Nog even een reminder: 1 juli 2014 gaat het basisrecht op voeding en onderdak op de schop

Screenshot_22

PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek voor onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli wordt doorgevoerd. PvdA-er Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren. Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?

1. door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan.
Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL de tweede DDR zal worden.

Screenshot_21

Lees verder:
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PvdA, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

98 reacties op Nog even een reminder: 1 juli 2014 gaat het basisrecht op voeding en onderdak op de schop

 1. Republikein zegt:

  Ik zag haar laatst nog in een droom, ze was op haar werkplek in Brussel, anno 2015/2016!

  Like

  • jans zegt:

   Je kan zeggen wat je wil, Klijnsma is invalide en werkt toch. Hier zouden veel een voorbeeld aan kunnen nemen. Het is dan wel voor de overheid en verkeerde partij, maar ze doet het wel. Verder vind ik deze maatregel niet zo fout, want er complete bijstand gezinnen die heel veel geld krijgen voor niets doen. De luie parasieten moet van mijn belastiggeld worden betaald. Het is genoeg geweest. Hulde aan deze wet.

   Like

   • Rick zegt:

    Voor de goede orde: Niet iedereen die een Bijstanduitkering heeft is een “Luie Parasiet”. Door continue overheids gesjoemel met WW duur en WAO criteria; zijn veel afgekeurde en oudere mensen, ongewild, in de Bijstand beland.
    Vervolgens vullen de werkgevers het plaatje verder in door juist deze groepen niet in dienst te willen nemen!! ZIJ wentelen het probleem dus grotendeels op de samenleving af. Ja…en de samenleving inclusief “jans” draait daar dus logischer wijs voor op 🙂

    Like

   • Monalisa zegt:

    jans zo baan als Kleinsman kreigt een invalide niet, we hadden werkplaatsen waar invaliden en mensen met een handicap werkten daar is Sorbo vorden (zit nu in Duiven) groot van geworden.

    Like

   • pippo zegt:

    das wel heel kort door de bocht he janlul , heb je enig idee hoeveel mensen tegen hun zin en wil in de bijstand zitten omdat die kankerpolitiek en de banken ons allemaal vermoord hebben ? nee er zitten nu zoveel mensen onvrijwillig in de bijstand voor het eerst van hun leven na 30 jaar gewerkt te hebben en deze mensen hebben 30 jaar betaald voor deze voorziening , en nu gaan we ze korten en nog meer de poten onder de stoel vandaan te zagen .
    als jij dat normaal vind ben je net zo`n kanker imbeciel als die snol van de pvda , simpele idoot dat je er zit

    Like

   • hwm zegt:

    sorry maar er zijn ook mensen met n uitkering die er helemaal niets aan kunnen doen dat ze er in zitten .jij hebt zeker genoeg inkomsten om dat je zo schrijft ,(EN HET ZIJN NIET ALLEMAAL LUIE PARASIETEN ZO ALS JIJ ZE NOEMT) voor mij zijn het nog steeds gewone mensen .

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Jans: 04.11. uur, op 22/5. Ook ik ben het zo niet eens met U. Zolang MARX RUTTE ons geld met miljarden weggeeft aan de RODEN in Brussel, zolang de massa-immigratie van moslims en uitvreters doorgaat, zolang VERZET IK MIJ TEGEN deze MAATREGEL. Laat ze doodvallen in Den Haag!

    Like

   • erok zegt:

    Dan is ze dus niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk gehandicapt! Anders ziu ze deze maatregel niet invoeren. Die vuile socialiste.

    Like

   • Hoogendijk zegt:

    Heb je wel eens contact, echt contact gehad met 1 van de vele gezinnen? Spreek niet iets uit, waar je geen ervaring mee hebt…en wat meerdere mensen als reactie geven, is herkenbaar!! We oordelen maar, maar zolang je niet zelf in zo’n situatie verkeert, heb je geen recht van spreken! En ik gun je het ook niet…want is het een hel!

    Like

   • arwes zegt:

    Jans wat ben jij een bekrompen doos zeg, hoop dat je lekker chronisch ziek word net zo als ik, en in de bijstand terecht komt, ik heb me hele leven gewerkt, ben ziek geworden, en nu ben ik een luie parasiet volgens jou, Bravo, heb het al in de gaten ziek ben je al, maar je moet er nog zelf achterkomen

    Like

   • Johannes de Vreeze zegt:

    Mevrouw Klijnsma werkt als gehandicapte dat klopt. Heel veel arbeidsgahandicapten willen ook wel werken maar zei krijgen geen banen aangeboden want de socialewerkplaatsen zijn zo erg in de loop van de jaren bijna weg bezuinigt dat er bij geen werk meer te vinden is voor hen die een arbeids handicap hebben. Nu de particiepatie wet in wordt gevoerd is het met ( ik hoop van niet) is de kans dat er meer arbeids gehandicapten aan werk komen nog kleiner geworden. Dat wij parasieten zijn is geen aardig woord voor ons die een arbeidshandicap hebben

    Like

   • Monalisa zegt:

    jans lees deze link ook even belgie is nog erger dan nederland.
    http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/Gezienoptv/MV_140523_ArmoedeReactie

    Like

   • ik vind het een kleingeestig antwoord op een heel dom voorstel . heb je kinderen jans ?
    of neem jezelf eens je krijgt een ongeluk bent niet-slecht verzekerd door de kleingeestige werkgever of bent zzper in deze toch al moeilijke werktijd .
    waar kom je in ?
    juist een uitkering probeer dan nog maar eens rond te komen na deze wet .
    think before you act !!

