Israël: terreuraanslag in Brussel resultaat van continu opruien tot Israëlhaat en Jodenhaat

Screenshot_13

Zoals bekend zijn twee van de vier slachtoffers die gisteren koelbloedig werden geëxecuteerd, inwoners van de Israëlische grootstad Tel Aviv. Uiteraard worden het onderzoek en de reacties na de aanslag in het Joods Museum te Brussel, ook in Israël op de voet gevolgd. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken (IMFA) heeft in dit verband de volgende persverklaring uitgegeven, bij monde van minister Avigdor Lieberman. Ook premier Benjamin Netanyahu heeft de aanslag reeds sterk veroordeeld. In antwoord op de terreuraanslag zei minister Lieberman:

“De terreuraanslag in het Joods Museum te Brussel, waarbij vier onschuldige mensen werden vermoord, is het resultaat van anti-Israëlische en antisemitische opruiing tot haat, uitgedrukt, onder anderen, in de oproep tot een boycot van Israël en van Israëlische producten, evenals in anti-Israëlische activiteit in internationale forums en de adoptie van een automatische, eenzijdige anti-Israël positie. 

In de loop van de geschiedenis heeft het antisemitisme vele gedaanten aangenomen, maar de basis ervan is altijd dezelfde gebleven: haat jegens de Joden enkel omdat ze Joden zijn, waar ze ook mogen wonen – of dat nu in Jeruzalem is, in Ariel, in Hebron, in Brussel of op de planeet Mars.

Vandaar dat de zogenoemde “pro-Palestijnse” activiteit, die net zoals in die duistere dagen, oproepen tot een boycot van “Joodse handelswaren” en rechtstreeks gericht is tegen de enige democratie in het Midden-Oosten, eenvoudig en puur antisemitisme is, en geen deel is van een gewettigd politiek debat over een territoriaal geschil, zoals deze in vele delen van de wereld worden aangetroffen.

De recente antisemitische gebeurtenissen in Kansas, Toulouse en deze avond te Brussel, bevatten een krachtig, fel flikkerend waarschuwingslicht voor al diegenen die, al dan niet bewust, deelnemen aan deze opruiing tot haat wanneer, van tijd tot tijd en telkens opnieuw, zij zich haasten om Israël te veroordelen en het bouwen van een huis voor een Joodse familie in het land van onze voorouders, vergelijken met de afschuwelijke en moorddadige terreurdaden door wreedaardige antisemieten en terroristen in Gaza of in Brussel.”

[Origineel in Engels: “The terror attack in the Jewish Museum in Brussels, in which four innocent people were killed, is the result of anti-Israeli and antisemitic incitement, expressed, among others, in the call to boycott Israel and Israeli products, as well as in anti-Israeli activity in international forums and the adoption of an automatic, unilateral anti-Israeli position. In the course of history, antisemitism has taken many forms, but the basis is always the same: hatred of Jews only because they are Jews, wherever they may be – whether they live in Jerusalem, in Tel Aviv, in Ariel, in Hebron, in Brussels, or on Mars. Therefore, the so-called “pro-Palestinian” activity, which, like in those dark days, calls for a boycott of “Jewish goods” and is directed aggressively against the only democracy in the Middle East, is – pure and simple – antisemitism, and not part of a legitimate political debate over a territorial dispute, like those found in many parts of the world. The recent antisemitic events in Kansas, Toulouse, and this evening in Brussels constitute a powerful, flashing warning light to all those who, consciously or not, take part in this incitement when, time and time again, they rush to condemn Israel and compare the building of a home for a Jewish family in the land of our forefathers to cruel and murderous acts of terror perpetrated by heinous antisemites and terrorists in Gaza or in Brussels.”]

