“Amputeer de ketters” (Ibtaar Al-Moulhideen)

Screenshot_41

(Door: Harry La Croix)

Deze tekst is te lezen in een artikel van de schrijfster Naoum Néhmé, in Elsevier, waarin zij op voortreffelijke wijze de woede samenvat na de dood van Pater Frans van der Lugt in Syrië. De islam is bezig de minderheden in islamitische landen uit te roeien via de operatie “Ibtaar Al-Moulhideen”. Conform hetgeen de Koran en Mohammed hebben bevolen. De afslachtingen gaan gepaard met martelingen en ware doodstrijd van de mensen. Hun bezittingen worden afgepakt en verdeeld onder de ‘gelovigen’.

Het relaas van een vrouw woonachtig in Damascus in het door oorlog geteisterde land Syrië. Een gezin van man, vrouw en twee kinderen. De vrouw is christen, zo ook haar gezin. God is dichtbij, maar ik moet toegeven dat ik soms radeloos ben. Dan huil en schreeuw ik het uit naar de Here God, zoals een klein kind schreeuwt tegen haar vader. Pas vroeg ik Hem: “Waarom luistert U niet naar mij, waarom beantwoordt U mijn smeken voor dit land niet?” Daarna opende ik mijn Bijbel en Hij sprak tot me door wat ik las in het eerste deel van 2 Kronieken 15. Toen realiseerde ik me: God heeft een plan met dit alles, ik hoef Hem alleen te volgen. “De Here God geeft mijn man en mij de overtuiging in ons hart”: ‘blijf in Syrië’. Hij heeft werk voor ons te doen hier. Onze kerk is vol, elke keer als we gaan, mensen komen samen in moeilijke tijden. Maar we zien ook keer op keer nieuwe gezichten. Velen zijn vluchtelingen met een moslimachtergrond. Ze zeggen: ‘We hebben alles verloren, ons huis, ons werk en onze familieleden, maar we hebben het allerbelangrijkste gewonnen: we weten nu dat Jezus Christus onze Verlosser is.’ Onlangs zijn er dertig mensen in onze kerk gedoopt. De situatie in Syrië is moeilijk, maar we leven door geloof.

Screenshot_42

Ondertussen neemt de haat in het land tegen de christenen zeer ernstige vormen aan. Onlangs werd Pater Frans van der Lugt op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Wat de media in hun berichtgeving weglieten, schrijft Naoum Néhmé: In sommige delen van Syrië worden burgers gedwongen verkoopaktes van hun huizen te tekenen. Wie dat weigert, verliest zijn leven. In Kassab, het dorpje waarvoor de Amerikaanse actrice Kim Kardashian aandacht vroeg, zijn de meeste kerken en welzijnshuizen vernield. Doelwit waren de vele Armeense Syriërs die er woonden. Bij Kassab wordt de naam van de Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan expliciet genoemd. Hij zou aanwijzingen hebben gegeven hoe te opereren. Het dorpje ligt vlak bij de Syrisch-Turkse grens. Duizenden rebellen richtten vernielingen aan om zich vervolgens terug te trekken in Turkije. Of pater Frans ook het slachtoffer was van operatie ‘Amputeer de ketters’ is nog niet bekend. Volgens de Britse krant The Sunday Times zit de Syrische oppositie achter zijn dood. De krant meldde dat pater Frans een week voor zijn overlijden zwaar werd mishandeld. De rebellen wilden hem straffen omdat hij zonder hun toestemming met de regering van president Bashar al-Assad had geregeld dat een oude christelijke vrouw, 21 jonge oppositieleden en een blinde soennitische man, de oude stad konden verlaten. De krant meldt ook dat pater Frans enkele maanden geleden, op een zeer vernederende wijze, uren aan zijn bed werd geketend opdat hij het gezag van de rebellen zou erkennen. ‘Jij bent nu onder onze barmhartigheid,’ zouden ze hebben gezegd.

