Nieuwe doctrine: NAVO verklaart Rusland tot constante bedreiging

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

De NAVO verandert haar strategie: Rusland wordt in het vervolg opnieuw als potentiële agressor gezien. NAVO-chef Rasmussen roept daarom op tot bewapening in de NAVO-landen en een nieuwe doctrine voor het bondgenootschap.

Rusland´s deling van de Oekraïne creëert “een volledig nieuwe veiligheidssituatie in Europa”, aldus NAVO-chef Fogh Rasmussen. “Wat we in de Oekraïne hebben gezien, is stuitend.”

De NAVO bouwt al 20 jaar lang haar verdedigingsplanning op door aan te nemen dat er van Rusland geen rechtstreeks gevaar uitgaat, “maar nu zien we de Russische doctrine dat Rusland het recht neemt in andere landen te interveniëren om de belangen van de Russische gemeenschappen te beschermen. Op de Krim en in de Oekraïne hebben we gezien dat dit plan niet alleen op woorden is gebaseerd – het kan gemakkelijk in de daad worden omgezet”, aldus Rasmussen in Brussel.

Bovendien heeft de NAVO gezien dat de Russische militaire doctrine het bondgenootschap als tegenstander beschouwt, “en ik denk dat we dit serieus moeten nemen”, citeert EUObserver hem.

Bovendien beschuldigde Rasmussen de Russische president Vladimir Poetin van leugens. Hij heeft al driemaal aangekondigd de Russische troepen terug te trekken, “tot nu toe hebben we echter geen enkele terugtrekking kunnen waarnemen.” Hij beriep zich daarbij op de uitspraken van Poetin de troepen aan de Oekraïense grens terug te trekken (meer hier).

Het is moeilijk in de Oost-Oekraïne om zondag überhaupt verkiezingen te houden, want Rusland heeft de regio sterk gedestabiliseerd, aldus Rasmussen.

Door de ontwikkelingen in de Oekraïne wordt het ook moeilijker om het vrijhandelsakkoord tussen Georgië en Moldavië en de EU in juni te ondertekenen (hier), omdat Rusland ook daar druk uitoefent.

Daarom pleit Rasmussen ervoor de defensieplannen van de NAVO nieuw te formuleren en de inzet in Oost-Europa uit te breiden. Er bestaat echter geen “militaire oplossing” voor de Oekraïne.

Screenshot_6

Vladimir Poetin, zoals de NAVO hem ziet: Een man met militaire ambities

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hypocrisie, NAVO, Oekraïne, Rusland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Nieuwe doctrine: NAVO verklaart Rusland tot constante bedreiging

 1. Willie zegt:

  ” maar nu zien we de Russische doctrine dat Rusland het recht neemt in andere landen te interveniëren ” ??????????????????????????????????,,

  LOOK WHO IS TALKING ???????? Ze doen zelf niks anders , de vuile nazi-farizeers !!!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De NAVO, de EUSSR, en de MOSLIM OBAMA WILLEN een oorlog beginnen tegen Rusland! Dat is zo klaar als een klontje!

  Like

  • koddebeier zegt:

   @Tom Hendrix 14.00 uur. Niet zo gek toch Tom, Amerika en de Europese Unie is een failliet zooitje, ze hebben toorn hoge schulden, een gigantische werkeloosheid en aan een oorlog word goud geld verdiend.
   Dat er dan een paar miljoen doden vallen interesseert die ratten geen ene moer, hoe meer doden hoe minder werkelozen er overblijven en als de kassa maar rinkelt bij de oorlogsindustrie.

   Like

 3. Andre M zegt:

  De grootste bedreiging komt volgende week bij elkaar de Bilderberg kliek. Dan worden weer de onderdrukkingen en de afbraak voor aankomend jaar vast gelegd. De wereld wordt alleen vrij als deze gasten het veld geruimd hebben.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  De NAVO bemoeit met zaken die ze niet aangaan, net wat ik al eerder heeft geschreven ze willen oorlog! maar wij als burger niet.

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Met het oprukkende EUSSR-pact in samenhang met de NAVO is het vrij logisch dat je het de ander verwijt met waar jezelf mee bezig bent.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Europarlementslid: “Bilderberg is wortel van alle kwaad”

  Nu de geheimzinnige Bilderberg groep zich weer opmaakt voor haar jaarlijkse babbel in Kopenhagen volgende week, heeft het Italiaanse lid van het Europese Parlement, Mario Borghezio de Bilderberg groep de “wortel van alle kwaad” genoemd en de organisatie beschuldigd van de economische crisis in Italië.
  Borghezio die lid is van de “Commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken” van het Europese Parlement en een prominent Italiaans politicus, verschijnt in een video waarin hij de Bilderberg groep hekelt als de wortel van alle kwaad dat Italië heeft getroffen. Hij beschuldigt de groep van het veroorzaken van de werkloosheid, de armoede en de hoge belastingen.
  Criminele activiteiten
  Het Europarlementslid wordt ondersteund door de Italiaanse advocaat Alfonso Luigi Marra die vorig jaar het Openbaar Ministerie van Rome verzocht de Bilderberg groep te onderzoeken voor haar rol in criminele activiteiten. Marra beschuldigde de groep van het beramen van de onwettige installatie van Mario Monti als premier van Italië tijdens de Bilderberg conferentie in Zwitserland in 2011. Ook beschuldigde hij de organisatie van het labelen van een “unieke illegale broederschap” van de elite die zichzelf beschouwt als “staande boven de wet”.
  In de video haalt Borghezio uit naar de politieke klasse van Italië door te beweren dat Mario Monti en de voormalige Italiaanse Premier Enrico Latta lid zijn van de Bilderberg groep, terwijl de huidige premier Matteo Renzi hun marionet is. Lees verder >>>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/05/europarlementslid-bilderberg-is-wortel-van-alle-kwaad/

