De EU – de vijand van Europa

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

Vandaag, zondag, was het dus zover. Na een met belastinggeld van Europese burgers gevoerde XXL-EU propaganda verkiezingscampagne van vooral de grote partijen, vonden bij ons de Europese verkiezingen plaats. Europa? Werd er gediscussieerd over de gemeenschappelijke culturele identiteit van Europa? Over een toekomst gerichte Europese visie? Over een Europees zelfbewustzijn? Over de democratische legitimering van EU-instellingen? Nee, de belangrijkste thema´s werden gemeden; we kiezen een Europees Parlement dat naar de wil van de gevestigde partijen slechts een toekomstig EU-imperium dient te ondersteunen.

Er bestaat een al wat oudere, maar perfide EU-propaganda, die in een bioscoopspotje de EU zo voorstelt zoals de geschiedenis haar graag wil zien: voor de invoering van de euro was er sprake van oorlog, grenscontroles en pure haat in Europa. Na de invoering is het vrede en vreugde. Kosten: € 700.000,-!

“De EU – de vijand van Europa” is de titel van een nieuw boek dat zojuist in Denemarken is verschenen. Het beschrijft heel goed de hele malaise van de ontwikkeling naar de huidige EU. Bovendien hadden de auteur, de historicus David Gress, samen met zijn metgezel, de econoom en bankdirecteur (Saxo Bank) Lars Seier Christensen, die het voorwoord heeft geschreven,  eerst een positieve houding tegenover de Europese Gemeenschap en ook tegenover de beginnende EU.

In een discussiebijdrage in de Deense krant “Berlingske Tidende” schrijven de Denen: “Ooit stemden we allebei met ´Ja´  tegen de EU, maar zelfs al klinkt het voor velen overdreven en paranoïde: de EU bezit het potentieel voor een nieuwe Sovjet-Unie. De EU schaadt Europa.”

Het boek verschijnt eerst alleen in de Deense taal. Ik heb hier een uitvoerige recensie in het tijdschrift “Epsilon” van Flemming Andre Philip Ravn voor me liggen.

“De schrijver beweert dat de EU-politiek een directe bedreiging is voor de Europese welstand en hij denkt bovendien dat de EU het ware Europa verraadt door de betekenis van het christendom te loochenen en in plaats daarvan het multiculturalisme bevordert, dat aangedreven wordt door de ´haat tegenover het ware Europa´. De welstand wordt o.a. bedreigd door de euro en een centralistische economische politiek. De euro heeft een serie landen enorme sommen van de welstand gekost, niet in de laatste plaats Duitsland.”

David Gress noemt de uitspraak van Angela Merkel uit 2012, waarin ze verklaart: “Als de euro mislukt, mislukt Europa.” Dat een bijna 3000 jaar oude cultuur door zoiets oppervlakkigs als een munt of een systeem zoals dat van de EU afhankelijk moet zijn, is zó belachelijk, dat je dit helemaal niet serieus kunt nemen – ze leeft in een compleet eigen wereld.”

Het “groene bijgeloof” en de “EU-christofobie” noemt Gress twee wezenlijke punten van kritiek op de EU. Wat hem betreft heeft de EU een allergie tegen het christendom, is ze pro-Arabisch en volgt ze ijverig een multiculturele politiek met de bevordering van de massa-immigratie uit de bevolkingsrijkste islamitische landen. Dat zal binnen een generatie een islamitische meerderheid tot gevolg hebben. De schrijver argumenteert dat de EU in haar huidige vorm het “ware Europa” bedreigt en noemt de drie handelwijzen:

– Cultureel, door het ware Europese geestelijke leven, de manier van leven en de historisch gegroeide etnische, religieuze en culturele identiteit te ontkennen of te verbieden.

– Economisch, door handelende politici, die de enkelen verrijken en de velen verarmen, en die een nulgroei of negatieve groei via een onoverzichtelijke toekomst garanderen.

– Demografisch, doordat we een bijna ongecontroleerde import van mensen uit arme landen hebben, waarvan de overgrote meerderheid niet in staat zal zijn een positieve bijdrage te leveren aan de Europese economieën. Ze vormen tegelijkertijd een duurzame belasting, doordat zij vreemde ideologieën aanhangen, die onverenigbaar zijn met Europese tradities – niet in de laatste plaats met de liberaal-democratische.   

Om het begrip het “ware Europa” te motiveren, gaat de schrijver terug naar de historische wortels, zoekt het historische beginsel om te documenteren hoe het EU-project, dat in zijn uitgangspunt misschien goed en positief was, op zo´n gevaarlijke weg is terechtgekomen.

Wat betreft David Gress heeft Europa niets met de EU gemeen en de EU niets met Europa.

Voor Gress is de “Europese idee” nauw verbonden aan de geloofsprincipes en de geschiedenis van het christendom. Onze architectuur, kunst, muziek, literatuur en filosofie zijn doordrongen van christelijke waarden en samenhangen. De Europese literatuur kwam voort uit de christelijke ontwikkeling, het lot en de politieke landkaart van Europa werden door de godsdienstoorlogen tussen katholieken en protestanten gevormd. Tegenwoordig verliest het christendom aan betekenis. De dialectische strijd tussen rede en religie heeft echter op die manier alleen in Europa/in het Westen plaatsgevonden.

