Waarom staat het volk zo sceptisch tegenover de EU?

Screenshot_45

(Door: BeWiseman)

Ik ben geen Einstein, maar een gewone burger en dan schijn je het allemaal verkeerd te zien en niet te snappen. Ik ben opgegroeid in een welvarend land en ook tijdens mijn jeugd was de export binnen Europa heel belangrijk voor ons en we hadden goede handelsbetrekkingen. Dat scheen zonder EU dus ook te kunnen. Maar opeens was de EU daar, ik maakte opeens deel uit van een uitdijend gebeuren en zag mijn geliefde gulden plaats maken voor de Euro, allemaal zaken waar ik nooit iets over te vertellen had.

Maar in 2005 was er opeens een referendum. Wij mochten over de Europese grondwet stemmen en over andere zaken die met Europa te maken hebben, zoals de Euro en Turkije geen rol laten spelen bij ons stemgedrag, want dat waren totaal andere zaken. Maar over die andere zaken is ons nooit wat gevraagd, dus velen (waaronder ik) hebben dit referendum aangegrepen om te laten zien dat we er niet van houden om allerlei zaken door onze strot geduwd te krijgen. Volgens de Eurofielen zou tegenstemmen tot oorlog leiden en het licht zou uitgaan in Nederland. Het resultaat is bekend; geen oorlog, geen licht uit, maar onder een andere noemer kwam de grondwet er toch en het Verdrag van Lissabon was een feit. Ook hier werd ik als burger weer eens flink genegeerd.

Wat ik als simpele ziel ook nooit begreep gedurende die jaren, is dat Europese maar eurosceptische landen zoals Zwitserland en Denemarken het economisch zeker niet slechter deden dan wij en toch wat meer baas waren in eigen huis, maar ik zal dat wel verkeerd zien.

Intussen is Europa verder en verder uitgebreid, zwakke broeders in het zuiden, corrupte broeders in het oosten en wij zijn de betalende broeders die er tussenin hangen. De Nederlandse politici of ambtenaren die deze landen zonder goede screening de EU ingefrommeld hebben, die hebben in ieder geval slecht werk geleverd maar daar zullen voor hen uiteraard geen consequenties aan vast zitten.

En hoe moet je als burger nu vertrouwen hebben in een systeem dat een nutteloze verhuizing tussen Brussel en Straatsburg accepteert? De kosten die dit met zich meebrengt zijn enorm, maar nog nooit heeft mijn regering geprobeerd uit te leggen wat het nut hiervan is. Ik weet alleen dat ik als burger mee betaal aan een steeds terugkerende onzinnige verhuizing. De reden van dit rondtrekkend circus is voor de gewone man dan ook een totaal raadsel en zoals al gezegd, enige uitleg krijgen we niet, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het niet uit te leggen valt. Het kost alleen een paar centen… Europa moet daadkrachtig zijn, maar als het met dit soort futiliteiten al moeizaam gaat, houd ik mijn hart vast bij echte problemen.

Als ik als leek geen houvast kan vinden in zaken als de Euro en de uitbreidingsdrift dan moeten de Europese leiders en bobo’s mij vast en zeker een gevoel kunnen geven dat ze betrouwbaar zijn en zich inzetten voor mij als burger en Europeaan. Ik dus maar even wat van die types gegoogeld  en ook daar werd ik niet echt vrolijk van.

Voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, die met een bevriende en extreem rijke Griekse reder op vakantie gaat en vervolgens miljoenen Europese subsidies voor zijn vriend regelt.

Martin Schultz, voorzitter van het Europees Parlement, een man die kritische rapporten over zichzelf eerst censureert.

Christine Lagarde van het IMF, tegen wie een onderzoek loopt omdat ze een vriend voor ruim 400 miljoen bevoordeeld zou hebben.

En ga zo maar door. Ook daardoor wordt mijn enthousiasme voor Europa niet groter.

Dan maar goed de verkiezingscampagnes volgen, maar ook dan kom je als simpele ziel bedrogen uit. De nationale fracties zijn bijna allemaal eurokritisch, maar in het Europees Parlement stemmen ze wel vrolijk met alles mee. We hadden premier Balkenende die de uitslag van het referendum negeerde, we hebben Rutte die meerdere malen garandeerde dat er geen bankenunie zou komen en geen geld meer naar de Grieken zou gaan, maar de bankenunie is nu een feit en de stroom geld naar Griekenland stroomt nog lekker door.

Ik doe echt mijn best om wat betrokkenheid te voelen, maar tot nu toe lukt dat nog niet echt. Als ik het bovenstaande lees en daar dan bij optel de arbeidsverdringing, de hoge Europese salarissen, de riante onkostenvergoedingen, een Zweedse eurocommissaris die over onze immigratieproblemen beslist, een baantjescarrousel voor de totaal ondemocratische figuren in Brussel, de drang om aan onze pensioencentjes te zitten, dan neemt mijn enthousiasme niet toe.

Het is natuurlijk wel komisch dat vele politici zich afvragen waarom Europa niet leeft onder de bevolking. En hoe zou het nu toch komen dat velen sceptisch tegenover dat mooie Europa staan?

Door:
BeWiseman
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, corruptie, democratie, Desinformatie, dictatuur, Elite, EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Waarom staat het volk zo sceptisch tegenover de EU?

