Commentaar: Verkiezingen Europees Parlement 2014

Screenshot_10

(Door: Robert Kern)

Op 22 mei j.l. verklaarde Pechtold dat Europa heeft gewonnen in Nederland. Voorlopige uitslag:  D66 heeft 5 zetels gekregen. Het CDA kreeg er 4, de PVV 3 en de VVD 3, de PvdA en SP beiden 3 zetels. Omdat D66 en VVD samen in een fractie in het Europese Parlement zitten, hebben zij samen 8 zetels en mogen zij zich terecht de winnaars van de verkiezingen noemen.

Maar of deze overwinning zoden aan de dijk zet in de EU is maar de vraag. Er wordt een grote overwinning verwacht van de Engelse UKIP en het Franse Front National. Omdat deze landen veel meer zetels in het Europese Parlement hebben, legt dit meer gewicht in de schaal dan de overwinning van Pechtold.

Buitengewoon verheugd waren alle partijen over het verlies van de PVV, die (voorlopig) 12.2% van de uitgebrachte stemmen kreeg. Ook Wilders keek zuur op de avond van de verkiezingen. Hij rekende op minstens 7 zetels. Nu is het maar de vraag of de erudiete arabist Hans Jansen in het Europees Parlement komt. Hij staat op nummer vier van de Europese PVV kieslijst.

Nu vragen veel commentatoren zich af waarom de PVV verloor. Hun verklaringen zijn meestal negatief en vol tevredenheid over Wilders’ verlies. Zij menen dat Wilders’ charisma is uitgewerkt en dat hij sinds 2012 bezig is met een voortdurende neergang. Uiteraard zijn dit verkeerde conclusies. Wilders had een perfect verhaal en zowel de EU als de Euro deugen gewoon niet.

Het is een niet te stuiten moloch geleid door ongekozen talentloze politici. Vele intellectuelen zoals Boudet, Ellian, De Winter en Wynia hebben dit voldoende aangetoond.

De EU breekt de nationale staten af, zorgt voor een burgeroorlog in de Oekraïne en ruïneert de nationale economieën. Waarom verloor Wilders dan? Simpel. Hij verloor van de main stream media. Hij werd niet uitgenodigd voor tv-programma’s en elke avond werd de PVV gebashed door de politici van de gevestigde partijen. Gebashed om het Front Nationaal.

Toen zij niet meer wisten wat zij moesten doen, werd Saoedi-Arabië en de sticker van Wilders naar voren gehaald. Timmermans gaat naar dit dictatoriale land om onze banen te behouden. De boodschap was: Wilders is onverantwoordelijk. Door hem verliezen we banen in Nederland.

Kortom: Nederland is gehersenspoeld. En dat is de reden dat het verhaal van de PVV niet werd gehoord.

Maar het geluk van Pechtold en de zijne duurt maar kort. De UKIP en de FN zullen de EU op den duur omver werpen.

Door:
Robert Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

33 reacties op Commentaar: Verkiezingen Europees Parlement 2014

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  Gelukkig dan maar… maaaaaar… it isn’t over till the Fat Lady sings…. en dat is morgenavond,.. misschien ben ik tòch weer TE positief en het zal òngetwijfeld ook te maken hebben met dat ik èigenlijk niet kàn, niet wìl geloven dat de PVV ècht niet meer zetels zou hebben verworven…

  ik zal me niet te buiten gaan verder aan gissingen of aannames… dat hèb ik al gedaan…

  Ohhh Lord… please don’t let me be misunderstood… Ik dacht van Nina Simone…
  dat kwam ineens weer bij me op… van uit mijn kinder/teenage jaren…

  vrijdag- en zaterdag avond werd het vloerkleed opgerold en aan de kant gelegd en dan werd er in de serre en woonkamer gedanst…en Nina Simone en Janis Joplin Pearl is a Singer….
  maakten toen een diepe indruk op me… ik weet niet helemaal waarom dit nu in me opkomt… misschien in de zin van ‘toen was geluk nog heel gewoon’ ??
  In ieder geval herinner ik het me niet als zo beàngstigend als dat het nu is…

