Peiling “Schweiz Magazin”: 97% tegen de EU

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

Een nieuwe peiling van het “Schweiz Magazin” toont heel duidelijk de grote afkeer van de mensen tegen Brussel en de eurocraten.

In een peiling van midden mei stelden we de volgende vraag aan onze lezers: “De EU plant stiekem een annexatie van Zwitserland. Er zijn al collaborateurs gevonden met wie men ons in de EU wil dwingen. Moeten de Zwitsers buigen voor deze agressie tegen het land of zich ertegen verzetten?”

1,13% van de lezers (14 stemmen) maakt het niet uit of Zwitserland EU-lid is en 2,26% (28 stemmen) was voorstander van de toetreding van Zwitserland tot de EU.

De grote meerderheid van onze lezers was echter van mening dat de EU niets goeds betekent. 96,6% van de lezers (1195 stemmen) was voor de uitspraak: “Zwitserland mag niet buigen voor Brussel en nooit in de EU.”

In totaal ging het om 1237 uitgebrachte stemmen.

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Zwitserland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Peiling “Schweiz Magazin”: 97% tegen de EU

 1. Avidia zegt:

  Ik hoop dat ze volharden in hun tegenstem, hadden wij dat ook maar gedaan, ik walg van de EU en doe juist alles wat ze verbieden!!!! Lekker PU!!! :-}

  Like

 2. janfreak zegt:

  Zo’n peiling moeten ze dan ook hier maar eens houden.

  Like

  • bigljohn zegt:

   janfreak; Dat is een overbodige zaak. Slechts weinige PVV’ers en een paardekop, zoals op dit forum, gaan wel op de PVV stemmen. Maar de overgrote meerderheid die ook zegt tegen de E.U. en de Islam te zijn, verkiest ervoor om met de verkiezingen thuis te blijven !

   Like

 3. Jan zegt:

  Het artikel is van vorig jaar)
  Schweiz zahlt 460 Millionen an EU-Länder
  Jedes Jahr zahlt die Schweiz den EU-Ländern drei Viertel des Bruttoertrags aus dem sogenannten Steuerrückbehalt aus. Dieser belief sich im Jahr 2012 auf 615,4 Millionen Franken. Damit können sich die EU-Länder über 461,6 Millionen Franken freuen
  http://www.handelszeitung.ch/politik/schweiz-zahlt-460-millionen-eu-laender

  Brussel mag dan wel een grote mond opzetten maar zij heeft Zwitserland nodig, Zwitserland Brussel niet:

  Papiertiger in Brüssel: Die EU braucht die Schweiz – nicht umgekehrt
  Schweizer Unternehmen kauften im Jahr 2013 Güter im Wert von 108 Milliarden Euro von EU-Staaten – 74 Prozent aller Einfuhren. Über 30 Milliarden Euro gehen davon allein an Deutschland. Die Eidgenossen exportierten dagegen nur 90 Milliarden Euro in die EU – das sind 55 Prozent aller Schweizer Exporte. Im Jahr 2000 waren es noch 63 Prozent gewesen.

  Die EU hat also das allergrößte Interesse, dass sich die Lage in der Schweiz weiter gedeihlich entwickelt: Sollten sich die Schweizer entschließen, künftig mehr aus Asien zu importieren als aus der EU, brächte dies bedeutende Nachteile für die EU.
  Nach den USA, China und Russland ist die Schweiz der viertwichtigste Handelspartner der EU.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/02/11/papiertiger-in-bruessel-die-eu-braucht-die-schweiz-nicht-umgekehrt/comment-page-12/

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De Zwitsers hebben hun land en soevereiniteit nog lief! Kom daar maar om in Nederland.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Dat klopt Tom. Als het er op aan komt blijven ze met de verkiezingen thuis zitten. Met wat voor zin hebben we onze welgemeende stem toch gegeven aan de PVV. Om de PVV weg te laten stemmen door die kwal van Pechtold, door eerstgenoemde reden !

   Like

 5. Cathja zegt:

  Top van die Zwitsers! Ik had al respect voor ze, en dat neemt alleen maar toe. Nooit buigen voor Brussel en jullie soevereiniteit behouden. Baas in eigen land, over eigen regels en wetten, eigen munt én grenscontroles! Het gaat die Zwitsers goed. Dat moet zo blijven.

  Like

 6. roger catrysse zegt:

  maar de Nederlandse kiezer boog diep voor Europa het is niet te begrijpen

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  De Zwitsers ontkomen er niet aan. De traditioneel zo kenmerkende Zwitserse waarden zoals het bankgeheim is opgeofferd aan de EU en ergens moeten de Zwitsers toch wel door hebben dat import / export zonder de Europese Unie niet veel waard is. De Zwitsers geven al snel toe als de exportmarkt voor koekoeksklokken en het vrije bankverkeer dreigt in te storten. Uiteindelijk zullen ze feitelijk toegeven, bakzijl halen en soort enclave worden binnen de EU, zonder stemrecht in het EP maar in werkelijkheid met handen en voeten gebonden, net als alle andere Europese landen. Niemand heeft nog ruggegraat over om die Europese kolder een halt toe te roepen! Alle verpakkingen worden 14 talig en de ingrediënten-lijsten worden naar de Duitse smaak, want dat is de grootste markt.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Het is toch bekend wat je met collaborateurs moet doen ??

  Like

 9. Monalisa zegt:

  97% tegen de EU heer bron en 67% in nederland gaat niet naar de stembus hoe rijmen we dat, dus de nederlander willen straks op de blaren zitten en dat gebeurt, denk even aan die 1400 miljard aan pensioen gelden die de pensioenfons beheren dan heb ik het nog niet over de AOW waar de SVB elk jaar 7 miljard aan over houden die naar de pot gaat van algehelemiddelen.
  Maar ik heb het al meerdere keren verteld op u blog, de EU staats pensioen word 750 euro de man rijk of arm, dus geen AOW en u pensioen waar u voor gespaard heeft, dus straks word dat EU pensioen ook betaald aan een Roemeen of een Spanjaard die er nooit voor betaald heeft van u onze pensioen pot,hier in duitsland ontvangen mensen duitserente dat is iets heel moois ook hier zitten nadelen en voordelen op, mijn buur man legde mij het uit hoe harder je gewerkt heeft in je leven dan vang je meer dan iemand die de kantjes af lopen, maar ook hier willen ze nu aan torren er is een vereniging waar je nu protest aan kunt tekenen in duitsland of het helpt dat is de vraag! maar man en vrouw (mijn buurman) vangt samen 3400 euro per maand, ik heb dit met eigen ogen gezien.

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  750 euro????Mijn huur is al 600;de rest dan maar niet meer betalen?Tentje kopen?Wat een [rot]toekomst.zonder perspectief,dan alleen op nog meer ellende,bah!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s