Saoedi-Arabië, de pianospelende baviaan Mark Rutte, de antisemiet Frans Timmermans en de gedegenereerde Jood Lodewijk Asscher

Screenshot_17

Mark Rutte: gewoon een prettig mens die er geen moeite mee heeft als hij dagelijks zes-honderd-drie-en-tachtig keer met een hoofddoek geconfronteerd wordt. Want Mark vindt dat er niks mis is met de islam. Vooral het Wahabisme vindt hij een variant vol redelijkheid.

(Door: Martien Pennings)

Onder de titel “Timmermans wil Israël boycotten en excuses aanbieden aan Saoedie-Arabië” heb ik afgelopen dinsdag 24 mei een tekst gepubliceerd die ik in de uren en dagen daarna een paar keer upgedeet heb. Vanwege de ernst van de zaak, namelijk de bevordering van het antisemitisme onder het mom van “israël-kritiek” en het gelijktijdige eufemiseren ván en collaboreren mét de Jodenhaters bij uitstek door bijna alle westerse quasi-elites, publiceer ik mijn stuk opnieuw onder een pakkende titel. Want je wilt gelezen worden, nietwaar? En aangeklaagd als het kan. Is er nou nergens een ambtenaar des justietsies die mij dat genoegen wil doen? Want dan zou er wellicht aandacht komen voor het feit dat de totale pervertering van alles wat waar en goed is door ook onze minister president met een stalen gezicht op de staatsomroep wordt opgelepeld. En die kritische intelligenterik van een meester-interviewer Pieter-Jan Hagens zit erbij, kijkt ernaar, hoort het en doet ook of we bezig zijn met de orde van de dag.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

49 reacties op Saoedi-Arabië, de pianospelende baviaan Mark Rutte, de antisemiet Frans Timmermans en de gedegenereerde Jood Lodewijk Asscher

 1. Jan Van zegt:

  Nu ik voor de derde maal door MvdG ben geband van DDS, zou ik het des te meer waarderen als hier scheldpartijen als “Gedegenereerde Jood” en “baviaan” vermeden zouden worden.
  Of wordt de niet zo sympathieke buurman ook zo de huid vol gescholden? Dan kan ik begrijpen dat een rijdende rechter een succesverhaal is.
  Wel zeer bedankt voor de vaak interessante artikelen… maar meestal plaats ik een link van het originele artikel want ik vind het niet fijn de Ejbron link te vermelden… en dat zou ik wél willen doen omdat ik best wel geloof dat de Vrijheid van Meningsuiting hier hoog in het vaandel staat! (Dacht ik van DDS ook…:( )
  Daarom vertrouw ik er op de ik niet er uit geflikkerd wordt en deze kritische noot gewoon geplaatst wordt.
  Keep up the good work…. mvg,
  Jan
  En bovengenoemde figuren zijn inderdaad lafaards….

  Like

  • KeesvanD zegt:

   Heb je enig idee voor welke opmerking?

   Like

  • jans zegt:

   Er komt een dag dat zij zich realiseren dat ze gedwongen worden om zich te onderwerpen aan de islam en hun macht en vrijheid worden vernietigd door de islam. Ik investeer niets meer in Nederland, de politiekleiders zijn zich niet bewust van het gevaar.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Hallo Jan Van. Voor de derde keer geband bij DDS? Na één maal geband te zijn bij die landverraderlijke club idioten had ik er al genoeg van. Waarom? Omdat ik mij niet langer wilde afgeven met TUIG! Het is gewoon tuig meneer! En ik vind mijn tijd te kostbaar om mij met tuig af te geven. Dat is de waarheid, en die mag gezegd worden.
   Wat mij dus verbaasd is dat u er kennelijk anders over gedacht heeft.
   Maar waar het vervolgens om gaat is dat u na maar liefst drie maal een ban te hebben gekregen op uw manier, nu hier bij Bron, Martien Pennings in de ban wil doen. Want dat doet u met uw vraag of Martien aub liever niet, dus nooit meer, de waarheid zou mogen schrijven. En het IS de waarheid die Martien Pennings schrijft Jan Van. Dat is niet mijn mening het IS zo! Rutte is een volledig overtuigde landverrader, Frans Timmermans verkoopt zijn eigen kinderen om er beter van te worden de smeerlap! En inderdaad Ascher is een gedegenereerde Jood! En het is bitter hard nodig om Ascher een gedegenereerde Jood te noemen want daardoor wordt de rest van het Joodse volk gezuiverd. Maar dat had u kennelijk niet door Jan Van?
   Kan gebeuren, vandaar dat ik hier even de puntjes op de I zet, als u het mij niet kwalijk neemt. DDS is een typisch voorbeeld van hypocriet landverraad door zogenaamde columnschrijvers die elkaar bij opbod afwisselen, echter bij Bron mogen de feiten en mensen bij hun juiste naam worden genoemd. Ik heb de indruk dat u een paar zaken door elkaar haalt.

