ZwedenDemocraten als patriottisch alternatief uit Stockholm

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Scandinavië hebben zich al lang EU-kritische krachten geformeerd. Vanuit Stockholm doet de partij “Sverigedemokraterna” (ZwedenDemocraten) mee aan de Europese verkiezingen op 25 mei 2014. In de gelederen van de ZwedenDemocraten hebben zich de patriottische krachten georganiseerd en komen op tegen EU-centralisme, de betutteling vanuit Brussel, de euro, de massa-immigratie en de radicale islam. Sinds de ZwedenDemocraten in 2010 met 5,7% van de stemmen in het parlement in Stockholm zitten, zijn ze de doorn in het oog van het Zweedse politieke systeem.

Het tot dan toe door sociaaldemocraten, conservatieven, liberalen en de boeren Centrumpartij gedomineerde Zweden heeft met de ZwedenDemocraten een echt alternatief gekregen.

ZwedenDemocraten kunnen op 2 zetels in Brussel rekenen   

Op dit moment liggen de ZwedenDemocraten tussen de 4 en 6% en kunnen rekenen op twee zetels in Brussel. Ze zullen naar het zich laat aanzien samen met de vertegenwoordigers van andere patriottische partijen, zoals de FPÖ, het Front National, het Vlaams Belang en de PVV een sterke fractie in het Europees Parlement vormen.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Europees Parlement, EUSSR, Zweden. Bookmark de permalink .

24 reacties op ZwedenDemocraten als patriottisch alternatief uit Stockholm

 1. VarAway zegt:

  Goed nieuws natuurlijk, maar WAAR blijven de Ware Finnen? Zij waren de enige pientere jongens welke een cash garantie stelling bedongen bij de Griekse sjacheraars en tot op het beenmerg
  corrupte Grieken, toen de miljarden werden overgemaakt van Jan Keeze ( we gaan er nog aan
  VERDIENEN ) aan de Grieken….Ik hoor ook weinig meer van Marx Ruttos “geen cent meer naar
  de Grieken” en zijn belofte van 1000 euro VOOR de T.K. verkiezingen….

  Like

 2. bobzelf zegt:

  tegengas, tegengas,

  MEER , MEER, MEER, MEER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Het heeft 10 jaar geduurd ,10/12 jaar ben ik uitgelachen en stierf HET van de “”MINNETJES “”

  Jammer dat alles wat na 1945 , in 10 jaar EU ,naar DE KLOTEN IS GEHOLPEN , MAAR

  OVER 2 DAGEN , KOMT DAN EINDELIJK ” HET EUROPESE TEGENGAS “”

  DUS ga nu eindelijk allemaal weer “EENS ZELF DENKEN ”

  UIT DIT ZOOITJE, EN WE NEMEN ZELF ONS MOOIE NEDERLAND TERUG !!!!!!!!!!!!!

  GR. BOB

  Like

  • meneertje zegt:

   Ik vrees dat die twee zetels voor de Zweedse anti-moslims voor te weinig tegengas zorgen.
   Zweden blijft vermoedelijk verloren; het wordt vrij zeker het eerste Europese islamland.

   Tenzij er heel spoedig een echte volksopstand in Zeden komt.
   Die zou kunnen slagen, omdat volgens de beschikbare gegevens de anti-moslims onder de Zweedse bevolking een ruime meerderheid vormen.
   Tot dusverre durft die meerderheid echter niets te ondernemen tegen de verderfelijke landverraderskliek die in dit eens zo beschaafde land de dienst uitmaakt.

   Like

   • bobzelf zegt:

    HELAAS , BESTE MENEERTJE

    DAT ZIJN ER 2 MEER DAN VROEGER !!!

    dus 2 meer tegengas ,

    we zijn met NIgel en pakweg 30 zetels begonnen !!!

