mogelijk Nederlandse Joden aan hen af te leveren? (Van alle bezette landen zijn hier de meeste Joden verraden en op transport gesteld!)

  Nu gebeurt weer het zelfde met het autochtoon Nederlandse volk, dat door hun Haagse VOC-Elite voor wat GELD wordt verraden en verkocht aan de wrede anti-Nederlandse Islam.
  Ik heb geen enkel respect meer voor welke Elite in dit land dan ook!

  Het blijken steeds vaker op elk terrein en in elke (hoge) functie ordinaire zakkenvullers te zijn, ten koste van onze algemene welvaart en welzijn. EN…. ze houden allemaal hun frauderende vriendjes juridisch en maatschappelijk de hand boven het hoofd!

  Ik schaam mij voor de politieke lamlendigheid van al die Nederlanders, die nog steeds blijven stemmen op dit soort politieke, godsdienstige en maatschappelijke macht misbruikers en de klinkklare politieke leugenaars, terwijl ze alleen maar bezig zijn om via vriendjespolitiek en geslijm een nog beter betaalde baan in “Brussel” te krijgen, waarvoor de E.U. door hen is opgezet!.
  Dat noemt onze Elite “hun” VOC-mentaliteit als “voorbeeld” voor ons allemaal!
  WEG MET DIT SOORT.
  Mijn hoop blijft gevestigd op de PVV. en haar bewuste kiezers.

  Like

 7. gielah zegt:

  Maar… het nieuws meldt dat Rutte de kritiek van Wilders op dat boevenregime schandalig vindt… dat dit absoluut niet kán… want ja, mensen… dat gaat BANEN kosten..!
  Waren er dan nog wat banen óver, nadat Brussel en hij hier aan die aanslag op de welvaart van Nederland… zeg maar: die káálslag begonnen?

  En die 1000 asielzoekers ( gelukszoekers) die hier kennelijk wekelijks binnenstromen… kosten die géén geld dan?
  Maar o ja… daar zitten natuurlijk weer vele allah-volgelingen onder… en dié tegenhouden mág niet van heer en meester Saoedi-Arabië.
  Nederland wordt helemaal leeggezogen.
  Terwijl ons geld verdwijnt, onze ouderen verkommeren, de zorg verpietert, onze kranten zwijgen en liegen… onze cultuur door discriminatie-schreeuwerds naar de achtergrond moet…
  roept Rutte bekommerd dat Wilders voor banenverlies zorgt…. en reist Timmermans straks af naar Saoedi-Arabië, om daar nederig te buigen en te jammeren dat ook hij het natuurlijk ábsoluut niet met Wilders eens is.
  Iemand schreef op Twitter: ‘Laat Timmermans eens flink wezen en daar openlijk een BIJBEL lezen!’
  Maar och Heere… hoeveel bánen zou dát wel niet gaan kosten?
  Banen…. die de PvdA en de VVD bij bosjes laten verdwijnen… maar waar ze nu zogenáámd zo bezorgd om zijn, de huichelaars.
  Nog eerder kust hij een koran!

  Like

  • BertG. zegt:

   Een goed idee om fransje daar iets uit de bijbel te laten voor lezen.
   Gewoon als statement. Omdat het kan.

   En dat is dan meteen het allerlaatste wat hij daar gedaan heb ook.
   Van fransje zal je daarna nooit meer iets vernemen of horen.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @gielah: 08.17. uur. Dat heeft U heel goed gezien, Gielah!

   Like

 8. lucky bee zegt:

  Willen wij Mekka vernielen dan moeten wij de Saudis de oorlogverklaren; Mekkah ligt in Saudi Arabie.In de Kaaba woont Allah.Vernielen wij Mekkah dan is Allah dakloos.En wordt door niemand meer gerespecteerd.

  Like

  • BertG. zegt:

   Als iets niet bestaat, dan kan je ook niet ergens wonen.
   Oh ja, Pinkeltje heeft ook weer een nieuwe inboedel aangeschaft in ze paddenstoel.
   Past leuk bij ze rode mutsje. Met ze tuinpad begint ie van de week, alle plantjes waren plat gelopen.

   Like

 9. Tempelier. zegt:

  Tjonge jonge NU pas een reactie op die sticker, zo net voor de EU verkiezingen. Tss wat doorzichtig. Maar goed, ze lopen nu eenmaal een beetje achter in die moslimlanden, gniffel. Nou dat sterkt mij weer om nog wat meer stickertjes te plakken.

  Like

 10. sam zegt:

  Ik begrijp niet hoe iemand aan die gedegenereerde kl**tzakken uit een zandland maar ook enig woord kan vuilmaken. Het enigste dat die viezerikken verdienen is een atoombom op hun kl*ten en hoe sneller hoe liever.
  Er is meer dan voldoende aardolie wereldwijd en ook groene energie van bij ons

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s