13 christenen in de Centraal-Afrikaanse Republiek levend verbrand

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

De autoriteiten van de Centraal-Afrikaanse Republiek berichten van nieuwe gruweldaden. Seleka-rebellen en strijders van de volksgroep van de Peul hebben 13 mensen levend in brand gestoken. Gewapende mannen maakten afgelopen zaterdag in het dorp Dissikou in de regio Kaga Bandoro jacht op de inwoners. Er werden minstens 13 mensen in een huis opgesloten, dat daarna in brand werd gestoken.

´s Avonds werd bekend dat er in het burgeroorlogland een Franse journaliste werd vermoord. Zoals de Franse minister-president François Hollande tijdens een bezoek aan Georgië meedeelde, vonden soldaten van de Franse interventietroepen Sangaris het lichaam van de journaliste Camille Lepage in de regio Bouar in het westen van het land. Er wordt alles aan gedaan om de omstandigheden rondom deze “moord” op te lossen, stond er in een verklaring van de staatschef.

De journaliste was voor een reportage in het land onderweg. De Centraal-Afrikaanse Republiek bevindt zich in een spiraal van geweld tussen islamitische en christelijke milities. In het conflict werden al meerdere duizenden mensen gedood, bijna een miljoen mensen bevinden zich op de vlucht. Het overwegend islamitische rebellenbondgenootschap Seleka had in maart 2013 staatschef François Bozizé ten val gebracht. Zijn opvolger Michel Djotodia, die inmiddels door de overgangspresidente Catherine Samba Panza werd afgelost, ontbond Seleka weliswaar officieel, maar de milities zijn nog steeds actief. Tot nu toe bevinden zich ongeveer 6000 soldaten van de Afrikaanse Unie en ongeveer 2000 Franse soldaten in de Centraal-Afrikaanse Republiek om een einde te maken aan het geweld. Een overbruggingsmissie van de EU zal 800 militairen omvatten. Vanaf midden september dient er dan een bijna 12.000 man sterke troep blauwhelmen van de VN naar het land gestuurd te worden.

Bron:
http://koptisch.wordpress.com

Bron oorspronkelijk artikel:
www.n24.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, Moslims. Bookmark de permalink .

15 reacties op 13 christenen in de Centraal-Afrikaanse Republiek levend verbrand

 1. roger catrysse zegt:

  0Dat is toch het grote bewijs dat de Islam de godsdienst van de vrede is

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  Het houd niet op.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Gru-we-lijk!!! Ik hoop dat het de linkse kerk en ál die mensen die beweren dat dit niets met de islam te maken heeft, nu eindelijk eens de ogen opent. Waarom zien we dit duivelse gedrag bijvoorbeeld niet bij Hindoes, Boedhisten, Christenen, Joden, etc.? Kunnen bovengenoemde mensen mij hier nu eens een antwoord op geven? Altijd en eeuwig is dit soort gruweldaden het werk van de islam-aanhangers, en o wee als we daar iets van durven te zeggen, dan zijn we racisten.
  Waar moet het heen met deze verrotte wereld? We leven in de eindtijd, daarvan ben ik overtuigd. Het kwaad wordt met de dag erger en ernstiger.
  Moord en doodslag, verkrachtingen, mishandelingen, misbruik van vrouwen en kinderen, liegen en bedriegen, discriminatie van de eigen bevolking, en ga zo maar door!

  Ik vrees dat onze kinderen en kleinkinderen een verschrikkelijke toekomst tegemoet gaan!

  Like

  • Driek zegt:

   Cathja zegt:Waarom zien we dit duivelse gedrag bijvoorbeeld niet bij Hindoes, Boedhisten, Christenen, Joden, etc.? Kunnen bovengenoemde mensen mij hier nu eens een antwoord op geven?