 1. Monalisa zegt:

  En berichtje van D66.hij is wel zeker van zijn zaak

  D66 kan links en rechts winnen

  AMSTERDAM –
  D66 zit in een ideale positie voor de Europese verkiezingen donderdag. De partij kan links en rechts kiezers van andere partijen afsnoepen. Alleen bij de PVV heeft D66 niet veel te winnen. De eigen kiezers zijn juist vrij zeker van hun zaak, de kans dat ze op een andere partij stemmen is niet heel groot.
  Dat blijkt uit een onderzoek van het Kieskompas. Het Kieskompas vroeg meer dan 73.000 mensen om bij elke partij op een schaal van 0 tot 10 aan te geven hoe groot de kans is dat ze erop stemmen. Bij een 8 of hoger telt iemand als een waarschijnlijke kiezer. „De meeste mensen horen niet bij één enkele partij, maar hebben twee of drie of vier partijen waarop ze kunnen stemmen”, legt André Krouwel van het Kieskompas uit.
  Meer dan de helft van de waarschijnlijke PvdA-kiezers geeft aan dat er een reële kans is dat ze toch op D66 zullen stemmen. Ook bij VVD en GroenLinks kan de helft nog overstappen naar de links-liberalen. Een op de drie CDA-kiezers neigt naar D66, net als een kwart van de aanhang van SP, Partij voor de Dieren en 50 PLUS. Zelfs bij ChristenUnie/SGP kunnen de liberalen een op de zes kiezers wegtrekken. Alleen bij de PVV heeft maar een paar procent ook sympathie voor D66.
  „D66 profileert zichzelf als het redelijke alternatief, als de tegenpool van Wilders. De partij is voor iedereen een tweede of derde keus. Als de eigen club het niet goed doet of niet populair is, is D66 de vluchtheuvel waar mensen naartoe rennen”, zegt Krouwel.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De EU is niets, wordt niets en zal nooit iets worden. Het is een gedrocht, van communistische snit! En het communisme heeft in de Sowjet-Unie laten zien, hoe funest deze ideologie is. Slaap maar door eurofielen!

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Wiseman, een goed stuk, vroeger schreef je Burger met een hoofdletter, Burgers waren het bloed van de samenleving, nu wordt het bloed alleen maar verdunt door immigratie en door de daarmee samenhangende demografische tijdbom. Ik maak dat niet meer mee maar als we zo doorgaan leven mijn kleinkinderen als minderheid in in Nederland. En geloof mij dat wordt niet leuk! Onze gezamenlijke politici hebben door hun slaafse lafheid aan Brussel ons Nederland in een ramp gestort.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Nu er morgen Europese verkiezingen zijn, duiken er allerlei rare verhalen op in de krant. Iedereen kent de reputatie van Mark Rutte. Zo is in mijn krant een drie pagina’s groot verhaal over Rutte te lezen, (de voorpagina (pagina een) en vlak daarachter pagina twee en drie), die via de Europese commissie ervoor zal pleiten dat het met de bemoeizucht van Brussel over moet zijn. De E.U. moet terug naar de kern ! De kop op de voorpagina; RUTTE WIL TAKEN BRUSSEL BEPERKEN. En op pagina drie; BRUSSEL IS NIET DE SCHULD VAN ALLES. Brussel dient alleen nog maar op 5 hoofdpunten te gaan; Interne markt, minder regels, handel, energie, en het aanpakken van de uitwassen op de arbeidsmarkt. Rutte wil in deze de macht van Brussel inperken. Volgens zijn schrijven zou de VVD zelfs nog op een zeteltje extra kunnen rekenen. Hij wel natuurlijk. Geen grotere Eurofiel, leugenaar en landverrader als Rutte, die zomaar opeens begaan is met het lot van ons volk. Hij heeft daarentegen gene ene moer daar in Brussel in te brengen (hij zou o.a. met Merkele gaan praten) en mag alleen op komen draven als er weer eens van die smerige verdragen ondertekent moeten worden. Wie dit verhaal van Rutte cq mijn krant gelooft en alweer op de PVV of andere losers gaat stemmen morgen, heeft sinds zijn geboorte zijn geheugen op de verkeerde manier ontwikkeld, en ook nog eens zodanig dat hij of zij met zijn of haar stommiteiten ons land naar de kloten helpt. Voor mij is het alleen maar interessant eens te lezen hoever Rutte kan gaan met zijn leugens. Om nog meer aan de weet te komen over personen die zichzelf (via de MSM)steeds meer verraden. Negatieve informatie kan soms waardevolle informatie blijken.

  Like

  • bigljohn zegt:

   En o ja, vergeten. Die mislukte patser en beoefenaar van de herenliefde, stond op pagina 3 met een enorme kleurenfoto afgedrukt. De foto komt erg nichterig over. Geen stoere uitstraling van een echte vent, maar eerder van een travestiet in herenkleding.

   Like

 5. 4sjun zegt:

  Mark Rutte heeft zijn kiezers al eerder misleid. Zijn politieke geloofwaardigheid is wat mij betreft voorbij hoezeer de MSM zo’n man ook probeert te pushen.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Persoonlijkheden als Pim Fortuyn worden, door wie, de kogel kwam van links, uit de weg geruimd en politieke niemendalletjes kunnen gewoon doorgaan. Zijn de persoonlijke belangen dan zo groot dat een heel volk daarvoor opgeruimd of gedeeltelijk afgevoerd moet worden ( van Riessen).

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Weer zo’n slap lulverhaal. Gewoon opdonderen die EU! We weten echt wel hoe ze zich op een buitensporige manier fascistisch misdragen, ja!? Weg ermee.
  “Waarom wij sceptisch zijn?” Ja je gelooft het niet! Wij zijn NIET sceptisch! Wij zijn RAZEND!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s