Hoe paus Franciscus een migratiecrisis over ons afriep

Screenshot_44

Het gebeurde op 8 juli van het vorige jaar en de wereld kreeg er vochtige ogen van: voor zijn eerste officiële reis koos paus Franciscus Lampedusa als bestemming.

Op het eiland luisterde de heilige vader naar migranten die de overtocht naar het eiland hadden gewaagd. Hij wierp bloemen in de zee en had het over ‘de globalisering van de onverschilligheid’. Ik volgde het pausbezoek toen live op Rai Uno. Met verbijstering. Ik dacht: hoe pauselijke barmhartigheid hetzelfde effect dreigt te sorteren als een stampende olifant in een porseleinwinkel.
De volgende dag stelde ik de vraag of men zich realiseerde wat de weerslag van dit bezoek kon zijn op ‘donorlanden’ als Eritrea of Somalië. Zou dit met veel bombarie omgeven pausbezoek soms niet door migratiekandidaten als een aanmoediging worden opgevat?

Lees verder>>>
(h/t Miesje)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Immigratie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hoe paus Franciscus een migratiecrisis over ons afriep

 1. delamontagne zegt:

  Deze “heilige” vader ! ,met zijn domme actie op dat eiland en de gevolgen ervan op de “donorlanden’ als Eritrea of Somalia” ? ?
  Wat zou de indruk jaren ervoor in die moslim-landen geweest zijn toen zijn voorganger paus, ZONODIG dat ellendige boek moest kussen in Jordanie. ( in ,t eigenlijke muslim-land was hij uiteraard niet welkom ).
  Of heeft hij toen als geschenk een BIJBEL cadeau gedaan aan de moefti in die Jordanese moskeet.

  Like

  • fleckie zegt:

   bedenk wel, hij is een JEZUIET,( de UPPER-TEN v.d.intelligentsia v.d.r.k. kerk) dus…. hij en/ of anderen,(souffleurs) beseften WEL degelijk ‘DE ‘reactie hierop!!(erbij ingecalculeerd)!!!

   Like

   • fleckie zegt:

    uit het boek’ZIJN WE ALLEN NAZIS” ‘ van Hans ASKENASY, UITG. ELMAR,isbn9061201578.;pag.5l;GODSDIENST’;[a]geloof in een bovenmenselijke macht of machten die gehoorzaamd en aanbeden moeten worden als de schepper[s] v.h.heelal[b]uitdrukking van dit geloof in gedrag en ritueel[Webster’s Nw World Dictionary]…Men zal mij verwijten dat ik,voor een man die zich zozeer bezighoudt met moraal hard ben geweest tegen de kerk.Ik zou nog harder willen zijn,ik zou haar willen afschaffen’.[Philip Wylie,An Essay on Morals]’….Aangezien we in een zogenaamd christelijk land leven, zullen we dit bizarre geloofssysteem eens wat nader bekijken en er enige aspecten van beschrijven;een geloof dat in wezen heel erg lijkt op andere godsdiensten-wereldlijke versies als communisme en nazisme niet uitgezonderd.(Ik moet hierbij denken aan de aantekeningen die William Shirer in zijn dagboek maakte,nl.dat de gezichten v.d.vrouwen die buiten Hitlers hotel stonden,hem deden denken aan pelgrims-en aan Himmlers commentaar;…”Wat de JEZUIETEN voor ROME gedaan hebben,moet de …SS voor de nazi-partij doen”]De Britse fysicus en psycholoog Havelock Ellis heeft gezegd;’Als er in de buitenwijken van Jeruzalem een krankzinnigengesticht had gestaan,zou Jezus Christus er zeker aan het begin van zijn loopbaan in opgesloten zijn.Het gesprek met SATAN op een torentje v.d.tempel alleen al zou hem onmogelijk gemaakt hebben,en alles wat daarna gebeurd is,zou alleen de diagnose maar bevestigd hebben.Het hele religieuze leven van onze moderne wereld is te wijten aan het feit dat er in Jeruzalem geen gekkenhuis stond’.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ik heb ,t idee dat U een “atheist-pur-sang” bent.
    Of die paus van dat kus-boek, ook een Jezuiet was weet ik niet. Die orde werd trouwens eeuwen geleden door de R.K.kerk op een gegeven moment zelf vervolgd.
    Met het volgende gegeven zult U wel bekent zijn:::::::
    Neem bijvoorbeeld het geval van de Ierse aartsbisschop James Ussher die in het midden van de zeventiende eeuw aan de hand van het boek Genesis het moment berekende waarop de schepping plaatsvond. Hij kwam uit op zondag 23 oktober 4004 voor Christus om negen uur ’s morgens, en daar kan geen geoloog een dag aan toevoegen. In 1701 nam de Kerk van Engeland deze datum trouwens op in haar officiële Bijbel. Uit allerlei onderzoek met de Hubble-telescoop blijkt intussen dat onze eerwaarde bisschop er zo’n 4,5 miljard naast zat, maar dat kan het groeiende leger van bijbelvaste creationisten niet overtuigen.
    …………
    Neemt niet weg dat met ,t verwijnen van christendom uit Eu, er toch wel iets VEEL ergers voor in de plaats aan-,t-komen-is.

