Aanval op twee Joden in Frankrijk

Screenshot_30

De synagoge in het Franse Créteil

PARIJS – In Frankrijk zijn zaterdagavond twee Joden gewond geraakt door een aanval toen ze een synagoge verlieten. De aanval gebeurde in de gemeente Créteil, ten zuidoosten van Parijs. De Franse minister Bernard Cazeneuve (Binnenlandse Zaken) heeft de daad zondag scherp veroordeeld.

Zaterdagavond rond half negen verlieten twee jonge broers in traditionele joodse kleding een synagoge, toen ze werden aangevallen. De aanvallers gaven hen een pak slaag en gingen er daarna vandoor. De één vluchtte te voet, de ander op de fiets. Ook zondag wordt er nog naar hen gezocht.

Lees verder>>>
(h/t Koddebeier)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Frankrijk, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

20 reacties op Aanval op twee Joden in Frankrijk

 1. Monalisa zegt:

  Tja en dan blijven de mensen thuis zitten om niet te stemmen blijk baar willen ze dit, maar wij niet
  dit zijn twee citaten uit de krant

  Michiel de Ruiter (gast)
  Het is nog afwachten wie deze laffe aanslag heeft gepleegd, maar het zou mij niet verbazen wanneer de daders uit islamitische hoek afkomstig zijn. Het nieuwe fascisme komt uit het Midden Oosten en soortgelijke streken. Joodse mensen zijn niet meer veilig in Europa. Te triest voor woorden. West Europa in ruil daarvoor overspoeld met mensen die aanhanger zijn van een intolerante godsdienst, dat zal een keer fout af gaan lopen. En wij maar schelden op Israël, het enige land waar de Joden uit Europa nog naar toe kunnen..

  .Suusje (gast)
  Tja, dat krijg je met die geweldige ‘open grenzen’ waardoor niemand meer wat er de Europese landen in- en uit gaat aan laf crimineel geteisem! Bedankt, EU! Gaat goed zo! En @Marcor: hoezo ‘moeten wij daaraan wennen’? Dus maar lekker toegeven aan dat tuig? Dacht het niet! Grenzen dicht, grensbewaking en uitgeprocedeerd, niet aangepast of geen werk: opdonderen!

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Ik ga nog een stapje verder met wat ik graag zou willen.

  Niet alleen de grenzen dicht inclusief grensbewaking maar ook zij die al jaren hier zijn en werk hebben gekregen op basis van positieve discriminatie dienen op te rotten inclusief die “gastarbeiders die al jaren lang aan Ons uitkeringsinfuus hangen. Desnoods met een handje hulp van Ons.

  Verder geen vluchtelingen toelaten van buiten de regio. Dat doen ze maar in hun buurlanden. Die voormalige Joegoslaven zijn ook vrijwel allemaal hier blijven hangen. Wat mij betreft zo snel als mogelijk terug naar hun vaderland.

  Kijk, als dit klusje geklaard is kunnen we ons tenminste eens gaan bezig houden met Nederlands krapuul. Dat moet ook eens voor altijd tot in de kiem gesmoord te worden.

  Like

 3. Breget zegt:

  En maandag gaat men weer over tot de orde van de dag.

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Pope to visit PA Mufti who preached Jews are enemies of Allah destined to be exterminated by Muslims

  http://pamelageller.com/2014/05/pope-visit-pa-mufti-preached-jews-enemies-allah-destined-exterminated-muslims.html/

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Pope Francis: ‘The Che Guevara of the Palestinians’?
  http://pamelageller.com/2014/05/pope-francis-che-guevara-palestinians.html/

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Is die katholiek gereformeerde farizeeër nu beschaafd of niet ??

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Ik heb gestemt meer kan ik niet doen.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Dat vroeg ik niet .

   de vraag is :

   Is die katholiek gereformeerde farizeeër van een paus nu beschaafd of niet ??

   Like

   • zrast zegt:

    Hij wil bidden met Peres en die moslimleider van de palestijnen, dan is mijn vraag: bidden tot wie??!! Katholieken hebben nog veel op gehad met Joden….en moslims nog veel minder, dus weer….bidden tot wie en voor wat??

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Joop Klepzeiker: 17.08. uur, op 25/5. Neen, dat is hij niet, Joop! Ik schaam mij diep voor al de INSTITUTEN der KERKEN, of het nu de RK of de PKN in Nederland is, het zijn allemaal laffe MOSLIMKNUFFELAARS!

    Like

 8. Pingback: Beelden van de aanslag in het Joods Museum in Brussel | E.J. Bron

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  MM, geen reactie op mijn vraag van de kruis prevelaars , te moeilijk???

  Like

 10. Israël

  Als alle Israëlieten
  hun wapens
  neer zouden leggen
  wordt Israël morgen
  van de kaart geveegd.

  Als alle Arabieren
  in het Midden-Oosten
  hun wapens
  neer zouden leggen
  is het morgen vrede!

  Jack Terrible

  Like

 11. zrast zegt:

  correctie op mijn vorige posting: Katholieken hebben nog nooit veel op gehad met Joden……

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  Nog steeds geen antwoord op mijn vraag zijn we bang voor het helle vuur ?

  Of is uw gemeenschap OOK lid van de wereldraad van kerken ?

  Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  Alleen Tom schijnt een mening te hebben,

  Tom bedankt !!!

