De EU gaat sowieso kraken

Screenshot_38

(Door: Joost Niemöller)

De vraag wat er gebeurt als Nederland uit de EU stapt is helemaal niet relevant. De grote gebeurtenissen zullen komen uit Frankrijk en Groot Brittannië en dan zal de huidige EU niet meer bestaan.

Het verbaast me waarom er zo serieus gesproken wordt over dat scenario: Wat gebeurt er als Nederland uit de EU stapt. Worden wij een Zwitserland, of zal het juist heel slecht met ons gaan als we ons terugtrekken achter de dijken en de andere EU landen geen handel meer met ons willen drijven?

Allemaal lariekoek, die discussie. De EU staat als geheel veel minder stevig in de schoenen dan we lijken te denken, maar dat heeft niets te maken met een wel of niet eurosceptisch Nederland of een wel of niet grote PVV. Het gaat hier in werkelijkheid om twee van de drie belangrijkste EU landen: Frankrijk en Groot Brittannië.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

4 reacties op De EU gaat sowieso kraken

 1. Tom Hendrix zegt:

  Hoe eerder deze “hoer van Babylon”, kapot gaat, hoe beter het voor ons is! Deze hele eussr, deze waanzin gepresenteerd, door de toenmalige Franse president Mitterand, en – niet vergeten- de Duitse Bondskanselier Kohl, op de top van Maastricht in 1992, was niets meer dan een nazi coup! De eussr, is in zijn wezen, totaal zo abject als het “derde rijk”, van Adolf Hitler, en is in de kern er de voortzetting van! Eruit, en wel z.s.m.!

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  De EU gaat aan zichzelf kapot!

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Hopen dat de Eu implodeert;gewoon omdat het in hun ogen nooit genoeg is en ze wars zijn van alle kritiek!Hooghartigheid komt voor de val!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s