    Like

   • BertG. zegt:

    Jans,
    Klijnsma is invalide en werkt toch. Alsof mensen die iets mankeren niet genoeg hun best doen. Misschien is ze daarom wel op die plek terecht gekomen, ik wil verder niks insinueren, maar het zou zo maar kunnen.
    Verder vind ik deze maatregel niet zo fout, want er complete bijstand gezinnen die heel veel geld krijgen voor niets doen. De luie parasieten moet van mijn belastiggeld worden betaald. Het is genoeg geweest. Hulde aan deze wet.
    Ik ken ze ook, de uitvreters die er een hobby van maken om in schuld trajects terecht te komen, keer op keer.
    Maar om nou alles over 1 kam te scheren, vele zijn er onterecht in beland en zitten MUURVAST. ER IS GEEN WERK.

    Like

   • Monica zegt:

    Tussen werken en werken zit wel een verschil. Iemand die gehandicapt is en achter de lopende band werkt in een fabriek heeft het waarschijnlijk zwaarder dan mevr. Klijnsma. Hetzelfde geldt voor een stratenmaker/bouwvakker die ondanks dat zij een versleten rug hebben niet afgekeurd zijn, en dus zwaar werk verrichten.

    Like

   • heidii zegt:

    Tot je zelf in zo een situatie terecht komt. En daar is niet veel voor nodig hoor. Je verliest je baan of bedrijf en hoppa je huis word onder je kont verkocht. Daar sta je dan met niks. Makkelijk om andere zo te veroordelen. Maar hoop voor je dat je niet ziek gaat worden want dan is het hek van de dam.

    Like

   • Maurice zegt:

    Meneer Jans,daar ben ik het niet mee eens,het is echt geen vetpot als bijstand krijgt,ik heb zelf 2 jaar in de bijstand gezeten met mijn beperking(kon niet eens kleding meer kopen),omdat ik geen andere keus had,en er zullen ongetwijfeld mensen tussen zitten die niet willen werken,maar ook mensen die graag willen werken,maar geen werk krijgen,en er worden nergens meer vaste contracten meer gegeven,laten ze dat maar aanpakken,zorgen voor werkplaatsen met een normaal salaris en vastigheid!,en er zijn ook mensen met beperkingen en kwalen die voor veroordeeld zijn aan de sociale dienst, bij de sociale werkplaats worden ook geen mensen meer aangenomen(waar ik nog maar tijdelijk werk heb want vast krijgt niemand meer)en er word niemand meer toegelaten bij de WA-jong en de WAO hoe zit met die mensen dan? die worden dan gewoon gestraft terwijl ze er niks aan kunnen doen! dat is niet eerlijk! Weg met deze wet!

    Like

   • Eelco Mante zegt:

    Alsof iedereen lui is? Je weet totaal niet waarom deze mensen erin zitten en hoe dat is gekomen. Denk je dat ik het leuk vind om een beroerte te krijgen op mij 36e? Denk je dat ik het leuk vind mijn moeders begrafenis te moeten betalen omdat er een klootmongool haar heeft vermoord? Denk jij dat ik het leuk vind door mijn beroerte mijn rijbewijs voor komende 6jaar in te MOETEN leveren bij het CBR? DENK verdomme eens na voordat je zulke uitspraken doet!!! Soms zou ik wensen dat mensen als jij in mijn situatie terecht komen. En dan eens zien of ze dan nog zo’n grote bek hebben over mensen in de bijstand. Tuurlijk lopen er mensen in de bijstand die er niet thuis horen. 89% ervan zijn allemaal de buitenlanders die in eigen land een megagroot bedrijf hebben. Die moeten ze aanpakken. Men moet eens afleren alles en iedereen over een kam te scheren en eens leren nadenken.

    Like

   • Wilma zegt:

    Jans, ik en velen met mij willen zo met jou ruilen hoor!! Oordeel niet over anderen. Wacht maar tot jij aan de beurt bent om alles kwijt te raken en van de bijstand moet leven dan piep je wel anders.

    Like

   • mario010 zegt:

    Jans,. jij bent ongetwijfeld de domste nederlander ooit geboren,. Jouw belastingeld is een fabel,. dat bestaat niet,. dat is overheidsgeld dat jij moet rondsjouwen,. was dus al nooit van jou! Sukkel!!!! Verder ben je gewoon een heeeel naar persoon,.Ik niet,. dus ik zal je geen ziekte of werkloosheid toewensen,. naarling!

    Like

   • karel zegt:

    Zegt een parasiet,.laag en dom.,je zou goed passen bij die invalide heks

    Like

   • sandy zegt:

    wacht maar tot jij om wat voor reden of omstandigheden zelf werkeloos word of iets gaat mankeren

    Like

   • Bleijie zegt:

    We moeten gewoon niet reageren op die jans die heeft een hersenbeschadeging,hij moet lekker naast die heks gaan leggen.

    Like

   • Muffin 05 zegt:

    Tot je je baan kwijt raakt en nergens meer aan de bak komt omdat je te oud bent. ….je huis kwijtraakt en op straat staat met je gezin. …….dan ben je blij dat je na 8 maanden zonder inkomen 500 euro per maand krijgt om van te leven. …..zorg er echter wel voor dat de uitkering geregeld is voordat je dakloos raakt. …..anders heb je recht op niks……en maak je vooral geen zorgen om je ziektekostenverzekering. ……als je die niet betaald krijg je iedere maand een boete van 50 euro boven op de normale kosten. ……

    Like

   • kim zegt:

    Hardstikke fijn dat zij gehandicapt is en kan werken, maar niet iedereen kan dat en die luie parasieten verpesten het wel voor degene die het nodig hebben en daar komt nog bij dat de ene handicap de andere niet is ! Ik ben het wel eens dat de luie bijstand en kinderbijslag gezinnen aangepakt mogen worden.