    EN NATUURLIJK KRIJGEN WE DE 22E GEEN 400 ZETELS ,

    MAAR ER ZIJN MENSEN die “”””ZELF ZIJN GAAN DENKEN “””” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DUS POSITIEF , POSITIEF NIEUWS !!!!!!!!!!!!!!!!!

    dus , WIE HET KLEINE NIET EERT , !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like

   • bobzelf zegt:

    Natuurlijk zou ik ook liever morgen een bom gooien op Den=haag en brussel !!!

    maar dat komt nog wel !!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    En dat is het ‘m nou juist, meneertje: Als die meerderheid niets durft te ondernemen tegen die kliek, waarom zou ze dan nu wèl een volksopstand ontketenen?
    De Zweden kúnnen dit helemaal niet: Hele generaties daar zijn middels een staatsopvoeding in de dagopvang -want dat is ze ook met de paplepel ingegeven: dat het normaal is dat je ouders de hele week werken en dat jij dan naar school en naar de opvang gaat- geïndoctrineerd met het idee, dat je iedereen maar in je land moet toelaten en voor alles ‘begrip’ moet hebben, al hebben ze het niet voor jou. Ja, goed, de zaken zijn nu zó uit de hand gelopen, dat een aantal autochtonen het inderdaad niet meer pikt en zich zelfs de Sverige Demokraterna heeft gevormd. Natúúrlijk willen ze wel iets aanpakken; het zou eerder onwezenlijk zijn als ze dat nu nóg niet wilden, maar of ze ook weten, hoe ze het móeten aanpakken………
    Een tijdje geleden werd er hier een video vertoond over de Zweden Democraten. Bijna iedereen hier vond het alleen al geweldig positief, dat ze nu van zich lieten hóren, maar ik schrok me eerlijk gezegd rót van de zwakke, flegmatische uitstraling van de kopstukken. Misschien niet zozeer voor Zweden, maar wèl in Europees verband: Die mensen hààlden het qua overtuigingskracht gewoon niet bij een Wilders, een Marine Le Pen, een Dewinter of, nou vooruit, een Nigel Farage (hoewel ik in dit verband nog steeds liever Paul Weston noem.) Het verdient respect dat ze het initiatief genomen hebben, maar ik heb er een hard hoofd in dat ze het naar behoren kunnen volbrengen.
    En die volksopstand, waarU het over heeft…….Ik zie het gewoon niet gebeuren: Bij het zien van die video zonk me, om het ronduit te bekennen, de moed in de schoenen……

    Like

   • meneertje zegt:

    Beste bobzelf,

    Het is prettig, wat zeg ik: bijzonder te waarderen, dat er ook nog optimisten op dit log reageren. Zelf behoor ik (jammer genoeg?) niet meer tot die categorie.

    Wel denk ik dat de E.U. binnen niet al te lange tijd uit elkaar ploft, maar dat zal niet door deze verkiezing gebeuren, doch door volkopstanden in de lidstaten..
    Al moet ik toegeven dat een voor de anti’s (voor ons dus) gunstige uitslag een beetje zou kunnen helpen.

    Like

   • meneertje zegt:

    @Theresa Geissler,
    Ja, ik ken uw standpunt over de Zweden en ik vrees dat u helemaal gelijk hebt.

    Belangrijker nog voor ons is de vraag of de Nederlanders ooit wel de moed zullen hebben om massaal de straat op te gaan.
    Ik vrees (alweer!) dat wij niet flinker zullen zijn dan de Zweden.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @meneertje, 17.44u. Ja en nee, meneertje.
    Het feit alleen al, dat de situatie hier momenteel toch nog bijlange na niet zo ver is als in Zweden doet mij goede hoop houden dat het hier toch nog weer anders zal gaan en dat de Nederlanders, als het er op aan komt…..nou, misschien niet opvallend gauw en massaal de straat op zullen gaan, maar wel voor hun vrijheid zullen weten te vechten.
    En daarin sta ik niet alleen:
    Heeft U de ‘toekomstinterviews 2035′(1, 11, en 15 Mei jl. van onze columnist Erik60 al gelezen? Fictie, uiteraard, maar ik vind het helemaal niet zo ongeloofwaardig: Hij beschrijft er in,, hoe, waar andere Europese landen de handdoek in de ring hebben gegooid en de sharia geaccepteerd,juist het Nederlandse volk dit weigert en de strijd blijft aangaan tot het bittere einde. Gemakkelijk is het niet, het kàn nog verloren worden, maar de persvrijheid is tot dusverre NIET verloren gegaan en voormalige linkse politici móeten wel toegeven, dat ze destijds fout zaten. Allemaal omdat het volk dít uiteindelijk NIET wou.
    En gezien het feit dat de vrijheid van meningsuiting hier nog steeds de sterkste van Europa is, vind ik dat helemaal niet zó fantastisch.
    Enfin, misschien heeft U ze wel gelezen, intussen.

