Deens-Iraanse kunstenares verscheurt de koran

Screenshot_33

(Vertaling: E.J. Bron)

Firoozeh Bazrafkan is een omstreden kunstenares en heeft het opnieuw gedaan. Vorig jaar september werd ze veroordeeld tot een geldboete, omdat ze anti-islamitische commentaren had geuit. Volgens informatie van Frontpage Magazine heeft ze nu in een galerie in het Deense Skanderborg opnieuw de schrikbarende gevoeligheid en de politieke correctheid van haar multiculturele tegenstanders uitgedaagd.

In het kader van de tentoonstelling met de ondubbelzinnige naam “Blasfemie” verscheurde ze een koran en stapelde de resten op een gebedsbank. Ze wil er, zo zegt ze, steeds opnieuw aan herinneren dat het oké is om een andere mening te hebben. Maar alles wat ze doet, vindt plaats volgens democratische spelregels.

Firoozeh Bazrafkan had er al in het jaar 2007 met een provocatieve actie op attent gemaakt dat het woord “ongelovige” 347 keer in de koran opduikt. Ze had de plaatsen met een tekstmarker lichtgeel gekleurd.

Bovendien publiceerde op Internationale Vrouwendag in het jaar 2013 in het museum Aros in Århus een video van zichzelf, waarin ze zich uit een boerka snijdt en een hoofddoek verscheurt. Daarbij kwamen een spijkerbroek, blouse en haar onbedekte haar tevoorschijn. In een andere video kleedt ze zich zelfs helemaal uit en bedekt een koran met haar kleren, terwijl een andere kunstenaars er passages uit voorleest.

Screenshot_24

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Religie van de vrede", Appeasement, Denemarken, Islam, Islamkritiek, political correctness, tolerantie/intolerantie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

21 reacties op Deens-Iraanse kunstenares verscheurt de koran

 1. Tom Hendrix zegt:

  Dappere vrouw. Maar de RODEN en progressieven, zullen wel schande spreken, van deze actie! Kotsmoe, ben ik van de roden en progressieven.

  Like

  • koddebeier zegt:

   @Tom Hendrix 19.24 uur. Tom, de Roden, gutmenschen en de zgn. progressieven zijn een bedreiging voor een echte democratie en de vrede !!

   Like

  • Driek zegt:

   Meneer Hendix, maar de naïeve burger heeft de RODEN en progressieven in staat gesteld hun dubieuze plannen te verwezenlijken door op die zwendelaars te gaan stemmen, ieder keer weer opnieuw, en ik ben bang dat die domme burger opnieuw in de fout gaat, omdat het hem ontbreekt aan politiek inzicht, hij weet amper de verschillen tussen de gevestigde partijen. Nu hollen ze ineens achter Pechtold aan, terwijl het juist deze partij is – en ik hoorde onlangs die verschrikkelijke Sofie in ’t Veld praten over alle zegeningen van de EU – die ons land nog verder doet zinken in het zompige moeras.der armoede. Het zijn een stel geslepen oplichters die met de meest laaghartige streken aan de macht willen blijven, al is het alleen al voor het formidabele salaris wat ze maandelijks opstrijken, het zijn lieden zonder enige moraal.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @DrieK: 23.42. uur, op 20/5. U mag gerust Tom neerzetten, hoor Driek. Maar dat beslist U zelf maar. Verder ben ik het helemaal eens met deze reactie.

    Like

 2. DonnaDolce zegt:

  Oehoeeeeee die gaat met de dood bedreigd worden….

  Like

 3. win zegt:

  geweldige vrouw, daar hebben we er meer van nodig

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  Zijn er al doodsbedreigingen van onze geïndoctrineerde mede aardbewoners…?

  Like

 5. Vederso zegt:

  Vanmorgen had ze zelfs met haar aktie Frontpage Magazine gehaald;

  http://www.frontpagemag.com/2014/mark-tapson/danish-iranian-artist-shreds-the-koran/

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Bravo !!

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Het ontbreekt deze vrijheidslievende vrouw niet aan moed. Alles wat zij doet kan volgens de islamitische opvattingen het einde van haar leven naderbij roepen.
  Vul de naam Firoozeh Bazrafkan maar in op YouTube and dan zie je welke acties zij onderneemt.

  Vanuit de islamitische hoek wordt dood en verderf over haar afgeroepen, maar het is ook bekend dat veel vrouwen haar adoreren, want zij laat zien onder welke druk zij staan.Precies dat brengt zij onder de aandacht en zij laat zien waar deze onderdrukking precies mee te maken heeft.
  Zij protesteert dus tegen opvattingen uit de islamitische tradies die vrouwen tot tweede hands wezens maakt.

  Wanneer ik de zogenaamde politiek correcte dames bezie die steeds begripvoller voor de standpunten van de islam worden en dus niets substantieels bijdragen tot de lotsverbetering van islamitische vrouwen, dan is het niet moeilijkb wie hier respect, waardering en bewondering verdient.

  Een moedig Iraans persoon verdient een ereplaats in de harten van iedereen die nog gezegend is met gezond verstand en gevoel voor rechtvaardigheid.

  Like

 8. felix zegt:

  Iraanse film toont de vernietiging van de staat Israel.
  http://www.timesofisrael.com/persian-clip-shows-nuclear-war-with-israel/

  Like

 9. roger catrysse zegt:

  En voor wanneer een betoging tegen haar optreden men mag christenen doden in naam van de vredevolle islam maar wee als je een naziboek als se koran verbrandt

  Like

 10. Jean zegt:

  Dan doet een moslima eens iets goeds en weer is het niet goed voor die baardapen.
  Blijkbaar is het wwesters infuus wel goed? Alweer honderden toegekomen over zee en ook nu weer geen terugvaart toegepast, blijkbaar moet Europa naar de verdommenis!
  Mensen inNederland, donderdag D Day.
  Mensen in de rest van Europa, zondag D Day.
  Weg met die EU misdaadorganisatie en de misdadigers voor een volkstribunaal trappen.

  Like

 11. Yvonne van Cleef zegt:

  De tegenpool van trutje Halsema,dus!Dan zie ik deze vechtlustige vrouw toch liever!

  Like

 12. Moedige vrouw! Verdient respect overal in de wereld. Een goed voorbeeld doet goed volgen! Ik heb ook nog een koran. Zou die wel willen verscheuren voor de camera van PowNews! Zal ze eens emailen!

  Like

 13. lucky bee zegt:

  Ik hoop dat de Goede Herder ze beschermen zal.

  Like

 14. 4sjun zegt:

  Alweer een zelf denkende, eigen verantwoording nemende culturele verrijker. Dit zijn de karakters die een maatschappij nodig heeft om haar inwoners in vrijheid te kunnen laten leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s