    Like

   • beste jans . hier een reactie van zo een “luie parasiet” 13 jaar geleden raakte ik mijn baan kwijt en moest ik ongewild verplicht de bijstand in. waarom ik had het gewaagd om een kindje op de wereld te zetten en die was nog geen 5. daar moest ik maar voor gaan zorgen. en nu al die tijd later mischien wel 100 programmas doorgelopen om weer werk te krijgen . zit ik nog altijd thuis tegen wil en dank. ik WIL werken. maar bedrijven trekken alleen de subsidie 3 maanden en trappen je er daarna weer uit . voor de volgende subsidie opleverende luie parasiet. met mijn kennis en kunnen en mijn leeftijd ben ik veels te duur voor menig werkgever. werk onder mijn niveau mag ik dus niet eens aan pakken. vrijwillegers werk voor de voedselbank heb ik gedaan om toch maar bezig te zijn. en dat mocht niet meer het moet betaald. en nu weer andere regels nu moet je vrijwilligers werk doen . maar o god overschreid de 8 uur per week niet want dan wordt je gekort. ik wordt een beetje ziek van mensen als jij die gewoon maar wat roepen zonder enige kennis van de werkelijkheid te hebben. daarom voor jouw mijn welgemeende vriendelijke groeten en daarbij mijn mooie middel vinger .

    Like

   • tjabi zegt:

    De pvda samen met de vvd is een criminele organisatie die de nederlandse bevolking afperst en uitbuit.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Jans: 04.11. uur, op 22/5. Ik blijf het zeggen Jans. Zolang de RODE PvdA en de NEP Liberaal MARX RUTTE, van ONS afgeperste MILJARDEN naar Brussel blijft brengen, de instroom van honderdduizenden azieligerds en moslims door toedoen van de EUSSR blijft doorgaan, ben en blijf ik 100% TEGEN DEZE MAATREGEL EIGEN VOLK LAATST, door toedoen van PvdA,VVD,CDA en de DEMONEN 66 van Pechthold. Ze kunnen stikken in Den Haag wat mij betreft, ik ben klaar met dat politiek gespuis, van de genoemde partijen!

    Like

   • saskia zegt:

    Meer dan 900.000 werkzoekende tegenover 100.000 vacatures =?

    Like

   • Hans zegt:

    verder thuis ook alles goed ??? jij bent echt niet in orde !!!

    Like

   • tjabi zegt:

    Jij moet nog heel veel leren over wat de gevestigde politieke partijen voor een doel hebben, dat is eigen belang ,zo veel mogelijk geld binnen graaien over lijken gaan en iedere burger onderdrukt en uitbuit die niet tot de familie en vrienden kring behoord.
    Met andere woorden een criminele organisatie.

    Like

   • evelien zegt:

    Denk dat je er heel voorzichtig mee moet zijn hoe je dat brengt,zeker in deze tijd wanneer ontslag zo maar op de loer licht.Nu betalen de werkende mensen misschien voor de mensen die uitkering trekken .Maar wat als jijzelf net als ik meer dan 30 jaar hebt gewe
    rkt en je vervalt zelf in een uitkering?Dan is er ook helemaal geen voorziening voor jezelf toch? Mag niet zo zijn dat mensen die wel jaren geploeterd hebben en hard hun best hebben gedaan hun eigen huis moeten gaan opeten n vervolgens op een houtje moeten gaan bijten .Daarbij ze nemen je op die manier alle luxe die je je nog een beetje kunt permitteren af ,Dadelijk is het inkomen er in en eens zo hard er weer uit en omdat mensen het dan niet kunnen gaan bij benen mag je als dank nog wat baantjes gaan bij doen om je rekeningen te bekostigen .Als we dit blijven toe juichen is het einde zoek.Ook ben je Invalide zolang die er blijven kunnen ze supsiedi krijgen maar ook voor deze mensen is er bijna geen werk meer omdat alles tegenwoordig via internet wordt geregeld vallen ook daar steeds meer klappen.
    In deze tijd zal het wel menswaardig zijn als we zonder werk zitten en eten en ziekenkosten plus onderdak niet zelf meer kunnen betalen dat daar voorzieningen voor blijven bestaan .Anders ja kun je als zwerver gaan leven.

    Like

   • evelien zegt:

    Hou je maar vast makker de wonderen zijn de wereld nog niet uit,ze willen namelijk met de belasting ook weer wat gaan doen met elke burger die van de afgelopen 10 jaar nog schulden open heeft staan over uitgekeerd geld wat je niet toebehoord ,od alsnog openstaande bedragen van 10 jaren terug op gaan vorderen ,Nu hebben ze dat al gedaan van een jaar terug ,maar ze willen verder terug naar 10 jaar dus na ja hoop dat het mensen bespaard blijft wat daar van nog in de bus komt rollen aan blauwe enveloppen.