   Like

   • Jan Van zegt:

    Ben je wel lekker, Paul?
    Elastiek van je onderbroek zit blijkbaar wat te strak? Is de bel van je fiets gejat?
    Doe normaal man.
    Mvg, Paul……
    gaan we nu weer diegenen bashen die gebashed zouden moeten worden, fatsoenshalve??

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Paulzwueste: 17.22. uur. Geheel met U eens Paul. In dit artikel heeft Dhr. Pennings TERECHT gewezen op de smerige huichelaars, RUTTE en TIMMERMANS! Potverdomme, excuses aanbieden, aan een regime van wrede ISLAMAANGHANGERS, dan kan de idioot RUTTE en de idioot TIMMERSCHWANZ ook wel gaan slijmen met NOORD – KOREA! En dan vind ik het weerzinwekkende regime in SAOUDIE ARABIË NOG ERGER DAN NOORD-KOREA. En daar zit al een in smerige dictator. Rutte en Timmermans, een groter stelletje HUICHELAARS en LEUGENAARS moet je nog zoeken. Het artikel van Dhr. Pennings is 1000 keer geloofwaardiger, als het vileine gelul van Rutte en Timmermans!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Hartelijk dank Tom Hendrix, ook een man is gevoelig voor een complimentje!

    Like

   • Driek zegt:

    @paulzwueste zegt: ‘En inderdaad Ascher is een gedegenereerde Jood! En het is bitter hard nodig om Ascher een gedegenereerde Jood te noemen want daardoor wordt de rest van het Joodse volk gezuiverd. Maar dat had u kennelijk niet door Jan Van?’

    Nu, beste paulzwueste, ik kan u mededelen dat met dergelijke teksten de rest van het Joodse volk niet gezuiverd wordt. Trouwens waar moet het ‘Uitverkoren Volk’ van ‘gezuiverd’ worden? De ‘zuiveringsacties’ liggen in het verre verleden. Verklaar u eens nader.

    En inderdaad, dat ben ik volledig met u eens, Rutte is een volledig overtuigde landverrader, Frans Timmermans verkoopt zijn eigen kinderen om er beter van te worden de smeerlap! U heeft het duidelijk verwoord.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Driek. Ik realiseer me dat mijn uitspraak: “Ascher is een gedegenereerde Jood enz.” een doordenkertje voor jou moet zijn. Ik zal proberen het je uit te leggen.
    Zijn achtenswaardige vader die zijn eigen leven in de waagschaal stelde om Joodse families te redden en die onmogelijke beslissingen moest nemen, staat wel in heel schril contrast met zijn zoon die zijn volk voor een handvol zilverlingen verkoopt via de PVDA. Een partij die zoals je weet, onder een hoedje speelt met de verderfelijke islam die DE doodsvijand van het Joodse volk is!
    Als we Ascher dus een gedegenereerde Jood noemen zetten we hem apart van het Joodse volk. Een kwestie van Claire obscure dus.
    Ik zou zeggen stel je vraag overigens ook aan Martien Pennins, dan krijg je nog een uitleg, altijd handig denk ik zo. Tevreden?

    Like

 2. delamontagne zegt:

  Is het niet verschrikkelijk als je een M.P, van een land, glimlachend naast zo,n “ingepakte” mens ziet staan? Hij had moeten zeggen:”meid, je woont nu in een vrij, doe die achterlijke doek af.”.
  Ergens las ik echter dat hij vond dat de Heer Wilders DE is=lam had beledigd.
  Met deze foto beledigd hij eerder ,t NL-se volk, die dagelijkse met dit soort achterlijkheid wordt geconfronteerd

  Like

  • De Molay zegt:

   Even een update voor jou.

   Een hoofddoek, dat symbool, is allang geen uitdrukking meer voor alleen onderdrukking.
   Onze M.P. zou dan wel kunnen zeggen; “meid, je woont nu in een vrij, doe die achterlijke doek af.”.
   Maar ik betwijfel dat zij dan zou zeggen; Die hoofddoek draag ik om een andere reden. Ik hang een satanische ideologie aan en zo maak ik dat kenbaar.

   Like

 3. De Molay zegt:

  Hé….scheiding van ‘staat en kerk’ hebben wij toch hoog in het vaandel staan?
  Als het om de flappen gaat hanteren wij een hele andere standaard.
  Dat ons eigen doodvonnis op een vlag staat, houdt ons er niet vanaf om zaken met dat soort gasten te doen.
  ‘It’s the economy, you stupid!’ of iets in die richting zal ik maar zeggen.

