Het einde van de vrijheid is de overwinning van radicale geweldplegers

Screenshot_16

(Door: Andreas Unterberger – Vertaling: E.J. Bron)

Een groot deel van de gepubliceerde mening kijkt alleen naar de rechts-radicalen en negeert in grote mate de links-radicale en islamitisch-fundamentalistische scene. Van al deze radicale bewegingen gaat echter een bedreiging voor democratie en rechtsstaat uit.

Rondom de Europese verkiezingen wordt in heel Europa op twee sporen opgehitst: enerzijds worden de Europese instellingen door velen zo intensief bewierookt, dat je herinnerd wordt aan de voorstelling van heersershuizen van voor de Eerste Wereldoorlog. Anderzijds wordt er intensief gewaarschuwd voor de gevaren door radicale groeperingen en hun toenemende ondersteuning. Het tweede zal na de verkiezingen intensief doorgaan, terwijl de wierookvaten al snel weer worden ingepakt.

Zijn de waarschuwingen voor deze groeperingen terecht? Ja, absoluut. Denk maar eens aan de gevolgen van de Oktoberrevolutie van 1917, waarna het communisme in Rusland en later in veel landen van Oost-Europa en Oost-Azië miljarden onder zijn heerschappij en in de armoede, miljoenen het graf heeft in gebracht. Denk maar eens aan de nationaalsocialisten, die vanaf 1933 in Duitsland hebben geheerst, die miljoenen industrieel vermoord en een vernietigende oorlog over heel Europa gebracht hebben. Denk maar eens aan de talloze verschillende vormen van autoritaire heerschappij van één partij, die graag worden samengevat onder de naam nationaal-fascisme. Zij waren weliswaar lang zo erg niet als het communisme of nationaalsocialisme. Zij hebben echter eveneens mensen gedood vanuit politieke motieven, liberaal-democratische regeringen bestreden en in hun landen door nationalistisch mercantilisme meestal duurzame stagnatie gebracht.

Daarom is het zonder twijfel juist om de vijanden van de democratie en van de rechtsstaat heel goed in de gaten te houden. En tegen iedere bedreiging op te treden. Het wekt alleen veel achterdocht dat veel “intellectuelen” zulke gevaren alleen van rechts zien. Die van links worden echter genegeerd. En het baart mij nog grotere zorgen wanneer deze zelfde “intellectuelen” en media überhaupt niet in de gaten hebben dat de radicale islam heel snel in opmars is. Deze vormt op dit moment vermoedelijk het grootste gevaar voor Europa, groter dan de terugkeer van een van de beide totalitarismen van de 20e eeuw.

De aanval van de islam zet die aanvallen voort, die tot in de 17e en 18e eeuw geduurd en in het zuidoosten van Europa complete landstreken ontvolkt hebben. Het tijdperk van de zwakte van het Ottomaanse rijk en van de chaos in de Arabische wereld is geëindigd.

Het steeds vaker optreden van Midden-Europese radicale islamieten als fundamentalistische vrijwilligers in oorlogszones is een van de vele verontrustende alarmsignalen. Deze strijders zijn vooral afkomstig uit Oostenrijk, dat op dit moment de op een na grootste islamitische gemeenschap in de EU bezit, nadat er daar lange tijd bijna geen moslims woonden. De moslims kwamen vanuit Turkije, Bosnië en de Arabische wereld. Als gastarbeiders, als asielzoekers en (in grote getale) als familieleden. Het zijn weliswaar meestal vreedzame en tot integratie bereidwillige mensen, maar een snel toenemende minderheid neigt naar radicaliteit. En de vreedzame mensen treden nergens tegen hen op. Men weet weliswaar deels welke moskeeën, welke religieleiders fundamentalistisch actief zijn – maar noch de geloofsgemeenschap noch de autoriteiten doen iets, hoewel de radicalisering van de oorlogsdeelnemers extreem gevaarlijk is.

Een groot deel van de gepubliceerde mening kijkt alleen naar de rechts-radicalen en negeert in grote mate de links-radicale en islamitisch-fundamentalistische scene. Van al deze radicale bewegingen gaat echter een bedreiging voor democratie en rechtsstaat uit, dus voor de principes die Europa zo sterk hebben gemaakt.

Bron:
www.freiewelt.net
Auteur: Andreas Unterberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com) 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Hypocrisie, Islam, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Linkse Kerk, mainstream-media, politici, Vrijheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s