  Like

 14. Joop Klepzeiker zegt:

  Paus Franciscus stelt zich zoals verwacht achter Palestijnen op
  Xander 25-05-2014 15:08- in Christendom, Islam & Terreur, Israël & Joden

  Moskee roept op tot gebed tot Allah tijdens mis Franciscus in Bethlehem – Paus nodigt Abbas en Peres in het Vaticaan uit voor gezamenlijk gebed om vrede – Paus ontmoet Grote Mufti Jeruzalem die openlijk Joden wil uitroeien

  De paus, die Abbas een ‘man van vrede’ noemde, bracht een onverwacht en duidelijk politiek getint bezoek aan de ‘muur’ tussen Israël en de Palestijnse gebieden.

  Voorzichtig met woorden, maar duidelijk met daden heeft paus Franciscus zich achter de ‘Palestijnse zaak’ tegen Israël opgesteld. Los van het feit dat hij doelbewust eerst naar de Palestijnse gebieden reisde en pas daarna na Israël, kwam dit het sterkst naar voren tijdens zijn ongeplande bezoek aan de veiligheidsbarrière die Israël heeft gebouwd om Palestijnse terroristen tegen te houden. Daar liet het hoofd van de Katholieke Kerk zich een complete litanie door PA-leider Mahmoud Abbas met hoofdzakelijk valse beschuldigingen richting de Joodse staat welgevallen.

  Tijdens Franciscus’ bezoek aan Bethlehem had de Palestijnse leider, door het Vaticaan ‘de president van Palestina’ genoemd, er geen enkel probleem mee Israël te beschuldigen van het verdrijven van de christenen uit de stad. De bevolking van Bethlehem bestond ooit voor 80% uit christenen, maar het zijn juist de Palestijnse moslims geweest die hen begonnen te vervolgen, waardoor minstens driekwart van hen moest wegvluchten naar met name de Verenigde Staten en in mindere mate Israël. Op de door Hamas beheerste Gazastrook leven zelfs nog maar 2000 christenen.

  ‘Man van vrede’

  Franciscus loofde Abbas echter als een ‘man van vrede’ (2), en hoorde diens’ klaagzang over de ‘lelijke muur’, de Palestijnse gevangenen en de Israëlische ‘nederzettingen’ zonder een woord van tegenspraak aan. Hij had wel degelijk kunnen weten dat de ‘muur’, die overigens voor meer dan 90% uit hekwerk bestaat, met succes een einde maakte aan een jarenlange stroom van Palestijnse bom- en zelfmoordaanslagen op Israëlische scholen, bussen, winkelcentra en restaurants.

  De Palestijnen richtten zich met hun moorddadige terreur ook tegen de christenen op de Westelijke Jordaanoever, vooral in Bethlehem. De paus koos er echter voor deze feiten te negeren. Wat hij ook negeerde was het schandalige feit dat precies tijdens zijn openluchtmis vanaf een moskee de islamitische oproep tot gebed tot Allah over Bethlehem weerklonk. Als reactie begonnen de aanwezige christenen uit protest te fluiten en met hun voeten te stampen, en begon het aanwezige koor luider te zingen.

  Paus nodigt Abbas en Peres uit in Vaticaan

  In zijn toespraak noemde de paus de patstelling tussen Israël en de Palestijnen ‘in toenemende mate onacceptabel’, en riep hij beide partijen op om de noodzakelijke offers te maken om een tweestatenoplossing mogelijk te maken. Tijdens de mis nodigde Franciscus Abbas’ en de Israëlische president Peres uit om in het Vaticaan ‘samen tot God om vrede te bidden’ (3).

  Vanmiddag reist Franciscus door naar Israël. Na ontvangst door president Peres houdt hij in de Heilige Grafkerk te Jeruzalem (ook wel Verrijzeniskerk genoemd) een oecumenische dienst met de geestelijke leider van de Orthodoxe kerk en enkele andere christelijke leiders.

  Gesprek met Grote Mufti die Joden wil uitroeien

  Morgen bezoekt de paus de Tempelberg, de Klaagmuur, het graf van Theodor Herzl en het Yad Vashem Holocaust Gedenkcentrum. Franciscus heeft ook een ontmoeting met de Grote Mufti van Jeruzalem, Muhammad Ahmad Hussein, berucht vanwege zijn openlijke oproepen de Joden uit te roeien. Tijdens een Palestijnse Tv-uitzending in 2012 citeerde de moslimleider nog de volgende Korantekst:

  ‘Het uur (van de opstanding) zal niet komen totdat jullie tegen de Joden vechten. De Jood zal zich achter stenen en bomen verschuilen. Die zullen uitroepen: ‘O moslim, dienaar van Allah, er schuilt een Jood achter mij. Kom en dood hem.’

  Niet voor niets worden de bij de Klaagmuur biddende Joden regelmatig met stenen bekogeld door moslims. Bij zijn bezoek aan de Klaagmuur zal de paus dan ook door een groot aantal Israëlische agenten worden beschermd.

  Israëlisch protest bij Graf van David

  Ook in Israël lopen sommige gemoederen hoog op. Een groep jonge Israëliërs barricadeerde het Graf van David op de berg Zion in Jeruzalem, uit protest tegen de veronderstelde overdracht van de zich hier bevindende kamer van het Laatste Avondmaal aan het Vaticaan. 28 demonstranten werden gearresteerd nadat ze de politie aanvielen. (1)

  Xander

  (1) DEBKA
  (2) Frankfurter Allgemeine
  (3) Ynet News
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Paus-Franciscus-stelt-zich-zoals-verwacht-achter-Palestijnen-op

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s