  Toch gek dat we het conflict wat de buurlanden van Israël hebben op een heel andere manier benaderen.

  -Hoeveel maten zijn er eigenlijk?-

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Toen ik de kop zag dacht ik meteen Martien.
  En dus maar weer gaan lezen.
  Hoewel het een beetje royaal gesteld wordt ben ik het er wel mee eens.
  Israel boycotten en de foutste arabieren in hun kont kruipen.
  Waar halen ze het vandaan???
  Overigens vond ik de reacties van die politici incl Bommel (niet mijn grootste vriend) wel correct.

  Like

 5. @ Jan Van op 24 mei 2014 om 13:12

  Zo zo Jan, jij zoekt dus een nieuw stekkie om comments te plaatsen en je eerste verzoek is of de site zich een beetje aan jou wil aanpassen, want ander schaam jij je voor de soms grove taal.
  Tsja, je moet eigenlijk bij Bert de webmaster zijn, natuurlijk, want dat is degene die de stukken van mijn site vrijwillig en met mijn instemming doorplaatst, “leesverdert” zogezegd.
  Jouw wens is dat termen als “gedegenereerde Jood” en “baviaan” richting de boven-ons-gestelden worden vermeden.
  Ik zou moeten ophouden met schelden, dus.
  Het antwoord is: dat gaat niet gebeuren, wen er maar aan en blijf anders maar weg.
  Mag er ter adstructie van deze stellingname verwijzen naar een stuk van mijn hand?
  Het heet “Over mijn razernij en mijn schelden” en is hier te vinden: http://tinyurl.com/pgamndl

  DIT IS EEN PASSAGE ERUIT:

  Een vriend van me, “Erik Mokum”, heeft een keer een stuk geschreven waarin hij me met een meisje vergeleek over wie Simon Carmiggelt ooit een column schreef. Carmiggelt vertelt hoe in de Tweede Wereldoorlog op een Amsterdams perron tussen het zwijgend toekijkende publiek een meisje de NSB’ers verrot begon te schelden die de Joden bij elkaar dreven. Dat meisje was natuurlijker moediger en deed iets wat veel gevaarlijker was. Maar in principe heeft Erik Bink gelijk: ik doe iets vergelijkbaars.

  De laatste keer dat ik iemand de tering schold was onder een stuk van mij, toen er weer eens commenter was, ene “Ben”, die mij beleefdheidsregels wilde bijbrengen in de omgang met een helpster van massamoordenaars, de genotsverslaafde gekkin Samira Azabar. Ik ben toen héél boos geworden op “Ben” en er viel dus een onvertogen woordje.

  En als je er goed over nadenkt: hoe zou jij, lezer, het gevonden hebben als er tussen het publiek op dat Amsterdamse perron van misschien 1943 een persoon had gestaan die dat meisje zou hebben toegeroepen: “Misschien heb je wel gelijk, maar moet je daarvoor zulke grove taal gebruiken?”

  TOT ZOVER DE PASSAGE.
  EN HIER IS HET STUK TE VINDEN DAT ERIK MOKUM SCHREEF:
  http://tinyurl.com/ppoupbm

  Je vraagt, Jan: “Of wordt de niet zo sympathieke buurman ook zo de huid vol gescholden?”

  Nee, Jan, want als ik mijn buurman wil aanspreken dan kan ik gewoon naar hem toegaan, maar de quasi-elite die ik af en toe streng moet toespreken woont niet bij mij in de straat en behoort niet tot mijn kennissenkring.
  Dus ik zal op een andere manier de aandacht van die dames en heren moeten trekken.
  En dat kan alleen door ze de tiefus te schelden en wel op een manier die hen raakt.
  Anders hóren ze je niet eens, beste Jan.
  Nu zeg jij natuurlijk, slim als jij bent, dat die dames en heren van de nep-elite dan natuurlijk met walging mijn dingetjes lezen en verre van zich werpen en dat zij zich zullen beklagen over de tóóóón waarop ik schrijf.
  Maar het is een keuze, Jan, tussen helemaal niet gehoord worden en met walging aangehoord worden.
  En het is natuurlijk wel een compliment als je door wat jij “lafaards” noemt met afkeer gelezen wordt.
  Ik vermoed dat met name Asscher en Timmermans kennis nemen van mijn stukken.
  Want zeg nou zelf: “gedegenereerde Jood” voor Asscher!
  Dan vermoed je toch een antisemiet die misschien wel aangeklaagd kan worden?
  Nou, dat gaat Asscher dan bekijken en dan gaat-ie zich op het hoofd krabben.
  Hoop ik.
  En Timmermans: antisemiet, misdadiger, Holocaustvoorbereider.
  Daarbij doe ik ook nog het uitdrukkelijke verzoek justitieel vervolgd te worden.
  Dat móét toch de aandacht trekken?
  En misschien gaat dat “pianospelende baviaan” ook werken richting Rutte, vooral in de context van mijn gruwelijke invectieven aan de adressen van zijn collega’s Asscher en Timmermans.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Ik mag dat luid en duidelijk wel !

