Studenten stemmen D66, weten niet waarom

Screenshot_42

De helft van de studenten die aankomende donderdag gaat stemmen voor het Europees Parlement zal een D66-vakje rood maken. De VVD volgt op gepaste afstand, met nog geen 20 procent als tweede. PvdA, GroenLinks en de SP staan daar weer mijlenver achter, met zeven, zes en vijf procent van de studentenstemmen.
Voor een peiling vroeg studentenadviesbureau UniPartners aan meer dan vijfhonderd studenten of, en zo ja wat zij aanstaande week gaan stemmen. Ongeveer de helft gaf aan zeker de gang naar het stembureau te maken. Tien procent gaat zeker niet. Daarmee ligt het opkomstpercentage onder studenten vele malen hoger dan onder alle kiezers bij elkaar. In 2009 kwam slechts 36 procent van het totaal opdagen.

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", D66, Naïviteit. Bookmark de permalink .

17 reacties op Studenten stemmen D66, weten niet waarom

 1. Monalisa zegt:

  Studenten stemmen D66, weten niet waarom!! dat weten ze donders goed feesten en naaien tot je 30e jaar en dan pas werken en met 55 jaar met pensioen, LANG LEVE DE LOL.

  Like

 2. Driek zegt:

  Als dat onze toekomst is, die juichende lieden in een D66 shirtje, zie ik het erg somber in, wat een infantiel zooitje, weten ze eigen wel waarvoor ze daar staan te juichen? want tegenwoordig wordt elke gelegenheid aangegrepen om feest te vieren. D66, erger kun je het toch niet maken.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Driek: 09.17. uur. Te stom om voor “de duivel te dansen”, zo schat ik deze studenten in. Zeker sinds de socialisten, het gehele onderwijs hebben geïnfiltreerd, is de wetenschap in Nederland danig gedegradeerd. En dan krijg je deze stupide personen, die 24/7 de loftrompet steken over de “rode kerk”.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Ik heb het al zo vaak gezegd Driek; Ze lopen straks met een universitaire bull rond, en zijn tegelijkertijd nog stommer dan een seniele veldmuis. Ik had wel wat anders verwacht van personen die zich een intellectueel durven te noemen. Dat was in de jaren 50 wel wat anders met de politiek en de studenten. De politiek was eerlijker, en de studenten waren echt een elite korps. Vandaag de dag studeert iedereen zich nodeloos suf, deur voor deur. De politiek houdt een lekkere worst voor je aangezicht, en als je toe wil happen krijg je van achteren een enorme klap met een honkbalknuppel op je kop. Het verhaal van die hond die ook een onbereikbare worst voor zijn neus gebonden had. Hoe harder hij rende, hij schoot er niets mee op. De worst rende met hem mee.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, Driek, waarom denk jij, dat juist studenten -als ze dan nog gaan stemmen- op D’66 stemmen?
   Dat is toch precies het sfeertje, dat aansluit bij hun belevingswereld!
   Niet te moeilijk doen over alles, gewoon lief zijn voor iedereen, iedereen en alles moet maar een beetje z’n eigen gang gaan en dat is het. Dat de EU -als wij de vinger niet aan de pols houden- wel eens méér bemoeienis met hun leven voor kan hebben, op den duur en daarnaast de Islam zich al meer en meer opdringt, dat kunnen ze ze zich gewoon niet vóórstellen, het idéé…… Het idéé alleen al, dat het ooit wel eens allemaal zo zonnig en frank en vrij zou kunnen zijn als ZIJ gewend zijn; onmógelijk, toch? We mogen nog blij zijn, dat velen van hen het stemmen wonder boven wonder als een democratische verplichting zien, want met hun instelling had dàt er ook nog om kunnen hangen, maar verder mag je dan kennelijk niet al te veel diepgang meer van ze verwachten: Leve de ol en de oppervlakkigheid en daarom wordt het D ’66.
   Ik sta er totaal niet van te kijken, moet ik je zeggen: Ik vind D ’66 net iets voor…..Nou, studènten!

