Keulen: 45.000 tegen Erdoğan

Screenshot_26

(Vertaling: E.J. Bron)

In de Duitse stad Keulen hebben tienduizenden tegen de Turkse minister-president Erdoğan gedemonstreerd. Volgens informatie van de autoriteiten kwamen er naar schatting 45.000 mensen bij elkaar in Keulen om te demonstreren tegen een optreden van Erdoğan. Erdogan hield daar in verband met de komende presidentsverkiezingen een toespraak voor enkele duizenden Turkse migranten.

De demonstranten hielden borden omhoog met het opschrift: “Erdoğan, je bent ongewenst” en voor de opheffing van het verbod op sociale media netwerken zoals Twitter en YouTube.

De regering van Erdoğan blokkeert de beide websites sinds maart, nadat ze ervoor waren gebruikt om geluidsopnames van de minister-president en zijn trawanten betreffende een groot corruptieschandaal te verspreiden.

Enkele demonstranten in Keulen droegen veiligheidshelmen met het opschrift “Soma”, de naam van de Turkse stad waar onlangs 301 mijnwerkers om het leven kwamen. De demonstranten veroordeelden de regering Erdoğan wegens het niet in staat zijn de arbeiders te beschermen en te redden, die na een explosie werden ingesloten en de dood vonden.

De massa scandeerde “Overal is Taksim”. Ze bekritiseerde het brute optreden van Erdoğan op het Taksimplein in Istanbul, afgelopen zomer het centrum van de manifestaties tegen de regering, waarbij meerdere mensen gedood werden en velen gewond raakten.

De internationale gemeenschap veroordeelde Erdoğan voor zijn omgang met de crisis en de Turkse politie voor het gebruik van excessief geweld tegen vreedzame demonstranten.

In Duitsland wonen ongeveer 3 miljoen mensen van Turkse komaf, van wie er 1,4 miljoen kiesgerechtigd zijn voor de Europese verkiezingen van vandaag.

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, dictatuur, Duitsland, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

7 reacties op Keulen: 45.000 tegen Erdoğan

 1. Monalisa zegt:

  Dan zij er toch nog 1.455,000 turken voor hem

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Gisteren zag ik een verslag hier op de TV, een paar turken waren aan het woord ze hadden alleen maar lof voor turkey er was geen beter land! alles beter, dan vraag ik mij af wat doe je dan in Duitsland u mag het zeggen.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Als er 1 ding is waar ik jaloers op ben, dan is het wel op hun vermogen om 45.000 man op de been te krijgen.
  Kan me niet herinneren wanneer er in NL zoveel mensen ergens op af gekomen zijn.
  De ban-de-bom optocht alleen.
  Zeker niet op iets politieks. Net zo als hun belvermogen. Daar kunnen wij nog een hoop van leren.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  BertG. het waren er veel meer mensen op de been veel meer dan die 45000 man het stadion waar hij praatte zat vol met 25000 man pro aan hangers. en de rest stond buiten.

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  Als wij nou eens zoiets konden organiseren voor Geert Wilders en de PVV…

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Wat ik nooit gedaan heb:ik ben gaan twijfelen aan de strijdlust van wilders, achterban!U,en ik[hertje] ook,hebben zo vaak oproepen geplaatst,verleden jaar nog!En wij weten beiden hoeveel man je op de been kon krijgen:15!!!Om te janken;het lijkt wel of iedereen zich murw heeft laten lullen!

   Like

 6. lucky bee zegt:

  Jammer dat niemand een bom naar hem gooit

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s