    Like

 2. DonnaDolce zegt:

  ALLES om maar aan de norm van die verdomde 3% te komen. Die manke plettert Nederland helemaal het afvoerputje in.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Iedereen die vanaf nu nog op de PvdA stemt, moet hoognodig psychisch nagekeken worden!
  En doe dat aso-wijf bij de eerste gelegenheid in de aanbieding! (als ik het trouwens zo eens mag zeggen: Ze hééft ook echt een DDR- rotkop!)
  Dat gaat me, GVD, helemààl financieel de kop kosten met een ANW-uitkering en een probleemzoon over huis!

  Like

  • Driek zegt:

   19 juli 2013
   ORANJESTAD – Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Klijnsma, heeft haar vierdaagse werkbezoek aan Saba en St. Eustatius afgesloten. De bewindsvrouw arriveerde zondag op Saba. Op beide eilanden voerde Klijnsma gesprekken met de gezaghebber, het bestuurscollege en met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Ook bezocht zij enkele bejaardenhuizen en sprak zij met gepensioneerden. Een aantal fracties uit de Tweede Kamer vindt dat staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma, de armoede in Caribisch Nederland onderschat. Klijnsma schreef een rapport na haar bezoek aan de BES-eilanden. Volgens de fracties krijgen de eilanden te weinig hulp. De Kamer gaat dit voorjaar in een openbaar debat praten over de armoedeproblematiek in Caribisch Nederland.

   Het zoude menselijker en een stuk socialer zijn indien Jetta Klijnsma zich eens bekommerde om de Nederlandse bejaarden, wat is dit een ongelooflijk kutwijf.

   Like

  • Driek zegt:

   Ik zou het maar eventjes afwachten beste Theresa, ze kan wel zoveel willen, maar die maatregel veroorzaakt zoveel ellende, ik moet het nog zien. En wie weet hoe het morgen afloopt, stel je toch eens voor dat er een tijd aanbreekt, dat we alle moslims op straat gaan uitschelden voor “vuile kut moslim”, want de Nederlanders riepen na de bevrijding in 1945 ook “vuile rot NSB-er”, het is geen nette gedachte van mij en zeker niet beschaafd, doch ga ik het wel doen als het zover is.

   Like

   • mario010 zegt:

    waarom?
    Hebbie niks beters te doen? Heel nederland gaat naar de mallemoer,. daar zijn bankiers en politici de schuld van,. dat is overduidelijk,..en jij zanikt over moslims? beetje dom!

    Like

 4. Lis zegt:

  Maar uiteraard zal dit alleen gaan gelden voor roomblanke, autochtone Nederlanders, niet? De azielige zoekers moeten per slot van rekening wel hun qat kunnen kauwen of wat ze ook voor rotzooi uitvoeren. Pak de autochtoon maar, die doet toch niets terug.

  Like

 5. alidas1 zegt:

  wat verdient ze zelf ?heeft ze ook nog een invalide uitkering?

  Like

 6. Pingback: Nog even een reminder: 1 juli 2014 gaat het basisrecht op voeding en onderdak op het schop - JDreport.com

 7. Claudia M. zegt:

  Ik ga niet in herhaling vallen, daarom onderstaande link. Wellicht moeten deze mensen ook maar eens naar de rechter stappen?
  http://fubarbaar.wordpress.com/2014/05/20/bed-bad-en-brood-maar-niet-voor-nederlanders/

  Like

 8. Rick zegt:

  “waardoor NL de tweede DDR zal worden”
  Voordat het zover is. raadt ik de getroffenen aan om zoveel mogelijk “proletarisch” te gaan winkelen. Het mooiste is om dit te doen in de vorm van zogenaamde “flashmobs”. Met 100 man en bloc een supermarkt binnenstappen; tassen vullen en massaal zonder betalen naar buiten lopen. Geen hond die je tegen kan houden. vervolgens verspreiden en klaar is Kees. Op deze wijze dragen de sterkste schouders (Grootgrutters) de zwaarste lasten. Tijd voor anarchie!!

  Like

  • Driek zegt:

   Ik vind dat een heel slecht idee, meneer Rick, dit is gewoon diefstal, we moeten wel onze waardigheid bewaren en ons niet verlagen tot zulk onbeschoft gedrag. En moet er dan ook een of ander revolutionair lied bij gezongen worden? Verzin wat anders.

   Like

   • Rick zegt:

    Inderdaad ongegeneerde diefstal meneer Driek.
    Nét zoals wij hondsbrutaal bestolen worden door Den Haag, Brussel en het daar achter zittende grootkapitaal. Tijd van gezapig praten en stemmen is voorbij. Wordt tijd voor “Oog om oog, Tand om tand”. De beoogde doelgroep wordt financieel tot op het bot uitgebeend. Kortom ik volhard in het flashmob idee.

    “we moeten wel onze waardigheid bewaren en ons niet verlagen tot zulk onbeschoft gedrag”

    Geachte meneer Driek. Bovenstaande gedachte heeft er nu precies voor gezorgd, dat het in de afgelopen 55 jaar zo ver heeft kunnen komen!!
    De politiek weet al lang dat het gros der natie zachte watjes zijn die geen harde maatregelen durven te nemen. Dus gewoon doorgaan met het uitwringen van de bevolking.

    Like

   • BertG. zegt:

    “we moeten wel onze waardigheid bewaren en ons niet verlagen tot zulk onbeschoft gedrag”

    Wat kan de middenstand/winkelier hier nou aan en wat hebben zij er mee te maken.
    Ook zij zijn slachtoffer van dat gedrag uit den haag.