    Like

   • meneertje zegt:

    @Theresa Geissler; 18:59
    Ja, ik heb die toekomstverhalen van Erik60 gelezen. Ik vond ze heel interessant.
    In hoeverre die een toekomstige waarheid bevatten, is nu uiteraard moeilijk te zeggen.
    Het grondidee, een blijvend min of meer ondergronds verzet tegen de islam, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitsers, is inderdaad denkbaar.

    Dat verzet kreeg volgens mij pas echt kracht vanaf de zomer 1943 (ik was toen 13 jaar), toen de Duitsers massaal nieuwe groepen gingen interneren.
    De verzetslieden moesten het eerst ook nog leren. In het begin werden er veel fouten gemaakt (vooral te weinig begrip voor de noodzakelijke geheimhouding).

    Daarover is veel in de literatuur te vinden. Ik vraag mij af of toekomstige verzetsstrijders er veel uit kunnen leren, zodat zij niet zelf alles weer opnieuw moeten ontdekken.
    Ik vermoed van wel.

    Ik fantaseer soms dat er nu al groepen in oprichting zijn. Als ik veel jonger was dan ik ben, zou ik lid van zo’n groep worden, ook al ben ik bepaald niet in de wieg gelegd voor held.
    Maar je moet soms dingen doen die je eigenlijk niet durft te doen, alleen maar omdat je jezelf geen lafaard wilt vinden.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @meneertje, 20 Mei, 20.57u: Een min of meer ondergronds verzet tegen de Islam? Niks hoor, meneertje!
    Dat is juist de strekking van het feuilleton niet!
    Burgeroorlog! Met open vizier! De Islam WIL in dit verhaal natuurlijk graag de baas zijn, zoals haar dat in zoveel andere Europese landen gelukt is, maar het Nederlandse volk laat dat niet toe!
    Het IS moeilijk, en ze ràken langzamerhand opgebrand, maar ze geven vooralsnog NIET toe en de moslims zijn nog NIET de baas.
    Die journalist, waar het over gaat, vertegenwoordigt ook gewoon de officiële pers, die intussen overtuigd is, dat er grove fouten zijn gemaakt -door Links. Erg laat om daar achter te komen, maar ondergronds? Illegaal? Niks! NOG NIET! Dààr gaat het om!
    IK vind het een goede vondst, deze wending.

    Like

 3. Jelle R zegt:

  Is het Vlaams Belang de enige islam en EU kritische partij die in een cordon sanitair is geplaatst? Ik zou denken dat in de Zweedse dictatuur dit ook al wel is geopperd om de ZwedenDemokraten in zo’n hoekje te plaatsen.

  Like

 4. Vederso zegt:

  4-6 % vind ik een erg lage schatting. Ik hoop en verwacht op meer.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Ik hoop dat ook zij aan het winnende hand is.

  Like

 6. meneertje zegt:

  Het lijkt, bedenk ik achteraf, mogelijk inconsequent dat ik wel volksopstanden in Europa voorzie tegen de E.U., maar niet zo licht tegen de islamisering.

  Mijn verklaring is dat de E.U. de mensen rechtstreeks raakt in hun levensomstandigheden (armoe, honger; zie Griekenland, maar ook al Italië), terwijl de islamisering sluipenderwijs te werk gaat; de mensen merken die pas goed als het al te laat is om nog in opstand te komen.

  Like

  • tjonge zegt:

   het is nooit te laat om in opstand te komen beste meneertje…

   Like

  • bobzelf zegt:

   beste Meneertje ,
   zonder hoop is er sowieso geen toekomst !