Premier Benjamin Netanyahu veroordeelde gisteren zaterdagavond 24 mei 2014 ten strengste de moorddadige aanslag die werd gepleegd in het Joods Museum te Brussel en sprak zijn medeleven uit jegens de familie van de slachtoffers. Hij gaf de volgende verklaring uit:

“Deze moorzuchtige daad is het resultaat van constant opruien tot haat jegens de Joden en hun staat. Laster en leugens tegen de Staat Israël worden voortdurend gehoord op Europese bodem net zoals de misdaden tegen de menselijkheid en daden van moord die in ons gebied worden gepleegd systematisch worden genegeerd. Ons antwoord op deze hypocrisie is om voortdurend de waarheid te zeggen, voortdurend een niet aflatende strijd te voeren tegen het terrorisme en onze kracht op te bouwen.”

[Origineel in het Engels: “This act of murder is the result of constant incitement against Jews and their state. Slander and lies against the State of Israel continue to be heard on European soil even as the crimes against humanity and acts of murder being perpetrated in our region are systematically ignored. Our response to this hypocrisy is to constantly state the truth, continue a relentless fight against terrorism and build up our strength.”]

Bron:
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Brussel, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

29 reacties op Israël: terreuraanslag in Brussel resultaat van continu opruien tot Israëlhaat en Jodenhaat

 1. koddebeier zegt:

  Volkomen eens met de stelling, ‘het is het resultaat van continu opruien’ !!

  Like

 2. heleen zegt:

  De strijd VOOR ISRAEL, en tegen het anti-zionisme zou een top-prioriteit moeten worden!
  Europa moet zich schamen voor deze perverse afvalligheid!

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Ik zeg het anders we hebben nog niks geleerd wat er 74 jaar geleden is gebeurt maar het komt weer terug! maar dan is de vraag wie word er dan opgeruimd de jood of de moslim. Sorry bron ik kan het anders nier formuleren de mens is de aarde aan het vernietigen!!

  Like

 4. Vederso zegt:

  Is de identiteit van de dader(s) al vastgesteld?

  Like

 5. Goed werk weer, “Brabosh”!
  Hugo (want zo heet-ie echt) is een stronteigenwijs tiepje en lastig om mee samen te werken, maar het is wel een effectieve en onvermoeibare strijder.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Hé Martien, die beschrijving die je van Hugo geeft, doet me aan iemand anders denken…

   Nee. … we noemen geen namen ….namen noemen we niet …. 😉

   Like

 6. Oh ja!
  En dit is dus waarom ik Frans Timmermans met zijn PvdA-boycot-acties een misdadiger, antisemiet en Holocaustvoorbereider noem.
  Lees je mee, Kees van Dé?
  Kijk, zó mag schelden wél.

  Like

 7. Driek zegt:

  Wij dienen ons inderdaad diep te schamen, dat de Joodse burgers niet meer veilig over straat kunnen, doordat we al dat islamitisch tuig hebben binnengehaald, en dan gaan de Nederlanders ook nog eens stemmen op Alexander Pechtold, die nog steeds reuze enthousiast is over de multiculturele samenleving en de bouw van nog meer moskeeën. We lijken wel gek hier. Compleet gestoord. Ik woon vlak bij een synagoge, en daar staat een hoog ijzeren hek omheen, dat is toch niet normaal meer.

  Like

 8. Evelyn verlaan zegt:

  Mensen ik ben blij met jullie reacties !!! Maar waarom zijn er zo weinig ???

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Heeft Timmermans nou zijn zin?Maar ja,dat stuk vreten zal er wel niet van wakker liggen;heult liever met de islam!

  Like

 10. Kraftavilqa zegt:

  Islam en socialisme (maakt niet uit of dat nationaal is of niet er bestaat geen sympathieke vorm van socialisme) hand in hand tegen de enige beschaving in het MO.

  Like

 11. Breget zegt:

  Zelf was ik altijd als ik onze minister van Buitenlandsezaken hoorde zeer verwonderd over zijn taal gebruik over het Israeliche volk een taalgebruik waar ik mijn kinderen voor naar hun kamer zou hebben gewezen als straf .Maar hoe wijst men als regering of als burger zo’n minister tot de orde ?

