Gefeliciteerd! New York City heeft de Egyptische, in GB actieve, haatimam Abu Hamza schuldig bevonden aan het opzetten van terreurkampen in de VS

Screenshot_35

Haatimam Abu Hamza, door Engeland aan de USA uitgeleverd, is schuldig bevonden aan terreur en het steunen van aan Al Qaida gelieerde groepen in Jemen en Afghanistan, die trachtten een Al Qaida trainingskamp in Oregon op te zetten. Jammer genoeg kan hij de doodstraf niet krijgen, omdat het VK dat niet toestaat.Hamza, die al tientallen jaren van uitkeringen leeft, kostte Britse belastingbetalers nog eens miljoenen ponden, omdat hij zijn uitlevering aan de USA juridisch heeft aangevochten. Maar in 2012 werd hij dan toch eindelijk uitgeleverd na goedkeuring van het Europese Hof voor Mensenrechten. Hamza, ofwel Mustafa Kamel Mustafa, begon in de Finsbury Park moskee in de jaren 1990, waar Zacarias Moussaoui (9/11 terrorist) en Richard Reid, bekend van de schoenbom graag kwamen.

Een jury vond na een proces van 5 weken de haatprediker schuldig aan alle 11 aanklachten. De jury, bestaande uit 8 mannen en 4 vrouwen, had slechts 11 uur nodig om tot een uitspraak te komen in deze complexe zaak. Hamza zal waarschijnlijk levenslang achter de tralies verdwijnen.

De veroordeling markeert het einde van een tienjarige missie door de Amerikaanse justitie om Hamza uitgeleverd te krijgen. Hamza heeft één glazen oog en mist beide handen. Hij kostte de Britse belastingbetaler miljoenen ponden doordat hij zijn uitlevering aanvocht, tot aan het Europees Gerechtshof toe. Maar gelukkig verloor hij uiteindelijk en werd in 2012 aan New York uitgeleverd.

De jury in Manhattan’s Federal Court was het eens met de officier van justitie, die stelde dat Hamza (56) een “terroristentrainer” was die jongemannen ronselde en indoctrineerde in zijn moskee als deel van zijn wereldrijk. In zijn openingsrede zei de assistent-aanklager Edward Kim eveneens dat hij zich jarenlang kon verstoppen voor de Britse autoriteiten dankzij zijn religie. Hamza werd schuldig bevonden aan 11 aanklachten van criminele activiteiten verband houdende met het gevangen nemen van 16 gijzelaars in Jemen in 1988, waarbij 3 Britten en Australiërs de dood vonden. Hij werd ook schuldig bevonden aan het propageren van de gewelddadige jihad in Afghanistan in 2001 en het plannen van een terreurgroep in Oregon tussen juni 2000 en december 2001.

De verdediging vond dat de opnames van Hamza’s preken in de moskee slechts bestonden uit woorden, geen daden. Ze vonden het meningsuiting, geen misdaad.

In zijn afsluitende woorden sprak Hamza zijn liefde voor Osama bin Laden uit en zei dat hij de aanslag van 11 september een goede zaak vond.

Bron:
www.barenakedislam.com
Auteur: BareNakedIslam

Vertaald uit het Engels door:
Ekster
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, corruptie, Criminaliteit, Groot-Brittannië, Islam, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Gefeliciteerd! New York City heeft de Egyptische, in GB actieve, haatimam Abu Hamza schuldig bevonden aan het opzetten van terreurkampen in de VS

