Hoezo kwaliteitsmedia?

Screenshot_4

We zullen het nog één keer uitleggen!

Zo nu en dan hoor je refereren naar wat men kwaliteitsmedia placht te noemen. Zo gebruikte één van de deelnemers in het recente scholierendebatprogramma ‘Op weg naar het Lagerhuis‘ het zelfs als argument in een verder nogal zinloos debat: het zou beter zijn wanneer jongeren de kwaliteitsmedia zouden lezen dan wanneer ze hun informatie van het internet zouden halen.
De treurige waarheid is echter dat vooral deze debater slecht geïnformeerd is. Wie zich voor zijn informatievoorziening tot het internet wendt, is veelal honderd keer beter geïnformeerd dan degenen die zich in de luren laten leggen door zogenaamde kwaliteitsmedia die vooral bezig zijn hun eigen mening te verkopen, al dat niet geïllustreerd met feitelijke onjuistheden.
Naast het bedroevende niveau van het befaamde NOS journaal, is het met de andere grote namen niet veel beter gesteld. Wat willen we immers eigenlijk van onze Nederlandse journalistiek? Idealiter presenteren journalisten ons de naakte waarheid, in overzichtelijke feiten, waarbij alle kanten van een zaak worden belicht. Alleen met behulp van die informatie kan een burger immers de eigen mening vormen: een onmisbaar onderdeel van een goed functionerende representatieve democratie. Zet hiertegenover echter de werkelijke media, en er ontstaat een heel ander beeld. Indoctrinatie door de media is in onze huidige samenleving een reëel risico.

Lees verder>>>
(h/t felix)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, mainstream-media, Nederland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hoezo kwaliteitsmedia?

 1. Driek zegt:

  Ik lees: “Wie zich voor zijn informatievoorziening tot het internet wendt, is veelal honderd keer beter geïnformeerd dan degenen die zich in de luren laten leggen door zogenaamde kwaliteitsmedia die vooral bezig zijn hun eigen mening te verkopen, al dat niet geïllustreerd met feitelijke onjuistheden”.

  Gelukkig heb ik geen Televisie en komt bijna alles van internet. Vroeger luisterde ik nog wel naar de radio, o.a. naar “Met het oog op morgen”, maar dat is niet meer om aan te horen, met die vreselijke journalisten zoals ene Max van wezel en Johan Jansen van Galen.

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Kwaliteitsmedia is iets uit een ver verleden;bestaan niet meer.Alles is nu links gekleurd!Dus:onbetrouwbaar,leugenachtig en corrupt!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het geheel eens met het artikel. De gehele omroep in Nederland wordt gedomineerd door de RODEN en de politiek-correcten. Daarom geen enkel kritisch geluid daar, over de EUSSR, de MASSA-IMMIGRATIE en de ISLAM. Ik kijk enkel naar deze site, en naar geenstijl. Meestal krijg ik daar genoeg info, om mij gefundeerd een mening te vormen!

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Ik zal het ook nog een keer uitleggen: Sinds dat vliegtuig verdween hebben de kwaliteitsmedia zo’n twintig keer bericht dat het gevonden zou zijn. En nog steeds is het zoek.
  Dan natuurlijk nog: “de huizenmarkt trekt aan, de criminaliteit neemt af, immigratie verrijkt ons land, de euro brengt ons voorspoed”. Nuff sed??

  Like

 5. Bauernschmaus. zegt:

  Ik heb het werkt van de ‘kwaliteitsmedia’ de afgelopen weken weer mogen aanschouwen.De kers op de taart was de sticker van Wilders die weer uit de la werd gehaald.Zelfs vanochtend,op de valreep dus,nog de topic bij WNL.Walgelijk!!

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  O ja, wie de uitslag van de verkiezingen wil weten vandaag, moet niet bij de staatsmedia zijn, maar bij het internet. Lol.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Ik heb op de PVV gestemd precies zo als God het heeft gewild, de enige partij die de 10 Geboden niet overtreedt.Exodus 20 vers 1-26.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Ik zal nooit enige berichtgeving vergeten die ongeveer 25 jaar geleden in het BD editie Tilburg te lezen viel. Bijna lachwekkend ! Bij een of andere grote ramp zouden wel 300 doden te betreuren zijn. In de loop de dagen berichtte de krant steeds kleinere aantallen doden, 275, 250, 200, 150,
  100, 50, 25, en tenslotte bleven er slechts 10 doden over. De dagen daarop een omgekeerde volgorde met dat dodental dat weer opliep tot zeker 250 doden. Toen was de krant er pas uit hoeveel doden er bij die ramp echt gevallen waren. Was dat wel zo ? Ik kon het nooit aan de weet komen, ook niet van de berichtgeving op de TV, want die was ook al wispelturig. vandaag de dag is alles alleen nog maar veel erger geworden !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s