   Beste Cathja, Wanneer u zich verdiept in de boeken van genoemde religies dan zult u het antwoord vinden. Deze religies prediken eerbied voor het leven en naastenliefde. De christenen hebben er weliswaar eeuwenlang niet veel van terecht gebracht, van die naastenliefde en gij zult niet doden, maar goed, het is nu redelijk op orde, en nu zijn ze zelf het slachtoffer.

   Like

 4. Tempelier. zegt:

  Nu is het wachten op Amnesty , dat ze met een verklaring komen over etnische zuivering van Christenen in Car door moslims.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tempelier: 15.23. uur. Amnesty international, en opkomen voor Christenen, boedhisten, atheïsten, whoehahahahaha! Dan kunt U wachten tot Pasen en Pinksteren op een dag vallen. O ja, van de INSTITUTEN der KERKEN, deze LAFAARDS, ook GEEN WOORD VAN AFKEURING. en de christelijke partijen…..DOODSE STILTE. Maar als ook maar 1 HAATJURK, wat mankeert, gaan dezen als eerste LOS!!

   Like

   • Tempelier. zegt:

    Juist Tom , het was ook sarcastisch bedoeld, al deze organisaties zijn selectief verontwaardigd, en ja de Unie, betaald hun baantje dus moet je ook het gedachtengoed van de Unie uitdragen. Dus het heeft niets te maken met mensenrechten !

    Like

  • Charles Martel zegt:

   En het ^parlement^ van de Raad van Europa (maar die hebben het te druk met het racisme in Nederland).

   Like

 5. Duinsnip zegt:

  Wanneer gaat Wilders iedere dag de misdaden van de Islamaanhangers in het openbaar voorlezen? En eisen dat er een scheiding komt tussen kerk en staat in alle moslimlanden?

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Het gaat hier ook komen het islamiseren. Slappe Rutte verkondigt nu al dat de affaire met boevenstaat Saudi Arabië ons veel banen gaat kosten.
  Ik heb al eens eerder geopperd dat ze met het zelfde gemak gaan zeggen Nederland NU islamiseren of je krijgt werkorders 0,0 werkorders meer van ons.
  Dus mensen je zegt het maar.

  Like

  • Cathja zegt:

   Beste Theodoor, de werkeloosheid in ons land, die nu torenhoog is, komt niet doordat orders uit S.A. niet doorgaan vanwege die sticker, maar zijn een direct gevolg van het landelijke (dus overheids-) beleid, en aangewakkerd door allerlei regels vanuit Brussel. Het is heel gemakkelijk om met het vingertje naar de PVV -en dus naar Geert Wilders- te wijzen, terwijl het lang geleden al hartstikke fout ging. De overheid moet de hand in eigen boezem steken, en eens stoppen met het beroven van zijn burgers! En Brussel is de veroorzaker van de ellende (gedeeltelijke handelsboycot) met Rusland, maar daarover hoor je nu niemand. Nee, vlak voor de verkiezingen konden ze beter scoren (dachten ze) met het zwart maken van Wilders/PVV. Als ze tijd en aandacht aan Poetin zouden geven, zou de aandacht voor de PVV in het gedrang komen, want met het zwart maken van Wilders dachten ze dus meer voordeel binnen te slepen.
   Brussel/de EU is de grote schuldige, op velerlei gebied. De euro doet ons allen de das om. Daarvan is Wilders niet de schuld. want hij wijst ons op allerlei naderend onheil.
   En een waarschuwend geluid, daar houden de ongekozenen in Brussel niet van.

   Like

 7. lucky bee zegt:

  In de vroeger collonien van Frankrijk heerst voor al de Rooms Katholieke geloof.Herkent de heer ze niet als leden van zijn kudde?Dat hij dit zo maar liet gebeuren?

  Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  En zolang blauwhelmen geen vrijbrief krijgen om dat tuig uit te moorden,zolang zal het niet helpen.Zinvoller is het,denk ik,om al die brandhaarden zichzelf te laten vernietigen en onze mensen terug te trekken.Klinkt misschien hard,maar dit is onbegonnen werk.Alle grenzen dicht en ALLE moslims eruit;fuck de EU!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s