Hamas: De strijd tegen Israël wordt voortgezet

Screenshot_5

Een strijder van de Al-Kassam-brigades, de militaire arm van Hamas, in Rafah in de zuidelijke Gazastrook

(Vertaling: E.J. Bron)

De kloof tussen de radicaalislamitische Hamas en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie van de Palestijnse president Mahmoud Abbas is bijna dichtgegooid. Dat verklaarde de leider van de Hamas-terreurbeweging, Khaled Mashal, in een toespraak in het sjeikdom Qatar. Tegelijkertijd zwoer hij dat het verzet tegen Israël wordt voortgezet. Mashal benadrukte dat Hamas offers heeft gebracht om de verzoening met de Palestijnen van Abbas mogelijk te maken.

De radicale islamieten van Hamas en de veeleer seculier georiënteerde Fatah-partij van Abbas hadden onlangs hun verzoening bekendgemaakt. Hamas regeert de Gazastrook, Fatah heeft het voor het zeggen op de zogenaamde “Westbank” (Judea en Samaria). De beide partijen streven nu naar een eenheidsregering.

In de VS werd de samenwerking van Abbas met de terreurbeweging heftig bekritiseerd. De Europese Unie en de Verenigde Naties echter begroetten de verzoening tussen de al tientallen jaren vijandig tegenover elkaar staande Palestijnse kampen. Ze eisten dat Hamas nu eindelijk het bestaansrecht van Israël erkent – een wens, die Mashal nu naar het rijk der fabelen verwees.

Op dit moment bevinden zich blijkbaar vooraanstaande vertegenwoordigers van Hamas en Fatah in Doha, de hoofdstad van Qatar, om te onderhandelen over de details van hun toekomstige samenwerking.

Israël beschouwt Hamas als terreurorganisatie en maakt haar verantwoordelijk voor de meer dan 100 raketten die dit jaar al vanuit de Gazastrook op Israël werden afgevuurd. De regering in Jeruzalem is van mening dat de verenigingspogingen van Abbas met de radicale islamieten laat zien dat de Palestijnse president niet serieus geïnteresseerd is in een voortzetting van de vredesgesprekken met Israël.

Wat de Israëli´s kunnen verwachten van een eenheidsregering van Hamas en Fatah, heeft Khaled Mashal nu duidelijk geformuleerd in Doha: “De verzoening betekent niet dat het verzet tegen de binnendringers wordt gestaakt. Het verzet wordt voortgezet zolang de bezetting bestaat.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, EUSSR, Fatah, Hamas, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hamas: De strijd tegen Israël wordt voortgezet

 1. Tempelier. zegt:

  Je zou ze toch gewoon van de kaart willen vegen, onuitstaanbaar volk.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  “Verzet tegen de binnendringers” ??
  Hamas heeft wel lef. Wat een geschiedvervalsing!
  De Gazastrook wordt voor een aanzienlijk deel bewoond door arabieren die van elders zijn gekomen. Wie zijn dan de binnendringers?
  De Israëli bewonen hun land met uitdrukkelijke goedkeuring van de internationale gemeenschap neergelegd in een verdrag.
  Dat kan HAMAS niet zeggen.
  Afgezien daarvan heeft Israël nog nooit gedreigd om Gaza of HAMAS te vernietigen. HAMAS heeft herhaaldelijk gedreigd om Israel te vernietigen en alle Joden te doden, resp. de zee in te drijven.
  De uitlatingen van de leiders van HAMAS aan het adres van Israël zijn een regelrechte oorlogsverklaring. Elke actie van de Israëli m.b.t. de Gazastrook en HAMAS is per definitie een daad van VERDEDIGING.
  Israël moet ophouden om de Palestijnen de andere wang toe te keren nadat van weerszijde de Palestijnen de eerste wang al beurs geslagen hebben. Stop met dat kat en muisspel en flikker zowel de Palestijnen van de westbank (Fatah) als de bewoners van Gaza (HAMAS) van het gebied dat rechtens aan Israël toebehoort. Schuif ze over de grens met Jordanië. Ze kunnen zich daarover niet beklagen want ze gedragen zich ernaar.
  Een groot deel van het grondgebied van Jordanië behoort tot het gebied dat historisch en verdragsrechtelijk aan de Joden toebehoort. Gebruik dat dan om de islamitische moordenaarsbendes van Fatah en HAMAS daar te dumpen. De vervolgens vrijkomende gebieden (Westbank en Gaza) kan Israël goed gebruiken om de nog steeds door immigratie sterk groeiende eigen bevolking te huisvesten.
  In plaats van steeds maar onterechte kritiek te uiten op Israël zou de Westerse Gemeenschap er goed aan doen Israël te steunen en te helpen om van haar vijandige buren verlost te worden.

  Like

  • Cathja zegt:

   M.A.L.Sion, ik ben het helemaal met u eens. Ik vind Israël uiterst verdraagzaam, terwijl zij keer op keer worden aangevallen. Is het niet daadwerkelijk, dan wel via allerlei boycots. Israël is te tolerant tegen intoleranten. Ze zouden inderdaad hun land moeten zuiveren van hen die op hun ondergang uit zijn, en wiens plannen zijn om Israëls grondgebied in te nemen.
   Alleen…, dát zal nooit gebeuren!! Israël heeft door de jaren heen heel veel beproevingen moeten doorstaan, maar niemand zal hen ooit kunnen uitroeien.
   Daar zorgt God Zelf voor.

   Like

 3. jans zegt:

  Tegen Israel zijn zal ze duur komen te staan.