    Pak ze in den haag zelf aan en niet hun mede slachtoffer. Ik zou vandaag de dag geen winkel meer willen runnen met zo’n regering. De winkelier is hier niet voor verantwoordelijk. Zij zijn ook slachtoffer. Dit komt nogal puberaal over op mij. We doen iets en dan merken ze het wel. Maar dan wel via de verkeerde groep mensen.

    Like

   • BertG. zegt:

    En ja, ik verwacht een hoop commentaar van jou want als jij het een goed idee vind, dan is dat blijkbaar ook een goed idee. In jouw beleving. Denk er nog maar eens over na.

    Like

   • Rick zegt:

    En wát denkt meneer BertG dan dat de desbetreffende doelgroep dan wél zou kunnen doen?? Vertrouwen op de politiek is geen optie. Stemmen evenmin. “Iets” bij de politici in Den Haag zélf “aanpakken” is absolute onzin!! Dáár vallen geen eerste levensbehoeftes te halen en je stuit op meerdere kordons ME. Dus?? Volgens U is iedereen en alles mede-slachtoffer en moet dus ontzien worden. Dit staat dus inmiddels omgekeerd evenredig aan niets doen zoals al 55 jaar gebeurd. Bewezen inefficiënt. Wees blij dat ik nog geen flasmob versies inzake complete winkelstraten en/of villawijken propageer 😉

    Like

  • Theo zegt:

   Helemaal mee eens Rick dan piepen ze wel anders

   Like

  • Rick zegt:

   Geachte BertG.
   Beetje plat afzeiken kunnen we allemaal;
   Komt u dan eens met doeltreffende alternatieven.

   Like

   • BertG. zegt:

    Den Haag aanpakken en niet de nog overgebleven werkende groep mensen.
    Dat kan inderdaad alleen massaal. Maar het grote probleem is dat ik in NL woon.
    Zolang de TV nog werkt en er voetbal op is, vinden ze alles best hier in NL.
    Daar kan ik ook weinig aan veranderen verder.
    Als ik iets met 20 man afspreek, komen er meestal maar 3 of zo.
    Hier is het nogal moeilijk om iets georganiseerd te krijgen. Ook dat maakt mensen minder enthousiast om nog ergens voor op te komen. Kan er niks aan doen verder.

    Like

  • hwm zegt:

   wel netjes blijven he !! want dit werk niet

   Like

  • hwm zegt:

   wel netjes blijven he !! dit werkt niet

   Like

 9. Jade zegt:

  Straatroof gaat de pan uit rijzen met deze maatregelen.
  Fijn, zulke geestelijk gestoorden aan het roer…

  Like

 10. Monalisa zegt:

  Ik zeg het niet graag deze dame moet maar voor een punt 60 staan en de rest mag u er bij denken.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Maar zoals eerder aangehaald door @Lis: 20.39. uur, de INSTROOM van UITVRETERS en MOSLIMS gaat door. En let maar op, de Partij van de Allahtonen, zal ervoor zorgen, dat deze UITVRETERS NIET worden getroffen door deze maatregelen. Deze hele vuile regeringskliek, brengt geboren NEDERLANDERS aan de bedelstaf. Maar wanneer wordt onze ZOMBIE KIESVOLK nu eens wakker, en stoppen met stemmen op PvdA,VVD,CDA en D66?

  Like

 12. Marijke zegt:

  Dan kun je nog maar 1 ding doen als Nederlander: asiel aanvragen.

  Like

 13. bigljohn zegt:

  De PvdA is niet de enige die het in Nederland voor het zeggen heeft. Er bestaat ook nog zoiets als; alleen de meerderheid van stemmen beslist, en de oppositie die van zich zal laten horen. Eerst zien, dan geloven ! Moed houden dat het toch niet zo ver gaat komen. De soep word nooit zo heet gegeten als ze opgediend wordt ! Bovendien riskeert de PvdA dat ALLE PvdA stemmers voorgoed verloren voor ze zullen zijn !

  Like

  • Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

   “Bovendien riskeert de PvdA dat ALLE PvdA stemmers voorgoed verloren voor ze zullen zijn !”

   Er komen er wekelijks 1000 bij dus daar maken ze zich geen zorgen over.

   Like

 14. Yvonne van Cleef zegt:

  Dat aso stuk vreten is niet alleen lichamelijk gehandicapt,maar in haar bovenkamer ziet het er veel erger uit.

  Like

 15. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Ik heb hierover al verschillende blogs geschreven, maar omdat niemand , zowel onze politici als de burgers geen actie willen nemen, hier nog een kans om de petitie hiertegen te tekenen.
  Artikel 20: Bestaanszekerheid; welvaart; sociale zekerheid
  1. De bestaanszekerheid der bevolking en spreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid.
  2. De wet stelt regels omtrent de aanspraken op sociale zekerheid.
  3. Nederlanders hier te lande, die niet in het bestaan kunnen voorzien, hebben een bij de wet te regelen recht op bijstand van overheidswege.

  Teken hier de petitie:
  http://www.avaaz.org/nl/petition/DE_NEDERLANDSE_REGERING_VERANTWOORDEN_VAN_SCHENDING_GRONDWET_EN_SCHENDING_MENSENRECHTEN/?nJBAjhb

  Like

 16. Heel Gewoon zegt:

  Klaar mee, de VVD en PvDA maken Nederland helemaal kapot, en jammer dat heel Nederland het nog laat gebeuren ook, niemand staat tegenwoordig meer op voor de rechten die men heeft, een ieder gaat gebukt door het leven om genaaid te worden door onze overheid!