   Ik ben vanaf dag 1 over dat gelul over een EU en we moesten de euro !!
   AL TEGEN GEWEEST !
   ALLE MAFKEZEN EN ZAKKENVULLERS ZATEN DIRECT IN HET COMPLOT !!
   HET LICHT GING UIT, EN WAT MOESTEN WE NOU ALS SUPER KLEIN LANDJE
   ZONDER DE EU ?
   EN MAAR ROEPEN , HERVORMEN, HERVORMEN , WAT IN DE VOLKSMOND GEWOON HEET , ALLES MOET NAAR DE KLOTEN , U DE BURGER KUNT DE TYPHUS KRIJGEN .
   alleswat onze ouders en wijzelf hebben opgebouwd na 1945 is in 10/12 jaar naar de kloten geholpen !!
   ALS WIJ , DE MALLOTEN ONZE ZAKKEN MAAR KUNNEN VULLEN !

   EN HELEMAAL NIKS ANDERS !!

   FIGUREN ALS WIENTJES ,DEZE MENSEN ZIJN HET DOODSCHOPPEN NOG NIET WAARD !

   MAAR MET LIEFDE ZAL IK MEEHELPEN OM AL DEZE KLOOTZAKKEN DIE ZELFS EEN EED HEBBEN AFGELEGD , TEGEN DE MUUR ZETTEN ALS IK DE KANS KRIJG !!

   IN MIJN KENNISSEN KRING IS ER NIEMAND MEER DIE NOG VVD STEMT , EN GELUKKIG HEFT DE P.v.d Armoede zichzelf op !!

   iK HEB MIJN HELE WERKZAME LEVEN IN DE HANDEL GEZETEN EN VOOR ALLE GROTE BEDRIJVEN TER WERELD GEWERKT !

   PHILIPS , NOKIA/FINLUX / HITACHI / SONY/ AIWA EN NIET TEVERGETEN HET GROOTSTE CONCERN TER WERELD MITSUBISHI !!
   EN NU ZAL IEMAND MIJ VERTELLEN DAT , GEEN GELD WISSELEN EN OPEN GRENZEN GOED IS VOOR DE ECONOMIE !
   DAT IS GELUL EN GEZEVER VOOR DE KAT ZIJN VIOOL !

   ALSOF NEDERLAND GEEN HANDEL DEED VROEGER MET DE E.E.G.,
   WE ZIJN DAARDOOR EEN ZEER WELVAREND LAND GEWORDEN !

   MAAR DOOR DE KLOOTZAKKEN DIE ZELF NOG NOOIT HUN “”VRETEN ” MET GEWOON WERKEN HEBBEN VERDIEND , NOG GEEN DAG IN HUN LEVEN
   DE BETERWETERS , IS NEDERLAND NU EEN GEKKENHUIS GEWORDEN !!

   ALSOF WE DE HAVEN VAN ROTTERDAM DICHTDOEN ??
   en SCHIPHOL VERHUIZEN WE NAAR ITALIE ??
   ER GAAT GRAS GROEIEN OP DE ROTTERDAMSE KADES ?
   WELKE NOG NOOIT 1 DAG GEWERKT HEBBENDE HERSENLOZE DROPLUL KAN ZO IETS VERZINNEN ??

   HOE MOETEN DE SPULLEN DAN EUROPA IN , VIA DE HAVENS IN ZWITSERLAND ??? OFZO , WE ZIJN AL EEUWEN EEN DOORVOERLAND !!

   DONDERSTRAAL TOCH EFFE OP !!

   EN DAN GAAN ZE HET VIA ANTWERPEN DOEN ALS WE UITTREDEN ?
   DUS WE KRIJGEN EEN BOYCOT , NOU DAN BAGGEREN WE TOCH GEWOON DE AANVOER VIA ZEELAND NIET MEER UIT , 3 MAANDEN LATER KAN JE ALLEEN NOG MET EEN KANO NAAR ANTWERPEN !!