  Good luck to all of us….en hopelijk duurt het ‘schijn geluk’ v die vreselijke pechtold en consorten idd niet lang nog…

  niet eens meer voor mij, ik ben bijna 65… maar voor mijn dochters en 2 kleinzoontjes en alle fijne vriendelijke mensen die ik verder ken en die wellicht nog een heel leven voor de boeg hebben en dat zie ik hen graag in vrijheid uit leven…

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Waarom verloor de PVV oftewel: Waarom bleven zoveel potentiële PVV-stemmers kennelijk thuis?
  Ik heb er nog wel een theorietje over, dat ik met een paar dagen hoop te publiceren.
  Zal even een tipje van de sluier oplichten:
  Misschien toch NIET zonder meer uit laksheid, maar eerder uit VERVREEMDING:
  Ze WILLEN die EU niet, hebben het nooit gewild en zien er geen heil in.
  Ze zouden maar één ding willen: ER UIT.
  Als het om gewone, nationale verkiezingen gegaan was, zou je misschien iets heel anders te zien gekregen hebben……
  Ik weet het ook niet zeker, maar volgens mij IS dat een mogelijkheid.
  Wordt vervolgd……..

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Dat is nog zo’n vreemde gedachtengang niet Theresa… als dit GEWONE nàtionale Verkiezingen zouden zijn geweest dàn was er die aardverschuiving gekomen die Geert Wilders voorspelde…. maar er moet verwàrring hebben meegespeeld i.v.m. die kalaudte EU verkiezingen die géén nationàle verkiezingen waren…

   Like

  • Jan zegt:

   Nee hoor. Het was die dag mooi weer en dus ga je naar het strand, zit je op het terras. Men gaat niet stemmen omdat het geen zin heeft (honderden keren gehoord) De ergste opmerking die ik hoorde was dat iemand vond dat Wilders gelijk had maar niet op hem ging stemmen omdat zijn beveiliging geld kost en dus hoe meer stemmen hoe duurder de beveiliging en ging de stem naar ? (wilde hij niet zeggen). Het opstappen van medewerkers heeft de PVV ook niet gedaan, wat weer kwam omdat Wilders zo stupide was met zijn uitspraak ipv dat hij algemene bewoordingen gebruikte en dus hetzelfde zei. Zelf munitie aanleren en er mee worden afgeschoten is meer dan stupide, komt voor in B-films van Hollywood.

   Overigens, troost je met de gedachte dat in heel Europa het linkse volk blind is en dat de Knesseth opgezadeld zit met geschiften als Livni en dan te weten dat Israël letterlijk aan het front ligt. Dus ook daar zijn veel blinde paarden.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Er is maar een oplossing en dat is de invoering van verplicht stemmen.
   In België is dat zo en dat is de enige effectieve wijze om democratie te handhaven.

   Like

 3. I love Geert Wilders!!!

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   me too Jack! ❤

   Like

   • Beste Scarlatti, je hebt geschreven dat je iemand zoekt die bepaalde informatie op Twitter wil gooien. Dat wil ik wel doen. Vraag maar aan E.J. Bron naar mijn email adres stuur me die informatie toe en ik zet het op Twitter; @JackTerrible

    Like

 4. Cathja zegt:

  De slechte uitslag voor de PVV is zéker ook te wijten aan alle niet-stemmers. Juist NU hadden we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen, en er voor waken dat D66 er met de winst vandoor zou gaan. Wat bezielt mensen toch om hun partij op zó’n belangrijk moment in de kou te laten staan?
  Echt, ik vond het een persoonlijk drama voor Geert Wilders, die altijd maar weer de strijd aan gaat tegen de euro, tegen de EU, de massa-immigratie, en het afserveren van onze ouderen continue aan de kaak stelt. Als er iemand is die opkomt voor Nederland en de Nederlanders, dan is het Geert wel!
  Hij had een klinkende overwinning behoren te krijgen!