Screenshot_44

En de wereld? Die doet niets, zegt niets en laat hele delen van de informatie weg. Politieke partijen die schermen met mensenrechten, laten het helemaal afweten als het gaat om de vele moordpartijen die plaatsvinden op minderheden in de Arabische wereld: christenen, Joden, hindoes, boeddhisten, Jehova’s getuigen, homo’s, lesbo’s. De lijst van landen waar christenen worden vervolgd is lang. Er staan maar lieft 50 landen op. Hier komen ze in volgorde, de eerstgenoemde vervolgt het meest :  Noord-Korea, Somalië, Syrië, Irak, Afghanistan, Saudi-Arabië, Malediven, Pakistan, Iran, Jemen, Soedan, Eritrea, Libië, Nigeria, Oezbekistan, Centr.-Afrikaanse Republiek, Ethiopië, Vietnam, Qatar, Turkmenistan, Laos, Egypte, Birma, Brunei,  Colombia, Jordanië, Oman, India, Sri Lanka, Tunesië, Bhutan, Algerije, Mali, Palestijnse gebieden, Ver. Arabische Emiraten, Mauritanië, China, Koeweit, Kazachstan, Maleisië, Bahrein, Comoren, Kenia, Marokko, Tadzjikistan, Djibouti, Indonesië, Bangladesh, Tanzania en Niger.

Ik roep de politieke partijen op die de mensenrechten hoog in hun vaandel hebben staan actief te belijden dat ook christenen mensen zijn die rechten hebben en beschermd moeten worden. In de Kerken roep ik dominees, pastoors, priesters, pastors op in hun Diensten en Eucharistievieringen aandacht te besteden aan de christenvervolgingen. Christenen in ons land roep ik op de organisaties die christenen helpen te steunen met giften, waarmee ze de vervolgde mensen bijstaan, voor ze bidden.

Screenshot_43

Door:
Harry La Croix
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Arabische wereld, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Krankzinnigheid, Midden-Oosten, Moslims, Rotzakken, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op “Amputeer de ketters” (Ibtaar Al-Moulhideen)

 1. Frulen zegt:

  Zou Frans Timmermans deze site ook bezoeken ?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Goeie vraag! Of het antwoord is nee, óf hij zou er niet voor uit durven komen.
   In beide gevallen krijg je het overigens niet te horen.

   Like

  • Cathja zegt:

   Nee, Frans zal deze site niet bezoeken. Hij is zich aan het opwarmen voor een bezoek aan Saoedi-Arabië, want hij wil namens de hele Nederlandse regering komen vertellen dat die stickeractie toch echt een bedenksel van Geert Wilders was, en dat niemand het met hem eens is. Hij gaat op de knieën voor die oliesjeiks, want stél je voor dat ze de kraan dicht draaien! Dan zijn we mooi de sjaak!
   Ja, onze Frans doet ‘belangrijk werk’, daar in dat verre en ‘democratische’ land.
   Hij gaat er voor zorgen dat de sjeiks weer aardig gaan denken over Nederland!

   Like

   • Ekster zegt:

    Je schaamt je als Nederlander kapot voor deze hielenlikker.Gisterenavond bij Pownieuws; hij gaat erheen omdat de Saoedie’s kwaad zijn. Nou en, Frans, nou en??

    Like

  • Henk.V zegt:

   Politiek blinden en doven kunnen niet meer lezen en horen, Frulen..
   Timmermans leeft in zijn eigen politiek-correcte wereld en daar komt hij nooit meer uit.

   Like

 2. Driek zegt:

  Ik vind het een verschrikkelijk verhaal, maar wij kunnen daar niets aan veranderen, want onze christelijke partijen hebben het te druk met de islamitische vluchtelingen die ons land overstromen. Vlak bij Schiphol is een reusachtig gebouw neergezet, het is onlangs in gebruik genomen en het is bestemt voor de asielzoekers die binnenkomen op Schiphol zonder paspoort. Twee keer per maand is bij dat gebouw een soort van protestbijeenkomst van christenen en die eisen vrijlating van al die asielzoekers want niemand mag worden opgesloten. Ik fietste er toevallig een keertje langs en was nieuwsgierig wat hun bedoeling precies was. Ik ben met hen in discussie gegaan en dat doe ik nooit meer. Die christenen hier zijn volledig de weg kwijt. Ze willen meer islam.