   BANGMAKERIJ , BANGMAKERIJ , WANT ZE ZIEN HUN GOUDMIJN AANGEVALLEN WORDEN !!

   VRAAG NU MAAR EVEN , WAT HEEFT DE EURO ONS GEBRACHT ??

   GEEN GELD MEER WISSELEN , JEZUS JA HOOR DAT IS HET PROBLEEM !

   NOU TOEN WE NOG WEL GELD WISSELDEN , DAN HAD U NU VOOR EEN “” HABBEKRATS ” OP VAKANTIE NAAR SPANJE, PORTUGAL , GREECE , EN SPANJE GEKUND !!

   ZAL ALS ECHTE ROTTERDAMMERT HET EFFE DUIDELIJK MAKEN !!

   WEET U WAT ER GEBEURD IS , ZAL HET SIMPEL HOUDEN ,

   EEN GROTE ZAK FRIET OP DE MARKT IN ROTTERDAM KOST EURO 4,10

   oftewel ; IN KEIHARDE NEDERLANDSE ECHTE GULDENS DUS DFL. 9.00

   VOOR 1,5 AARDAPPELS EN 2 SCHEUTEN MAYONAISE !!

   DAT WAS DFL 2.25 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( DO I HAVE TO SAY MORE ?

   ALLEEN IS UW / ONS SALARIS GEDEELD DOOR 2.2.0371 DOOR

   GERRIT IK STEEL ALS DE RAVEN , MAAR IN NEDERLAND IS HET ZO

   DAT DE LANDVERRADERS ELKAAR DEKKEN , WANT DEZE KLOOTZAK

   ZIT NU OP DE TROON , BIJ EEN DOOR U EN MIJ GEREDDE BANK , VAN UW EN MIJN CENTEN VOOR EURO 710.000 PLUS BONUSSEN PER JAAR !

   IK ZOU ZEGGEN ZE ZIJN VOOR MINDER OPGEHANGEN !

   DUS GAAT ALLEMAAL STEMMEN EN MAAK VAN DIE 30 ZETELS TEGENGAS ,ER 100 , 150 , 200 , 250 ????????????????

   ALLES IS GOED , PERFECT ZOU BETER ZIJN !!

   MAAR VANAF DAG 1 WAREN ER EEN PAAR IDIOTEN WAARONDER BOBZELF
   DIE ZIJN GAAN STOKEN , EN JAREN BLIJVEN STOKEN , BOBZELF IS VAN IEDERE SITE AFGEGOOID !!

   WAAROM ??

   OMDAT IK WEET WAAR IK OVER PRAAT EN GELIJK HEB , MET U ALLEN TROUWENS !!!!

   EN WAAROM , HEB IK DAT BORD VOOR MIJN KOP , NOU ECHT NIET VOOR MEZELF , WANT IK HEB IN GOED ROTTERDAMS , JAREN ,
   MIJN BALLEN ERAF GEDRAAID , MAAR VOOR 1 DING , SLECHTS 1 DING

   EEN TOEKOMST VOOR MIJN ZOON , UW KINDEREN EN KLEINKINDEREN , DAAROM ZAL IK NOOIT OPGEVEN !!!!!

   we gaan ervoor , en GEVEN NOOIT OP , NOOIT !!

   ik kan nog 371 pagina’s volgooien , maar u allen bregreep het al ,

   LOVE YOU, DUS ALLE GESTOORDE DOORKNOKKENDE MAFKEZEN OP DEZE SITE !!!

   gr. bob

   Like

 7. Tempelier. zegt:

  Juist Bobzelf, daarom donderdag PVV, en later op de dag demonstreren in Budel tegen dat asielcentrum/kazerne. We zullen doorgaan.

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  We zouden, om te beginnen de handel met de islam mensen boycotten, niet meer naar de Turkse winkel of slager en de diverse supermarkten, dat is tenminste iets wat we in eigen hand hebben; waar we ons geld uitgeven!

  Like

  • BertG. zegt:

   In een dergelijke winkel zal je mij toch al nooit aantreffen.
   Alles wat daar mee te maken had, dat boycotten ik al voordat iemand daar nog over nagedacht had.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s