    Like

 2. Cathja zegt:

  Als Brussel dan geen reactie geeft op de noodkreten van Italië, dan zou dat land gewoon eigenhandig al die ‘vluchtelingen’ terug moeten sturen. Neem een paar vrachtschepen, en breng ze terug. Net zolang totdat ze beseffen dat het zinloos is om naar Europa te gaan.
  Ik wil wedden dat Brussel opeens wél zal reageren, en niet doof en blind blijkt te zijn. Maar dan zou Italië de oren dicht moeten stoppen. Als reactie op het negeren wat Brussel steeds deed en nog steeds doet.
  En die paus zou zich moeten schamen! Hij heeft een totaal verkeerd signaal afgegeven met zijn actie op Lampedusa vorig jaar.
  Laat hij zich maar met zijn kerk wereldwijd bemoeien, want daar is genoeg werk te verzetten.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Een Jesuit beschouw ik als de Vijand van het Christendom.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Bevreemd mij niet, het Instituut RK, net als bijvoorbeeld de PKN, zijn in de ban der roden en andere progressieve dwaallichten. Het grootste probleem is en zal zijn de OVERBEVOLKING. En dat wordt constant ontkend, en niet onder ogen gezien. Deze hele massa-immigratie zal Europa naar de ondergang brengen, en is de uitvoering van het satanische plan der NWO! Destabilisatie is het adagium.

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Het moet duidelijk zijn dat er een structurele fout is op Lampedua. Het is heel begrijpelijk dat veel Afrikanen willen vluchten naar Europa, als de rijkdom in Afrika had gezeten en de honger en ellende hier, dan waren wij op de boot in die richting en niemand die dat onverstandig had genoemd.

  Het is heel erg begrijpelijk dat mensen met een minder goede toekomstverwachting het beter willen hebben, de fout met Lampedusa is dat er een verwachting wordt gewekt die niet kan worden verwezenlijkt. De economische vluchtelingen worden ook in Europa geen middelpunt van een bloeiende economie, het is maar heel zelden dat er een boven op de maatschappelijke ladder komt te staan, het kan en het komt voor maar het is alles behalve gebruikelijk.

  Het probleem is dat als mensen hun paspoort weggooien ze niet kunnen worden teruggestuurd. Als dan aan die groep mensen hulp gegeven wordt dan is dat voor andere een voorbeeld om hen na te volgen. Gelukkig worden vluchtelingen niet, misschien is de honger en de ellende iets minder dan in het land van herkomst. Een bijkomend probleem is wel dat de vluchteling, of politiek of economisch, in Europa zijn sociale netwerk kwijt is en hij moet een nieuw bestaan opbouwen, de meesten zijn na hun vlucht ontheemd.

  Wat er zou moeten gebeuren is heel duidelijk, er moet een systeem komen waarbij jonge Afrikanen hier in Europa mogen werken, voor een afgesproken tijd. Dan werken ze hier en kunnen ze sparen voor hun eigen huis of auto in het land van herkomst. Dan gaan ze na verloop van tijd weer zeer tevreden weer naar huis. En thuis aangekomen is de politiek veranderd en zijn ze weer welkom, nadat zij geld hebben verdient zijn zij in het land van herkomst vooraanstaande burgers geworden. Dan zijn ze weer tevreden in hun eigen gemeenschap, maar niet langer meer arm en nutteloos.

  Doordat op Lapedusa de indruk wordt gewekt dat er plaats voor die jongens is wordt er feitelijk gelogen. Als men eenmaal in het hulpverleners-circuit is opgenomen komt men er niet meer van los, Wat er gedaan moet worden is dat de grenzen open worden gesteld voor jongens die hier willen komen werken, dan is er altijd wel een baantje, sinaasappels plukken in Spanje, druiven in Italië, er is werk genoeg. Dan kunnen die jongens goedkoop overnachten bij de boer en na zes maanden gaan zij met een haar duizend verdiende Euro’s èn een tweedehands auto weer terug naar het land van herkomst, dan zijn zij het heertje, ze bouwen een huis en hebben een auto. Dan zijn ze gelukkig in hun eigen groep mensen.

