Rutte hoopt op economisch wonder

Screenshot_17

(Door: trias politica)

In een interview met Nu.nl zegt de minister-president van Nederland, dat hij gelooft in een economisch wonder in Europa.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar op het optimisme van onze premier valt het nodige af te dingen voor wie naar de feiten kijkt. De werkloosheid staat op recordhoogte en loopt nog op en van reële economische groei is nauwelijks sprake. We mogen blij zijn als we dit jaar op een klein plusje uitkomen, en zelfs dat is in mijn ogen rijkelijk optimistisch. Zo niet voor Mark Rutte, hij gelooft in een heus ‘Wirtschafstwunder’:

“Als je een Wirtschaftswunder kan laten zien, en dat kan in Europa, dan zal je zien dat mensen weer achter Europa gaan staan.”

Dit soort tautologische redeneringen doen mij denken aan ‘als het regent, dan worden de straten nat‘. Maar als je er zelf niet in gelooft, wie doet het dan wel, zal de premier bij zichzelf gedacht hebben. Ook Rutte heeft het consequent over ‘Europa’ waar hij EU  bedoelt. In het interview kenschetste hij Brussel als ‘een regelneef’ in plaats van als een ‘banenmachine’, die zich minder moet bemoeien met zaken die ook, of zelfs beter, op nationaal niveau afgehandeld kunnen worden. En hij sprak zijn vertrouwen uit dat ‘Europa’ weer (?) gezien kan worden als de ‘superunie’ waar ‘we’ trots op kunnen zijn. Hoezo ‘weer’? En wie bedoelt Rutte met ‘we’? De meerderheid van het Nederlandse volk heeft het helemaal gehad met deze Schuldenunie. Onze premier doet ons land in de uitverkoop zonder dat hij er wat voor terug krijgt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, landverraad, VVD. Bookmark de permalink .

23 reacties op Rutte hoopt op economisch wonder

 1. Tistochwat zegt:

  Ik word al kwaad bij het lezen van de kop.
  Wat een eikel is die vent -nou ja ‘vent’?- toch.

  Like

 2. jans zegt:

  Als hij in geloof van Jesus zit zou zeggen geloofde ik hem, maar volgens mij is Rutte knettergek. Blablabla. Rutte man, je had al die jaren de EU kunnen verbeteren, maar je hebt niets gezegd en niets gedaan. Met jouw beleid wil je ons leeg zuigen en ons uitleveren aan de EU leiders.

  Like

 3. meneertje zegt:

  In de katholieke kerk gebeuren wonderen.
  Men wil twee pausen heilig verklaren, maar daarvoor zijn volgens de spelregels een paar wonderen nodig.
  En hup!, daar gebeuren ze al. Door de katholieke god op bestelling geleverd. Groot feest, want de pausen kunnen nu heilig worden verklaard.

  En verder gebeuren er ook in sprookjesland wonderen.
  Ik zie in gedachten kabouter Rutte op zijn paddenstoel zitten en met zijn toverstafje zwaaien.
  Ik ben echter bang dat deze kabouter geen wonderen kan veroorzaken.

  Tja, dan zie ik toch geen mogelijkheden voor Rutte. Of hij zou moeten proberen paus te worden. Als dat lukt kan hij ook wonderen op bestelling krijgen.

  Like

 4. Jean zegt:

  Dat ventje rechts, E.T. voor de kenners, is voor geen haar te vertrouwen, die gluiperd is puur bezig met persoonlijk gewin, zijn hele familie doet aan dergelijke smerige praktijken.
  In Vlaanderen zal die vanRAMPay clan een flinke opdoffer krijgen, hoe sneller we die schijnheilige vuiligheid kwijt zijn hoe beter, als we dan toch bezig zijn met opruimen laten we dan maar dat hele EU gedoe opruimen want het brengt ons Europeanen alleen maar ellende en miserie overgoten met een stinkende gewelddadige barbaarse saus die niet te vreten is.

  Like

 5. baksteen zegt:

  Wirtschaftswunder? daar heb je eerst wel een oorlog voor nodig om de financiele boel te resetten.
  Dat daar hard aan gewerkt wordt kunnen we dagelijks horen en lezen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is zéker zo: Het Duitse Wirtschafswunder kwam ook niet uit de lucht vallen.
   Om precies te zijn: Na WOI hadden de geallieerden precies het tegenovergestelde gedaan: Het verslagen Duitsland uitgeplunderd.
   Maar ze moesten tot de conclusie komen, dat die tactiek alleen maar een nieuwe oorlog tengevolge had gehad, dus….al doende leert men.
   Mede met het geld van de Amerikanen kon het Wirtschaftswunder bewerkstelligd worden, kun je wel stellen.
   Zou die Rutte soms willens en wetens op een (burger)oorlog aansturen?

   Like

   • BertG. zegt:

    En het is jouw ook bekend waar die Wirtschaftswunder is terecht gekomen?
    Bij bernie en zo?
    http://herstelderepubliek.wordpress.com/ Zoek hier verder.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 16.19. uur. Hij stuurt aan op OORLOG, CHAOS en ARMOEDE, want dat is de opdracht, die deze RODE LAFAARD MARX RUTTE heeft gekregen van de communistenkliek in Brussel, de Bilderbergers- waaronder de familie van Oranje- en de lakeien van de NWO! Zo loopt dat Theresa. Wat een gore leugenaar is die Rutte!

    Like

 6. bigljohn zegt:

  En aan wie hebben we die Rutte c.s te danken ? Aan die maffe kiezer die zich geen moeite getroost om echte achtergrondinformatie te vergaren, en liever stom blijft. Wat vadertje Staat voorschotelt, en wat de MSM zegt, ja zo zal het wel goed zijn denkt de kiezer dan. Zoals Geert Wilders al verklaarde; Een rechtse politieke aardverschuiving komt er voorlopig niet, want het zal elk jaar alleen maar met beetjes de goede richting opgaan. En dan zeg ik erbij; Als Europa al tegen die tijd al niet zo rot geworden is als een mispel, en veranderingen geen zin meer zullen hebben. Met dank aan voornoemde kiezer. Maar niet heus !

  Like

 7. En zo’n naïeve sprookjesgelover regeert dit land!!!

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Ik hoop dat het ons zal lukken deze Kabinet naar huis te sturen.

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Rutte ziet momenteel alles door een roze bril!

  Like

 10. Jade zegt:

  En dat wonder gaat komen binnenkort na de verkiezingen.
  De banken zullen worden gered. “Hoera, lang leve de euro…”
  Wij zullen verwonderd en apathisch toezien dat er 12000 euro
  van ieder z`n spaarrekening afgeschreven gaat worden.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Spaarders-in-EU-worden-na-verkiezingen-gedwongen-eurozone-te-redden

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jade: 20.43, uur, op 20/5. Bij de kloten van Herodes, is dat waar, Jade. Het is om te janken, en niemand trekt met pek en veren op naar het Binnenhof. De slappe Nederlandse mentaliteit brengt ons naar de afgrond. Dat is zo zeker, als 2 keer 2 4 is.

   Like

 11. Avidia zegt:

  Ik kan geen lelijker mens bedenken dat dat aardmannetje naast Rutte, en dan die zelfverheerlijking, alsof hij God is. En dan die stomme Rutte er naast, voelt zich een hele vent, nou ze zullen zich beide doodschrikken als straks de uitkomsten voor de EUclub voorbij komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s