   Like

  • rommel zegt:

   Inderdaad van de ratten besnuffeld. Komt binnen met gejank dat die bij DDS eruit is gekickt en gaat dat als argument gebruiken om een ander proberen een toontje lager te laten zingen. Blijf jezelf Martien.

   “Nu ik voor de derde maal door MvdG ben geband van DDS, zou ik het des te meer waarderen als hier scheldpartijen als “Gedegenereerde Jood” en “baviaan” vermeden zouden worden.”

   Wat heeft het één met het ander te maken? Waarom moet Martien zijn keutel intrekken omdat Jan Van een blauwtje loopt op DDS? Sjoderstraal toch lekker op fatsoengek. En nu voor de derde keer op DDS verbannen? En toch steeds weer terug kruipen? Van mij hadden ze bij de eerste keer al de tering kunnen genieten.

   Btw.
   Mocht het gezeik en geklaag op je scherpe tong hier teveel worden ben je altijd welkom om op DVC je hart te luchten Martien. Sinds ik daar de broek aan heb waait er een andere wind.

   Like

   • Jan Van zegt:

    Ben je nou klaar met rommelen, Rommel?
    Mij krijg je tóch niet weggepest, of je moet een dik vriendje zijn van Bert de moderator.
    Ook pissig? Jammer dan!!!
    Mvg, Jan. En ik meen me te herinneren dat ik heb gezien dat DVC inderdaad veranderd is…. Zal eens gaan kijken… of ben ik bij voorbaat al geband, Rommel?

    Like

   • Wachteres zegt:

    Welkom rommel! Je bent meteen duidelijk aanwezig. Ben ik van jou helemaal niet gewend…. 😀

    Oeps Bert, ik hoop dat ik nu niet op de persoon speel …

    Like

  • Jan Van zegt:

   Nou, nou, Martien… Een kort lontje?
   Je bent toch niet opgegroeid ergens in de Oriënt? (nou ontplof je zeker helemáál??)
   Was een grapje…., maar ik weet niet echt of je zulke grapjes waardeert…
   Ff is steno, want je maakt er een flink verhaal van.
   Eerst even over het schelden: Je hebt blijkbaar de indruk dat ik dat lullig vind voor de ” boven-ons-gestelden” en de “quasi-elite”.
   Nee, dus…., die zou ik ook, na een proces, het liefst opgeknoopt zien worden.

   “Zo zo Jan, jij zoekt dus een nieuw stekkie om comments te plaatsen en je eerste verzoek is of de site zich een beetje aan jou wil aanpassen”
   -Ik heb al meerdere commentaren geplaatst, maar ben inderdaad wat terughoudend met door te linken.
   “want ander schaam jij je voor de soms grove taal.”.
   – Nee, ik vind het lullig voor jou. Ik denk dat je jezelf daarom te kort doet. Je bent welbespraakt, be-pend, gebruik dát, ipv stom te schelden.
   “Ik zou moeten ophouden met schelden, dus.
   Het antwoord is: dat gaat niet gebeuren, wen er maar aan en blijf anders maar weg.”.
   -Hmmm, dacht dat je zei dat daar Bert de webmaster over gaat?
   “Mag er ter adstructie van deze stellingname verwijzen naar een stuk van mijn hand?”
   – Jazeker wel. Maar ik vind het een dom meisje. Misschien had ze beter een handgranaat bij de commandant in de Duitse kazerne naar binnen kunnen gooien. Heeft ze het overleeft, trouwens?
   “De laatste keer dat ik iemand de tering schold was onder een stuk van mij, toen er weer eens commenter was, ene “Ben”, die mij beleefdheidsregels wilde bijbrengen in de omgang met een helpster van massamoordenaars, de genotsverslaafde gekkin Samira Azabar. Ik ben toen héél boos geworden op “Ben” en er viel dus een onvertogen woordje”.
   – Zie je wel martien, dat je best zonder dat gescheld kan??
   En is “Ben” weggebleven?