  Maar door Lampedusa komen ze in een verkeerd systeem terecht. Het is voor de Afrikanen beter als Lampedusa dicht gaat. Dat de defensie industrie er dan geen garen meer bij kan spinnen vind ik niet zo heel erg belangrijk. Vergeet niet dat het een miljarden business is! Door het behoud van ellende heeft niet alleen de militaire industrie een miljarden omzet, ook het hele gevestigde apparaat van hulpverleners moet zichzelf in stand houden. Ik klink nu als een oude zeur die een klap van de linkse klok heeft gehad, maar ik denk echt dat het probleem zit in de vastgeroeste systemen, maar dan wil ik ook de zieligheidsindustrie er bij betrekken. Stoppen met betalen, stoppen met patrouilles en boven alles ophouden met toelaten van mensen die hun paspoort kwijt zijn. Daar zit het echte probleem.

  Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Wat ik nog vergeten ben is het volgende: als wij in Europa aan Afrika zouden uitleggen hoe je een maatschappij zo inricht dat iedereen voldoende rijkdom kan krijgen IN AFRIKA dan behoefden ze niet hierheen te komen voor een klein beetje rijkdom. Afrika is heel erg rijk, er zijn grondstoffen voldoende, er is eten voldoende er is zonlicht en er zijn lage maandlasten, de huren zijn laag, er zijn in veel landen geen ziektekosten zijn en waar men toch behandeld kan worden. Het enige probleem is dat de welvaart verkeerd wordt verdeeld, de president en zijn kliek krijgen alles, de burgers van de staat krijgen geen moer. Dáár zit het echte probleem van Afrika!

  Als wij dàt probleem oplossen dan komen er geen vluchtelingen meer naar Europa.

  Like

  • BertG. zegt:

   Opnieuw Afrika koloniseren dus. Zelf zullen ze nooit een schep oppakken en er eens wat mee doen. Na 10 tallen jaren hebben ze nou wel door dat onder een boom blijven zitten geld oplevert. Geen enkel initiatief gaat er van uit om iets met hun land te willen doen.
   En druiven plukken in Italië zie ik ze ook niet zo gauw doen als je toch alles gratis krijgt.

   Like

  • treintrien zegt:

   Dat.
   En anticonceptie, dat ook.
   En ophouden met die veelwijverij.
   Kappen met FGM.(besnijden)

   Alleen nivelleren, daar kom je er niet mee 😉
   da’s te veel pvda gedacht 🙂

   Like

 7. bigljohn zegt:

  Gelijk miljoenen sprinkhanen bespringen die Afrikanen Europa. De E.U. praat niet over vermndering of stopzetting, nog beter uitzetting, maar over regulatie. Al gaat deze invasie van mensenmassa’s desatrueuze vormen aannemen, volgens de E.U. is dit niet erg maar moeten ze over Europa verdeeld worden. Mensen die in Afrika te stom zijn om voor de duvel te dansen, worden door de E.U. met alle egards binnengehaald. De kwade opzet is hiermede wel degelijk bewezen, doordat men een voorkeur heeft voor losers, en de autochtone bevolking van Europa hiermede de pin op de neus wil duwen. Morgen maar gauw op de partij van Geert Wilders gaan stemmen, en maar hopen dat de E.U. dictator niet met onze stemmen gaat frauderen. Ik zie ze er overigens goed voor aan !

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Zolang de RK-Kerk het nog niet nodig vindt om de islam (uit zelfbehoud!) te bestrijden zullen ze een zogenaamd liefdevol gezicht tonen. Allemaal politiek, leugen en bedrog!
  Wacht maar af totdat men de tijd gekomen acht om van zich af te slaan (omdat het te laat is natuurlijk) dan pas zullen ze ons gaan vertellen dat zij hebben ontdekt dat de islam het grootste kwaad op deze wereld is wat WIJ (dus niet zij!) moeten bestrijden!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Ik blijf bij mijn mening, dat ook de OVERBEVOLKING onderdeel is van het PROBLEEM, en daardoor de massa-immigratie zal blijven doorgaan. Als men kijkt naar de rekenmethode van Malthus-googlen- dan ziet men, dat zijn these over vermeerdering van bevolkingen, totaal uit de hand zal lopen. En de zieligheidsindustrie blijft het maar steunen. Onverstand beheerst de massa. Ik zie geen enkel lichtpunt meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s