  Like

 5. De enige werkbare en niet-manipuleerbare stemming is een BINDEND referendum! Dus niet een Raadgevend of een Adviserend referendum omdat de bestuurders deze gewoon in de prullenbak kunnen gooien! Dat hebben de Zwitsers geëist en gekregen! We kunnen hier tig ‘verkiezingen’ houden, maar zolang het corrupte zooitje deze kunnen manipuleren, is het water naar de zee dragen!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Realpredictor: 00.34. uur. Inderdaad, een BINDEND REFERENDUM. Maar daar gaan de landverraders van voornamelijk: VVD,CDA,PvdA en D66, nooit aan meewerken!

   Like

 6. Pauline zegt:

  ik geloof dus wel dat er gefraudeerd is met de stembiljetten,
  er zijn genoeg mensen die geen stembiljet hebben gekregen,

  De uitslag van Geen STijl wijzen uit dat de PVV geen verliezer is,
  en zeker ook de hetze wat ze tegen Wilders hebben gedaan, dat heeft hem ook geen goed gedaan,
  zeker bij de media,TV, en terwijl ze eigenlijk zich heel neutraal op moet stellen

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Ik heb het gevoel dat de overwinning van pechtold bewust gecreeerd is om andere landen te misleiden. ( om de mening van andere landen te willen beinvloeden.)
   En nee, ik heb hier geen bewijzen voor.
   Het is enkel een gevoel.

   Like

 7. Avidia zegt:

  Theresa Geissler zegt:
  24 mei 2014 om 23:42

  Dat is ook mijn gedachten, maar het valt me wel tegen van de PVV fans, juist nu moest je je stem laten horen, maar ja, veel mensen hebben dat nog steeds niet door.
  Ook ik houd rekening met fraude, onze Geert mag “eenvoudig” niet winnen, opdracht vanuit de EU. Houdt daar maar rekening mee. Ik walg ervan, maar blijf Geert steunen tegen alle verdrukkingen in!!! Ik zal altijd mijn stem uit brengen!!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, jij wel en ik ook, maar stel nou dat dàt er bij veel mensen achter zit:
   Het is niet goed te praten, want het getuigt van onvoldoende praktisch inzicht, maar het is iets heel anders dan dat mensen zouden afhaken omdat de uitspraken van Geert ze te gortig zouden worden of omdat ze niet achter zijn contacten met andere nationalistische bewegingen zouden staan. Iets héél anders!
   Daarom zwijgen ook zijn tegenstanders in alle talen over deze mogelijkheid, want die willen alleen maar dat andere als waarheid verkopen. Waartoe we ze niet de kans moeten geven!

