Zorgverzekeraars potten geld op

Screenshot_17

Zorgverzekeraars hamsteren steeds meer premiegeld. Het geld gaat niet naar de zorg, maar naar beleggingen, meldt NRC Handelsblad op basis van eigen onderzoek.

Sinds begin 2012 namen de reserves van de vier grootste zorgverzekeraars met 2 miljard euro toe, wat neerkomt op ruwweg 175 euro per verzekerde.

Lees verder>>>
(h/t Koddebeier)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Zorgverzekeraars potten geld op

 1. Cathja zegt:

  En wij maar dokken, vanwege ‘de vergrijzing’, omdat er steeds betere apparatuur wordt gebruikt in de ziekenhuizen, en omdat we elke behandeling willen krijgen die mogelijk is. Dat maakt men ons wijs. Dure geneesmiddelen wordt ook nog wel eens als reden opgegeven.
  Ik heb nog nooit iets geloofd van al die praatjes. Wat voor ons geldt, geldt ook voor onze buurlanden, en daar is de zorg significant goedkoper. Waarom moeten wij 2 tot 3 keer zoveel premie betalen als onze ooster- en zuiderburen?

  Like

  • annet bakker zegt:

   omdat wij topmensen hebben die met ons geld hun zakken vullen ,specialisten ,top thuiszorg ,topfunctionarissen bij de banken en niet te vergeten onze politica en europarlementarissen ,plus de vele economische vluchtelingen die massaal ons land binnenstromen
   wat denk je van bijv griekenland ,disselbloem zegt wel het gaat goed daar ,propaganda”, het is daar nog nooit zo slecht geweest als nu, daar gaat ook veel belastinggeld van ons heen plus nog vele andere landen, die geholpen moeten worden, daarom moeten wij blijven betalen,
   als wij op deze voet verder gaan met vvd of cda of pvda aan de macht,
   dan is de armoede in ons land zeker 20 tot 30 procent gestegen en onze zakkenvullers hebben zich dan verrijkt met 20 tot 30 procent meer geld.
   .

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Annet Bakker: 12.09. uur. Tja, dat krijg je als de veilingmeester Pechthold, ons LAND nog meer mag verkwanselen, Annet.

    Like

 2. paulzwueste zegt:

  De financiële maffia!!!!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Ja en dat hebben allemaal te danken aan de prachtige uitvinding van ‘onze liberale vriend’ de VVDer Drs. J.F. (Hans) Hoogervorst MA .
  Je weet wel die man die ‘mooie’ gebaar maakte met z’n vinger.

  Nu zien we wat er van komt die graaiers van Verzekeraars, beleggen onze premie euro’s, waarschijnlijk voor eigen gewin en hun aandeelhouders.
  Terwijl duizenden Nederlanders de premie niet meer kunnen ophoesten, we met z’n allen de goedkoopste medicijnen krijgen die de dames en heren verzekeraars maar kunnen vinden en ook wordt er steeds meer beknibbeld wordt op de zorg en bejaardenzorg.

  Als Hoogervorst en de rest van de onbenullen die zich regering noemen even hadden nagedacht, dan hadden ze dit op hun vingers kunnen natellen, want graaiers blijven graaiers of ze zich nou Bank of Verzekeraar noemen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @koddebeier: 19.45. uur. Zo is het, koddebeier. De kloothommel Hoogervorst, op dat vlak, en de rest van de nep liberalen, die ook maar meteen de NS en de Post hebben geprivatiseerd. En sindsdien hebben de treinen, “vierkante wielen”, liggen er af en toe blaadjes op de rails, en is de treinenloop om de haverklap geheel vastgelopen. En de Post, het is om je te bescheuren, als het niet zo triest was, 6 tot 7 keer per dag post, dan een gele, dan een blauwe, dan een rode, dan een groene POSTBODE, Dan een puber en dan een grijsaard die de POST brengen, en om de haverklap VERKEERD BEZORGD ook nog. Whoehahaha, de VVD de bierpompliberalen, met het schoothondje RUTTE, keffertje der EUSSR in Nederland!

   Like

 4. ezra70 zegt:

  Eens komt de waarheid toch aan het licht.
  Wij maar krom liggen iedere maand. Straks nog fijn 300 euro van de ouderen jatten. Ze kunnen ons beter meteen de pil van Drion geven.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Wrijf het er lekker in, potdorrie.

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Al 270 kwijt aan eigen risico,nu al!En dan schepen ze me nog af met ‘goedkopere”medicijnen;tabletten die niet te breken zijn en die ik met een mes in tweeen moet zien te krijgen.Want ;de tabletten met een breuklijn zijn duurder!!!!Je zou er toch een bom op gooien,of niet dan?

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Ik ben zoooooooo gezond dat ik al deze apparatuur en medicijnen feitelijk niet kan gebruiken. alleen ben ik nog goed genoeg om alles mee te betalen.

  Like

 8. Jan zegt:

  Zakenbankiers uit de hele wereld hebben afgelopen jaar dik verdiend aan onze pensioenfondsen. Behalve de gebruikelijke vergoedingen voor hun werk zijn er miljarden overgemaakt voor buitengewoon goede beleggingsresultaten.

  Alleen al de twee grote fondsen ABP en Zorg&Welzijn betaalden vorig jaar gezamenlijk €1,2 miljard aan bankiers en vermogensbeheerders naar aanleiding van ’gerealiseerde extra rendementen’.

  Dit bedrag van €1,2 miljard komt boven op de miljarden euro’s die pensioenfondsen sowieso betalen aan banken voor het beheer van aandelen, de transacties, adviezen en dergelijke.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22662070/__Fondsen_gul_voor_bankiers__.html

  Like

  • koddebeier zegt:

   Ja Jan, Graaiers blijven nu éénmaal Graaiers, die stoppen alleen als hun koppen eraf hakt.
   Ze zouden zelfs hun blinde moeder nog bestelen als ze de kans hadden.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @koddebeier: 12.25. uur. Dat hebben ze geleerd van politici, koddebeier. En dan vnl. van CDA,VVD,D66 en de PvdA. Die bestelen en bedriegen ons al meer dan 40 jaren!

    Like

 9. Jan Wandelaar zegt:


  Dit bedrag van €1,2 miljard komt boven op de miljarden euro’s die pensioenfondsen sowieso
  betalen aan banken voor het beheer van aandelen, de transacties, adviezen en dergelijke.

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22661097/__Pensioen_is_jackpot_voor_bankiers__.html

  Like

 10. annet bakker zegt:

  wij dalen af op de afgrond met onze top de zakkenvullers.
  , de rijken worden rijker en de armen worden armer
  met ons regeringsbeleid.
  vergelijk het maar met roemenie toen die tijd het volk had niets meer en het echtpaar hoe heette ze ook alweer had alle rijkdom gestolen van het volk
  zo kan je het vergelijken met brussel een Europa
  de europarlementariers worden schatrijk van het geld van de belastingbetaler en de hoge zorgverzekering en de hoge ziektekosten noem maar op

  Like

 11. Daiyu-ninja zegt:

  ezra70 zegt:
  24 mei 2014 om 18:08

  Mijn idee. Maar hoe krijg je die bij hen naar binnen?

  In een maaltijd verwerken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s