  Like

 12. Waarom die ministers moslims binnen halen? Olie! Blood for oil. Maar daar hebben wij onze beschaving aan te danken, maar moslims leven nog steeds ergens in de Middeleeuwen. Maar de geschiedenis herhaalt zich in België en bijvoorbeeld ook in Nederland. En Israël krijgt door de linkse regering de zwarte Piet toegespeeld. Ik heb al een paar weken een Davidsster aan een koordje om mijn nek op mijn borst hangen, zichtbaar voor iedereen. Dat mag iedereen zien, beschaafden en barbaren!!!

  Like

 13. Dr.Kwast zegt:

  De populist van het jaar 2013 was ook weer goed bezig om zich geliefd te maken bij het Israëlitische volk. Jeruzalem mijden om zijn wil te laten gelden en de joden te kleineren. Echt een man God’s die weet hoe je na kunt trappen. De voeten wassende demon.

  Like

 14. lucky bee zegt:

  In Nederland staat de antie Joodse sentiment voor al onder leiding van de Marxistische goddeloze sefardische Joden.Kunnen julie mij vertellen wat wij hiertegen kunnen doen?eerst afwachten tot dat zij door hun vrienden de moslims uitgeroeid worden?
  Dit staat in hun a Hadtith en ze leren het als kind te onthouden.
  “Allah’s Apostle (Muhammed) said, ‘The Hour will not be established until you fight with the Jews, and the stone behind which a Jew will be hiding will say. “O Muslim! There is a Jew hiding behind me, so kill him.'”
  (Hadith, Sahih Bukhari, Volume 4, Book 52, Number 177)
  De Marxisten zijn tegen deze waarschuwingen immun schijnbaar.

  Like

  • Driek zegt:

   Lucky bee zegt: In Nederland staat de antie Joodse sentiment voor al onder leiding van de Marxistische goddeloze sefardische Joden.Kunnen julie mij vertellen wat wij hiertegen kunnen doen?eerst afwachten tot dat zij door hun vrienden de moslims uitgeroeid worden?

   Ik begrijp werkelijk niet waar u al die onzin vandaan haalt, of ik begrijp u helemaal verkeerd, maar misschien helpt deze informatie u een beetje op weg.

   In de achttiende eeuw vestigden zich joden in verschillende plaatsen buiten Amsterdam. Zo ontstond er naast ‘Mokum'(=Amsterdam) een ‘Mediene’, waartoe alle joodse gemeenschappen buiten de hoofdstad gerekend werden. De Sefardische gemeenten, die onder andere in Den Haag, Rotterdam en Middelburg ontstonden, ontwikkelden zich volgens het voorbeeld van de Amsterdamse ‘moedergemeente’. Heel anders verliep de vestiging van de eerste Hoogduitse joden in de mediene. Ze kwamen vaak rechtstreeks uit het Duitse grensgebied naar Groningen, Gelderland en Overijssel en kozen een woonplaats op economische gronden. Ook in de westelijke handelssteden en in de plaatsen langs de Zuiderzee ontstonden Asjkenazische gemeenten, die een hoge mate van zelfstandigheid kenden. Voordat een dergelijke gemeente (kehilla of kille) daadwerkelijk opgericht kon worden moest er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet er een quorum van tien mannen van 13 jaar of ouder zijn, een z.g. minjan, voordat er een volledige gebedsdienst gehouden kan worden.

   Like

 15. BertG. zegt:

  Moskee roept op tot gebed tot Allah tijdens mis Franciscus in Bethlehem – Paus nodigt Abbas en Peres in het Vaticaan uit voor gezamenlijk gebed om vrede – Paus ontmoet Grote Mufti Jeruzalem die openlijk Joden wil uitroeien
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Paus-Franciscus-stelt-zich-zoals-verwacht-achter-Palestijnen-op

  Like

 16. evelyn verlaan zegt:

  de sefardische joden waren oorspronkelijk vluchtelingen uit Spanje en Portugal gedurende de inquisitie en zijn o.a. naar Nederland gevlucht. De Gouden Eeuw was grotendeels door hen
  gefinanceerd en ze waren zeer aktief in de Oost indische compagnie, kortom handel.
  hoop dat Lucky Bee aan deze informatie wat heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s