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   Peterselie1: 15.00. uur. Dat vind ik knap van deze politicus Borghezio, Peter. Laat hem maar goed uitkijken, want deze MAFFIA BILDERBERG, schrikt niet terug voor moord en doodslag. Verder ben ik het helemaal met je eens, medestrijder!

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom Borghezio zou dan niet de eerste politicus die de wortel van het kwaad, want zo kan je het project van de Bilderberg groep de EU wel omschrijven. Pim Fortuyn is ook een slachtoffer geweest van deze vileine groep monopolisten en globalistische wereld veroveraars die alles in het werk stellen om een totale wereldheerschappij. Tom ik moet altijd aan de drie laatste regels van het gedicht van Gerrit Komrij denken wanneer het over de perfide politiek correcte figuren in Nederland gaat.

    Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
    Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
    En ziet nog steeds het echte monster niet.

    Groeten medestrijder!

    Like

 7. bigljohn zegt:

  Nooit meer oorlog in Europa volgens de doelstellingen van de E.U. Maar voor hoelang nog ? Er is immers nog nooit vrede geweest zonder oorlog. En de vrede is momenteel ver te zoeken. We kregen wel opnieuw een dictator. En mocht het oorlog worden met die Russen, een leuke tijd zal dat natuurlijk ook niet zijn. Een oorlog met zo’n supermacht als de USSR, compleet met atoombommen….Het begint er op te lijken dat we de Nazi’s in 1945 niet goed genoeg gelimineerd hebben. Ook alle Nazi politici hadden we na 1945 moeten executeren. Daarna kregen ze de kans om verder te gaan met het Vierde Rijk, en bijeenkomsten te beleggen via de Bilderberg groep. Waar leden van ons koningshuis ook zitting in hebben. Door de eeuwen heen werd Europa altijd al geteisterd door vele oorlogen en conflicten. Een Europa zonder oorlogen, dat schijnt een onmogelijkheid te zijn. Niet leuk, maar het is niet anders. En helemaal niet leuk nu er (bij een eventuele oorlog) ook atoomwapens gebruikt zullen gaan worden.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Erg veel veranderd zijn in Russland niet veel eigenlijk.Putin was een KGB man en zijn doctrine is nog steeds de zelfde, als in de Sovyets tijd.Hij regeert Russland als een potentaat,zo te zien is dat voor de Russen heel erg normaal.Of Putin een gevaar zijn kan voor onze democratie?Was het communisme een gevaar geweest voor onze christendom?Ik geloof van wel.Nu hebben ze een handels afkomen met de Chinesen; moeten wij hier voor bang zijn?

  Like

 9. Jan zegt:

  Amerikaanse junta zet Rusland op de lijst van landen die terreur exporteren

  he American administration will consider a petition to include Russia into the list of countries that sponsor terrorism. The petition has collected more than 100,000 votes.

  On April 23, the petition was posted on the website of the White House, saying that Russia was conducting covert operations in Ukraine, which could be equated to international terrorism. As a result of the move to add Russia on the list of terrorist-sponsoring countries, the United States will expand the list of economic and political sanctions against Russia.
  http://english.pravda.ru/news/world/21-05-2014/127619-usa_russia_sponsor_terrorism-0/

  Economische sancties, daarvan zal men wakker liggen:

  Rusland sluit met China gascontract ter waarde van 400 miljard dollar
  Gazprom and Chinese company CNPC signed a contract on May 21st about gas supplies to China. The document was signed within the scope of the official visit of Russian President Vladimir Putin to China. The agreement between the two companies was signed for 30 years and provides for the delivery of up to 30 billion cubic meters of gas per year. The total cost of deliveries will reach 400 billion U.S. dollars.
  http://english.pravda.ru/news/business/21-05-2014/127623-russia_china_gazprom-0/

  Like

 10. Jan zegt:

  Bizar, maar het zegt alles over de socialisten in Amerika:

  President Obama Receives “Ambassador for Humanity” Award
  “For extraordinary contributions to the cause of … human freedom … The list of those who have received the Freedom Award reveals the remarkable ability of an individual to shape history and change for the better a world moving toward freedom for all.”
  http://www.globalresearch.ca/president-obama-receives-ambassador-for-humanity-award-not-satire/5382118

  Like

 11. Jan zegt:

  Victoria Nuland had waarschijnlijk contact in Washington met neo-nazi’s van de Oekraïne

  Victoria Nuland Accused Of Meeting With Neofascists In Washington
  http://news.firedoglake.com/2014/05/19/victoria-nuland-accused-of-meeting-with-neofascists-in-washington/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s