   “En Timmermans: antisemiet, misdadiger, Holocaustvoorbereider.
   Daarbij doe ik ook nog het uitdrukkelijke verzoek justitieel vervolgd te worden.
   Dat móét toch de aandacht trekken”?
   – En DIT vind ik nou net weer méévallen, Martien! Of wordt je nou weer pissig?
   En misschien gaat dat “pianospelende baviaan” ook werken richting Rutte, vooral in de context van mijn gruwelijke invectieven aan de adressen van zijn collega’s Asscher en Timmermans.
   Nou, bedankt dat je de moeite hebt genomen om mij op mijn nummer te zetten (zo te horen woon ik bij jou in de straat.., god zij dank!!) en ik hoop nog veel van je pennenvruchten te genieten en als “Bert de webmaster” het toestaat zal ik commentaar blíjven geven als jij weer eens uit de bocht vliegt…
   Mvg, Jan van Eechoud

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Jan Van.
    Sorry, maar ik had nog geen tijd om gedegen te reageren op je wel zeer persoonlijke reactie n.a.v. mijn rectificatie van je opstelling ten opzichte van onze gerespecteerde Martien Pennings. Bij deze dus.
    Beste Jan, blijf voortaan met je handen uit mijn onderbroek om zogenaamd vast te stellen of het elastiek te strak zit. Ik verdenk je namelijk van bepaalde intenties.
    En wat de bel van mijn fiets met mijn rechtzetting op jouw onzin betreft…?
    Ik kan er werkelijk geen touw aan vast knopen. Wanhoopsreactie?
    Net zoals de uitroep: “Doe normaal man.”
    Je hoort dus kennelijk bij de groep mensen (lees Dalrymple.) die steevast op elk: “Waarom?” antwoorden”: “Omdat ik het zeg!”
    Heb jij overigens wel eens ’n (volgens jouw normen en waarden dan) “Normaal” mens ontmoet? Zo ja hoe was dat?
    Oké Jan, dat was het weer voor even. Ik zou zeggen trek het je aan, want zolang er bij jou leven is, is er nog hoop.
    Met vr. Gr. Paul.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Martien, ik krijg bijna medelijden met Jan Van!

   Like

 6. jans zegt:

  Er komt een dag dat zij zich realiseren dat ze gedwongen worden om zich te onderwerpen aan de islam en hun macht en vrijheid worden vernietigd door de islam. Ik investeer niets meer in Nederland, de politiekleiders zijn zich niet bewust van het gevaar.

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  De lezers van EJBron kunnen een ‘gedegenereerde jood’ wel in de context plaatsen, maar zoekmachines doen dat niet. Ik snap heel goed dat het soms nodig is om stevig van leer te trekken om de boodschap over te brengen. Iedereen is te veel met zichzelf bezig en er is geen debat meer. Het is onvoorstelbaar hoe in ons land de discussie binnen een klein aantal jaren finaal om zeep is geholpen, alles voor de one-liner, de voorgekookte hersenspinsels van spindokters. Uitgangspunten zijn opzij gezet en politieke partijen gaan voor de snelle succesjes.

  Het is teleurstellend dat volksvertegenwoordigers zich zo in de luren laten leggen door graai-kapitalisten (banken) en terreurgroepen (Het Saudische koningshuis etc.), diep diep diep triest, echt! Het is niet verwonderlijk dat men steeds met hardere bewoordingen moet gebruiken om over te komen, dan kan men soms wel eens op gevoelige tenen trappen, maar dan had men zelf moeten blijven nadenken en geen water bij de wijn doen. Daar ligt het echte probleem.

  Persoonlijk zou ik het niet doen om Asscher een gedegenereerde jood te noemen, dat kan best pijnlijk overkomen als we de geschiedenis van het joodse volk in ogenschouw nemen, en ik bedoel hier uitdrukkelijk de verrichtingen van de joodse raad mee. Tegen betaling van grote sommen geld werd er beslist over wie er eerder of later werd vergast. In vergelijking met die andere gedegenereerde jood valt deze Asscher nog wel mee.

  Like

  • Jan Van zegt:

   Helemaal mee eens.
   Misschien is het een goed idee ons de kans te geven/ te gunnen kort en krachtig onze mening over commentaren te geven middels + jes en – netjes. Nu ben je gewoon wat tijd kwijt om te “antwoorden”.
   Bij DDS zijn ze daar abrupt mee gestopt op het moment dat Michael vd G en Joshua een andere politiek gingen aanhangen. Té vaak werden hun commentaren door de lezers de grond in geboord. Dus een laffe reactie.
   Ook werd je behoorlijk snel geband, wat “jullie” mij reeds hadden verteld en wat ik niet geloven wilde.
   Ik draag vele reactiegevers op DDS een warm hart toe en ben hier, en bij Joost, en blonde Mevrouw, en Ben K. en Hans Jansen, etc, etc… onder gelijkgestemden.
   Mvg, Jan

   Like

   • vanhetgoor zegt:

    Er zijn al veel plaatsen waar ik niet meer mag reageren, bij GeenStijl heb ik wel gevraagd waaròm maar heb nóóit verzocht om weer in genade te mogen worden aangenomen. So be it! Bij DDS had ik te laat door dat inhoudelijk en met correct onderbouwde argumenten reageren op MvdG de onmiddellijke doodsklap betekent. Daar kan men (MvdG dus) niet tegen. Is verder niet interessant meer. Plusjes en minnetjes geven is leuk idee, Geen Stijl heeft het net afgeschaft, maar dat wil niet zeggen dat het geen toekomst meer heeft. Ze maken wel meer fouten daro!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Jan Van. Ik zou daar toch maar mee oppassen want je kon nog wel eens héél veel minnetjes krijgen denk ik zo.