  Like

  • maria zegt:

   Sterker nog, de Christenunie maakt zich sterk voor een generaal (kinder) pardon. Dat stimuleert asielzoekers om zoveel mogelijk kinderen te maken omdat ze weten dat de asielprocedure jaren gaat duren. Sommige christenen denken dat ze iets gemeen hebben met de islam. Zolang de CU niet een duidelijk standpunt TEGEN de islam heeft ben ik helemaal klaar met ze, ondanks het feit dat ik al dertig jaar op ze stem.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Driek: 18.09. uur, op 19/5. Mee eens Driek. En het zijn de instituten der kerken, zoals de PKN en de RK, die hier SCHULDIG aan zijn. Ik heb er geen enkele affiniteit mee, en ga er niet in mee! Het is een schande, maar ja, er zijn veel ONNOZELEN in ons land, die samen met de PROGRESSIEVEN hun eigen land verraden en in de steek laten! HELAAS!

   Like

  • Ekster zegt:

   Van de christelijken kun je niet veel verwachten, het zijn meerendeels weekdieren. Velen van hen denken bovendien dat islamieten in dezelfde god geloven als zij.. De seculieren zullen Nederland alleen moeten redden, vrees ik.

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Harry la Croix, daar trekken de verraders, in Den Haag, te weten CDA,VVD,PvdA,D66,GL,CU,SP,50+, zich geen ene sodemieter van aan. En vergeet ook maar de instituten der kerken! Deze maken nu gemene zaak met de HAATJURKEN in Nederland. Het is allemaal waar wat U zegt, maar er verandert niets als we niet massaal op de PVV gaan stemmen!

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ze protesteren in ieder geval. Nu nog zoiets in NL.
   Jammer dat dit in een pretpark in Florida was, beter was geweest rond het V.N-gebouw te N.Y.C.

   Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Nee, Frans Timmermans zal deze site niet bezoeken. Afgezien dat hij er geen tijd voor zal hebben is zijn blik al lang totaal vertroebeld voor wat betreft de gruwelijkheden die onder het uitroepen van Allahu Akbar worden gepleegd.
  De linkse goedmenschen prediken TOLERANTIE. Uit de berichten die doorkomen van wat moslims hun medemensen in Afrika, het Midden Oosten en Azië aandoen blijkt dat er van moslims geen enkele TOLERANTIE is te verwachten.
  Is het dan niet de hoogste tijd dat wij ook onze TOLERANTIE ten opzichte van aanhangers van de islam beëindigen? Hun ideologie is absoluut strijdig met onze waarden en normen. Dan kan hun aanwezigheid in onze samenleving toch niet GETOLEREERD worden?

  Like

 5. maria zegt:

  Vorige week heb ik mijn zeer gelovige zus begraven. Zij nam het initiatief om in haar gemeente te bidden voor de vervolgde christenen. De PKN-kerk van mijn broer doet geen reet aan vervolgde christenen. Liever oefenen ze dagen op een liedje en hebben een gezellige koffietafel. Je kunt van moslims zeggen wat je wilt maar ze zijn wel solidair met hun moordlustige broeders.

  Like

  • Ekster zegt:

   Inderdaad is dat het grote verschil. Moslims kiezen ALTIJD partij voor hun mede-moslims, al hakken dezen hoofden af. Christenen staan absoluut niet altijd achter elkaar en ze zijn al helemaal niet bereid zich openlijk tegen de islam uit te spreken.

   Like

 6. koddebeier zegt:

  Toch mooi he, Dat geloof van de vrede……….

  Like

 7. Tranparency zegt:

  Tsja vraag me af wie die lijst heeft samengesteld! Woon al jaren eerst in Oman en nu in Bahrain, heb in al die jaren op geen enkele wijze ook maar iets vernomen van Christen vervolging in die 2 landen…..dus redactie zeg het maar!!

  Like

  • josee zegt:

   omdat er daar geen christenen meer zijn .. allemaal dood , gevlucht , verborgen .. wie in een islamland geboren word heeft geen keus .. IS MOSLIM en die mensen hebben niet het recht daar aan te verzaken . Staan strenge straffen op apostasie !l

   Like

 8. Theodoor zegt:

  Het is onbegrijpelijk dat de TWEE christelijke partijen in het kabinet niets ondernemen om de christelijke mensen te helpen.
  Dat D’66 niets doet is wel te begrijpen, maar toch.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s