De Europese Unie selectief ondemocratisch

Screenshot_12

(Door: Erik60)

Beste lezers, ik voel mij genoodzaakt om op onze geliefde site een nieuwsbericht te plaatsen dat in nog geen enkele krant is verschenen. Om de simpele reden dat dit niet strookt met het beleid van de kranten.  Ik ben een kleine onafhankelijke journalist die weigert in de lijn te lopen van de traditionele linkse kranten. Ik ben van oordeel dat een journalist neutraal moet blijven en zijn lezers objectief moet informeren. Zo hoor ik als journalist wel eens iets waar ik dan achteraan ga. En nu is het ook niet anders. Ik wist dat dit groot nieuws zou zijn. Waarom ik dat wist? Omdat ik verschillende politici gevraagd heb wat zij van deze gang van zaken vonden. En zoals gewoonlijk:  Geen antwoord. Hieronder mijn nieuwsbericht.

In Nederland wonen duizenden Europese buitenlanders die er belang bij hebben om te gaan kiezen. Maar veel van die buitenlanders weten niet dat zij zich daar voor moeten registreren. Zij moeten contact opnemen met de gemeente om te mogen stemmen. En diezelfde gemeente laat aan haar Europese inwoners niet weten dat zij zich daarvoor moeten melden. Een klein berichtje in een huis aan huis blad en hetzelfde op de gemeentelijke website. Bij de meeste mensen worden de huis aan huis bladen selectief bekeken en op een gemeentelijke website wordt sowieso al heel weinig gekeken. Bovendien zijn veel mensen, die anders altijd stemmen, opeens niet meer stemgerechtigd.  Dat zijn meestal mensen die op de PVV of andere rechtse partijen gingen stemmen.

Een Belgisch koppel, dat al jaren woont en werkt in Zeeland, lijkt plotseling geen stemrecht meer te hebben, omdat het niet geregistreerd staat. Toen zij gingen informeren waar hun stembiljetten bleven, kregen zij als antwoord dat zij zich voor 8 april hadden moeten laten registreren. Terwijl zij de vorige verkiezingen steeds hun stembiljet in de bus kregen. Deze mensen staan niet alleen. Heel veel mensen wisten het gewoon niet, terwijl zij wel graag wilden gaan stemmen. Sommigen zeggen dat zij verleden jaar en het jaar ervoor opgebeld zijn door een bureau dat een politieke peiling uitvoerde voor Europa. Wat blijkt? Bij het rond bellen waren alle mensen die geen stembiljet hebben gekregen opgebeld door een of ander bureau dat een peiling voor Europa uitvoerde.  Zij zouden gestemd hebben voor de PVV.

Deze zaken kunnen nu niet meer rechtgezet worden. Toch is dat een democratie onwaardig. Europa, dat steeds vertelt dat zij de democratie hoog in het vaandel draagt, gedraagt zich als een bananenrepubliek.  En dan maar klagen en zagen dat de mensen thuis blijven en niet willen gaan stemmen. Alle mensen die ik gesproken heb, vertelden mij hetzelfde. Ze vinden stemmen voor Europa belangrijk, omdat dit over onze welvaart gaat, over jobs, veiligheid en over de toekomst van onze kinderen. Politici die hard werken en zich voor de mensen inzetten, hoeven niet bang te zijn om niet verkozen te worden. Diegenen die impopulaire en ondemocratische beslissingen nemen, hebben wel angst voor de kiezer.  Zij zitten er niet voor de mensen, maar voor zichzelf.

PVV normale grootteDoor:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op De Europese Unie selectief ondemocratisch

 1. fleckie zegt:

  dat ‘geniep’ was te verwachten, (bij de voorlaatste?verkiezingen?waren er toch in Rotterdam te weinig stembiljetten aanwezig geweest? (was maar heel even op t.v.geweest,verteld door een mevrouw ,en daarna was stemmen niet meer mogelijk,te late uur) heel weinig mensen hebben daar waarschijnlijk erg in gehad?…..dan nog iets, geen antwoord geven, als een of ander instituut zich meldt voor een (kruis)verhoor, denk dan gewoon’men wordt erin geluisd”.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Dit klopt natuurlijk voor geen meter! Als er, om welke reden dan ook, opeens registratie vereist is, waar dat in voorgaande jaren nog niet het geval was, “moet dat gewoon per adres bekend gemaakt worden, niet door middel van het een of andere berichtje in een huis-aan-huis blad, maar in een brief, desnoods gericht aan ‘de bewoners van dit adres,’ maar wel zó, dat het in elke brievenbus belandt èn opvalt. Hier is duidelijk sprake van kwade opzet om bepaalde personen, waarvan men vreest, dat ze PVV willen gaan stemmen, dit onmogelijk te maken en vervolgens de verantwoording bij henzelf te leggen “want het stond toch daar-en-daarin.” Het is een in-gemene manier van doen en als men tot dit soort dingen in staat is, moet gevreesd worden voor wat ze nog meer bedenken, vóór de verkiezingen achter de rug zijn !
  Verbijsterend, dat men anno 2014 tot zulke dingen in staat is! De voormalige Sovjet-Unie had ze dit soort slinksheden niet verbeterd!

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  De linkse landverraders moeten Wilders toch wel érg serieus nemen als ze alles op alles zetten om te voorkomen dat er op de PVV gestemd zal worden.

  Like

 4. Fred zegt:

  Fascisten zijn tot alles in staat.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Gelukkig dat er nog mensen (journalisten ) zijn als jij Erik60

  Like

 6. Avidia zegt:

  Dit is een grote schande, met dikke letters moet dit in de kranten komen te staan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s