    Like

  • Driek zegt:

   @vanhetgoor zegt: Persoonlijk zou ik het niet doen om Asscher een gedegenereerde jood te noemen, dat kan best pijnlijk overkomen als we de geschiedenis van het joodse volk in ogenschouw nemen, en ik bedoel hier uitdrukkelijk de verrichtingen van de joodse raad mee.

   Kijk, dat vind ik nou een aardige reactie.
   Alleen uw opmerking “Tegen betaling van grote sommen geld werd er beslist over wie er eerder of later werd vergast” is onjuist.

   De Joodse Raad trachtte zoveel mogelijk de intellectuele bovenlaag te behouden, en hoe erg het ook is, zij, de joodse Raad, namen het verschrikkelijke besluit de “gewone man” en dat waren dus de kooplieden, en degenen die een ambacht uitoefenden, bovenaan de lijst te zetten, maar – vergeet echter niet, dat zij deze afschuwelijke beslissingen namen met een bezwaard hart en heel veel verdriet. Want zij moesten, hoe dan ook, die lijsten vol krijgen, met het vereiste aantal Joodse burgers. En als de Joodse Raad het niet deed, dan deden de Duitsers het wel. Zij moesten tussen twee kwaden een keus maken, stel je dat eventjes voor: je vader en moeder staan op de lijst, of je naaste familie, allemaal hoogbegaafde mensen, en je kunt ze redden door ‘iemand uit het volk’ op die lijst te zetten, wat doe je dan? denk daar niet te licht over. Natuurlijk waren die Asscher en Cohen achtenswaardige lieden, maar ze konden niet anders.

   Like

 8. Q zegt:

  Dus nu is het beledigen van een vlag ineens weer bijna een halsmisdaad.

  Het word tijd dan wat we kereltje Pechtold eens onomwonden aan het verstand peuteren dat we er niet bepaald van gecharmeerd zijn dat hij de princenvlag een NSB vlag noemt.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Wij,Nederlanders,worden dagelijks beledigd door het kabinet!Door alle sommigheden die uit hun mond komen en door alle maatregelen die tegen ons genomen worden;en,uiteraard,voor de verrijking!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Q: 17.24. uur. Dat zal het “miezerige mannetje”, nooit doen, Q!

   Like

   • Q zegt:

    Ik volg u even niet Tom. Hier kunt u zien dat de miezer dit hier wel doet.

    Even naar 20:08 scrollen als u niet van politiek houd. 😉
    De zogenaamde NSB vlag waar hij aan refereert kunt u hier zien :

    Dan zet hij zijn eigen achterban op het verkeerde been met een vileine zinsbegoocheling.

    En dan denk ik ook dat het van belang is de mensen te doordringen van de symboliek van die vlaggen.
    Kijk nog even naar de antifa vlag :

    Er zijn toch bepaalde partijen die zich daarmee verbonden voelen in 2e kamer. En da’s niet de PVV.
    Kijk ook even naar de vlag van pravi sektor :

    En pravi sektor dat zijn de knokploegen van de svoboda die nu aan de macht is in Ukraïne.

    Die knokploegen van de pravi sektor heersen op straat. Desnoods halen ze de burgemeester of de politiechef even thuis op als ze iets willen. Burgermilities.
    En daar staat ons kabinet en de EU comissie voor te juichen. Zij steunen pravi sektor en ‘hebben toch ook wel begrip voor die antifa lui’

    met d’r zwart/rode NSB vlaggen.
    Maar noemen de princenvlag dan ‘een NSB vlag’.

    En straks gelooft half Nederland dat.
    U niet mijnheer Hendrix. Ik niet. Wij hier ook niet.