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ze hadden hem op grond van die laatste woorden beter kunnen opknopen!
  Maar ja, het vonnis zal toen al wel uitgesproken zijn.
  Trouwens, zijn bijdrage zal, zoals die verdediging stelde inderdaad wel zuiver verbaal geweest zijn. Hoewel….Je bent geneigd, te denken, dat die verminkingen oorlogsverwondingen zijn.
  Nou ja, veroordeeld is-ie.
  Is er geen aanleiding te bedenken om die Choudary ook aan de VS uit te leveren? Krijgt-ie misschien ook nog eens, wat-ie verdient!
  Want GB-zelf is veel te coulant met dat addergebroed!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 21.09. uur, op 20/5. Inderdaad, opknopen deze HAATJURK! Hij geeft toch verdomme toe, dat de moslims ons HATEN, met alle HAAT die ze hebben. En nu kost dat “stuk verdriet”, de burger weer handen vol geld.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Tom, zo is het. Ik denk aan het volgende.
    In GB kon hij maar niet veroordeeld worden. Uiteindelijk besliste men dat hij echter wel mocht worden uitgeleverd aan Amerika. Gaat er geen lampje branden? Ik denk daarom dat hij al gauw tijdens het douchen een scherp geslepen tandenborstel in zijn nieren zal krijgen.
    En die 2 RVS-haken zullen hem dan ook niet helpen, als je weet hoe het daar toe gaat. (Zie TV-serie Prison Break.)
    Voor geld is in ’n USA-Jail alles te koop. Ik zie dit daarom gewoon als ’n setupje tussen GB en USA.

    Like

 2. roger catrysse zegt:

  Van dat soort crapuul lopen er nog veel rond in Europa en ik vind het spijtig dat de doodstraf niet kan uitgevoerd worden

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Islamitische Piraatje,zie dat pootje met die haak!Hopelijk wordt hij in de bak afgeslacht!

  Like

  • Wans Horst zegt:

   In de VS zal hij in de bak in ieder geval de hete adem in z’n nek voelen waarvan criminelen in Nederland het bestaan zelfs niet kennen.

   Like

 4. sam zegt:

  in de States lacht men met zulke zaken niet. Geen enkele straf kan zwaar genoeg zijn voor zo’n varken.
  Zoals overduidelijk is aangetoond misbruikte hij zijn moskee voor het verspreiden van zijn verfoeilijke visie op een godsdienst (islam).
  In België zit ook zo’n varken waar de Amerikaanse justitie om uitlevering heeft gevraagd. Hij blijft in de gevangenis alhoewel hij straf heeft uitgezeten. Hij wou een aanslag plegen op een luchtmachtbasis waar o.a. Amerikaans materieel was opgeslagen.
  In de States kan hij hiervoor de doodstraf krijgen. En dat probeert hij op alle mogelijke wijze te ontlopen. door gerechtsprocedures.

  Like

 5. fleckie zegt:

  en dan te denken dat ze zogenaamd graag naar allah ‘opstijgen’ opdat ze dan kunnen genieten van 72 maagden, maar ja, ze houden toch wel van het leven, en willen niet ‘herkend’ worden, anders zouden ze hun tronies niet half achter doeken verbergen, (tijdens hun wandaden)

  Like

 6. Wans Horst zegt:

  In Nederland moet jury-rechtspraak ook worden geïntroduceerd.

  Like

 7. Wans Horst zegt:

  Kan een jury daar in de VS die islam niet in het geheel aanmerken als criminele organisatie?

  Like

 8. Ekster zegt:

  De VK hebben kennelijk geëist dat dit stuk stront de doodstraf niet mag krijgen, anders hadden ze hem niet uitgeleverd. Dus voorlopig kunnen de belastingbetalers voor zijn kosten blijven opdraaien. Hij zal in de gevangenis halal eten eisen, speciale gebedsdiensten willen volgen, enz. Dit soort uitschot kost de samenleving miljoenen en vormt continu een gevaar, want reken er maar op dat hij in de gevangenis door blijft gaan met haatzaaien en gevangenen bekeren. Maar misschien kunnen de Amerikanen hem in Guantanamo Bay opbergen om hem eens flink onder handen te nemen. Ik zou hem graag persoonlijk “waterboarden”.
  Op de Daily Mail wordt trouwens nog vermeld dat hij geradicaliseerd is onder invloed van zijn eerste, tot de islam bekeerde vrouw. Zo zie je maar weer dat bekeerlingen vaak extreem gevaarlijke types zijn.

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Hem lekker verkeerd laten inspuiten lijk mij een heel goede straf voor hem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s