  Like

 17. lucky bee zegt:

  Ik hoop door deze verkeizingen de plannen van PvdA-er Klijnsma ; op de vuilnishoop belandt. Dat komt er van als je iemand die autischtisch is laten regeren.

  Like

 18. vanhetgoor zegt:

  Ik weet niet of de gemiddelde Nederlanders veel inzichten heeft in hoeveel salaris iemand krijgt. Ik denk het niet. Persoonlijk weet ik van velen wat hun inkomsten zijn, ik help mensen met het invullen van de belasting papieren. Een paar typische voorbeelden, een man die werkt in een fabriek, zijn inkomen is tussen de 1500 en 1700 Euro per maand. Dan is er voor hem geen huurtoeslag en geen zorgtoeslag. Netto blijft dus netto. Maar iemand die een gezin en een uitkering heeft die ontvangt bovenop de uitkering van 1200 Euro per maand ook nog huurtoeslag van iets tussen de 160 en 250 Euro, dan is er de zorgtoeslag van 75, de kwijtschelding van waterschapsbelasting, van om en nabij de 180 Euro per jaar, de plaatselijke gemeentelijke regelingen die vallen onder het kader van de sport en cultuur voor minima tussen de 400 tot aan wel 1200 Euro per jaar al naar gelang het aantal gezinsleden. De gemeentelijke belastingen van tot wel 400 Euro per jaar worden ook kwijtgescholden. Als we de jaarlijkse en eenmalige uitkeringen iet mee rekenen zit een arbeidsloze netto per maand op 1500 Euro voor het niets doen. De man met werk èn een gezin moet tal van zaken zelf betalen die de man met de uitkering cadeau krijgt. Beetje onrechtvaardig dus.

  Het is heel begrijpelijk dat Jetta Kleinsma dit recht wil trekken, echter waar zij geen rekening mee gehouden heeft is dat de klagers doorgans het meeste geld krijgen. En dat als er dan van die klagers geld wordt afgehaald dan blijft er geen enkele stemmer op de PvdA meer over. Een grote groep mensen stemde altijd op de socialisten, niet uit overtuiging maar omdat deze partij het meeste uitdeelde aan de mensen die het slechtste voor zichzelf kunnen zorgen. En dat electoraat was al aan het weglopen! Wat blijft er dan over?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @van het goor: 11.15. uur. Met aandacht uw reactie gelezen. Ik kan mij er iets bij voorstellen, maar dan ALLEEN als we stoppen, met de massale immigratie van uitvreters en moslims, uit de EU gaan, onze eigen grenzen weer mogen bewaken, en deze maatregelen uiteraard dan ook gaan gelden voor moslims. Maar, daar zie ik NIETS van terecht komen, daar PvdA,CDA,VVD, D66,GL,CU dat NIET zullen toestaan!

   Like

  • Republikein zegt:

   Uw reactie onderschrijf ik volkomen, het is hier het land van de toeslagen, totaal van de pot gerukt!

   Like

  • angelique zegt:

   ik ben het met u eens ik werk 4 dagen ! heb netto p/m 1,073 daar moet ik alles van betalen ik wilde 5 dagen gaan werken maar zie er van af want ik heb dan geen recht op huur subsidie en hou ik nog minder over , ik heb ook geen kwijtschelding gemeentebelasting/waterschapb. gekregen dus houdt nu minder over p/m . heb vroeger ook uitkering gehad schuldhulp verlening gezeten en ik moet u zeggen ik had het niet slecht ik kreeg zelfs de langdurigheids uitkering 400 p/j !! ik werkte eerst 20 uur wilden toen naar 32 uur consulente van de sociale dienst zei mij of dat wel verstandig was omdat ik dan nergens meer recht op had , ik heb toch gekozen om uit de bijstand te gaan soms denk ik had ik maar 20 uur blijven werken !( het is toch belachelijk dat je zo moet denken ) ik ga ook niet meer de kans krijgen om in een hoger schaal te komen hebben ze ook afgeschaft (ik werk met n sw indicatie) en nu komt het een collega werkt met behoud van uitkering al een jaar bij ons heeft ook n indicatie gekregen en wil graag naar regulier bedrijf om te werken , heeft tot op heden nog niets van de gemeente vernomen hoe ze het gaan invullen terwijl ze hebben beloofd begin december contact op te nemen als er niks gedaan wordt dit jaar dan staat die gene het nieuwe jaar weer met behoud van uitkering 32 uur te werken ! weigert die gene om nog te komen werken korten ze op de uitkering !! het is zo krom in nederland mensen die van de uitkering af willen krijgen de kans niet is toch makkelijk voor werkgevers mensen laten werken wat ze niks kost of ze krijgen subsidie voor werknemers met indicatie die bedrijven verdienen veel geld dankzei ons dat noemt men groepsdetachering . ik ken ook mensen die het wel goed vinden n uitkering omdat ze aan de drank/medicatie zitten zijn ze niet in staat om te gaan werken die moeten ze eens gaan begeleiden om toch in de toekomst te gaan werken (naar de ardenne sturen om af te kicken en dat heeft tijd nodig en kost geld maar die paar procent die het lukt om weer deel te nemen in de maatschappij is mooi meegenomen mits ze een baan krijgen met loon en geen uitkering dus politiek gebruik je verstand en ga de lonen omhoog doen dan zijn er meer mensen bereid om te gaan werken hoe het nu is stimuleer je de mensen niet om te gaan werken . en na een halfjaar contract niet buiten gooien maar een vast contract geven . ik ben blij dat ik een vast contract heb en geen uitkering meer heb . maar mensen hou op met mensen rechtstreeks aan te vallen het is het politiek beleid die de mens zo maakt ! en er zijn n hoop mensen die heel zn leven hardt hebben gewerkt en worden ontslagen en geen recht hebben op uitkering moeten hun spaar centen opeten .

   Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  O ja, daarom heb ik ook de petitie ondertekend, meneer van het goor.

  Like

 20. Pingback: UPDATE VAN DE INVOERING VAN HET WETSVOORSTEL WWB PER 1 JULI 2014: EINDE BASISRECHT OP VOEDING EN ONDERDAK | eunmask

 21. Pingback: UPDATE VAN DE INVOERING VAN HET WETSVOORSTEL WWB PER 1 JULI 2014: EINDE BASISRECHT OP VOEDING EN ONDERDAK | Funnel

 22. Hennie Vinke zegt:

  Die hazetand van de PvdA mag doodvallen, inclusief het hele kabinet.
  Alles, maar ook alles maken ze kapot.
  Die vieze gekken met hun dikke inkomens !
  Zelf zorgen ze wel goed voor zichzelf !
  Ik wordt er boos, verdrietig en kotsmisselijk van.
  En welke partij staat op en helpt ons.
  Waar blijft de immens sociale SP ?
  Iedereen daar in Den Haag en Brussel mag doodvallen, een dikke maar dan een hele dikke bom erop. Tig poeder briefen bezorgen. Laat ze allemaal miltvuur krijgen.
  En jij Jans, jij bent gewoon hartstikke gek. Verspil ik verder geen woorden aan. Jij wilt slechts aandacht die je hier ohhh zielepoot dan maar hier moet zoeken.

  Like

 23. heidii zegt:

  Jans ik hoop voor je dat je lang gezond blijft. En zo niet maak dan ook geen aanspraak op de voorzieningen die er zijn. Anders ben jij ook zo een gore luie parasiet. En dan wil ik je wel weer eens horen hoe je er dan over denkt. Vergeet noet nu gaat het goed met je, maar de tijden kunnen voor jouw ook zo omslaan. Ga je diep schamen voor je uitspraken.

  Like

 24. Loe zegt:

  Ja ,die Jans heeft er een grote puinhoop van gemaakt,heeft hij wel nagedacht toen hij dit schreef ?

  Like

 25. Vanessa zegt:

  Er zijn genoeg mensen die willen werken maar aangezien de illegale voorrang krijgen op werk omdat lekker goedkoop Is vallen wij Nederlanders buiten de boot overal bezuinigen mensen die willen werken worden ontslagen vast contract betekend tegenwoordig ook geen drol meer me vader heeft 29 jaar bij tnt gewerkt en word er ook zo uitgegooid omdat ze goedkopere krachten willen dus begin eerst te stoppen met alles binnen te laten in Nederland en de Nederlanders aan een baan te helpen inplaats alles maar korten meer dan de helft van Nederland zit in de schuldhulp loopt bij de voedselbank of word dakloos dus van mij mag dat mens in de fik met haar inderdaad asociale jatwerk en inderdaad niet iedereen met een soos Is luie parasiet mijn vriend zoekt al hele tijd werk heeft diploma’s en word nergens aangenomen dus hou zulke oordelen gewoon voor je 😉

  Like

 26. marschs zegt:

  alles is al gezegd.. geen werk.. er is een tijd geweest dat mevr. waarschijnlijk mevrouw ook baat had bij de sociale voorzieningen .. trut.. banen aan minder validen werden toen gesubsidieerd vooral bij gemeente.. ook allochtone medewerkers niks mis mee..maar bent u dat vergeten? die sociale voorzieningen hebben toen waarschijnlijk ook u gered… nou op naar nog meer inbraken berovingen winkeldiefstallen… haal t geld maar bij rutte.. die letterlijk lachte en zei nee .. ik heb t goed!

  Like

 27. frits lammering zegt:

  hoe kan je dit doen viezerik harteloos mens ben je maar karma is karma wat je slecht doe kom slecht op jezelf terug ik gun je al het zelfde wat die mense die jij nou benadeel!!!

  Like

 28. ben zegt:

  Klijnsma schrijft:
  Klijnsma: “Mensen moeten als ze niet of nauwelijks inkomen hebben een beroep kunnen doen op de bijstand. Tegelijkertijd vind ik het heel belangrijk dat mensen vanuit de bijstand meedoen in de samenleving. De aanpassingen in de Wwb zijn daar dan ook op gericht. Vanzelfsprekend blijft de bijstand ook in de toekomst een vangnetvoorziening voor mensen die het op eigen kracht niet redden.”

  Dus wat is nu echt het probleem? Mis ik iets?

  Like

 29. Myra Cervenka zegt:

  Gewoon triest, dat vind ik ervan.