    Maar de overgrote meerderheid van Nederlands straks dus wel.
    1984 revisited.
    Dat vind ik eigenlijk wel boosaardig van die Pechtold. Vilein.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik heb trouwens vanmiddag nèt een sarcastisch (hoop althans dat het er uit te lezen valt) artikeltje over dat kólere-partijtje D ’66 afgemaakt; Ik moest met mijn frustratie wàt doen, dus deed ik dàt.
   Helaas, zoals altijd bij mij, moet ik even wachten tot mijn zoon van zijn weekend-conference terugkomt, zodat hij kan helpen bij het afwerken en versturen.
   Ik hoop echt, dat jullie het met een paar dagen onder ogen krijgen èn dat jullie het wat vinden.
   Het miezerige mannetje Pechtold komt er vanzelfsprekend ook in voor.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ben benieuwd naar Uw artikel. Maar had dat “kolere”- woord voor D,66 niet door een andere kúnnen worden vervangen. Als het NL-woord “kol…. ” van oorsprong Fr,s is , HAD dit beter gestaan bij de PVV.
    Het Fr,se woord “colere” ( met , umlaut op de “o”) , staat n.l. voor WOEDE.
    En ik vind de PVV meer een partij van de “woede”, om de verrijking die NL de laatse 10-tallen jaren ondergaat.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, Delamontagne, om eerlijk te zijn is ‘kolere’ een krachtterm voor iets, wat je heel erg tegenstaat: Het is nl. een verbastering van ‘çholera.’
    “Krijg de kolere,” zeg je ook wel, vergelijkbaar met “Krijg de tyfus.”
    Grof, ik weet het . Maar af en toe moet het er bij mij ook wel eens uit, allemaal.
    Mijn oudste zoon moest jaren geleden -hij woonde nog thuis- engelse ondertitels van een italiaanse gangsterfilm omzetten in Nederlandse. (opdrachtje) Er werd verschrikkelijk in gevloekt. Op een gegeven ogenblik vraagt-ie: Hoe zou ik dit vertalen? “Damn fucking shit! Merissa online!”
    Ik dacht even na en stelde voor: “Wat vind je van: Godskolere! Merissa aan de telefoon?’
    Ja, zegt hij, dat is wel wat.

    Like

   • Jade zegt:

    Ik ben heel benieuwd, Theresa. 🙂

    Like

 9. Jan Van zegt:

  Hé!!! Q, waarom plaats jij de partijvlag van Joop.nl hier??

  Like

  • Q zegt:

   Omdat dit soort praatjes van Pechtold sommige mensen toch weten te overtuigen, Jan Van. Dan word er niet nagedacht, en als de leugen maar vaak genoeg herhaald word zijn er vanzelf mensen die de princenvlag inderdaad voor een NSB symbool aan gaan zien. Nou acht ik de gemiddelde reageerder hier echt wel wijzer hoor maar ik dacht er toch nog goed aan te doen om even te laten zien hoe die NSB vlag er nou eigenlijk uitziet.

   Like

 10. Philippine zegt:

  In Brussel denken ze misschien dat er weer een vrijbrief is om Joodse instellingen/mensen te mogen molesteren. Er is immers door de EU/VS in Kiev een bewind geïnstalleerd dat de vergelijking met nazi’s gemakkelijk kan doorstaan. Maar dat snappen de Westerse media niet.
  Hieronder een Cross Talk over dit probleem.

  http://rt.com/shows/crosstalk/160356-west-media-madness-ukraine/

  Like

 11. sam zegt:

  Soms begrijp ik hier de mensen niet, in plaats van de kappen op elkaar. Lees eens gewoon de tekst onder foto. Staat daar niet vermeld Wahabisme;
  DAT IS DE EXTREME VORM VAN DE ISLAM,
  De kamelen neukers van het apenland (mocht niet meer gezegd worden trouwens) Saoudië Arabië. Zijn de sponsers van ALLE mokeeën (verzamelplaatsen voor varkens) in Europa.
  Wij MOETEN de bouw aanvaarden omdat wij DEMOCRATISCH zijn. Volgens de Varkensstaat dus.
  Sorry voor het taalgebruik, maar ik volg hier deze geuit door bepaalde schrijvers

  Like

 12. schnoebel zegt:

  @Jan Van
  Drie keer geband?! Waarom niet weggebleven na de eerste keer? Zelf ben ik daar nooit geband maar heb besloten er niet meer te reageren. Teveel ex-PVVers krijgen daar een podium. Het enig lezenswaardige zijn sommige commentaren. De collumnisten daar zijn allen anti-PVV.
  Als de PVV-aanhangers die er reageren zouden vertrekken dan ligt DDS “op zijn gat”.

  Like

  • Jan Van zegt:

   “Drie keer geband?! Waarom niet weggebleven na de eerste keer?”.
   –Ik gun altijd iemand het voordeel vd twijfel. Het hád een vergissing kunnen zijn….
   Na de 1e maal kreeg ik nieuwe gegevens en stuurde het volgende bericht:
   “Dank jullie, maar ik ga hier geen gebruik van maken. Het gebash van GW, de PVV en de PVV-ers hebben mij de ogen geopend voor uw kleur in het Media circus”.
   Op een wederom PVV-bash artikel heb ik weer gereageerd, wetende dat dat wel definitief het einde zou zijn…, haha…., werd dus een IP-ban.