   Like

 8. Giny zegt:

  Zelfs nu de verkiezing achter de rug is zijn ze bij DDS druk bezig Geert in een verkeerd
  daglicht te stellen! Hij zou af moeten treden en allerlei narigheden van dien!
  Morgen begint het feest weer, de heer Bontes komt even zijn zegje doen bij
  Harry Mens, op Ned. 2 “Wilders Wereld” met weer de bekende vuilspuiterij!
  Ik wil hier absoluut niet naar kijken, raak er zelfs van over stuur, die mensen hebben
  totaal geen fatsoen! Krijg je weer de hele week in de kranten hoe verschrikkelijk Wilders en
  zijn achterban wel niet is! Die achterban zijn wij, soms vraag ik me af of wij (die achterban)
  geen aanklacht in kunnen dienen!!!
  Inderdaad, veel mensen zijn voor de PVV , maar stemmen niet, ik heb dat ondervonden!
  Dan hoor je dat hele families voor de PVV zijn, maar als je vraagt of ze gaan stemmen,
  krijg je als antwoord, dat ze nooit stemmen! Toch heb ik wat mensen kunnen overhalen,
  die anders niet waren gegaan. Degeen die mij beloofd hadden te gaan stemmen, stuurde mij een
  mail of sms, dat ze gestemd hadden, maar helaas was het niet genoeg!!!
  We laten de moet niet zakken en vechten door, respect voor Geert!
  Een advies voor Timmermans, als hij naar Saudi gaat, er zeker op een vrijdag moet zijn.
  Op vrijdag is het “Gehakt Dag” op het plein bij de grote Moskee! Gratis toegang, misschien
  kan hij eerst contact op nemen met de Ambassade of er die dag veel gehakt gaat worden!!!
  Hij is toch zo met die mensen begaan, je behoort de gewoontes van een land te kennen
  niet waar? Die man is in staat als ze zouden zeggen, we heffen de boycot (die er niet is)
  op, maar dan moet de heer Wilders wel zijn hand missen, er nog mee in zou stemmen ook!
  Ik heb er voor werkzaam heden van mijn man heel wat jaren gewoond,
  gelukkig in een beschermde omgeving! De bedrijven die nu in de krant schrijven dat ze
  orders mislopen, heeft niets met de sticker van Geert te maken!!!
  Orders cancelen gebeurt daar zo vaak!!!
  De Arabieren hebben ons harder nodig dan wij hen, werken kunnen ze niet, alleen
  maar handelen!
  Als laatste wil ik zeggen, Geert, ook ik hou van jou!!!

  Like

  • Beste Giny, ik maak van Geert Wilders een cartoon waarin Geert in beiden handen een geopende boekrol vasthoudt. In die boekrol schilder ik Quran (Koran)!!! En van dat schilderij maak ik een foto en verstuur die naar Jan en alleman!

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Hersenspoeling door de roden en politiek correcte vuilakken, en stembusfraude! Dat onderschrijf ik geheel.

  Like

 10. donder2014 zegt:

  We worden er weer ingeluisd op een smerige manier. Net als 1975 met de “Resolutie van Straatsburg ” waar Europa verkocht werd aan de OPEC- landen. We hebben geen flikker meer te zeggen in ons land, en straks mogen onze kinderen en kleinkinderen de zure vruchten plukken. En natuurlijk help de Media mee om Geert Wilders af te kraken, want ze voeren al 30 jaar gehoorzaam het VERRAAD van STRAATSBURG uit.

  Like

 11. Theodoor zegt:

  Laat het maar gauw gebeuren, ik ben de media en de sprookjes vertellende politici spuugzat.

  Like

 12. Scarlatti Bombatti zegt:

  @Bert onze onvolprezen Webmaster! Zou jij aub die printscreen bij dat bericht van hieronder dat ik ook aan jou heb gestuurd, hier bij willen zetten? Ik weet niet hoe dat ik dat moet doen… sorry, te weinig internet ervaring.. ik zal het iig proberen met de link nr mijn FB ook al weet ik dat jij ‘niet aan FB doet’

  Geert!
  Goedemorgen, alleen dit screenshot is al voldoende om een HER-TELLING te EISEN!
  En zo zijn er al tàl van voorbeelden, zoals een bij-zitter in een stemlokaal die met een stapel stemformulieren onder de arm, het stemlokaal verliet ondanks dat dit VERBODEN is en weer naar binnen wandelde met ‘een stapel stemformulieren’…

  Ik houd je op de hoogte van eventuele ontwikkelingen en hoor grààg van jou of via het secretariaat via de zeer capabele Deborah wàt ‘WIJ’ er aan moeten doen!

  Fijne dag!
  Scar

  Like

 13. Scarlatti Bombatti zegt:

  Tegelijk wil ik ook HIER een oproep doen die ik al via FB heb gedaan en als iemand weet hoe die screenprint te kunnen TWEETEN dan hoor ik dat grààg!

  BELANGRIJK BELANGRIJK i.v.m. FRAUDULEUZE HANDELINGEN MET HET TELLEN DER STEMMEN! WIE heeft er allemaal WEET van dat er NIET CORRECT met de stemmentelling is omgegaan?
  Ik weet inmiddels van een ‘aangestelde teller’ dat die het stemlokaal MET een stapel stemformulieren onder de arm uit de ruimte is gegaan en terug kwam met een stapel stemformulieren onder zijn arm weer.