  Like

 30. Hans zegt:

  Volgens mij kunnen we stellen dat de PVDA compleet van het pad af is, dat dit zooitje ongeregeld zich nog “sociaal” durft te noemen is een Godspe !! Ze hebben werkelijk helemaal niets meer met “sociaal” te maken. Wat die Klijnsma betreft, die schijnt het geweldig te vinden om mensen naar een totaal bestaans “onmogelijkheid” te geleiden. Mensen moeten aan het werk, dan moet er natuurlijk wel werk zijn !!! of komen de ondersteuners van die Klijnsma nu weer met die oneliner “als je werk wil is er werk” Misschien zijn die nà 2000 niet meer buiten geweest of hebben met een emmer over het hoofd in een donkere kast gezeten, ikzelf kom uit de haven, een arbeidsintensieve tak van sport, hier hebben de heren ondernemers de automatisering ontdekt, waar in de vorige eeuw nog 80 tot 100 man nodig waren om een boot te lossen of laden heeft men er nu anno 2014 nog maar een 30 nodig, en volgends jaar met begin van maasvlakte 2 zijn ook die banen weg geautomatiseerd, wij willen werken GRAAG zelfs, maar helaas, winsten en bonussen en tevreden aandeelhouders zijn belangrijker dan arbeid. Terwijl die loser van een Asher roeptoeterd dat er werk moet komen verliezen elke maand honderen mensen hun baan, soms na 20 of 30 jaar lang gewerkt te hebben om het bedrijf groot te maken, bedankt…. SCHANDE !!!!!! Met de aanstelling van de nieuwe ( schurken) regering is de inzet tot het totaal afbreken van Nederland als sociaal land begonnen, Rutte die al lachend en vrolijk grappen makend de mensen die op de laagste trede van de maatschappij nog ietsje verder de grond in trapt geholpen door een nog grotere lolbroek Samson, waarbij D66 en het CDA samen met de Christen ( ja ja Christenen dus !!!) aan de zijlijn staan toe te juichen. Nederland is een k*t land aan het worden, Ik ben een SPer, ik ga niet zeggen dat de SP de problemen kan oplossen wat ik wel geloof is dat ze het socialer zullen doen. Ik zal God danken ( ook al ben ik geen gelovige) als dit criminele Haagse zooitje is opgerot als het kan zo snel en geruisloos mogelijk , het zou een zegen voor het land zijn en een verademing voor mijn bloeddruk….lol….
  En dan nog dit:

  Verder vind ik deze maatregel niet zo fout, want er complete bijstand gezinnen die heel veel geld krijgen voor niets doen. De luie parasieten moet van mijn belastiggeld worden betaald. Het is genoeg geweest. Hulde aan deze wet.

  Iemand die zoiets schrijft snapt het dus gewoon niet, de Bijstand is geen vetpot, je kunt er niet van leven ook al beweerd men in het Haagse van wel, men zit niet voor plezier in die situatie, schijf dus alsjeblieft niet van die stupide dingen, we zullen er maar vanuit gaan dat het IQ van deze schrijfster niet groter is dan van een spruitje, je kunt haar die idiote mening niet kwalijk nemen, maar ga in therapie, koop toch dat huis neem die auto en emigreer naar een ver vredig land en leef lang en gelukkig.
  Greetz Hans.

  Like

 31. richard zegt:

  Nou Jans , je hebt iig wat om over natedenken …als je dat kan tenminste. Ik zou maar even een paar vrije weken opnemen van mijn belasting centen – want die heb je wel nodig om dit even tot je door te laten dringen Likjes Richard

  Like

 32. Henry B . zegt:

  Ik heb dit ook al ergens anders gezet maar dit is echt de enige oplossing. Het grootste probleem zal zijn dat het grootste deel van de bevolking loopt te klagen en schreeuwt dat er iets gedaan moet worden maar dat als er personen zijn die iets willen doen deze waarschijnlijk alleen zullen staan. Als we dit echt willen uitvoeren , uit de E.U. , grenzen dicht asielzoekers terugsturen s er maar één manier en dat is met een reevolutie. Een gewapende overname van de staat , anders blijven het loze woorden. Dit is de reden waarom ik dit stukje hieronder geschreven heb.

  Het enigste wat we kunnen doen is een gewapende opstand en de bende van Den Haag wegsturen.
  Zolang er voedselbanken nodig zijn,mensen uit hun huizen gezet worden, kinderen zonder ontbijt naar school gaan,ouders s’avonds niet eten omdat er geen eten genoeg is en zo kan ik nog even door gaan is de recessie niet voorbij . We hebben in ons eigen land niets meer te zeggen , de rijken worden steeds rijker dankzij Rutte met zijn bende en de werkenden ziekn bejaarden worden steeds verder uitgeknepen , de regering speelt mooi weer met geleend geld om maar goed voor de dag te komen, steeds meer asielzoekers komen binnen krijgen geld woning en mogen op onze kosten op vakantie naar de familie maar als het vluchtelingen zijn kunnen ze normaal gezien niet naar de familie. In Den Haag zijn ze hier blind voor en ook de E.U. wil het misbruik niet zien want ze hebben het te druk met graaien. Wilders wil en kan hier een eind aan maken . Hij heeft het al verschillende malen geprobeerd maar op de een of andere manier weten ze de boel steeds te manipuleren.
  De meesten willen geen E.U. meer dit is ook boven gekomen bij de verkiezingen in de landen rondom ons. Den Haag is ons gewoon aan het verkopen en zelf zijn ze de enivsten die er beter van worden. Ze hebben Nedeland verkwanseld alleen om het braafste jongentje van de klas te zijn en een schouderklopje te krijgen van de meester,de E.U. dus .
  Als we dit toelaten spreken we binnenkort een andere taal en moeten we verplicht naar de moskee.
  Er is maar èèn manier om te zorgen dat Nederland weer van Nederland wordt ……………..

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Zooooo mee eens!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Henry B: 23.29. uur, op 27/5. Daar ziet het naar uit, meneer Henry. Geweldloos gaan we het waarschijnlijk niet redden. Maar ja, de Nederlander in het algemeen, komt pas in actie, als HET ETEN NIET MEER TE BETALEN IS. Het schijnt nog veel erger te moeten worden!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s