   Like

   • Driek zegt:

    Nou ja, mevrouw Theresa, D66 is in een Amsterdamse kroeg door de kroegtijger Hans van Mierlo opgericht, dat vind ik ook al zo typerend voor die D66 figuren. Veel drank, lachen, armpjes omhoog, kortom een en al oppervlakkigheid. Als ik die Sofie van ’t Veld hoor weet ik al genoeg.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    D66. Dè partij voor de vrijblijvendheid! Daarom hebben ze ook zo’n geweldige toeloop. De meeste mensen steken jammer genoeg hun kop in het zand, totdat het te laat is natuurlijk!

    Like

 3. Pingback: Ze achten het hun plicht tóch te gaan kiezen… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 4. Republikein zegt:

  Er stond laatst een interviewtje in een dagblad met een examenkandidate VWO.
  Op de laatste vraag wat zij ging doen na diplomering zei ze dat ze in Groningen ging studeren, maar vooral van het studentenleven ging genieten!
  Hup D666, weer een klant.

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Studenten. Stom als een konijn, moeten zich nog ontwikkelen. Dat komt ooit wel goed. In debat vraag ik wel eens aan een goedgebekte student: “kunt u 1 ding noemen wat D66 bereikt heeft voor studenten?”. Stilte. Er is ook niks positiefs te melden. De fraaie gebouwen gaan ten koste van de overige budgetten, het graaien van managers (veel foutlinxe politici) gaat onverminderd door, huisvesting is duur en te weinig. Stufi wordt gesloopt en studeren onbetaalbaar. Pretopleidingen en fraudes. Niet de schuld van meneer Pechtold, maar D66 heeft op deze dossiers nooit iets bereikt, willen ze ook niet. Graaien is in en daar gaat het om.

  Like

 6. nieuwenhuis zegt:

  Dit worden vast de/het NEDERLANDSE HOOP in bange dagen……………
  Onze toekomstige bestuurders!!!!!!!?????????
  Gruw ervan!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 7. Ekster zegt:

  Ik erger me ook kapot aan die studentjes. Hier in Leiden staan ze al dagen mensen lastig te vallen bij het station. Vandaag stond er zelfs een grote propagandabus op het plein met die hondenkoppen van In ’t Veld en Pechtold op de zijkant.
  Hier wat redenen waarom die studenten op D66 stemmen: ten eerste staan ze op de universiteit -na jarenlange vergelijkbare indoctrinatie op de lagere en middelbare school- bloot aan onvervalste pro-Eu-propaganda. Ten tweede beschouwen zij zichzelf als intellectuelen die ver verheven zijn boven het gewone volk en dat willen laten merken ook, en ten derde zijn er ook velen die na hun studie gewoon schaamteloos hun zakken willen vullen. Ze weten donders goed dat je dat het beste in Brussel kunt doen; je hoeft weinig te doen en wordt slapend rijk. Bovendien mag je dan met pensioen als de gewone, financieel volledig uitgeknepen mens nog niet eens op de helft is en nog jarenlang zal moeten doorbikkelen voor een schamel pensioentje vanaf 67(?), 69(?), of wie weet pas als ie in de 70 is…

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad. Doodzonde. Er zijn maar heel weinig mensen die hun ogen open hebben en een eigen ik hebben dat ze het belangrijkste van de hele wereld achten. Jammer! Allemaal doorsnee-spul. Gewoon vegetatief leven.

   Like

 8. Willie zegt:

  ACHTERLIJKE tappen zijn t

  Like

 9. Monalisa zegt:

  Ekster LANG LEVE DE LOL.

  Like

 10. Monalisa zegt:

  Dit bedoel ik met studentes LANG LEVE DE LOL haal je diploma is belangrijker dan feesten in de kroeg.

  Brandweer redt gedropte studentes
  Een dropping is voor drie studentes uit Leeuwarden woensdagavond op een fiasco uitgelopen. Het trio werd in het donker achtergelaten op een schiereilandje bij de Friese hoofdstad, maar kon daar niet meer op eigen houtje vanaf komen.

  Het was de bedoeling dat de studentes een kroeg in het centrum van Leeuwarden zouden bereiken. Toen hun medestudenten de drie maar niet zagen verschijnen, werd de politie ingeschakeld. Uiteindelijk was het de brandweer die de meiden van het schiereilandje moest plukken.
  Een paar mannen haalde het drietal met een bootje op en bracht ze naar de overkant gebracht. Dubbele pech: juist op het moment van de oversteek werd het bootje getroffen door een zware regenbui.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s