De eurofielen blijven hun nationaalsocialistische wortels maar ontkennen…

Screenshot_24

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, nationaalsocialisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op De eurofielen blijven hun nationaalsocialistische wortels maar ontkennen…

 1. Edwin Lauxen zegt:

  Seyss Inquart bezoekt Groningen juni 1940

  Seyss-Inquart (in uniform) gaat het Scholtenhuis (Scholtenshuis) op de Groote Markt binnen; inspecteert de in carré opgestelde Duitsers; houdt een toespraak en neemt een defilé af.

  Een Duits muziekkorps demonstreert een staaltje exercitie en speelt marsmuziek.

  Voor een tocht in het beruchte huis

  http://scholtenshuis.nl

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Edwin Lauxen bedankt voor deze link dit wist ik zelf niet dit zouden ze een gezamelijk op de media moeten brengen misschien gaat er dan een lampje branden bij het VOLK,waar we nu mee bezig zijn.

  http://scholtenshuis.nl

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Het kan nog véél erger wat bepaalde eurofielen in Brussel betreft! Arrogante figuren zoals Martin Schulz, Rebecca Harms en Angela Merkel gaan nou alle Europeanen en Nederlanders, die anti-EU zijn, uitmaken voor fascisten, xenofoben, antisemieten en nationalisten! Als ik deze personen (want ik ben voor de volle 100% inderdaad een EU-hater!) was tegengekomen en ze hadden mij hiervoor uitgemaakt dan zouden ze het risico gelopen hebben om van mij een flinke klap te krijgen! Zij zijn persoonlijk meer een bende bolsjewisten met hun EUSSR-rijk en verwachten nog steeds dat Europa verenigd wordt opdat er geen oorlog meer zal komen. Ze hebben namelijk toch zélf voor die haat tegen de EU gezorgd met hun ondemocratische bestuur, de invoering van de gehate euro, het doordrukken van een “Europese grondwet”, het binnenhalen van teveel asielzoekers en bepaalde haatzaaiende “moslims” (gematigde moslims niet meegerekend), het wantrouwen van talloze Europeanen naar elkaar toe met geldverslindende projecten en ondersteuningen. En racisme wordt hier juist aangewakkerd door bevolkingsgroepen en landen bij elkaar te stoppen die helemaal niet bij elkaar passen wat godsdienst, cultuur en tradities betreft.
  En als de eurosceptici inderdaad fascisten zouden zijn; willen ze dan soms ook allemaal dat hier in Europa een WO III uitbreekt, dat in nieuwe vernietigingskampen allochtonen en moslims worden vergast, dat we Rusland en Oekraïne gaan veroveren en bezetten en dat we in uniformen van de SA en SS op straat gaan marcheren? Want dit soort neo-bolsjewisten (zoals ik ze liever noem) kunnen in geen eeuwigheid alle eurosceptici gaan belagen met een EU-NKVD om hen naar Siberië toe te sturen om hen daar te heropvoeden of dwangarbeid te laten verrichten! Laat die vreselijke Schulz anders maar het lef hebben voor een hele zaal vol eurosceptici uit te toeteren dat zij allemaal fascisten, xenofoben, moslimhaters en antisemieten zijn! Dan weet ik zeker dat zij hem ongetwijfeld op hun beurt met een complete scheldkannonage gaan bestoken
  (in de stijl van kapitein Haddock uit Kuifje) en zij Schulz daarna in pek zullen dompelen, met veren bestrooien en hem wegdragen op een stuk spoorrails!

  Like

 4. fleckie zegt:

  Boekkatern,”De langste Dag.Met dit klassieke verhaal over de grootste militaire invasie in de geschiedenis herdenken we D-day, dit jaar 70 jaar geleden.in Readers Digest van juni a.s.;”de LANGSTE DAG’,een gedeeltelijke beschrijving van het boek v.C.Ryan, (reeds eerder daarop geattendeerd d.mij)uitg.van Holkema Warendorf,Bussum, en de Standaard uitg.Antwerpen,isbn9026945809…..;; vanaf pag 114.;op 6 juni 1944 voltrok op de Franse kust een v.d.meest ingrijpende gebeurtenissen v.d.20e eeuw.De geallieerde invasie van Europa was de eerste stap in de bevrijding v.d.nazi’s.Op de 70ste verjaardag van deze epische gebeurtenissen leest u hier een verslag v.het verhaal van deze tragische maar heroische strijd- een spannend relaas over mannen in een strijd op leven en dood.
  “We hebben maar een kans om de vijand tegen te houden,en dat is als hij zich nog in het water bevindt”,veldmaarschalk Erwin Rommel,bevelhebber Heersgruppe B,Duitse strijdkrachten.
  ‘Hij was geraakt door ‘ iets als de steek van een scherp mes’,een kogel had zich in zijn voet geboord’.
  “Zodra we gespot worden,komen we onder vijandelijk vuur te liggen.Als je het redt,prima,zo niet,dan is het een verdomd eervolle plek om te sterven”.
  ‘Over de hele linie van OMAHA BEACH bestookten duitse kanonnen de boten. Het uur U was aangebroken’.
  ‘Vol afschuw keek Petty toe hoe een man van het touw gleed en al stuiterend tegen de puntige rotsen op het strand eindigde’.
  “ik ben er niet zeker van dat dit de invasie is”,zei Alfred Jodl.”We moeten meer duidelijkheid hebben”######################################################################

  In Zd.Limburg liggen …..talloze… ‘BEVRIJDERS’ ……begraven, in MARGRATEN. (fleckie)

