Europese kater

Screenshot_31

De democratie is dood. Tweederde van de stemgerechtigden bleef thuis. De uitslag ligt ter correctie in Brussel. De laatste Galliërs, verenigd in GeenPeil, bewezen het: We dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was. Zelden was een infographic zo duidelijk. De Nederlandse zombiekiezer die het stemlokaal niet weet te vinden, of die vijf jaar nieuwsvoorziening zoals Euromania naast zich neerlegt om hetzelfde hokje aan te kruisen. Je kan een burgeroorlog voeden en tóch herkozen worden, zoals Hans van Baalen deed. Aan de andere kant van de ondiepe Noordzee een totaal ander beeld. UKIP is daar nu de grootste partij. Bijna een derde van de stemmen. Terwijl we hier ruziemaken tussen niet stemmen via de kliko thuis en tegenstemmen via de kliko in het stembureau, is het Britse electoraat volledig duidelijk en krijgt daarmee ook invloed. De boodschap is op Number 10 Downing Street aangekomen.

Lees verder>>>
(h/t Wans Horst)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR, Nederland. Bookmark de permalink .

17 reacties op Europese kater

 1. BertG. zegt:

  Eigenlijk wel raar dat ze hier vuilnisbakken voor gebruiken waar je je stembiljet inwerpt.
  Daarmee had je eigenlijk al een vermoeden kunnen hebben aan het doel ervan.
  Weg geflikkerd dus. Bij het vuilnis. Min of meer een symbolische daad dat stemmen.

  Like

 2. Driek zegt:

  Die Nederlanders moeten zich doodschamen, nog te stom en te beroerd om te gaan stemmen, en dan straks weer gewoon doorgaan met zeuren over al die buitenlanders en over Brussel en over Alexander Pechtold van D66. Wat een volk, daar is werkelijk niks mee te beginnen.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  zo 25 mei 2014, 14:29
  Nieuw negatief record opkomst in Slowakije

  BRATISLAVA –
  Slowakije heeft opnieuw een negatief opkomstrecord gevestigd. Bij de Europese verkiezingen zaterdag is minder dan 13 procent van de kiezers naar de stembus gegaan, zo blijkt zondag uit voorlopige cijfers van staatspersbureau TASR.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  En zo gaat het met elk land.

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Front National: enorme verkiezingsfraude

  Het Front National zegt dat de Franse regering de uitslag van de Europese verkiezingen probeert te manipuleren „op de meest afschuwelijke manier”. Volgens de uiterst rechtse partij van Marine Le Pen zijn in sommige stembureaus geen stembiljetten van het Front National. Dat heeft de partij in een verklaring naar buiten gebracht. In Frankrijk heeft elke partij zijn eigen stembiljetten.

  Omdat er op meerdere plekken problemen zijn met stembiljetten van het FN, vermoedt de partij dat de fraude enorm is. Zij beschuldigt de regering ervan de overwinning van het FN te willen tegenhouden. De partij spreekt van „een grote belemmering van de democratie” en „deze manipulatie moet onmiddellijk worden gestopt.”

  Volgens het FN reageerde minister Bernard Cazeneuve van Binnenlandse Zaken ongeïnteresseerd op meerdere oproepen van de partij.

  Het FN kan zondag volgens de peilingen de meeste stemmen krijgen.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22664675/___Enorme_verkiezingsfraude___.html

  http://www.de-stek.info/forum2/index.php?topic=20772.0;topicseen

  Like

  • Monalisa zegt:

   De EU moet kosten wat het kost blijven bestaan, of jij er aan onderdoor gaat teld bij hun niet.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Joop Klepzeiker: 16.42. De RODE FASCISTEN en de BILDERBERGCRIMINELEN hebben besloten massaal te FRAUDEREN. Ze vragen om een volksopstand, wat mij betreft kunnen deze PLOERTEN en hun lakeien van christen-democraten en liberalen dat krijgen. Ik denk aan 1789, de bestorming van de Bastille! Vreedzaam krijgen we dat VERRADERSUITSCHOT NOOIT WEG,Joop!

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Ik heb je al heel lang als een pragmatisch realistisch mens beschouwd Tom.

    Maar de waarheid is soms zo ellendig dat men liever de kop in het zand steekt

    Like

  • Nederland is dus niet de enige, Deze corruptie is dus geleid door de EU!

   Like

 6. Monalisa zegt:

  bij sommige partijen een klein voorbehoud voor 1 zeteltje + of –
  – D66: 5
  – CDA: 4 (of 3)
  – PVV: 3 (of 4)
  – PvdA: 3
  – VVD: 3
  – SP: 3 (of 2)
  – CU/SGP: 2
  – GL: 2
  – PvdD: 1
  – 50+ 0 (of 1)

  Like

 7. Monalisa zegt:

  http://nos.nl/artikel/652748-cda-5-zetels-d66-en-pvv-4.html
  CDA 5 zetels, D66 en PVV 4 oooo wat zal dit zuur zijn voor onze Pechtold en dan al die mensen op 50Plus niet. en de partij van Alexander Sassen geen zetels
  D66-leider Pechtold: Nederland heeft voor Europa gekozen kijk even naar het filmpje de blaas kaak is aan het word.
  http://nos.nl/video/651457-d66leider-pechtoldnederland-heeft-voor-europa-gekozen.html

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Joop Klepzeiker: 19.35. uur, op 25/5. Tja, Joop ik ben zo teleurgesteld over de gang van zaken in ons Nedrigland, dat ik heel fel reageerde in deze reactie. Normaal, doe ik nog geen vlieg kwaad, maar als ik zie hoe wij naar de verdommenis gaan, door de stomme kiezers op D66,PvdA,VVD en CDA, dan verlies ik ook de realiteit uit het oog. Ik weet niet meer wat we moeten doen, om het tij te keren. Ik ben moe, doodmoe van de hele gang van zaken.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Wat kunnen wij doen? Nederland de rug toe keren! Laat die linkse hippies lekker betalen voor wat zij toch echt wensen door hun aversie tegen Wilders. Wij hebben niet de plicht mensen te helpen die niet geholpen willen worden. Als een bonus zullen we ook nog een prima leven hebben als allochtoon die ons gastland geen rotzooi brengt, wij Nederlanders zijn (nu nog, afhankelijk van Timmermans’ uitspraken) gewilde immigranten in het buitenland 🙂

   Eenmaal in het buitenland kun je daar eventueel belastingplichtig worden en dan heb je helemaal niets meer met Nederland te maken, behalve dan dat je nog steeds vóór de PVV kunt stemmen zolang je Nederlands staatsburger wenst te blijven.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s