  Nu dit screenshot wat aangeleverd is door Maro Anna Galstaun. Ik heb t aan Geert doorgestuurd en wil iedereen oproepen alle frauduleuze of aandacht oproepende ‘handelingen’ door te geven aan onderstaande email adressen en ik bedenk ineens ook aan GeenStijl door te geven. Zie hier de mail die ik zo even aan Geert en Martin en de PVV heb gestuurd:

  Ik heb er een screenprint van gemaakt en aan Geert en de PVV gestuurd, ik ga t ook proberen te tweeten! Laten wij ook proberen al deze meldingen bij een te halen, of ieder voor zich!!
  Better SAFE dan sorry!
  En STUUR die gegevens dan door aan:
  G.Wilders@Tweedekamer.nl;
  M.Bosma@tweedekamer.nl;
  pvv.publiek@tweedekamer.nl;
  pvv_kana@tweedekamer.nl;

  Like

  • Giny zegt:

   Ik heb de gegevens niet, stuur het ook door naar Harm Beertema, die kijkt
   zijn mail regelmatig na! h.Beertema@tweedekamer.nl
   Op twitter bij toon van dijk staan ook namen die zeker weten dat er gefraudeerd is. helaas
   heb ik geen twitter, probeer wel informatie te verzamelen.
   Zal een app sturen naar een Statenlid die wellicht iemand van de tweede kamer
   fractie te pakken kan krijgen. Succes!!!

   Like

 14. roger catrysse zegt:

  De elite of beter gezegd de zo gezegde elite van pers en media heeft door zijn linkse klok voor de zoveelste maal laten tonen en heeft de onverschillige massa kunnen overtuigen om toch niet voor Geert Wilders te stemmen. De media is links en dat is hun sterkte zolang wij geen rechtse media of tenminste een objectieve media zullen krijgen vechten wij tegen de windmolens en ik leef mee met Geert Wilders ik heb zo juist voor het Vlaams Belang gestemd in Blankenberge

  Like

 15. Frans Brassens zegt:

  Misschien moeten we ook in aanmerking nemen dat de wat scheefgegroeide splijtzwam Artikel50 vermoedelijk voor bijna een zetel kiezers heeft afgesnoept van de PVV. Totaal verloren dus, want er kwam geen zetel voor die partij. Een deel van de kiezers er op zou ‘religieus correct’ kunnen zijn geweest. Want?
  Wat betreft de E.U. valt er namelijk niet zoveel verschil te noteren met de PVV, wat betreft het mohammedanisme juist wel. Daniël van der Stoep meent in de islam met een religie te maken te hebben en die wil hij respecteren. Sancta simplicitas!

  Ik vind hem overigens een beetje ‘dubbel’ manneke. Aanvankelijk deed hij niet mee aan het Wilders-bashen (nog geschrokken van zijn ‘uitzetting’ uit de PVV na het ongeluk dat hij veroorzaakte met 5x teveel alcohol in zijn bloed?) wat hem in mijn ogen een van de betere gedwongen afhakers maakte, maar tegen de verkiezingen aan meende hij toch te moeten opmerken dat wie Wilders ‘te radicaal’ vond, hartelijk welkom bij Artikel 50 was…

  Dezelfde eurokritische Daniël die de gratis luxueuze E.U. maaltijden aan de kaak stelde, en zo nog het een en ander, meldde onlangs op zijn Facebook pagina dat hij aan een E.U. reisje deelnam waarbij kennelijk veel loze ruimte in het programma zat. We kregen een soort reisverslagje, verlucht met fraaie plaatjes, te lezen en te zien. Hij had het er erg naar de zin. Op onze E.U. kosten dus. Ik vroeg hem nog of er misschien een bedankje af kon, maar kreeg geen reactie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s