   Na een nieuwe inlog:
   “” Uitholling
   De uitholling is op DDS begonnen met het weglaten van de + -jes en – -netjes, zodat onze rakkers zich niet geschoffeerd hoeven te voelen, Rinus.
   Kom al maanden wel regelmatig weer even kijken hier, want DDS is een mooie site met vaak goede artikelen.
   Maar van PVV-ers worden niet hun ideeën de grond ingeboord (kan ook niet, want tegen de waarheid is ook geen DDS kruid opgewassen) maar de mens als PVV-er zelf.
   Triest en jammer.
   Lijkt toch te veel op Geenstijl: Vaak goede artikelen/research maar ook steeds vaker ordinair, schelden.
   MvdG treed wel, volkomen terecht, op als iemand ver over de scheef gaat en hem persoonlijk aanvalt, maar, ach…, opkomen voor de menselijkheid PVV-ers? not done…..
   Tot weerziens op andere sites, mensen.
   Misschien dat blonde Mevrouw en Joost N. er een eerlijke alternatief van kan maken….”.

   Het werd deze maal geen IP-ban….., maar de liefde is wel over!

   “Als de PVV-aanhangers die er reageren zouden vertrekken dan ligt DDS “op zijn gat”.
   Het wordt -minder, minder, minder- op DDS, Schnoebel….
   Mvg.

   Like

 13. schnoebel zegt:

  @Joop Klepzeiker
  Ik neem aan dat u Artikel50 bedoelt.

  Like

 14. J. C. Th. Köhler zegt:

  delamontagne zegt:

  “Het Fr,se woord “colere” ( met , umlaut op de “o”) , staat n.l. voor WOEDE.”

  Waar haal je in vredesnaam de onzin vandaan? In het Frans een umlaut? De umlaut is Duits hoor. En colére schrijf je zonder leesteken op de o, maar met een accent aigu op de eerste e.

  Als je trouwens woorden af wilt korten met een apostrof, gebruik dan een apostrof en geen komma, dat slaat echt nergens op.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • delamontagne zegt:

   U bent mischien ook net zo,n “taal-freak” als m,n vrouw. Die is in staat om een Francaise op taalfouten te wijzen.( zij is Nederlandse.! ! )
   Toen ik ,t woord äccent aigu” las , wist ik ,t weer.
   Zij ( m,n vrouw ) was niet in de buurt, DUS kon ik ,t haar niet vragen. DAAROM gebruikte ik maar ,t Duitse woord ümlaut”. Van Duitse taal is dit me nog wel bijgebleven.
   Verder weet zij ( m,n vrouw ) beter met al die Franse accenten op dit toetsenbord omtegaan dan ik. ( franse taal heeft nog al veel leestekens ). Verder gebeurt het vaak dat ,t QWERTY-toetsenbord önverwachts” op ,t Franse overschakeld, zonder ik er erg in heb. Ook bij de klinkers gebeurt ,t heel vaak dat dus die UMLAUT ( zonder dat ik ,t wil ) erop komt.
   Maar zolang ik toch nog niet schrijf:” HUN kennen der niks aan doen”, maakt ,t toch niet zoveel uit.
   ,t ging mij om de betekenis van dat “scheld-woord” ( in NL veel gebruikt ? ). Wat ons hier in Fr wel erg opvalt aan de VERANDERENDE NL-se taal. De uitspraak van de woorden met “c”. Op radio en T.V. horen we dat.
   Dat schijnt dus tegenwoordig met een “Z” te moeten worden uitgesproken.
   Nu gaan wij op weg om te gaan stemmen op Mevr. M. le P..
   groeten.

   Like

   • Ik heb zojuist een verse update geplaatst onder bovenstaand stuk over Mark Rutte: http://tinyurl.com/peo5xwu

    En de dag na dat “gesprek met de minister president” op vrijdag zat Rutte – kijk vanaf 2:20 – op zaterdag net zo makkelijk bij de prijsuitreiking van een Freedom Award aan meisje Malala dat voor haar kop werd geschoten vanwege het volgen van onderwijs door de Afghaanse Saoedies, die ook wel Taliban worden genoemd. Malala draagt haar hoofddoek weer heel anders dan het moslimaatje waarmee Rutte hier boven staat te glunderen, namelijk achter op haar hoofd als protestgebaar, maar dat maakt de ruimdenkende Rutte allemaal niks uit.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Martien. Heel scherp geobserveerd! Paul.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s