Hij citeert Robert Kagan:

De genius van Europa ligt opgesloten in datgene wat William Blake “the holiness of the minute particular” noemde. Hij bestaat in de taalkundige, culturele en sociale diversiteit van een rijk mozaïek, waarin al na kleine verwijderingen van misschien twintig kilometer werelden van verschil opengaan. In tegenstelling tot de enorme monotonie, die zich in het nieuwe Westen beperkt tot de reductie van het Europese geestelijke leven tot een bestuursbureaucratie. “De kennis over de westerse civilisatie is noodzakelijk als we de samenleving willen behouden waarin de meesten van ons willen leven.”

Uit het voorwoord van de bankier Lars Seier Christensen:

De EU-instellingen – in een akelige mengeling van paniek, ontbrekende realiteitszin, zelfverheerlijking en machtsijver – beginnen zoveel controle over het leven van de Europese burgers te nemen, met zo weinig respect voor de opvattingen en democratische principes van de burgers, dat de contouren van een totalitaire staat tevoorschijn komen.

Hopelijk hebben de Europese burgers de exploitanten van de EU vandaag een lesje geleerd!

Bron:
www.pi-news.net
Vertaling: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Elite, Eurofielen, Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

9 reacties op De EU – de vijand van Europa

 1. Monalisa zegt:

  Halo even iets ander nu op ned 2 de AVRO de weglopers van de PVV maken Geert wilders Zwart wat een volk die vuile Nederlanders voor al die Bonte

  Like

 2. Tempelier. zegt:

  Ook dit is de werkelijkheid, maak de nationale staten kapot, de burgers arm en monddood en vervang christendom en jodendom etc voor Islam.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  http://nos.nl/artikel/652748-cda-5-zetels-d66-en-pvv-4.html
  CDA 5 zetels, D66 en PVV 4 oooo wat zal dit zuur zijn voor onze Pechtold en dan al die mensen op 50Plus niet. en de partij van Alexander Sassen geen zetels
  D66-leider Pechtold: Nederland heeft voor Europa gekozen kijk even naar het filmpje de blaas kaak is aan het word.
  http://nos.nl/video/651457-d66leider-pechtoldnederland-heeft-voor-europa-gekozen.html

  Like

 4. Monalisa zegt:

  Het chantage spel is weer begonnen

  Verhofstadt waarschuwt EU-landen over EU-baan

  BRUSSEL –
  Guy Verhofstadt, de Belgische oud-premier en een van de kandidaten om voorzitter van de Europese Commissie te worden, heeft zondag de 28 EU-lidstaten gewaarschuwd. Als de regeringsleiders en staatshoofden met een andere kandidaat op de proppen komen dan een van de door de Europese politieke families voorgedragen kandidaten, dan zal de liberale fractie tegen stemmen.
  Dat zei Verhofstadt zondagavond in een eerste reactie op de uitslag van de Europese parlementsverkiezingen. „Het moet een van de genomineerden zijn”, aldus Verhofstadt. Een ander is „ondenkbaar”, aldus de Belg. „Wij zullen onze stem niet geven aan iemand buiten deze kandidaten.”
  De Europese liberalen blijven met 74 zetels de derde partij in het Europees Parlement, zo blijkt uit de eerste prognoses. Verhofstadt zei dat hij in gesprek is in zes landen voor aansluiting bij de liberale fractie. Het zou gaan om 16 extra zetels.

  Like

 5. roger catrysse zegt:

  Weglopers proberen zich schoon te maken door de leiding af te breken en binnen enkele maanden hoort men niets meer over hun en Geert Wilders zal er nog altijd staan en ik hoop en daar ben ik zeker van nog altijd even hard en juist als vroeger Dank u geert Wilders

  Like

 6. Avidia zegt:

  Ik heb het gezien Monalisa, het was werkelijk walgelijk, en dat voor de AVRO, die zijn echt LINKS geworden. Wat een treurnis was het, mislukkelingen aan het woord, kijk naar die mislukkeling Hero die probeerde een eigen partij te organiseren, wat doet hij nu? bonnen schrijven voor overtreders. Dat schiet lekker op.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met het artikel. En er is herhaaldelijk gewaarschuwd door economen, van naam en faam, deze EU en de Euro, niet in te voeren. Met name economen als Klamer en Hayek, hebben daar in de jaren ’90 van de vorige eeuw voor gewaarschuwd, evenals onze helaas vermoordde Pim Fortuyn. En hebben de roden van de pers en media, daar aandacht aan geschonken: NEEN! We zijn bewust onkundig gehouden, van de risico’s die de invoering met zich mee zou brengen. Zoals het feit, dat landen als Griekenland, Italië, Spanje en Portugal, objectief NOOIT mee zouden kunnen doen met de Euro, gezien hun zwakke en vooral afwijkende economie. Maar, daar werd NOOIT door de gevestigde partijen en media ook maar enige aandacht aan geschonken. Hun waanzinnige idee, van een SUPERSTAAT werd ons willens en wetens door “de strot”, geduwd! Het is gewoon misdadig wat partijen als het CDA,VVD,PvdA en D66, ons hier hebben geflikt. Ze hadden beter moeten weten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s