  Like

 5. fleckie zegt:

  Uit het Ad, 24.12.1984. IN HET SPOOR VAN ONZE BEVRIJDERS’.:Kerstmis 1944.Geen vrolijke Kerst,noch voor de mensen in het bezette deel van Nederland,noch voor de Geallieerden,die met de tegenslag v.h.Duitse ARDENNENOFFENSIEF te maken kregen’,(van Herman v.Amsterdam, en A.F.Kerbert)……….-‘TOEN GING DE HEMEL OPEN’……….
  In oktober 1943 sloot Montgomery een weddenschap om vijf pond met Eisenhower dat de oorlog met Kerstmis 1944 nog niet zou zijn afgelopen………..De Britse veldmaarschalk herinnerde zijn Amerikaanse baas aan deze weddenschap op 15 december 1944,toen hij hem schriftelijk om toestemming vroeg voor een korte periode met verlof te gaan………..Een dag later bekende Eisenhower dat hij de weddenschap wel zou verliezen.Maar,zo schreef hij,hij had nog negen dagen om haar te winnen…………….ZWAK……………In het kamp v.d.Geallieerden was er eigenlijk niemand die had verwacht wat er op 16 december 1944 zou gebeuren; het ARDENNENOFFENSIEF. …..De Duitsers immers waren …..voor….zo’n krachtsinspanning ….te zwak,de Duitse opperbevelhebber…..von Rundstedt was een veel te voorzichtig man,zo werd er gedacht.Bovendien ontbrak het de Geallieerden aan deugdelijke informatie…uit het gebied van de EIFEL;daar waren geen spionnage-groepen…zoals in Nederland,…..waar de Duitsers werden bespied en hun troepenbewegingen werden gerapporteerd……………HAVEN……………De verrassing was derhalve compleet toen de Duitsers op 16 december 1944 hun acties begonnen.Hun doel was ANTWERPEN te bereiken,via een doorstoot tussen Namen en Luik.Antwerpen,de enige aanvoerhaven v.d.Geallieerden die zij zo hard nodig hadden om niet afhankelijk te zijn van de .kunstmatige haven a.d.Franse kust en waar al dat oorlogsmaterieel in zo grote hoeveelheden werd aangevoerd………..Het is het ARDENNENOFFENSIEF dat de Kerstdagen van 1944 heeft beheerst. Veel van wat Hitler nog aan manschappen en materiaal bijeen kon schrapen.werd in dat gebied in de strijd geworpen.Met listen en lagen-denk aan de SS-ers die als AMERIKANEN verkleed en met echte van het RODE KRUIS gestolen Amerikaanse soldatenboekjes op zak verwarring achter het Geallieerde front moesten zaaien—probeerden de Duitsers van alles………..De ontreddering bij de Geallieerden was groot.Reserves moesten in allerijl worden opgetrommeld om de klap op te vangen.OP sommige plaatsen boden de Amerikanen nauwelijks weerstand,op andere plaatsen vochten zij hardnekkig terug.
  Beroemd en berucht is het gevecht geweest om BASTOGNE, waar de Amerikanen weigerden zich over te geven.Zij werden ontzet door generaal PATTON,die vanuit het zuiden met zijn troepen kwam aangesneld……Hitler bereikte zijn doel niet;op 24 december keerde het tij,ook al omdat het weer beter werd. Het was steeds bar koud geweest,sneeuw,vorst en een voortdurend laag hangend wolkendek.OP de dag voor kerst brak die bewolking en kon de Geallieerde luchtmacht eindelijk steun aan de troepen verlenen……….OP 30 december begon inde ARDENNEN het Geallieerde tegenoffensief,na een dag of tien was de oorspronkelijke frontlijn weer bereikt.Aan beide zijden waren zeer zware verliezen geleden.De Amerikanen waren in staat die verliezen aan te vullen, de Duitsers niet.######################################################################
  Boek;HET LAATSTE OFFENSIEF. ARDENNEN 1944, van Wlliam P.McGivern,uitg A.W.Sijthoff,Alphen a.d.Rijn. isbn 90 21829630.1980……:”Een hele generatie is al voorbij,sinds het verschijnen van “De jonge Leeuwen’ en “helden zonder glorie’.Nu,met ‘HET LAATSTE OFFENSIEF’ is er weer een roman geschreven die ongetwijfeld zijn plaats binnen de ‘klassieke ‘ oorlogsromans zal opeisen. Sergeant Bull Docker bereidt zijn uit 15 man bestaande gevechtsbatterij in de besneeuwde Ardennen voor op het wanhopige laatste Duitse tegenoffensief dat bekend werd als de Slag om de Ardennen.De twaalf dagen die volgen geven een onvergetelijk verhaal van persoonlijke moed en angst,een verhaal dat Docker later moet uitleggen en verdedigen t.o. de krijgsraad,bestaande uit starre legerofficieren,die proberen zijn gevechtsrapporten te herschrijven ten koste van Docker en zijn manschappen.
  McGivern is erin geslaagd een boeiende roman te schrijven over die onvergetelijke kerstdagen van ’44,die de wereld enkele weken in spanning hielden.In dit boek komen nauwelijks de namen voor van Eisenhower,Patton,of andere beroemde generaals,maar wel die van de soldaten die de strijd uitvochten en aan den lijve ondervonden.Niet voor niets noemde de New York Times McGivern ‘de knapste verteller van vandaag’#######################################################################

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s