  Like

 4. Jan zegt:

  De strijd wordt ook voortgezet door de Amerikaanse junta:

  @StateDept spox exp. condolences to families of 2 Palestinian teens killed in W Bank; calls for investigation.
  https://twitter.com/RichardBuangan

  Like

 5. Jan zegt:

  Weetje: al het geouwehoer over vrede heeft in totaal 250 miljard dollar gekost.

  The Price of Oslo – 933 Billion Shekels and Counting
  The failed attempt at regional peacemaking known as the Oslo Process has cost the state of Israel over 900 billion shekels – more than $250 billion – since 1993, and the costs keeps rising, according to a study by the Likud party’s Jewish Leadership faction, which is headed by MK Moshe Feiglin (Likud-Beytenu).
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180869#.U3zoJcZNJqM

  Like

 6. fleckie zegt:

  economische uitputting van Israel, door de Arabieren, terwijl die Arabieren zelf, via de UNRWA ‘onderhouden’ worden, ddor ONS dus!

  Like

 7. fleckie zegt:

  UIT NIW 16.5.2014…’ROOFKUNST HET LOO’……….-…..-In de kunstcollecties van paleis Het Loo is vermoedelijk roofkunst ontdekt. Dat maakte het Amsterdamse onderzoeksbureau.’ARTIAZ” bekend in De Telegraaf.Het gaat om 15 delen van een kostbaar porseleinen Meissen-servies dat eigendom zou zijn van de `Joodse familie Gutmann.In 1934 moest Herbert Gutmann onder dwang v.d.nazi’s zijn collectie verkopen.”Pikant is dat de commissie-Ekkart eerder een groot onderzoek naar roofkunst in Nederlandse musea afsloot zonder deze serviesdelen te achterhalen”,vertelde onderzoeker Arthur Brand, die het porcelein traceerde aan de hand van onder meer oude veilingsdocumenten,aan De Telegraaf………..In een reactie laat een woordvoerder van de stichting Paleis Het Loo Nationaal Museum weten dat zij dit ‘zeer serieus nemen en onmiddellijk een herkomstonderzoek zullen instellen’.Ook het Rijksmuseum, het Streekmuseum in Tiel en het Historisch Museum in Deventer blijken een bord uit de gewraakte collectie in bezit te hebben.####
  ################################################################################

  Like

 8. Jan zegt:

  PA moefti: moslims zullen de Joden uitroeien

  Like

 9. Jan zegt:

  Aangezien de PA nu een samenwerkingsgeheel vormt met Hamas en Hamas als terroristische organisatie wordt beschouwd, mag ik dan aannemen dat er geen geld meer gaat van de EU en VS naar deze antisemitische bende? Dit is ook wat The Blaze zich afvraagt.
  http://www.theblaze.com/stories/2014/05/20/hamas-terror-group-to-officially-join-palestinian-authority-so-now-what-happens-to-the-400-million-in-u-s-aid/

  Like

 10. Jan zegt:

  Krankzinnigheid ten top

  ‘Israël dient van de aardbodem gevaagd’, dat is de mening van een volslagen geschifte Joodse sekte, de Samar

  Like

 11. Jan zegt:

  Hamas: Er zal pas vrede zijn als het land etnisch gezuiverd is

  Senior Hamas official Salah Bardawil called peace talks between Israel and the Palestinian Authority (PA) “a disgrace Palestinian political conduct” this week, insisting that the Israeli “invaders” must leave “Palestine” to establish peace.

  Hamas recently “celebrated” Israel’s 66th Independence Day with a genocide-themed video (1).The song in the video was to the tune of the Israeli national anthem, Hatikvah, which means “the hope” in Hebrew.
  Several days later, a Hamas children’s show encouraged children to “shoot all the Jews.”(2) And earlier this week, another Hamas publication threatened Israel’s Jews – and immigrants – with genocide via political cartoon (3)
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180882#.U334bs1vZ3U

  1. http://www.youtube.com/watch?v=GwHhjV3p7BU
  2. http://www.youtube.com/watch?v=57Q8K5TmivM
  3. http://a7.org/Resizer.ashx?save=1&source=album&album=6&image=64879&a=455&b=1500

  Voor de Amerikaanse junta geen probleem:
  White House said ready to work with PA unity government
  http://www.timesofisrael.com/white-house-said-ready-to-work-with-pa-unity-government/

  Daarom zei Kerry dat de ‘regering’ van Obama de meest transparante is die er ooit was. Klopt helemaal, want net als iedere moslim wordt openlijk toegegeven dat zij uit zijn op vernietiging van Israël.
  Kerry: Obama ‘Will Go Down in History’ for ‘Highest Standards of Transparency and Accountability’
  http://www.weeklystandard.com/blogs/kerry-obama-will-go-down-history-highest-standards-transparency-and-accountability_793509.html?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

  Like

 12. Jan zegt:

  Aangezien beide terreurorganisaties een coalitie hebben gesloten heeft Israël besloten fiks in Judea en Samaria te bouwen
  Israel’s response to PA unity gov’t: Building 3,000 new units beyond Green Line
  http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Israel-responds-to-PA-unity-govt-announces-building-of-3000-beyond-Green-Line-355361

  Erekat gaat vervolgens potje janken en naar de rechtbank om dit apartheidsland definitief weg te vagen, nu ‘legaal’

  http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Chief-PLO-negotiator-Were-preparing-legal-action-355377

  Like

 13. Jan zegt:

  Dit is een ‘Like’: Huwelijk tussen Hamas en Fatah op de klippen. Net getrouwd nu al ruzie over geld, ook wel ‘salarissen’ genoemd. Beide terreurorganisaties arresteren elkaars leden.
  http://www.timesofisrael.com/the-fatah-hamas-honeymoon-is-already-over/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s